W pobliżu hotelu znajduje się cudowna, piaszczysta plaża na której spotkać można żółwie Careta-Careta.
Ok. 300 m do centrum Laganas gdzie znaleźć można liczne restauracje, puby i kluby.
Krótki transfer z lotniska (ok. 15-20 min).
Największą zaletą Laganas są żółwie, w sierpniu ok. 6 rano można zaobserwować jak wychodzą z jaj na plaży i kierują się do morza
Tragedia i koszmar. Hotel powinien być zamknięty. Nie spełnia żadnych podstawowych warunków
Blisko plaża
Wszystko, obleśne pokoje, obrzydliwe pokoje, obsługa paląca nad wydawaniem jedzenia
Hotel stary zaniedbany, pokoje bardzo zniszczone wyposażone w stare meble. Łazienki brudne ze zniszonymi sprzętami. Wyżywienia bardzo słabe, właściwie beż żadnego wyboru. Jedno i to samo codziennie. Obsługa leniwa i bardzo nieprzyjemna. Basen mały i z brudną wodą
Hotel nie ma żadnych zalet.
Nie ma nic co można polecić w tym hotelu.
Pobyt w hotelu Ikaros uważam za mało udany, osobiście nie polecam. Nie należę do osób narzekających ale pierwszy raz spotkałam się z tak dziwną praktyką ze strony właścicieli, robili wszystko by goście nie czuli się komfortowo na wakacjach, za które sobie sami zapłacili. Pewnie niejedna osoba powie, że tak taki standard i za taką cenę to nie ma co wybrzydzać. ok, nie czepiam się wystroju pokoju, który może mógł być bardziej nowocześnie urządzony, zwłaszcza łazienka, nie czepiam się posiłków, które były dość monotonne i zawsze czegoś brakowało, szczególnie podczas śniadania, a to brakło chleba, a to masła, a to gorącej wody, o kawie nie wspomnę. Często trzeba było czekać do godz. 10:00 żeby się napić kawy, a śniadanie kończyło się o 9:30. No cóż, takie zasady i wewnętrzne ustalenia zarządzających hotelem. Najgorsze w tym wszystkim były napoje w tzw. "all inclusive", niby były do dyspozycji, wg oferty biura Rainbow, tu cytuję "Napoje bezalkoholowe (w tym kawa, herbata) oraz lokalne napoje alkoholowe (piwo, ouzo, wino czerwone i białe, tsipouro) bez ograniczeń w godzinach 10:00 – 22:00 ", ale bardzo często miało się wrażenie, że jednak ograniczenia są. Napoje wydawane w plastikowych kubeczkach, co generowało mnóstwo plastikowych odpadów. Wino, piwo czy tzw. dinki nalewane w sposób bardzo oszczędny, aż szkoda było marnować plastiku, niektórzy z gości pewnie też tak myśleli więc biegali do baru z użytymi już wcześniej swoimi plastikowymi kubkami po kolejne drinki. Obsługa baru była z pewnością zadowolona bo to przecież oszczędność. Miałam ogólnie takie wrażenie, że dewizą obsługi tego baru i właściciela hotelu jest OSZĘDNOŚĆ. Wracając do wielokrotnego używania kubków plastikowych, pojęcie higieny i zapewnienie bezpieczeństwa gościom w dobie pandemii jest właścicielom hotelu obce. Podsumowując, szkoda, że opinię hotelu psują osoby, którym powinno zależeć na tym aby ich goście czuli się w tym miejscu dobrze, żeby wspominali spędzone tam wakacje jako jedne z najlepszych w życiu, żeby chcieli wracać, ale widząc te ciągle pojawiające się tłumy nowych gości, niezbyt im zależy na naszych odczuciach. Jedni pojadą, przyjadą następni, cena robi swoje