Ikaros

Słaby

2.0

Hotel ma swoje lata i widać to zarówno w nim jak i na zewnątrz, choć właściciele starają się powoli remontować, np. lobby czy część pokoi. Hotel ma 3* i moim zdaniem powinien mieć 2/3*. Mieszkaliśmy w pokoju po remoncie i był ok, klimatyzacja działała, telewizor nie ale nam nie był potrzebny. Czystość zadowalająca, sprzątaczki sprzątają codziennie ale pobieżnie, wyrzucanie śmieci, wymiana ręczników w razie potrzeby. Stołówka ze skromnym wyborem ale jedzenie zawsze było smaczne. Proszę nie zrażać się "srogą" Panią, która w pierwszy dzień informuje o zasadach, okazuje się, że Pani jest bardzo miła :) W ofercie all inclusive woda, napoje i kawa na stołówce dostępne cały dzień (i chyba w nocy też), w barze przy basenie dostępne wino białe i czerwone, piwo, ouzo i tsipouro oraz napoje bezalkoholowe, raz zabrakło ouzo. Ogromny minus to podawanie napojów w kubkach jednorazowych, myślę, że zmiana na wielorazowe byłaby na plus. W częściach wspólnych często zdarza się, że nie jest za czysto, goście zostawiają po sobie kubki i inne śmieci a obsługi jest za mało żeby to ogarnąć. Basen spory, woda we wrześniu bardzo ciepła i raczej czysta ale obiekt niestety dość zaniedbany. Płytki nie są regularnie sprzątane, widać grzyb na fugach. Zamykany jest wcześnie bo o 18 i wtedy woda jest chlorowana. Na naszym pobycie zostały wymieniane materace na leżakach, miejsc raczej nie brakowało. Do plaży ok.10min piechotą, plaża piaszczysta, płytka, bezpieczna z ciepłą i przejrzystą wodą. Część plaży jest wydzielona jako miejsce lęgowe żółwi Caretta, przez co nie można tam wchodzić w nocy. Wymeldowanie do 11.00 ale mieliśmy lot o 18 i pozwolono nam zjeść obiad za darmo. Miasteczko Laganas pełne życia, knajp, dyskotek i hoteli, miejsce typowo imprezowe. Podsumowując hotel adekwatny do standardu i ceny, luksusów nie ma ale nikt głodny ani spragniony nie będzie. Basen, plaża, piękna pogoda i grecki luz. Obsługa na pierwszy rzut oka wydaje się nieprzyjazna ale wystarczy kilka uśmiechów, powitań i atmosfera jest przyjemna :) Warto wypożyczyć auto i zwiedzić wyspę, autobusy jeżdżą rzadko i nie wszędzie.

Mieliśmy farta. Dostaliśmy piękny pokój z wyremontowaną łazienką. Jak się okazało tylko my z Polaków (dwupomieszczeniowy pokój rodzinny), bo reszta dostała pokoje z łazienkami, w których rodziło się nowe życie. Zielone krany, wszędzie grzyb, oszlamione słuchawki prysznicowe, wanny z emalią zdrapaną do gołego żeliwa. Dramat. Dodam, że tylko Polaków lokowano w tych pokojach z syfnymi łazienkami. Brytyjczycy mieli pokoje o standardzie naszego, czyli bez zarzutów. Strefa basenowa - jeden wielki bałagan. Zero sprzątania posadzki, basen z brudem na krawędziach. Materace na leżakach pokryte zwykłym materiałem, który był ekstremalnie brudny. Tak jakby ktoś chciał przyoszczędzić na materacach pokrytych skajem, które wystarczy przetrzeć (jeśli ktoś w ogóle by tam sprzątał). Naokoło basenu wywiercono dziury na pręty i zakładano na nie łańcuch codziennie o 18:00. Rozumiem, że niektórzy(...) i nie wiedzą, że wskakiwanie do basenu podczas chlorowania jest niebezpieczne, ale zatrują się na własną odpowiedzialność! Nieestetyczne pręty naprawdę nie są potrzebne. Psują estetykę i są niebezpieczne w przypadku poślizgu, o który na basenie naprawdę nietrudno. Nad tarasem stołówkowym w szczelinach były 3 gniazda os, z którymi właściciel nic nie robił. Ok, osy w Grecji w ogóle nie interesują się ludźmi i nikomu nic nie zrobiły, ale samo ich łatanie budziło w dzieciakach strach. Jedzenie monotonne. Praktycznie codziennie to samo tylko podawane na różne sposoby. Mnie smakowało i powtarzalność nie przeszkadzała, ale wiele osób chcąc uniknąć monotonii jadło chociaż jeden posiłek poza hotelem (koszt obiadu na 4-osobową rodzinę to ok. 70 euro, czyli 320 zł). Na pochwałę zasługuje natomiast obsługa. I właściciel i pracownicy super sympatyczni. Panie kucharki przemiłe, recepcja również. Barmani często natomiast nie rozumieli po angielsku i „rakija whith coke” to był dla nich drink ze Sprite’m lub sokiem pomarańczowym:) Ale wybaczam, bo byli bardzo sympatyczni.

