InterContinental (Abu Dhabi)

Najlepszy hotel w jakim bylem. Obsługa na najwyższym poziomie, każda spotkana osoba jest miła i uczynna. Jedzenie w podstawowej opcji jest pyszne, jest dużo do wyboru i dania codziennie sa inne. Desery sa smaczne, nie sa to tureckie które tylko dobrze wygladaja. Plaza jest prywatna i nie bylo problemów z miejscem, a na plaży jest bar z pysznymi drineczkami. Jest to miejsce do którego chce sie wracać.

Hotel jest rewelacyjny, obsługa bardzo miła i pomocna

Czysto, schludnie, ale polemizowalabym, ze jest to hotel 5*. All inclusive, ktory byl zawarty w ofercie, najgorszy z jakim mielismy do czynienia. Buget tragedia, praktycznie codziennie to samo.

Obecnie jestem w tym hotelu ,bardzo zawiedziona nie polecam tego hotelu, mamy all inclusive, a traktują nas jako gorszy resort, większość restauracji jest płatna żadnych atrakcji,, nuda grają i śpiewają w restauracji płatnej duża grupa jest Polaków i wszyscy niezadowoleni chociaż opinie dobre,nie wiem kto to pisze,szukajcie innego hotelu.

Polecam ten hotel osobą, którzy cenią spokój i cieszę. Hotel w samym centrum Abu-Dhabi. Bardzo dobre jedzenie, pokoje wyremontowane, recepcja nowoczesna. Piękne wejście na plażę, jeśli ktoś chce korzystać z dodatkowych atrakcji polecam kupić Ultra all-inclusive. Wieczorem można posiedzieć przy drinku w pięknych wnętrzach ( w cenie all-inclusive). Hotel jest w dobrej cenie ( jeden z tańszych w ofercie ) i jak za te pieniądze Polecam.

Nazwa  InterContinental (Abu Dhabi)
Miejsce  Emiraty Arabskie / Abu Dhabi / Abu Dhabi
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis

Wielki Meczet Szejka Zayeda z marmurową architekturą

Promenada z plażami i trasami spacerowymi

Luwr Abu Dhabi z kolekcją sztuki światowej

Wyspa Yas z Ferrari World i parkami rozrywki

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Janek

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Prywatna plaża, obsługa, jedzenie, drinki, poziom hotelu.

Wady

Widac ze pokoje były remontowane juz jakis czas temu, natomiast nikt tam nie jedzie sprawdzać czy fugi sa dobrze położone.

Jarek

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel jest rewelacyjny, obsługa bardzo miła i pomocna

Zalety

Super pokoje , łazienki duże , baseny plaza

Wady

Wydaje się że brak

Pobyt - Luty 2025

2.0
Alicja

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Nie ma

Wady

Nuda i większość płatna

Zalety

Nowoczesne wnętrza, dobre jedzenie i drinki. W centrum miasta.

MARIOLA

Hotel przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. Wszystko na najwyższym poziomie. Super warunki, jedzenie, plaża, baseny i przede wszystkim czystość i uprzejmość na każdym kroku.

Zalety

Zaletą hotelu jest bliskość do większości atrakcji, spokój i cisza na całym terenie. Codzienna wymiana pościeli, poduszek, ręczników i dywaników była dla nas wielkim zaskoczeniem. Różnorodność przygotowywanych potraw, bardzo dużo sałatek, warzyw, owoców oraz słodkości. Wszystko świeże i przepyszne.

Wady

Brak wad.

Irek

Pobyt - Czerwiec 2023

Super hotel swietna lokalizacja woda w basenach czysta i ciepla plaża super

Zalety

Lokalizacja super

Wady

Jedzienie troszke monotonne

Pobyt - Maj 2023

Hotel niezwykły! Bardzo polecamy!!! Doskonała lokalizacja, wyśmienite jedzenie, wspaniała i życzliwa obsługa! Pomimo swojego wieku, jakość użytych materiałów nadal zadowala potrzeby i gusty wymagających klientów. Trochę podróżujemy i byliśmy pod ogromnym wrażeniem wysokiego standardu, który zastaliśmy. Bardzo polecamy wykupić formułę Ultra All Inclusive i cieszyć się wyśmienitymi posiłkami hotelowych restauracji :). Dodatkowo alkohol w opcji UAI jest importowany, europejski. Obok hotelu znajduje się 100% monopolowy, bardzo dobrze wyposażony sklep turystyczny ,,Cheers" :) z cenami zbliżonymi do polskich.

Zalety

niezwykle życzliwa obsługa, czystość, komfort wypoczynku, piękna plaża, zadbane baseny.

Adam

Pobyt - Kwiecień 2023

Zdecydowanie polecam pobyt w hotelu Intercontinental Abu Dhabi! Zaledwie kilka chwil po naszym przyjeździe, personel zadbał o nasze potrzeby i zaoferował nam bezpłatną kolację do pokoju, co było miłym akcentem na początek naszego pobytu. Nasz pokój był nie tylko przestronny i wygodny, ale także oferował wspaniały widok na okolicę. Co więcej, plaża była bardzo czysta i zadbana, co umożliwiło nam relaksujący pobyt. Zadowoleni byliśmy również z lokalizacji hotelu - w pobliżu znajduje się wiele ciekawych miejsc, takich jak Emirates Palace oraz wiele innych zabytków. Nie mogę nie wspomnieć o miłym i pomocnym personelu, który uczynił nasz pobyt jeszcze bardziej przyjemnym. Bez wątpienia jest to jedno z najlepszych miejsc, w których mieliśmy okazję się zatrzymać. Polecam z całego serca!

Zalety

Lokalizacja - Hotel znajduje się w dogodnej lokalizacji w samym sercu Abu Zabi, co umożliwia łatwe dostanie się do wielu ciekawych miejsc turystycznych w okolicy. Udogodnienia - Hotel oferuje bogaty wybór udogodnień, takich jak przestronne i wygodne pokoje, piękna plaża, basen, spa, centrum fitness oraz wiele restauracji i barów, w których można skosztować pysznych potraw i napojów. Personel - Personel hotelowy jest bardzo miły, uprzejmy i pomocny. Zawsze gotowy, aby pomóc w razie potrzeby.

Wady

Czas oczekiwania - Czasami czas oczekiwania na obsługę może być długi, zwłaszcza w godzinach szczytu. Zatłoczenie - W okresie największego sezonu turystycznego hotel może być bardzo zatłoczony, co może wpłynąć na komfort pobytu niektórych gości.

InterContinental (Abu Dhabi)