i niejeden da się nabrać. Jak już wspomniałam szkoda, bo gdyby tylko trochę bardziej zainwestować w wygląd ogólny pokoi, łazienek, urozmaicić posiłki, dodać więcej warzyw, jakąś rybę czasami, przecież dookoła wyspy woda i przede wszystkim więcej owoców, chyba w Grecji są jeszcze inne owoce jak arbuzy czy melony, z pewnością każdy z nas miałby lepsze odczucia. Najsłabszym punktem hotelu jest jednak obsługa szczególnie w barze, pewnego wieczoru barman skończył pracę o godz. 22:00 wygasił światła w barze, po czym poszedł do recepcji i zgasił światła na zewnątrz hotelu, gdzie siedziało jeszcze mnóstwo osób, ot taka grecka gościnność. Niestety w tym hotelu nie czuło się klimatu greckiego, hotel nie zadbał o żadną atrakcję by sprawić przyjemność gościom, oprócz tego można było usłyszeć komentarze w barze, że za często się przychodzi i z otrzymanym napojem pozdrowienie typu: Good bye. Jakie to miłe prawda? Szkoda, bo przy odrobinie starań mogło być miło. Największym atutem tego miejsca to jest niewątpliwie lokalizacja, która przede wszystkim skłoniła mnie do wyboru tego hotelu. Przed wyjazdem czytałam opinie na jego temat, ale głównie na stronie biura podróży Rainbow i były różne, lepsze, gorsze ale jakoś mnie nie zniechęciły, głównie dlatego, że miła obsługa, no niestety to mit. Oczywiście nie wszyscy są tacy, ale najgorsze, że właściciel daje zły przykład, na wszystkim oszczędza. O mydło i papier toaletowy trzeba było się prosić, a gdy wyjeżdżaliśmy na wycieczki fakultatywne i zamawialiśmy breakfest box dawali nam kanapkę z pieczywa tostowego i wodę luzem, beż żadnego opakowania. Kończąc moje wspomnienia z pobytu w tym hotelu, mogę poradzić innym by nie rezygnowali z wakacji na wyspie Zakynthos czy nawet w miejscowości Laganas bo miejsce jest piękne, radziłabym poszukać lepszego hotelu, w samej miejscowości Laganas jest ich mnóstwo. Opowiem jeszcze na koniec takie zdarzenie jakie miało miejsce w dniu przylotu i transferu do hotelu, kierowca autobusu, gdy usłyszał nazwę hotelu Ikaros zaczął się śmiać, zaniepokoiło mnie to i spytałam dlaczego się śmieje, odpowiedział śmiejąc się dalej "nice hotel", teraz wiem co miał znaczyć ten śmiech.
Największą zaletą hotelu jest jego lokalizacja.
Największą wadą jest obsługa baru, monotonne posiłki choć chyba nikt głodny nie chodził oraz traktowanie gości w sposób niezbyt gościnny.
Bardzo przychylna obsługa. Jedzenie w miarę adekwatne do ceny hotelu.
Dobre położenie.
Basen taki sobie.
Cena/jakość wypada dobrze. Jedzenie smaczne lecz niezbyt urozmaicone. Hotel stary pokoje małe TV tylko naziemna grecka. Basen duży lecz tuż przy ruchliwej drodze. Drinki robią takie , że nie można się upić podawane w plastikowych kubeczkach. Byliśmy tam już drugi raz. Cudów nie ma to nie Egipt, czy Turcja gdzie kelner przynosi wino. Ale za to pobliska plaża piaszczysta woda kryształowa i wręcz gorąca. W czerwcu w wodzie nagrywałem żółwie. Teraz pora lęgów.
Szału nie ma, ale jest tani i ze sporym basenem.
Mogli by się przyłożyć przy pracy na stołówce czasem brakowało kawy innym razem deseru.