Fatalny, nie polecam. Brud smród i ubóstwo. Do kapitalnego remontu.

Niestety to były najgorsze wakacje w całym moim życiu. Odpowiada za to firma Rainbow. Hotel IKAROS to porażka, brudno, wszędzie pełno grzyba, nie wymieniają ręczników, nie sprzątają a jedzenie nie dość, że niesmaczne to na dodatek nieświeże i powoduje zatrucia pokarmowe. Musieliśmy mimo AL jeść na mieście. Mial być bar nocny,na zawsze zamykany o 21.30, drinki wydawane w plastikowych kubkach, było to tylko wino białe i czerwone oraz ouzo lub rakija. Nikt nie powie jak to pić. Basen w regulaminie niby od 11-20 a był zamykany zawsze o 18.00. Hotel jest stary i zniszczony, brudny. W łazience mieliśmy starą brudną i zagrzybiałą wannę, razem z zagrzybiałą zasłoną prysznicową. Grzyb był nawet na lustrze. Klimatyzacja rozwalona, ledwo działajaca i oczywiście brudna. Nie wiem nawet co jeszcze napisać bo po prostu wszystko było złe w tym hotelu.

Pobyt w hotelu bardzo udany, wspaniałe miejsce, tradycyjne otoczenie, duży basen, pokój ok, łazienki - trochę gorzej, jedzenie bardzo dobre - można się najeść, do wyboru, kawa - trochę mniej . Ogólnie bardzo dobrze, do morza dość blisko, w pobliżu tawerny, sklepy, ale nie jest zbyt głośno.

Nazwa  Ikaros
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Laganas
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu

W pobliżu hotelu znajduje się cudowna, piaszczysta plaża na której spotkać można żółwie Careta-Careta.

Ok. 300 m do centrum Laganas gdzie znaleźć można liczne restauracje, puby i kluby.

Krótki transfer z lotniska (ok. 15-20 min).

Plaża Laganas z żółwiami Caretta caretta

Słaby

2.6
3.7

2.0

Wyświetlono 83 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Smaczne jedzenie, duży basen, kameralna atmosfera

Wady

Mały wybór jedzenia, niezbyt czyste i mało zadbane części wspólne, jednorazowe kubki na napoje

Kaśka

Zalety

Wady

Brudna strefa basenowa Pokoje z łazienkami, w których rosło nowe życie

2.4

Pobyt - Sierpień 2025

Fatalny, nie polecam. Brud smród i ubóstwo. Do kapitalnego remontu.

Zalety

Wady

wszystkie

Aleksandra

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

W większości miła obsługa Lokalizacja, blisko na lotnisko, do morza i przystanków autobusowych

Wady

Jedzenie Stan hotelu Łazienki Basen Leżaki Łóżka - wystające sprężyny Klimatyzacja - zepsuta Brak TV- nie chcielibyśmy oglądać, ale teoretycznie był w ofercie ale nie działał

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Tradycyjność ,mnóstwo kwiatów, klimatycznie, dużo Polaków, miła obsługa hotelowa i w kuchni sympatyczne panie.

Wady

Najgorsza łazienka, niezbyt czysta

2.9
Teresa

Pobyt - Lipiec 2025

Z balkonu pokoju zginął strój kąpielowy (był przywiązany do krzesła na balkonie oddzielnie przywiązane majtki, oddzielnie przywiązana góra od stroju) zniknęła całość! Sprawa została zgłoszona do recepcji, ale niestety bez skutku. Kolejnego dnia zginęła bluzka z półki w pokoju. Nie ma możliwości, aby nikt nie wchodził do pokoju, ponieważ nie ma kartek do powieszenia, że nie chcesz aby sprzątali pokój. W hotelu mnóstwo młodych Brytyjczyków, którzy nie wiedzą co to cisza nocna. Całą noc trzaskają drzwiami, wrzeszczą, wymiotują i dalej piją! Obsługa nie robi z tym zupełnie nic. Suszarka w pokoju nie działa

Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2025

Osobiście uważam, że pobyt był w porządku. Personel przyjemny i bezproblemowy, nie zdarzyło mi się mieć nieprzyjemnej sytuacji. Panie sprzątające starają się dbać o porządek, a recepcja sympatyczna. Sam w sobie pokój średni, ale bardzo dobrze, że była działająca klimatyzacja. Łazienka koniecznie do remontu, wanna brudna i w kamieniu, toaleta to samo.. Telewizor działa, ale osobiście nie korzystałam. Jak chodzi o kwestie wyspania to niestety nie tutaj. Łóżko małżeńskie z dwóch materacy, które niestety są już tak stare i zniszczone, że sam materac jest niższy niż jego ranty i na dodatek wbijające się sprężyny. Oprócz tych mankamentów to sama czystość typu pościel, ręczniki na dobrym poziomie. Jedzenie osobiście moim zdaniem średnie, śniadania były według nas najlepsze. Na obiad i kolację często było podawane to samo, po prostu odgrzane resztki z obiadów i praktycznie codziennie to samo jedzenie (różnica plus minus trzech innych rzeczy do wyboru). Trzeba uważać na kurczaka, bo dwa razy próbowałam i dwa razy był niedopieczony. Mało owoców i rzadko co desery, a jak już to naprawde średnie. Kawa to praktycznie nie kawa, a „gorąca” woda na herbatę nigdy tej herbaty nie zaparzyła. Jak chodzi o hotel wewnątrz to dodam jeszcze, że moim zdaniem bardzo ładnie zrobiony, oprócz dołu gdzie są toalety. Strasznie niezadbane pomieszczenia i było po prostu brudno. Jak chodzi o zewnątrz to zacznę od basenu. Czysty i na duży plus głębokość, bo idzie faktycznie popływać, ale niestety zawiodłam się na godzinach otwarcia. Według mnie otwarcie do 18 to zdecydowanie za krótko. Biorąc pod uwagę to, że o takiej porze często ludzie dopiero wracają z plaż i nie mają szans skorzystać z basenu i muszą wybierać czy dzisiejszy dzień na leżaku w hotelu czy nad wodą to dla mnie na minus. Jak chodzi o same leżaki moim zdaniem również do wymiany, chociażby same poduchy, bo są strasznie brudne, ale jest dużo miejsca do posiedzenia i tutaj również na plus. Bar ma duży potencjał, ale go nie wykorzystał. Naprawdę prezentuje się przyjemnie, ale jak się podejdzie z bliska to strasznie pusto, a wino przykładowo jest nalewane z kartoników. Wieczorem już bardzo często nie ma nic poza piwem, winem i napojami, więc jak chce cię coś przysłowiowo mocniejszego, to trzeba celować w popołudnie. Lokalizacja blisko plaży, centrum i marketu. Sama okolice oceniam na hałaśliwą (w dobrym sensie) i pełną życia, co osobiście dla mnie na duży plus, ale nie każdemu to pasuje. Po tygodniu spędzonego w Ikaros pomimo tych niedoskonałości wróciłabym ponownie. Nie oczekiwałam dużo, bo wiem jakie są trzygwiazdkowe hotele. Za tą cenę jestem zadowolona pomimo wymienionych niedoskonałości. Moim zdaniem miejsce dobre dla młodych ludzi, par chcących na luzie spędzić czas czy samotnie, ale nie nadaje się na pobyt rodzin z dziećmi.

Zalety

Lokalizacja Klimatyzacja Personel

Wady

Łóżko Łazienka Bufet

Khrystyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Stary hotel, ale czysto. Wybór jedzenia bardzo mało, chociaż smacznie. Miła obsługa, bardzo ciepły basen. Szału nie było, ale za taką cenę było dobre. Tylko Anglicy przeszkadzali

Michał

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel dla bardzo mało wymagających podróżników. Pokoje w hotelu bardzo słabe. Nie sprzątają przez cały pobyt. Bardzo małe łazienki (ledwo mieści się jedna osoba). Nie ma nawet czajnika dla zaparzenia kawy/herbaty. Jedzenie na bardzo średnim poziomie. Ogólnie polecam dla bardzo mało wymagających samotnych podróżników. Zdecydowanie odradzam rodzinom z dziećmi.

Zalety

Położenie w pobliżu pięknej plaży Laganas.

Wady

Bardzo głośno w hotelu.

