Hotel położony jest ok. 200 m od pięknej, piaszczystej plaży.
Z myślą o najmłodszych: animacje, plac zabaw, dwa brodziki, minidisco.
Ok. 1,5 km do zabytkowej, historycznej części miasta Nessebar.
W pobliżu hotelu znajdują się liczne sklepy, bary oraz restauracje.
Byliśmy w tym hotelu z 6 letnim synem, w drugiej połowie września. Cała nasza trójka była zadowolona z pobytu. Czystość była utrzymana na dobrym poziomie a wodny plac zabaw był rewelacyjny dla syna.
Czystość, Idealne położenie, blisko do plaży, 2,5 km spacerkiem przy morzu do starego Nessebaru, w pobliżu były również sklepy oraz przystanek autobusowy Zróżnicowane jedzenie, codziennie inna tematyczna kolacja
Zimna woda w zewnętrznych basenach, Rezerwowanie leżaków przez gości hotelowych (zostawienie ręczników już od samego rana)
Hotel duży, ładny dobry stosunek jakości cena pomimo dużej ilości udogodnień ma swoje wady.
Jedzenie, plac zabaw dla dzieci, 2 baseny na zewnątrz i jeden w środku, przekąski pomiędzy posiłkami, mocne drinki, plaża 200 metrów od hotelu, pokoje nawet czyste, balkon w praktycznie każdym pokoju, dużo jedzenia
Atrakcje wieczorne do zmiany, kubki za małe plastikowe używane do wszystkich napoi, mała siłownia, jedzenie na śniadaniu i obiedzie za mało różnorodne, śniadania kiepskie jakościowo, klimatyzacja stara powiedziałbym psującą się, internet rozłączał się co chwilę słaby zasięg w niektórych miejscach
Jestem zachwycona po iewaz bylam sama myslalam ze pokoj bedzie 1 osoboqy ale dostalam pokoj 2 z takim wielkim tarasem czyli pokoj delux Magia
Czystosc , restauracja czyli wszystko czego sie sprobowac innego Obsluga w recepcji taka sobie. Obsluga sprzatajaca codziennie pokoje na 7 gwiazdek
Recepcja pomomo ze rozumie i mowi po polsku to zmusza do kontaktu po angielsku A tak nie powinno byc
Cześć w której mieszkaliśmy odbiega od 4 gwiazdek. Raczej są to 2 gwiazdki. Pokój złożony z dwóch pokoi przedzielonych ścianą - 5 osób na pokładzie. Łóżka dwa podwójne ponad 2 metry szerokości plus rozkładana sofa. Pokój sprzątany codziennie na życzenie i wymieniane również codziennie reczniki. Blisko plaży, dojście przez wydmy. Rezerwacja leżaków w recepcji, konkretny numer przypisany do pokoju - usługa płatna. Baseny czyszczone codziennie, fajna strefa splash dla dzieci. Cześć restauracyjna zarówno na górze jak i na dole z brudnymi naczyniami i ogólnie panujący brud. Śniadania monotematyczne: jajka sądzone, jajecznica - nie w stylu jaki znamy, jajka na twardo, naleśniki, boczek, fasola, rogaliki francuskie, tosty francuskie. Obiady i kolację, poza tematycznymi również codziennie te same. Drinki z alkoholi lokalnych Snack bar przy basenach serwował przekąski w stylu fast food, owoce i warzywa.
Czyste baseny Blisko plaży
Brud panujący w restauracjach Monotematyczność posiłków
Hotel doby, wszystko by bylo super gdyby nie rezydent p. ARTUR, psuje renomę i opinię tego hotelu przez opieszałość swoich poczynań a nawet ich brak, zero pomocy i wsparcia ze strony rezydenta
Wygodny, czysty, obsluga hotelu miła, rezydenta już nie!!!
Kiepski rezydent z biura podróży
Hotel mile mnie zaskoczył, wybraliśmy opcję większego pokoju z widokiem na morze. Pokój bardzo duży meble i wyposażenie eleganckie, sejf w cenie, taras w kształcie koła, krzesełka i stoliki na tarasie. Hotel blisko plaży, wychodząc z obiektu jakies kilka minut wystatczy przejść przez wydmy. W okresie naszego pobytu maj 2023 rozkładali drewniany trakt na wydmach aby móc swobodnie dojść do plaży. W Bulgarii byłem kilka razy i tez 4* hotel w pelni zasługuje na te gwiazdeczki. Teraz coś o jedzeniu, wybór spory, nawet bardzo spory. Jedzenie pyszne i pięknie podane, były organizowane wieczorne kolacje w różnych klimatach, grecki, włoski, bułgarski, itp. Basen zewnętrzny duży lecz w maju była chłodna woda, jest też basen wewnętrzny lecz bardzo malutki, korzystałem z niego często, rano spokój, później w miarę postępu dnia było sporo osób i ciasno. Wieczorem animacje bingo, konkrsu z muzyką i wiele innych. Minus mały dla baru, drinki w kubkach plastikowych, rozumiem żeby je podawać jak basen czynny do 18.00, lecz po 18.00 mogliby serwować w szkle, barman też kiepskie drinki robił, nawet chował kartę z drinkami żeby ludzie zamawiali tylko proste drinki-sok, wódka, cola wódka, cola gin, itp.
