Iberostar Waves Quetzal

Hotel jest położony w pięknym miejscu, zadbany i czysty. Wspaniałe miejsce na spędzenie urlopu. Jedzenie wspaniałe i bardzo urozmaicone. Obsługa przyjazna i pomocna oraz życzliwa. Baseny regularnie czyszczone tak jak i plaża ( wodorosty zbierane każdego ranka) Plaża szeroka z dużą ilością leżaków. Świetne restauracje bary przy plaży. Duży wybór napojów bezalkoholowych i procentowych. Pokoje dokładnie sprzątane, ręczniki i pościel wymieniane systematycznie. Lodówka uzupełniana systematycznie w napoje chłodzące. Szczerze polecam.

Wszystko super, położenie domków, wyposażenie pokoju, czystość , trudno znaleść jakiś mankament.

Bardzo ładnie położony hotel , super obsługa i oczywiście bardzo dobra kuchnia. Polecam

Hotel zupełnie nie warty tej ceny. Proszę spojrzeć na oceny hotelu iberostar tucan - to praktycznie ten sam hotel, wspólny ośrodek. Zdjęcia nie pokrywają się z rzeczywistością. Nie polecam (pobyt 4osobowej rodziny).

Polecam każdemu ten hotel kto wybiera sie do Playa del Carmen. Wspaniałe jedzenie, dobra rozrywka przepiekna plaza.

Nazwa  Iberostar Waves Quetzal
Miejsce  Meksyk / Riviera Maya / Playa del Carmen
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, rozrywka i życie nocne, parking

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży

Dużo możliwości uprawiania sportu: Aerobik, bilard, gimnastyka, tenis stołowy, siatkówka, wycieczki rowerowe i in.

Przyjemny kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem dla dzieci

Atrakcje dla dzieci (park rozrywki Xcaret - Meksyk w pigułce lub park Xel-ha)

Wyświetlono 27 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Renata

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Położenie wśród zieleni, czystość oraz baza hotelowa na świetnym poziomie.

Wady

Bez zastrzeżeń. Jedynie nadszarpnięte zębem czasu kabiny prysznicowe ale bez większej tragedii.

Daniel

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Położenie hotelu w pięknym ogrodzie , super jedzenie i bardzo uczynny i grzeczny personel.

Wady

Zwierzęta robiły pobudkę o 5 rano .

Marian

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Położenie i obsługa

Wady

Nie miałem iwag

Jakub

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Dzika natura, która jest na wyciągnięcie ręki.

Wady

Brak soków wyciskanych/świeżych - tylko cukrowe z plastikowej butelki. Brak sprzątania glonow z plaży. Niedziałający telefon w pokoju. Ignorancja obsługi hotelowej. Pokoje to wczesne lata 90 Kradzież z sejfu Niewystarczająca liczba leżaków na plaży i przy basenach.

Paula i Marcin

Mark

Najgorszy resort w jakim byliśmy do tej pory, chłodne posiłki i bardzo mało urozmaicone, brzydkie,ciemne, niewielkie lobby i ciągle zakurzone z powodu dachu zrobionego z trawy, tłoczno na basenie, jedynie plaża ładna, duża i czysta,ogólnie nie ma porównania do Riu, Bahia czy Melia resortów.Obsługa była w porzadku.

5.2
Jola21

Ciemno i ponuro ! Plaże cudowne i tylko tam widac słoneczko ! ZOO mamy w każdym większym mieście . Pokoje nieumeblowane ! Jedzenie słabe i wszędzie jednakowe ! Internet jest ale za 70$ tygodniowo !

monika malutkie

Hotel super położony w dżungli, małpy skaczą po drzewach, na wyciagniecie ręki. W hotelu Iberostar Tucan na przełomie stycznia i lutego 2008r, jedzenie super, animacje na wysokim poziomie, do miasta 5min taxi. Hotel ten poleciłabym wszystkim. Taki sam standard ma hotel Iberostar Dominikana na Dominikanie.

Paula i Marcin

Byliśmy z mężem na podróży poślubnej z Neckermana w Iberostar Tuckan w Meksyku. Hotel rewelacyjny połozony nad piaszczysta plaża, jedzenie wyśmienite, polecam

Martyna

Pobyt - Styczeń 2020

swienty hotel, bardzo w Meksykańskim stylu. Obsługa bardzo miła, pomocna. Wielkie lobby, kilka restauracji z przepysznym jedzeniem, coś a la park ze zwierzętami ( mieszkając przy lobby trzeba przez niego przejść by dostać się na plażę). Polecam wszystkim, animacje świetne! Wróćę tam napewno!