Hotel porażka. Kilka pokoi w miarę reszta brudna. Jedzenie monotonne, mały wybór, z obiadu odgrzewane Dania na kolacje. Dla dzieci nie ma żadnego wyboru. Rodzice aby nakarmić dzieci chodzili jeść do miasta. Bar otwarty do godziny 22. Napoje podawane w kubkach plastikowych, barman z mina nadętą wkurzony ze musi podejść do baru. Recepcja …szkoda gadać ….zero klimatyzacji, WIFI tragedia. Dla dzieci zero atrakcji. Poza tym tam przebywa dużo obozów młodzieżowych. Całe noc imprezują, krzyki hałas do 6 rano. Przez tydzień spałam tylko 1 noc kiedy była wymiana młodzieży. Kiedy zwróciłam uwagę w recepcji rozłożyli ręce ze co oni mogą. Zreszta tam na noc nikogo nie było w recepcji … róbta co chceta. Omijajcie z daleka szczególnie z dziećmi. TRAGEDIA!!!!
Nic
Wszystko
Totalna porażka, jeśli ktoś tam przyjechał na pierwsze wakacje all inclusive to niech nie myśli że to tak powinno wyglądać, od 12 lat co najmniej dwa razy w roku wyjeżdżam na all inclusive do słabszych czy lepszych hoteli, ale czegoś takiego w życiu nie spotkałem. Brudno, okropne jedzenie wątpliwej jakości, naczynia ludzie sprzątają po sobie sami, chcesz czysty stolik to zetrzyj go sobie sam. Jak się nie upomnisz to ręczników ci nie zmienią przez cały pobyt, do picia jeden napój na śniadanie, coś co nie można nazwać kawą, do obiadu i kolacji chodzisz do baru żeby przynieść sobie picie, wybór alkoholi to jakiś żart, ohydna wódka i ouzo, jakiś najtańszy jabol a nie wino, goście z all kupowali alkohol na mieście i robili drinki z własnej coli. Basen nigdy nie sprzątany, wieczorem wsypują tylko wiaderko chloru i tyle, leżaki sprzed pół wieku, jak chcesz materac to zapłać 1,5 euro, toalety przy recepcji czy basenie aż strach tam wejść. Nie jedź tam za żadną cenę!!!
nic
wszystko jest wadą
Na terenie hotelu otoczenie całkiem fajne...mili ludzie .
Zaletą jest to że jest blisko centrum, ale w spokojnym miejscu z dala od imprezowego do białego rana Laganas, w pobliżu hotelu liczne sklepy...ogólnie Grecy są bardzo mili...basen dosyć fajny tłumów nie ma..gdyby nie to jedzenie monotonne i łazienki można przeżyć tydzień...ogólnie nie jestem całkiem negatywnie nastawiona, ale drugi raz nie pojechałabym tam...
Przede wszystkim łazienka...ręczniki wymieniane raz podczas całego pobytu...klimatyzacja wieje wprost na łóżka...na śniadanie praktycznie nie ma co jeść..z owoców melon i arbuz.... All inclusive?..na przekąski? Nie ma tylko napoje w plastikowych kubkach
Pobyt oceniam za bardzo udany w tym hotelu : jest wszystko to co trzeba, aby było bardzo miło , przyjemnie spędzony czas i oczywiście nie zgadzam się z tymi negatywnymi opiniami ! Przesada . Ja jestem bardzo zadowolona .
Czysto , spokojnie , można się z relaksować .
