Fanar & Residences (Salalah)

Cudowny hotel, najlepszy w jakim byliśmy. Pokoje bardzo czyste, codziennie sprzątane, Panie codziennie zostawiają po 4/5 butelek wody. Jedzenie przepyszne, duży wybór wszystkiego i na sniadanie, obiad jak i na kolacje. Na kolacje zawsze jeszcze grill na dworze. Cudowne jest to ze można zapisać się na kolacje w innej restauracji gdzie kuchnie są tematyczne, my byliśmy na Indyjskiej - pyszna! Dużo udogodnień dla wszystkich: rodzin z dziećmi, singli, par bez dzieci - każdy znajdzie coś dla siebie. Największe podziękowania należą się Panom z obsługi restauracyjnej i baru Cocos, jesteście niesamowici, codziennie uśmiechnięci, uprzejmi - jesteście ogromna zaletą, bardzo wam z mężem dziękujemy za codzienny uśmiech i obsługę :) Polecamy wycieczkę na safari - cudowne przeżycie jeśli ktoś nie był na pustyni.

Bardzo dobre jedzenie, piękne otoczenie, ogrody, baseny, plaże. Pokoje czyste i przyzwoite. Bardzo miła obsługa. Jedyne do czego mogę się przyczepić to brudne materace na leżakach i napoje i drinki w plastikach nawet jak się siedzi przy barze to taki minus mały.

Piękny hotel w pięknym otoczeniu Palm i zieleni, blisko morza.

Hotel godny polecenia, miejsce naprawdę na cichy spokojny wypoczynek.

Wspaniały hotel. Czysty, zadbany, nie brakuje w nim niczego. Jedzenie, baseny, dostęp do morza- co kto lubi. My byliśmy zakwaterowani w budynku bocznym (oznaczonym bocianem)- kawałek do głównego budynku/plaży ale za to zawsze były wolne leżaki przy naszym basenie. Na plaży zawsze można liczyć na pomoc obsługi-jeśli nie ma wolnego leżaka-pomagają przenieść. Ludzie są bardzo życzliwi, pomocni. W holu głównego budynku jest dostępna biblioteczka 😍 co jest super pomysłem.

Nazwa  Fanar & Residences (Salalah)
Miejsce  Oman / Zufar / Salala
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne

Wyświetlono 56 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Lidia

Pobyt - Kwiecień 2025

Zalety

Wszystko, bez wyjątku.

Wady

To nie wada hotelu lecz ludzi, leżaków przy basenie jest wystarczająco ale niestety ludzie psują klimat bo przychodząc o godzinie 8 rano na basen z cudem graniczy znalezienie wolnego lezaka. Oczywiście ludzi na nich nie ma, ludzie zostawiają tylko ręczniki pewnie koło 6 rano i wracają do pokoi - trochę wstyd mi za takie zachowanie innych.

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Dobre położenie i piękne tereny ogrodowe, bardzo dobre jedzenie i duży wybór.

Wady

Brudne poduchy na leżakach.

Andrzej

Pobyt - Marzec 2025

Piękny hotel w pięknym otoczeniu Palm i zieleni, blisko morza.

Zalety

Cisza, spokój, piękno omańskiej przyrody.

Angelika

Pobyt - Luty 2025

Hotel godny polecenia, miejsce naprawdę na cichy spokojny wypoczynek.

Zalety

Jedzenie naprawdę bardzo różne, każdego dnia co innego. Dania nie były monotonne. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie.

Lidia

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Czysto, smacznie, dostęp do Aqua parku, biblioteczka z książkami w różnych językach.

Wady

Hotel nie ma wad - ludzie są wadliwi - ci co biegają przed 7 rano rezerwować leżaki.

Pobyt - Styczeń 2025

Pokój przestronny, czysty, zawsze woda do picia, kawa herbata. Hotel spełnił nasze oczekiwania. Obsługa bardzo kompetentna i miła, pomocna w każdej sprawie.

Zalety

Sprawne zameldowanie(już na lotnisku przydział pokoju i zakładane opaski AL) Hotel położony na rozległym terenie z mnóstwem restauracji i punktów z przekąskami. Jest to właściwie miasteczko hotelowe , gdzie można miło spędzić czas w różnych miejscach .

