Kaya Artemis

Pokoje raczej nie należą do nowoczesnych, ale sprzątane były codziennie. Duży wybór jedzenia. Hotel do odświeżenia :) obsługa na najwyższym poziomie nie ma do czego się przyczepić. Baseny duże więc każdy miał dla siebie dużo miejsca. duży plus za strefy +16. Polecam

Nie polecam. Hotel stary, zniszczony. Na powitanie w pokoju masa mrówek wszędzie. Drzwi do łazienki zacinają się kilkakrotnie ktoś pomagał otwierać z drugiej strony. W łazience pleśń. Wchodząc do budynku czuć stęchliznę. Nie ma szans otworzyć okna na noc bo w sąsiednim hotelu muzyka gra tak mocno do drugiej w nocy że nie da się zasnąć przy zamkniętych oknach a co dopiero otworzyć. Hałas jest koszmarny, muzyka straszna jakaś turecka bas tak dudni, że drżą szyby i rzeczy w pokoju. Wszędzie masa kotów i psów. Przychodzą na taras kładą się na rzeczach. W stołówce to samo siedzą pod stołem czekają na jedzenie. W stołówce ludzi tłum, hałas koszmarny jak jakaś jadłodajnia totalna masówka i śmierdzi spalenizną i kłęby dymu. W barach bez kolejki obsługują Turków pozostali muszą sobie czekać. Kelnerzy do stolików tureckich biegają co chwilę a do Polaków jak podejdą raz na wieczór to jest dobrze. Na mini disco piosenki zabawy w kilku językach ale żadna w Polskim chociaż Polaków jest więcej niż innych narodowości. W basenie dla dzieci woda zimna, odsłucha potrafi sypać środki w trakcie otwarcia gdy dzieci się kąpią. Zjeżdżalnie dla dzieci to koszmar wchodzisz to lodowata woda leje się takim ciśnieniem jak bicze wodne po oczach. Nie ma obsługi ani ratownika na części dziecięcej dzieci i rodzice robią sobie co chcą wchodząc pod prąd na zjeżdżalniach i blokują je dla innych, nikt na to nie zwraca uwagi nie pilnuje tego. Mnóstwo kobiet kąpiących się w swoich strojach od stóp do głów. Bardzo mały wybór owoców. Jedzenia niby dużo ale takie pod nich przypalone śmierdzące dymem niesmaczne. Drinków mały wybór i też kiepskiej jakości. Naczynia często brudne. Wszędzie ludzie palą nie zwracają uwagi, że obok przy stoliku dzieci jedzą.

Boskie, duży nieeer wielki, rewelacyjny, zjawiskowy, odjechany, szokujący, poporstu petarda.

Proszę nie czytać negatywnych opinii na temat hotelu! Odkąd latamy z partnerem na wakacje, mogę szczerze powiedzieć z ręką na sercu, że były to moje najlepsze wakacje w życiu! Jesteśmy zachwyceni. Zależało nam na odpoczynku i w 100% się to udało. Sam hotel robi ogromne wrażenie, piękny kompleks, basen, który z barem i muzyką na żywo umilał nam wieczory. Pokój mieliśmy naprawdę super. Jedzenie? Rewelacja! Restauracja jest ogromna, posiłki urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Pracownicy bardzo dbają o każdy detal hotelu, od przycinania kwiatów po przynoszenie drinków na plaży do leżaków. Piękna, piaszczysta plaża, bardzo długo jest płytkie zejście więc dla rodzin z dziećmi idealny! Zero kamieni. Pogoda absolutnie przepiękna. Woda 28 stopni, jak w wannie 😊 skorzystaliśmy również z restauracji a’la carte Posejdon na końcu mola. Koszt to 90E za dwie osoby, ale warto! Przepięknie, przepiękne miejsce! Będę polecała je każdemu!

Jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni z pobytu. Wyżywienie jak i drinki (z markowych alkoholi) na bardzo wysokim poziomie. Obsługa bardzo miła. Pokoje w tańszej części już mocno zużyte ale dla nas to było drugorzędne. Fajna plaża z pomostem. Ja osobiście polecam.

Nazwa  Kaya Artemis
Miejsce  Cypr / Cypr Północny / Vokolida (Bafra)
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Dziewicze plaże z lazurową wodą i cichymi zatokami

Zamek św. Hilariona z widokiem na całe wybrzeże

Spokojna atmosfera i mniej zatłoczone miejsca turystyczne

Ruiny starożytnego miasta Salamina z amfiteatrem

6.5

Wyświetlono 55 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kinga

2.9
Aga

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Blisko plaży

Wady

Stary zniszczony Kiepskie jedzenie Palacze

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Bardzo duży obiekt, ilość barów, rewalacyjna obsługa, duży baden oraz plaża piaszczysta i tuż obok hotelu. Leżaków tyle ze dla wszystkich starczyło.