Zalety

Wszystko!!!!!!!!!!!!!11

Wady

BRAK:)

Martyna

Pobyt - Styczeń 2020

Zalety

Wszystko!!!!!!!!!!!!!11

Wady

BRAK:)

ROMAN

Pobyt - Październik 2017

Wylot przez biuro niemieckie z Frankfurtu. Stosunkowo 1/4 taniej niż krajowe. To są dwa hotele IBEROSTAR QUTZAL i TUCAN. Wspólna gastronomia i rozrywka. Całość położona w zadrzewionym terenie,mały busz.Dużo zwierząt egzotycznych, które stanowia atrację hotelu. Bardzo ciepła woda(jak na październik) w morzu karaibskim i basenie. Duża plaża, woda w morzu bardzo czysta. Jedzenie przeciętne, ale każdy coś znajdzie dla siebie, Dużo animacji w ciągu dnia i wieczorem. Po 23,00 życie zamiera, brak dyskoteki, ewentualnie w mieście COCA BANA w cenie 140 dolar za osobę. Jedną z atrakcji jest bar przy basenie gdzie wspaniały barman Santos czynił wszystko co tylko goście zażyczyli. Ogólnie narody całego świata. Znikoma ilość Rosjan, dużo Amerykanów. Wieczorem kuchnia tradycyjna,oraz kuchnie tematyczne: meksykańska, japońska, stek haus, włoska. Mini barek w pokoju : uzupełniana woda, piwo, chipsy i orzeszki.Wieczorami nie ma kolejek przy barach, polewają co kto chce. Animacja wieczorna to głównie pod Amerykanów, czyli wspomnienie M.Jaksona. Ogólnie polecam dla chcących wypocząć w dobry. W pokoju żelazko. deska do prasowania, suszarka. Szybki, darmowy internet w każdym miejscu

Madziarra-M1

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel piękny. Luksus, świetna obsługa. Polecam wszystkim.

monika

Pobyt - Kwiecień 2011

Bardzo czysto,żadnego kurzu,cała obsługa/serwis na najwyższym poziomie!Sprzątane jest wszystko-plaża,basen,każde pomieszczenie.Jedzenia i napoi-mnóstwo i urozmaicone,do wyboru restauracje tematyczne, w których każdy znajdzie coś dla siebie.No i wspaniali animatorzy, zarówno dla dzieci jak i dorosłych.Duże, przestronne lobby, restauracje itd.Komarów jak na tą porę prawie wcale.Deszcz na 14 dni padał dwa razy.Serdecznie polecam ten hotel.

Jola

Pobyt - Styczeń 2011

Nie polecam komuś! kto ciężko pracował na wyjazd! Jak widzę te wypowiedzi i zachwyty to mam dośc! ZOO w Polsce jest w każdym większym mieście!a to w Tucan 5-6 gatunków zwierząt! i trochę smrodziku! Kupa kurzu wszędzie! W pokojach tylko szafa, żadnej szuflady! Jedzenie bardzo słabe, choc w nieograniczonej ilości! IBEROSTAR już nie jest tym czym był kiedyś!!! Polecam RIU byłam kilkakrotnie nie tylko w Mexico zawsze 100% satysfakcji! Jedynym plusem jest piękna plaża! ale taka jest tam wszędzie !!!

Pobyt - Luty 2010

Hotel położony jest na terenie dużego ogrodu, właściwie to już las tropikalny! Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone. Plaża czysta, szeroka, jednak na drugi raz wybierałabym plaże w okolicach Tulum, niepowtarzalny kolor i przejrzystość wody, cudowny piasek. Niestety zdarzają się kradzieże w pokojach. Nas próbowano okraść! Generalnie hotel robi dobre wrażenie, pełna organizacja, miła obsuga, bardzo dobre all.

Darek

Pobyt - Luty 2010

Hotel rewelacyjny, pomimo dużej liczby gości raczej nie odczuwa się ich obecności. Problemem w zasadzie jest znalezienie wolnego leżaka na plaży po godzinie 9. Pomimo zakazu rezerwowania leżaków systematycznie wszystkie leżaki po godzinie 8 były zarezerwowane. Rozwiązaniem bylo ustawienie \"ruchomego parasola\" w dowolnym miejscu na plaży pod warunkiem pozyskania leżaka. Obsługa hotelu bez zastrzeżeń, kilka restauracji dla obu hoteli. Świetnie położony, przepiękny las wewnątrz hotelu z mnóstwem różnorodnych zwierząt. Można się naprawdę zrelaksować bo liczba gości praktycznie nie ma znaczenia. Ciekawe animacje i programy rozrywkowe:)

ewa

Pobyt - Listopad 2009

Hotel zrobił na nas niesamowite wrażenie, znajduje się w otoczeniu przepięknej dżungli,

iska

Pobyt - Grudzień 2009

Hotel usytuowany w przepięknym gaju-ogrodzie w którym można spotkać, tukany, flamingi,pawie, małpy i wiele innych zwierzątek. Hotel robi duże wrażenie. Polecam.

Pobyt - Listopad 2008

Hotel godny polecenie pod każdym względem. Przepiękny ogród, czysta plaża i profesjonalna obsługa. Do centrum z licznymi sklepami kilka minut taxi. Polecam wypożyczenie samochodu ( my korzystaliśmy z hotelowej wypożyczalni - ceny porównywalne z innymi )i zwiedzanie Meksyku na własną rękę - niezapomniane przeżycie !

Iberostar Waves Quetzal