Wady

Mało informacji o tym gdzie odbywają się danego dnia różne imprezy, trzeba troszkę się naszukać. Poza tym nie było do czego się doczepić.

6.1
Anita

Pobyt - Styczeń 2025

Byliśmy w tym hotelu drugi raz. Jednakże od ubiegłego roku nastąpiły zmiany. Obecnie hotel jest podzielony na część Premium i inni turyści, zaznaczę, że takiej sytuacji nie było w ubiegłym roku. Między innymi dlatego wybraliśmy ten hotel. Basen i bar przy głównej plaży nie jest dostępny dla turystów, którzy nie mają wykupionej opcji PREMIUM. Zatem, będąc na plaży głównej, a masz ochotę napić się kawy lub wejść do basenu, musisz zapierniczać na drugi koniec obiektu. Było to niesamowite przyje, że w ten sposób zostali podzieleni turyści. Na biednych i bogatych, żenujące. Ponadto dla osób, które są pierwszy raz może nie ma to znaczenia, dla nas będący drugi raz, nikt nas o tych zmianach nie poinformował. Na pewno wybrała bym inne miejsce. Za 7 nocy w opcji PREMIUM koszt wyjazdu np Zanzibar, ewentualnie dłuższy pobyt w Azji. Cena nie adekwatna do oferty hotelu Najpiękniejsze są plaże w Omanie, długie i piaszczyste, takie lubię.

Zalety

Szybki transfer z lotniska, miła obsługa.

Wady

Pokoje są sprzątane przez mężczyzn, nie mam nic przeciwko Panom. Jednakże daleko odbiega od tego jak powinny być czyste łazienki, każdego dnia musiałam upominać się o papier lub wodę.

DARIUSZ

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel w porządku . Piękne plaże , baseny ,pokój duży przestronny . Jedzenie -każdy coś znajdzie dla siebie, o każdej porze . Obsługa dba o klienta i jest na każde zawołanie. Hotel położony 30 minut od lotniska .

Zalety

Plaże , baseny ładne widoki , ciepło w styczniu choć polecam wyjazd w lutym. Blisko lotniska.

Wady

Samolot enter nie bardzo się nadaje na tak długie loty , brak ładowarek do telefonów przy siedzeniach.

Adam

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel rewelacyjny , oczywiście można zawsze znaleźć coś , ale .... super plaża , bardzo dobre jedzenie , super miejsce na wypoczynek , dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych , polecam

Zalety

plaża , położenie - 2 plaże , duzo barów , restauracji , piękny kompleks 4 hoteli

Pobyt - Grudzień 2024

pobyt super.urlop udany. Oferta hotelu doskonala,obsługa usmiechnieta i zawsze pomocna.

Zalety

Duze pokoje z pięknym widokiem na morze w budynku centralnym. Duzo wind ,wszystkie sprawne. Pokój sprzątany codziennie, uzupełniane napoje.

Wady

brak minusów

Pobyt - Grudzień 2024

Zbyt dużo ludzi w hotelu. Gwar i tłok. Jedzenie OK

Wady

jw oraz pokój bez balkonu, mimo, że w ofercie balkon był

JOANNA

Pobyt - Listopad 2024

apartament mega duży co jest na plus jeżeli jedzie się z małymi dziećmi (2+3) 2 osobne sypialnie salon 2 łazienki w pełni wyposażona kuchnia z której oczywiście nie korzystaliśmy ale jest :) ii duży plus dla pralki po plaży szybkie pranie i na kolejny dzień stroje gotowe :)

Zalety

Bardzo duży kompleks mimo ogromu ludzi nie było tego czuć :) Obsługa megaaa dobra !! kelnerzy recepcja wszyscy pomocni i bezproblemowi :)

Wady

apartamenty daleko od głównej recepcji i restauracji ok 10 min na nogach z małymi dziećmi iść na kolacje to jednak dużo a melexy nie zawsze były wolne.