Czystość, elegancki wystrój, duże pokoje, czajnik za kaucją, sejf za free, zewnętrzne bary z przekąskami, pizza robiona na życzenie na twoich oczach, lody, słodycze, owoce, miła obsługa, blisko miasto, blisko starówka i tu jest co zwiedzać, przed sezonem maj dużo miejsca do parkowania, my byliśmy wlasnym samochodem, od czerwca jest problem. Hotel ma 4 windy, blisko sklepy, spożywka, pamiątki, itp. Napewno tam kiedyś wrócę i z czystym sumieniem mogę go polecić
Wady, na początek wspomnę o rezydencie panu Arturze. Celowo panu z małej litery bo gość nie zasługuje na gram szacunku, mieliśmy na miejscu problemy związane z winetami i awarią auta człek obiecał nam pomóc i na obietnicach się kończyło. Nie odbierał telefonu, a jak odebrał to z głosu słychać było zmęczenie materiału, obiecał że za 5 min oddzwoni nie zadzwonił przez cały dzień. Taki rezydent to hańba dla biura i ujma dla hotelu. Jakbym był szefem hotelu to bym go zwolnił (...).
Świetny hotel dla rodzin z dziećmi - mieliśmy dwa pokoje. Byliśmy tam przypadkiem drugi raz w ciągu kilku lat i niezmiennie nam się podobało. Bardzo ambitne występy animatorów i dbałość o to żeby wszyscy czuli się dobrze. Humor na poziomie :) Dzieci miał zatrucia - trzeba uważać na lody. Przekąski w ciągu dnia dostępne. Na pewno nikt głody chodzić nie będzie.
Wyżywienie, dwa baseny zew. lokalizacja - na piechotę można przejść do Nessebar i mniej więcej tyle samo do centrum słonecznego brzegu.
Z pokojami/łazienkami jak się trafi. NIe mniej standard choć różny to czysto i komfortowo. Dzieci miewały zatrucia za każdym razem więc coś jest na rzeczy. Albo flora, albo lody dostępne w niedomkniętych lodówkach.
Hotel czysty, zadbany. Jedzenie dobre, personel życzliwy, pomocny.
Praktycznie wszystko na miejscu.
Brak ratowników na basenach. Po kilku dniach spokojnego pobytu zjechała się bardzo duża ilość dzieci na turniej sportowy, który odbywał się na stadionie i skończyło się wypoczywanie.
Witam hotel w mojej opini bardzo dobry,pokoje czyste i pachnace(sprzatane codziennie)Jedzenie swieze roznorodne,kazdy znajdzie cos dla siebie,napoje drinki lody itp.Otoczenie czyste i zadbane sprzatane na okraglo nie ma sie do czego doczepic,chyba ze znajdzie sie jakis maruder.
Brdzo dobre polozenie z jednej strony miasto i blisko do plazy oraz nessebaru.
Nie ma sie do czego doczepic.
Hotel usytuowany w pobliżu lotniska w Burgas, stąd krótki transfer po przylocie, z powrotem nieco dłuższy. W bezpośredniej bliskości plaża i morze oglądane z okien pokoju. Pokój przyzwoity, balkon, łazienka z natryskiem, telewizor z kilkoma polskimi programami rozrywkowymi, lodówka, sejf. Codziennie sprzątany (chociaż trochę kurzu na regałach), ręczniki wymieniane. Po pierwszej nocy szyja pogryziona przez mrówki, usunięte skutecznie przez obsługę jeszcze tego samego rana. Wyżywienie bardzo dobre, zróżnicowane: dużo jarzyn, warzyw, dania mięsne, makarony, owoce morza, desery. Z pewnością nie można narzekać. Można skorzystać z restauracji a la carte, np. azjatyckiej. Również smaczne przekąski w barach przy basenie. Tam też desery i lody. Smaczna, w bogatym wyborze kawa. Dobre miejscowe piwo, takie też napoje chłodzące z automatów i napoje alkoholowe podawane według życzenia. Obsługa miła, porozumiewanie bezproblemowe, zwłaszcza sympatyczny barman z lobby - polskojęzyczny Kasimir.
Poza dobrą lokalizacją względem lotniska i morza hotel Imperial ma inny, wyjątkowy walor. Stąd tylko krótki spacer brzegiem morza dzieli od najstarszego miasta Bułgarii – Nessebaru. Naprawdę jest co oglądać. A klimat wąskich, biegnących wprost do morza uliczek, licznych restauracji i kafejek jest niepowtarzalny. Także do centrum Słonecznego Brzegu z Imperiala nie dzieli zbyt wiele. To też niedługi spacer, ale już w otoczeniu placówek handlowych, restauracji, licznych hoteli itp.