Witam, jak czytam te negatywne opinie to się zastanawiam z którego palca zostały wyssane. Hotel 3 gwiazdkowy, posiłki przepyszne beż żadnego limitu jak co niektórzy piszą. Klimatyzacja w każdym pokoju. Wygodne łóżka. Jedyna uwaga to tylko łazienki, przydałby się im mały remoncik. Pobyt w tym hotelu był przesympatycznie cudowny. Położenie idealne , wszędzie blisko. W skali do 10 jak na hotel trzy gwiazdkowy dostaje 9 tylko jeden punkt mniej za łazienkę. Pozdrawiamy wszystkie osoby, które tu przyjadą. Mariusz i Bożena
Wszystko ok
Łazienki do małej modernizacji
Brudny basen sprzątany po 15 dniach. Nie miła obsługa w barze z alkoholem panowie nie uprzejmi wręcz chamscy liczący nam i wypiliśmy ich rodzimego alkoholu .Panie na stołówce ciągle z minami jak by stały tam za karę i liczące ile sobie nakładamy . Pokoje do przeżycia i choć sprzątane to wiele do życzenia łazienki małe z wanną robiącą za prysznic . Na dnie basenu było pełno piasku naniesionego przez gości hotelowych użytkujących basen a woda już była nie najlepszej jakości Nie polecamy tego hotelu bo nie zasługuje nawet na żadną gwiazdkę. Po 10 dniach raczyli zmienić nam pościele chyba dlatego by zamknąć nam usta, a Pani menager Angela nagle zrobiła się bardzo miła próbując załagodzić nie mile wrażenie jakie stworzyli .Tak się składa że byliśmy tym hotelu dwa tygodnie i wiele widzieliśmy i słyszeliśmy co nie obyło się bez echa w naszych rozmowach z Rezydentami którzy odwiedzają turystów po to tylko żeby sprzedać wycieczki czasami o 40% drożej od lokalnych biur podróży. Nasze wakacje okazały się jednym wielkim nie wypałem głównie dzięki firmie Rainbow która sprzedając nam destynację na Zakynthos w lipcu ubiegłego roku zachwalała warunki tego hotelu a jak się później okazało opinie z poprzednich lat były negatywne natomiast na stronie r.pl. są idealne .Kończąc mój wywód uważamy ze operator Rainbow takim postepowaniem wobec klientów traci ich bez powrotnie na rzecz innych operatorów a szkoda bo dotychczas nasze poprzednie wakacje na leżały do bardzo udanych a byliśmy zachwyceni obsługą chociażby na Rodos w Hotelu Tshampika czy Corfu w Dassia Holiday Club .
Brak zalet
nie uprzejma obsługa baru z napojami
Największym minusem jest jedzenie które jest nieświeże i monotonne, śniadanie DZIEŃ W DZIEŃ IDENTYCZNE,bardzo ubogi wybór, wszystko porozcieńczane z woda(nawet melko). Atmosfera niemiła,ogólnie nikomu bym nie poleciła.
Pokoje w porządku.
Jedzenie nieświeże,obsługa niemiła,wszystkie soki i drinki (nawet mleko) są mocno rozcieńczone z wodą
Hotel polecam jako dobra baza wypadowa. Hotel położony blisko centrum Laganas, ale zdala od całego zgiełku i hałasu, 10 min od morza. Jeżeli chodzi o hotel to jest dość kiepski. Jedzenie dość mały wybór, człowiek głodny nie chodzi, ale jedzenie jest kiepskie. Obsługa na barze to porażka, zawsze trzeba czekać aż podejdą i rzucają czasem tekstami o napiwkach. W drinkach bardzo mało alkoholu. Sam pokój był ok, ale łazienka pozostawia wiele do życzenia.
Położenie, dobra baza wypadowa, dużo leżaków przy basenie. Mały basen, ale i mało ludzi korzysta. Dostaliśmy pokój od razu po przyjeździe o 10, nie musieliśmy czekać do 15.
Jedzenie, drinki, toaleta, obsługa w szczególności na barze.