Klaudia

Blisko centrum i komunikacji, przy ruchliwej ulicy więc hałas odnowiona łazienka, ale odpływ zapchany. Kucharz z papierosem w ustach przy gotowaniu, koty załatwiające swoje potrzeby na stołówce. Jeden barman, pomagał w kuchni I sprząta. Bardzo skromny hotel mający lata świetności za sobą, jedzenie ubogie szkoda kasy na all inclusive. Klimatyzacja lekko zepsuta, brudna i bardzo hałaśliwa.

Zalety

Blisko centrum i komunikacji, odnowiona łazienka, ale odpływ zapchany.

Wady

Brak sprzątania, wymiany ręczników, brak obsługi, kucharz z papierosem przy gotowaniu, koty załatwiające swoje potrzeby na stołówce.

Hotel jak na tę klasę całkiem niezły. Pokoje czyste, zmieniana jest również pościel i ręczniki (raz na 7 dniowy pobyt). Oczywiście hotel nie jest nowy więc nie ma bo się czepiać do wyglądu zewnętrznego. Jedzenie ok jednak nieco monotonne. Bardzo dobra lokalizacja hotelu. Wszędzie blisko. Fajne miejsce na ekonomiczne spędzenie wakacji. Polecam jedną może nie dla rodzin z małymi dziećmi, ponieważ basen jest głęboki i nie ma windy. To były fajne wakacje.

Zalety

Lokalizacja Blisko centrum, Czyste pokoje, Dobre jedzenie

Wady

Monotonne manu,

Hotel dla niewymagających obieżyświatów. Lata świetności ma już sobą. Położony przy ulicy - blisko do centrum z licznymi knajpami i klubami nocnymi. Pokoje schludne z wyremontowanymi małymi łazienkami, basen czynny od 10 do 19, dość stare i sfatygowane leżaki. Jedzenie dosyć monotonne.

Zalety

Bardzo dobry punkt wypadowy.

Wady

Hotel stary nadgryziony zębem czasu.

Jacek

Wyremontowane łazienki , pisze na bazie pok 215, ale drobne szczegóły nie dopracowane. Wystają zawory, niezaślepione otwory, głośno pracujące klimatyzatory.

Zalety

Fajne położenie, hotel kameralny , w miarę duży basen, obsługa sympatyczna i życzliwa.

Wady

Skromna oferta bufetu dla dorosłych. Mało owoców. Lato - brak lodów

Marzena

Hotel dla mniej wymagających klientów. Pokoje klimatyzowane z balkonem (minus za łazienkę). Jedzenie smaczne, duży wybór i każdy znajdzie coś dla siebie. Duży basen z wydzielonym brodzikiem dla dzieci. Do plaży 10 minut. Personel miły i pomocny.

Zalety

Polecam dla osób, które nie przyjeżdżają żeby spędzać czas w pokoju hotelowym.

Wady

Łazienka

Janusz

Nasze wakacje spędziliśmy na Greckiej wyspie Zakynthos w hotelu Ikaros. Hotel ma 2,5 gwiazdki więc nie doszukujcie się tu luksusów. Zdjęcia na stronie są troszkę nie aktualne więc nie bądźcie zaskoczeni jak stoliki lub leżaki nie będą w tak dobrym stanie. Hotel ma już parę lat i w niektórych miejscach wymaga remontu. Doba hotelowa od 15. Mieliśmy rezerwacje na ostatnią chwilę więc jak dotarliśmy do hotelu nie było nas na liście mimo tego w recepcji dali nam pokój i odrazu powiedzieli że za dwa dni dostaniemy inny. Jak powiedzieli tak i zrobili na nasze szczęście bo ten pierwszy pokój był ok ale łazienka masakra zwłaszcza wanna obrzydzała. Po prostu cała łazienka nadawała się do remontu. W drugim pokoju nie było do czego się przyczepić. Łazienka po remoncie wszystko nowe. Ogólnie hotel ładny z miłą obsługą. Spory i czysty basen, dużo leżaków. Stołówka też była duża. Przez cały dzień można było brać zimną wodę i soki oraz zaparzyć kawę i herbatę . Na śniadania , obiady i kolacje stół szwedzki. Może nie było tam tak dużo potraw ale zawsze było co zjeść i to smacznie. Bar czynny od 12 do 21. Troszkę skromny ale jest. W opcji all inclusive piwo i wódka z sokiem reszta płatna dodatkowo. Hotel przy ulicy. Pierwsze sklepy 20 metrów od hotelu. Do plaży ok. 700m.