Niestety aura majowa, w przeciwieństwie do 2022 roku, nie dopisała. Morze zimne, basen odkryty zimny, basen kryty też zimny. Stąd uzasadnione oczekiwania gości dot. spędzania wieczorów. A tutaj głęboki zawód. Nie było żadnej interesującej propozycji. Chyba, że gra w Bingo. I jeszcze drobna uwaga: w barze przy basenie do wszelkich napojów stosowane są plastykowe kubki. Rozumiemy względy bezpieczeństwa. Ale te kubeczki są tak miękkie, prawie że płynne. Czas na zmianę.
Bardzo fajny hotel. Blisko plaży i starego miasta.
Czystość i pyszne jedzenie.
Hotel bardzo czysty i zadbany. Byliśmy z narzeczoną przed sezonem i jest kilka z tego plusów jak i minusów. Plus jest taki że nie ma tyle ludzi i nie czeka się w kolejkach ani nie przeciska przez ludzi pomimo że przez sezonem też było dość dużo turystów. Minus jednie taki że większość sklepików jest pozamykana i miasto wygląda jakby było opustoszałe. Dużym plusem jest dowolna ilość jedzenia i picia prawie w każdej porze dnia. Recepcja hotelu bardzo pomocna, przy pierwszym dniu okazało się że słuchawka prysznica jest uszkodzona (była godz. ok 21-22), pani w recepcji przysłała po 2 krotnej rozmowie pana który wymienił słuchawkę a następnego dnia z rana pojawił się kolejny pan technik który zapytał czy trzeba coś jeszcze zrobić. Codziennie oprócz niedzieli animatorzy którzy zabawiali dzieci jak i dorosłych. Pokoje sprzątane codziennie. Transfer z lotniska bez problemowy czekał na nas pan od razu po przylocie a sam transfer trwał z jakieś 30min. Na lotnisko pan również przyjechał planowo nawet 5 min przed czasem. Wszystkie dokumenty na czas. Przerażeni byliśmy czytając opinie o biurze ale jesteśmy bardzo zadowoleni.
Recepcja bardzo pomocna. Dużo jedzenia i picia w każdej porze dnia Czysto i schludnie Obsługa przy drink barach na zewnątrz bardzo miła :)
Przed sezonem dużo rzeczy w samym słonecznym brzegu jeszcze nie pootwieranych
Hotel świetny , czysto , blisko plaży, dużo atrakcji dla dzieci , blisko morza , pyszna kuchnia
Czystość, kuchnia ,atrakcje dla dzieci
Ogólnie wszystko w porządku, komfortowy wypoczynek w przyjemnym miejscu. Na majówce hotel dopiero się rozkręca, w związku z czym oferta jest trochę ograniczona. Wielki minus za wszędobylski w tym obiekcie plastik, plastik i jeszcze raz plastik.
Hotel jest schludny, dobrze zlokalizowany. Bardzo blisko do morza. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, nowocześnie umeblowane. W ofercie all inclusive jedzenie było smaczne, różnorodne, zawsze znalazło się coś również dla wegetarian. Snack bar i bar zewnętrzny na plus, czynnie praktycznie cały dzień, bardzo miła obsługa, smaczne jedzenie i ciekawe napoje.
Na majówce tylko starsza/główna część kompleksu jest otwarta. Jacuzzi i basen wewnętrzny z okrutnie zimną wodą, ciężko było wysiedzieć. Sala fitness nieogrzewana, więc w nie za ciepłym maju już od wejścia czuć bardzo nieprzyjemny chłód. Sprzęt stary, ogólnie średnie warunki. Sauny również dopiero startowały, więc chcąc wybrać się na seans trzeba było ok. 45 min czekać na nagrzanie się pomieszczeń. Wifi bardzo różnie dostępne, trzeba szukać miejsc z dobrym zasięgiem. Plastikowe naczynia to zmora!
Hotel zasługuje na 4 gwiazdki, obsługa, wyżywienie wszystko zgodne z opisem. Plaza w pobliżu hotelu.
Hotel jest czysty, pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne.
Bardzo miły pobyt , pokoje czyste i schludne .Jedzenie urozmaicone ,.Polecam hotel dla wszystkich .
Jedzenie
Mało atrakcji show
Polecam z całego serca ten hotel… Jestem bardzo zadowolona… Blisko wszędzie a szczególnie do morza, Miła obsługa, czysto wszędzie.
Było super. To jeden z lepszych hoteli w tym rejonie. Komunikacyjnie blisko i do Slonecznego Brzegu i do Nesebaru. Jedzenie urozmaicone. Dla Dzieci delicje. Lody w każdym czasie, tosty, paczki i zabawy tylko dla ich. Pokoje czyste, wygodne i przestronne.
Super miejsce dla dzieci sss
Super miejsce dla dzieci. Były zachwycone.
Wszystko fajnie.Pogoda jakos tylko na bakier. Rezydent mega.
Brak szlafroków i kpina z tymi recznikami na basen.
fajnie, że hotel jest praktycznie przy plaży. Gorzej, że jak go budowali, zapomnieli postawić ścianki działowe między pokojami.
Personel jest bardzo przyjazny
Goście z GB to na pewno ciemna strona tego spokojnego miejsca