Jedynym plusem jest położenie hotelu blisko plaży i full rozrywki do okola. Sam hotel dla ludzi mało wymagajacych, wymaga remontu łazienka w tragicznym stanie, z obsługi hotelowej miła jedynie pani z recepcji. Barman wylicza drinki panie z restauracji niemiłe z okropna miną patrzą na ręce ludzi w czasie posiłków, goście są non stop obserwowani co wprowadza w niesmaczna atmosfere jest poprostu bardzo drętwo. Jedzenie bardzo monotonne i zawsze zimne obiad kolacja to samo, nie ma deserów. Drinki tak rozcieńczonego że nie da się pić nawet soki. Ogólna atmosfera w hotelu jest zła, nie ma po co tam przebywać jedynie w czasie posiłku. Nie polecam... Ciekawe jest to że na stronie Rainbow są tylko pozytywne komentarze nie wiadomo z kąd... Nie polecam raz jeszcze. Pozdrwiam
Jedzenie Obsługa Atmosfera Obskurne łazienki
Hotel jak hotel przespać sie i umyć. Raczej nie polecam chyba że ktoś mam minimalne wymagania co do obiektu Hotel lepiej opisany niż w rzeczywistości jest
To że jest basen i że położony w spokojniejszej okolicy bo 300m dalej jak we Władysławowie w sezonie. Duuuży plus nie trzeba dopłacać za klimatyzacje
Kiepskie jedzenie pt. Udko w 12 odmianach a na dodatek częsta zimne, dodatki monotonne albo rozgotowane albo nie dogotowane Standart to nie Sheraton ale kwatera prywatna u babci Jadzi nad Bałtykiem lepiej wygląda
Hotel zasługuje najwyżej na 1*, jeśli spodziewacie się luksusów to nie tutaj. Hotel mocno ekonomiczny, dla osób z mocno ograniczonym budżetem. W miarę czysto. Lodówka działa ok, posiłków dostateczna ilość, choć często niesmaczne. Do plaży 500 m, droga mocno słonczena. Plaża w miarę czysta, choć paląca chołota gasi pety w piaski i tak je zostawia. Całe Laganas to porażka, to taka chlejnia dla anglików i innych nacji. Woda czysta, wejście płytkie. Piasek, ale jakieś 2 m brzegu to muszelki połamane, więc może być trochę istro. Dużo sklepów z pamiątkami, marketów i barów, dyskotek, restauracji. Nie jest rzadkością w Laganas widok jak koleś z UK szczy na ulicy. Hałas po uwolnieniu z godziny policyjnej niemiłosierny. Ogólnie uważam, że wakacje na Zakynthos to stracone pieniądze. Wycieczki są ok np. Zatoka Wraki w trakcie wycieczki z Rainbow Magiczne Zante VIP, ale brak efektu wow. Wrażenie na 1 dzień. Miasto Zakynthos fajna mieścina. Hotel Ikaros polecam dla mało zamożnych ludzi, albo dka tych, którym obojętny jest standard pokoju, hotelu, jedzenia a chcą plażować. Z głodu w hotelu nie padniecie.
Basen. W miarę czysto - codziennie myją w pokojach okna, ale o wannie czy umywalce nie pomyślą. Jedzenia jest dostatecznie dużo, ale chłodne zwykle. W barze podają tyle picia po ike się idzie, bez problemów. Bardzo miła obsługa.
W ciągu tygodniowego pobytu ani razu nie wymienili ręcznika (w hotelach zrzuca się je na podłogę jak chce się wymiany, ale nie tu, tu je powieszą na balkonie by wyschły). Jedzenie to loteria - raz w miarę smaczne, innym razem nieprzyprawione i niesmaczne. Śniadania liche, ale da się wytrzymać. Bar to zbiorowisko brudu i kurzu.