Zalety

Blisko plaża Blisko sklepy

Wady

Niektóre łazienki do kategorycznego remontu

W sumie to nie polecam. Hotel nie był przygotowany na pobyt małego dziecka. Nie mieli łóżeczka turystycznego, mimo potwierdzenia. Pokój ok, pościel i reczniki czyste, codziennie wymieniane. Łazienka bardzo brudna, fugi zapleśniałe, włosy w odpływie wanny nie usunięte. Jedzenie dobre, bar ubogo wyposażony.

Zalety

Przystojny pan barman.

Wady

Brudno. Częste awarie wodopojow. Nie działającą klimatyzacja w pokojach na parterze. Duża liczba gości narzekała na popsute zamki w drzwiach.

2.3
justyna

Hotel BARDZO ekonomiczny. Zdjęcia reklamujące go są nieaktualne. Łazienki ogólnodostępne(przy basenie i recepcji) do PILNEGO remontu odpada sufit podwieszany, kabiny się nie zamykają. Problem z oświetleniem. Leżaki na basenie w stanie rozkładu -drewniane (łuszcząca się i odpadająca stara farba ) Meble w pokojach poniszczone ze starości, ale czyste. Hotel w trakcje częściowego remontu (czerwiec)Do plaży 800 m .Jedzenie czasami smaczne ale monotonne i bardzo ubogie. Dla dzieci trudno było cokolwiek wybrać. Na szczęście do dobrej restauracji bardzo blisko. Hotel raczej jako baza wypadowa, choć przy imprezującej młodzieży trudno się wyspać. Wyżywienia nie opłaca się kupować.

Zalety

Miła obsługa.

Wady

stare sprzęty, poniszczone leżaki, meble, straszne łazienki wspólne, monotonne jedzenie.

Opinie jakie piszą ludzie w dużej mierze są bardzo krzywdzące. Ludzie to są tanie wakacje all inclusive. Jedzonko jest bardzo dobre. Śniadania jak zawsze w każdym hotelu takie same ale każdy sobie coś wybierze. Obiady i kolacje zawsze jest wybór. Stały zestaw to makaron spagetti z trzema sosami ale poza tym są różne mięsa, zapiekanki, ziemniaczki, surówki, gotowane warzywa. Basen jest czysty i jest ratownik. Pokoje skromne ale czyste Panie sprzataja kazdego dnia. Jedyne co prosi się o wymiane to wanny. Reczniki wymieniane. Każdy jest miły i pomocny. Jeśli ktoś chce spędzic wakacje w hotelu to rzeczywiscie niech płaci wiecej i popija driny na basenie. Ale jeśli ktos zamierza zwiedzac wyspe a hotel traktowac jako miejsce jedzenia i spania to za takie pieniadze polecam.

Zalety

Blisko morza. Czysty basen z ratownikiem. Miła i pomocna obsługa. Dobre jedzenie. Fotelik do karmienia dziecka na stołówce. Łóżeczko dziecięce na życzenie.

Wady

Stare łazienki.

Norbert

Jak za tą cenę-może być. W Grecji głównie płacimy za pogodę

Zalety

Dobra baza wypadowa ,basen fajny,jedzenie dobre

Wady

Łazienki w pokojach wymagają remontu.

Po przeczytaniu opinii w internecie z pewnymi obawami jechaliśmy do tego hotelu. Jednak bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Mieliśmy dwa spore pokoje, duży balkon, my byliśmy w czerwcu i było gorąco ale w pokojach jest klimatyzacja i można było się schłodzić. Zadbany pokój i łazienka, opinie w internecie są mocno przesadzone. Świetne jedzenie, jedzenia dużo i nie do przejedzenia, bardzo smaczne desery. Bardzo polecam.

Zalety

Świeże i bardzo smaczne jedzenie, świetna obsługa, duży basen, leżaki przy basenie oraz stoliki do posiedzenia, zadbane pokoje i łazienka, bliskość centrum - sklepów, wypożyczalni aut, quadów, oferty wycieczkowe na każdym kroku - wystarczy wyjść z hotelu.

Wady

Nie były to dla mnie wady bo odpoczęłam od wszelkich mediów ale niektórzy narzekali bo po 1. nie było pilota do tv w pokoju (wystarczyło poprosić o niego w recepcji, nam akurat nie był potrzebny), 2. internet słabo łapał w pokoju (ale można było zejść na kanapy przy recepcji i tam nie było już problemu z zasięgiem). 3. Jeśli szukasz spokojnej okolicy to poczytaj opinie o Laganos, nie jest to wada hotelu ale miejscowości - jak to mówią Laganos to polskie Mielno. 4. niezbyt smaczna kawa

Ikaros