Henryk

Pobyt - Listopad 2024

Hotel ok, bez rewelacji. Obsługa miła i pomocna, choć mogła by być szybsza, żywsza ale może to mój temperament. Itaka mogłaby się pokusić o jakąś mapę, rozpiskę tego co gdzie jest i z czego można korzystać. Teren jest bardzo rozległy w wielu miejscach atrakcje, a brak jakiegokolwiek wsprcia ze strony biura podróży. Trzeba się samemu dowiadywać u obsługi. Biuro musi też popracować nad check in i check out, o ile check in poszło jeszcze w miarę ok, o tyle dwa autokary i nie zabardzo wiadomo co robić? NIkt rego nie koordynował, tzn. gdzie walizki, gdzie pasażerowie. Jedzenie smaczne i do wyboru. Pokoje czyste. Rozczarowanie brak kosmetyków przy 5* wydawało mi się to standardem.

Zalety

Fajne położenie. Czystość.

5.1

Pobyt - Listopad 2024

Hotel FANAR był porażką wyjazdową. Za namową pracownika Wakacje.pl, nie wykupiłem wakacji PREMIUM i to był błąd. Hotel, serwis w części bez premium to egipskie 3 gwiazdki. Jedzenie monotonne, paskudne, nawet dania arabskie beznadziejne. Alkohol lany z beczek plastikowych od godz 12.00 nie do picia . Najlepsza akcja w dniu wyjazdu alkohol od 14.00. bo większość klientów (3) samoloty z Polski wyjeżdzało ok ... 14.00, żeby egipski właściciel mógł trochę zaoszczędzić. Plaża ładna i to tyle z tego hotelu. Pokój sprzątanie to wymiana ręczników i pościelenia łóżka i tyle. Drinki płatne w cenie 15 euro za pinacoladę itp , rower do wynajmu na dzień ok 15 euro. NIE POLECAM TEGO HOTELU

Zalety

PLAŻA

Wady

SERWIS, KUCHNIA, BASEN

Gabriela

Pobyt - Listopad 2024

Polecam pobyt w hotelu - przestronnie, czysto, piękne otoczenie. Pokój dwuosobowy jest duży, z dużym balkonem, wygodne łóżka, czysto - codziennie sprzątany, cały czas dostępna woda w butelkach. Bardzo pomocna i miła obsługa

Zalety

Bardzo dobre jedzenie w restauracjach, przestronne baseny i otoczenie hotelu - nie odczuwa się dużej liczy turystów. Transport meleksami między plaża a hotelem, czy restauracjami bardzo wygodny.

Wady

Nie zauważyłam.

Lukasz

Ogólnie polecam Hotel jedzenie obsługa pokoje wszystko na duży plus jedynym minusem jest że o pewnych godzinach kończyły się ręczniki i nie było możliwości pobrania ręczników Albo trzeba było czekać albo po prostu już był Finish na dany dzień bardziej w celach informacyjnych wilgotność w tym okresie kiedy my byliśmy była tak duża że mokra koszulka pozostawała mokra przez kilka dni

Kurort godny polecenia, zadbany i mający piękną plażę.

Zalety

Duży teren z różnymi atrakcjami. Urozmaicone, smaczne jedzenie. Miła obsługa.

Paweł

Witam. Hotel w standardzie 4 gwiazdkowym mocno wysłużonymi pokojami o materacach już nie wspomnę. Nie polecam za kwotę 6 tyś. Opinie bazują na opcji premium. W normalnym standardzie czujesz się jak turysta drugiej kategorii. Plaże bardzo ładne, woda bardzo ciepła. Szkoda, że cała reszta jest w standardzie Egiptu za 3,5 tyś.

Zalety

Położenie i piękne plaże.

Wady

Mocno wysłużony, pokoje wilgotne, materace w kształcie łódki.

Grzegorz

Pobyt - Kwiecień 2024

Rewelacyjny hotel, miła obsługa wyśmienite jedzenie

Zalety

Czysto miło polecam hotel 1000 procent

Wady

Brak zastrzeżeń wszystko na bardzo wysokim poziomie

Danuta

Pobyt - Marzec 2024

Pokój był OK, każdego dnia sprzątany ,wymieniano ręczniki Teren hotelu bardzo zadbany.

Zalety

Podobały mi się przestronne pokoje, duży hol, dostępność barów przy plaży.

Wady

Zbyt dużo klimatyzacji .W korytarzach było wręcz zimno.

Fanar & Residences (Salalah)