Aktualnie wlasnie dzisiaj tu przyjechalismy. Jestesmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Na internecie jest bardzo duzo negatywnych opinii na temat tego hotelu ale ja sie z tym nie zgadzam. Przyjechalismy zaraz po 6 rano i dostalismy odrazu pokoj oraz mozliwosc korzystania z posilkow pomimo tego ze doba hotelowa zaczyna sie chyba dopiero o 12. Bardzo mila obsluga; jedzenie dobre. Moze nie ma frykasow ale za ta cene hotel w zupelnosci spelnia oczekiwania. Do morza jest kawaleczek; jakies 10 minut spacerkiem ale lokalizacja hotelu pozwala odpoczac od glosnego dyskotekowego centrum. Plaza jest cudowna, piekny piaseczek. Plytka woda przez bardzo dlugi czas. Basen super. Bar rowniez OK, nieprawda jest ze wydaja tylko po 1 piwie. Chodzilam dzisiaj do baru kilka razy i nie bylo problemow z dostaniem 4 piw dla nas i znajomych.
Fajna lokalizacja, fajny basen, przepiekna plaza 10 minut spacerkiem.
Narazie brak
Właśnie teraz tu jesteśmy. Jak dla nas bomba. Do morza ok 8-10 minut spacerkiem. Plaża piekna piaszczysta woda w morzu cieplutka. Jedzenie bardzo dobre wcale nie takie skromne ale spory wybór i jak w domu. Dzisiaj córką na obiad chciała spaghetti A my z mężem łopatka wieprzowa zapiekana w sosie curry ryż (fajnie zrobiony tzn sypki A nie rozgotowany do tego gotowane brokuły oraz sałatkę z pomidorem ogórkiem cebula i serem polane oliwą. Czego chcieć więcej. Zastanawiam się co jedza w domu Ci którym tu nie smakuje. Jest naprawdę pyszne jedzonko. Niestety z uwagi na Covid 19 jedzenia nie bierzemy sami tylko podaja pracownicy ale pytają ile chcemy i można brać ile się chce. Nie jest to wyjątek w tym hotelu. Podobno w całej Europie teraz tak jest że względu na obostrzenia sanitarne. Poza tym basen czysty chociaz wolimy morze. Pokój mamy mały ale schludny. Była awaria wody w hotelu ale szybciutko się z nią uporali. Właściciele i obsługa bardzo mili. Smaczna kawa jak ktoś woli słabsza trzeba powiedzieć. Ja biorę pół na pół z mlekiem -ekstra. Jesteśmy drugi dzień A już wymienili ręczniki na czyste ????. Trochę słaba ściany i wieczorem slychac rozmowy ale tylko głośne . Jeżeli ktoś ma problem z zaśnięciem może wziąść stopery do uszu tak jak ja i cisza jak makiem zasilek. Łóżka wygodne klima działa.My polecamy na 100 %
Dla nas wszystko super
Nie zauważyliśmy
Hotel jest skromny, ale wystarczający. Niczego nam nie brakowało. Bałam się obsługi, gdy czytałam wcześniejsze opinie, ale byłam miło zaskoczona.
Hotel ma dobry stosunek jakości do ceny, jest niedrogo i pomimo, ze skromnie to schludnie i nie brakuje niczego.
Raczej nie ma
pobyt : 13-20.09.2019 szczerze; w hotelu nie zachwyciło zupełnie NIC, nie spodziewałem się \\\"firework\\\'ów z Egiptu\\\" , ale łazienka z wanną i syfiastymi kaflami rodem z komuny to przesada. Jedzenie - dramat , naprawdę codziennie było to samo (różniło się jednym daniem - jajecznica lub sadzone lub omlet) ZERO atrakcji dla dzieci, serio ZERO (nie polecam rodzicom) Fakt, jest to fajna baza wypadowa (lokalizacja naprawdę fajna, do centrum blisko, ale nie na tyle ,żeby przeszkadzało w wypoczynku) i NIC poza tym !!! Każdy ma swoje zdanie, ale wczasy do najtańszych nie należały a hotel DRAMAT
położenie
sporo; - pokoje - dramat - jedzenie - monotonne i \\\"średni\\\" smaczne - bar - drinki w tanich plastikach i bardzo nie przyjemny zapach - po prostu nikt za barem nie sprzątał - atrakcje dla dzieci - kompletnie NIC