Natalia

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jak wyżej

Wady

BRAK

Sławomir

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Super jedzenie i drinki.

Wady

Przydał by się remont pokoi.

Oliwia

Pobyt - Sierpień 2025

Coś pięknego. Hotel, obsługa, animatorzy, jedzenie... Piękny hotel, pięknie rozplanowany, na miejscu jest właściwie wszystko. Architektura tam powala, morze czyste, bardzo długo jest płytko, więc idealnie dla rodzin z dziećmi. Ogromny pomost, 3 drabinki, miejsce do skakania do głębokiej wody. Plaża codziennie czyszczona (widziałam 2x dziennie), żadnych brudów, traw, śmieci. Obsługa przemiła, nawet bez napiwków. Są zainteresowani, mili, pomocni. Animatorzy rewelacyjnie! Ilość zabaw dla dzieci, mini klub, animacje wieczorne wykonywane przez profesjonalne zespoły. Cyrk z Mongolii z pokazami gimnastyki artystycznej czy pokaż tańca z wplecioną historią Persji i Sparty zrobił ogromne wrażenie, to nie animacje robione przez pracowników hotelu. W ciągu dnia kilka zabaw, dart, łucznictwo, zawody w basenie i poza, siatkówka, aquagym. Animatorzy chodzą i zapraszają, ale nie są nachalni. Rewelacyjny kontakt z dziećmi, im się po prostu chciało! Jedzenie? Nie wiem czy przeszliśmy wszystko podczas chociaż jednego posiłku. Świeże owoce morza - krewetki, kalmary, mule, ośmiornice. Kolacje tematyczne, choć oprócz np kuchni chińskiej czy meksykańskiej w danym dniu zawsze były stałe posiłki, ale pewniaki! Pyszne, świeże, ogrom warzyw, sosów, różnego rodzaju jogurtów i sałatek. Oczywiście kebaby, burgery, frytki i nuggetsy, ale też makaron w serze czy kilka rodzajów spaghetti: z bolognese, neaopolitano, bolognese z chilli. Oryginalne napoje i alkohole, nie lokalne. Cola, fanta, Sprite, nie z dystrybutorów ale w puszkach i butelkach, ale barach oryginalne alkohole jak z whisky Chivas czy Black Label. Nie zainteresowała nas żadna z wycieczek, ale rezydentka wspomniała o możliwości wypożyczenia samochodu i to był strzał w 10, polecam! 80euro, 24h, a paliwo kosztuje tam grosze (zatankowaliśmy za 20euro i mieliśmy cały bak paliwa). Można spokojnie pojechać do Nikozji, Famagusty czy na okoliczne plaży np plażę żółwi.

Zalety

Czysta plaża, Czyste, długo płytkie morze Piękny pomost z drabinkami do morza i wyznaczonym miejscem do skakania Różnorodne jedzenie , oryginalne alkohole i napoje nie z dystrybutorów Animacje i animatorzy Przemiła, pomocna obsluga

Wady

Jest z dala od okolicy, w około są inne hotele, ale nie ma większej miejscowości, w której można by było coś zwiedzić. Jest ok 2km do większego skrzyżowania, gdzie są sklepy z pamiątkami, jakimiś tradycyjnymi przysmakami, natomiast wszystko można dostać też na terenie hotelu.

Pobyt - Lipiec 2025

Najlepszy hotel w jakim byłam pod każdym względem .super plaża,jedzenie i dyskoteki polecam z całego serca

Zalety

Wady

Brak wad

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2025

Jesteśmy zachwyceni pobytem, wspaniały hotel. Przepyszne jedzenie, doskonała infrastruktura. Polecam pobyt dla dorosłych jak i dla dzieci.

1.0

Pobyt - Czerwiec 2025

Odradzam wyjazd do hotelu. Codziennie od 8.00 do 2.00 w nocy wszędzie puszczana jest muzyka o strasznym natężeniu. Można powiedzieć że jest ciągle huk. I wszedzie: na basenie, w każdym barku, restauracji i plaży. Nawet pokoje nie chronią przed halasem. W nocy nie da się spać, w dzien odpoczywać. Muzykę z hotelu slychac nawet przy hotelu Concorde, znacznie oddalonym...Nigdzie wcześniej się z takim czymś nie spotkaliśmy. W hotelu obok jest podobnie.

Zalety

Piękna plaża i morze.

Wady

Huk z muzyki w całym hotelu od 8.00 do 2.00 w nocy , codziennie.

3.3
Magdalena

Pobyt - Maj 2025

Z całego serca odradzam ten hotel nie da się spać imprezy do późnych godzin nocnych

Wady

Stan techniczny pokoi Bardzo bardzo głośne imprezy trwające pol nocy. Zdecydowanie odradzam dla rodzin z małymi dziećmi

Hotel piękny, ekskluzywny, na najwyższym poziomie. Jedzenie pyszne. Ogromny wybór posiłków. Jednak pokoje „wakacyjne” czyli wszystkie inne poza hotelem, trochę gorszej jakości. Grzyb na ługach w łazience. W łazience również mrówki. Klima działająca tylko w dzień, w nocy niestety nie. Szczury biegnące po daszku nad chodnikiem. Coś okropnego. Jednak za tak ogromne pieniądze oczekuje się jakiejś jakości.. panie sprzątające pod koniec naszego pobytu (a trwał on tylko 8 dni) mialy już gdzieś i pokój nie był tak dokładnie posprzątany jak na początku.

