Katedra Duomo z tarasem widokowym
Galeria Vittorio Emanuele II z luksusowymi butikami
Zamek Sforzów i parki miejskie wokół
Muzea i sztuka, w tym „Ostatnia Wieczerza” Leonarda
120€ podatku klimatycznego za dwie osoby, a od tego roku 10€/dzień dla 4*hoteli. Ale ten hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki! Hotel jest przestarzały, zaniedbany.. daleko od centrum, tak naprawdę w strefie przemysłowej jest ten hotel, kilkadziesiąt metrów od bardzo ruchliwej autostrady! 500 znaków zeby wypisać wady tego hotelu to za mało! Toalety w recepcji zniszczone. W hotelu jest bus który kursuje do stacji metra co 30 min ale dwa razy gdy chcieliśmy skorzystac i zrobiliśmy rezerwacje na daną godzinę to okazało sie ze jednak później a nie wtedy kiedy sie umawialiśmy. W pokoju jest mnóstwo dziur w ścianach, brak korka w umywalce przy lampkach widać instalację elektryczną itp
Codziennie posprzątany pokój, nowe recznik każdego dnia oraz kosmetyki. I to by było na tyle.
Bardzo słabe oświetlenie pokoju. Zaniedbanie pokoje. Zniszczone ściany, szafki oraz wyposażenie. Pleśń w łazience. Nudne sniadania (jajecznica, jajka gotowane, smażony boczek, pieczywo, kilka szynek i ser żółty w plastrach, pomidor pokrojony) oraz ciasta i babki na słodko i to wszystko. W barze na dole trzeba czekać kilkanaście minut az przyjdzie ktoś zeby kupić piwo czy kawę wieczorem. Bardzo słaba komunikacja miejska, a w weekendy to juz trzeba kilkanaście minut iść na kolejny przystanek.