Zalety

Pyszne jedzenie Obsługa restauracji Przepiękny hotel- główny budynek Piękne widoki

Wady

Mrówki w łazience Grzyb na fugach w łazience Biegające po daszku szczury Panie sprzątające

3.9

Negatywy: - w pokoju brak obiecanych podczas rezerwacji dwóch oddzielnych łóżek- zamiast nich było jedno łóżko podwójne, - hotel nie zasługuje na 5* ze wzg na „codzienne” sprzątanie, „zaangażowanie” i kontakt z rezydentką p. Ingą, - mimo zapewnień przedstawiciela biura podróży na lotnisku, klimatyzacja w autobusie nie działała(był tylko nawiew) - dokumenty, które kazali wydrukować w 2 egzemplarzach nikomu nigdzie nie były potrzebne, - w okolicy brak czegokolwiek, - pokoje wymagają gruntownego odświeżenia (łuszczy się farba, „zużyte” panele, …..), - napoje w pokojach nie były uzupełniane codziennie, - całkowity brak jakiegokolwiek zabezpieczenia na końcu pomostu, - inna „instrukcja” kontaktu z lekarzem w dokumentach, a inna przedstawiona przez rezydentkę(najpierw trzeba zapłacić za usługę lekarską, a potem zwracają koszty), - wysokie 2 schody przy wejściu do basenu głównego (pierwszy ok. 110cm i drugi ok. 40cm), - brak polskojęzycznych kanałów w telewizorze, - brak półek w szafach, - beznadziejne mini disco trwające tylko 15 minut, - okresowo fatalne nagłośnienie w amfiteatrze i awarie mikrofonu, - beznadziejne party w barze na plaży(np. w Cosmo Party wystrój związany z kosmosem i nagle ni z gruchy ni z Pietruchy wchodzą 2 osoby przebrane za małpy i tańczą), muza- „rąbanka”, w 90% utwory były miksowane/przerabiane, brak zachęty do zabawy ze strony prowadzących, tancerki tańczące we własnym rytmie (w ogólnie nie do „puszczanej” muzyki), - lody tylko w barze przy plaży i tylko w godzinach 12.00-18.00 oraz podczas kolacji, - gofry tylko w barze przy plaży i tylko w godzinach 12.00-16.00, - brak zegara i termometru przy basenie i na plaży, - pety na plaży i terenie hotelu, - brudny ekran telewizora przez cały pobyt, - ogrodnicy nie przykładają się do pracy(bardzo dużo łysych placków na trawie, dużo chwastów wśród roślinności) - po 6 dniach korzystania z brudnej deski klozetowej i po 1,5 doby interwencji i rezydentki p.Ingi wymieniono deskę(a pokoje są podobno sprzątane codziennie), - oprócz prawie codziennej gry w rzutki brak innych atrakcji przy basenie (typu aqua gym, w ciągu 10 dni kilka razy mecz w piłkę wodną) - ponad 1440zł różnicy na niekorzyść między ceną w chwili rezerwacji a ceną na tydzień przed wyjazdem(podczas rezerwacji zapewniono mnie, że cena będzie rosła) - w jedną stronę bilet w formie paragonu kasowego, w drodze powrotnej w formie kartonika mimo tego samego przewoźnika, - oparcia w samolocie nie rozkładały się, - magazyn na pokładzie samolotu tylko po angielsku, - stewardessa miała brudne buty, - bardzo ciche informacje od pilota, który w tamtą stronę powiedział je tylko po angielsku, a w drodze powrotnej po angielsku i potem od razu po polsku POZYTYWY: - brak opasek hotelowych. - dużo leżaków wokół basenu głównego- nie trzeba rezerwować, - duży wybór potraw w restauracji, - klimatyzacja w pokoju sterowana indywidualnie, - punktualnie rozpoczynające się mini disco i wieczorne show, - krystalicznie czysta woda w morzu, - brak kolejek do zjeżdżalni wodnych,

Zalety

Wady

- w okolicy brak czegokolwiek, - pokoje wymagają gruntownego odświeżenia (łuszczy się farba, „zużyte” panele, …..), - napoje w pokojach nie były uzupełniane codziennie, - całkowity brak jakiegokolwiek zabezpieczenia na końcu pomostu, - brak półek w szafach, - beznadziejne mini disco trwające tylko 15 minut, - beznadziejne party w barze na plaży - pety na plaży i terenie hotelu, - wymiana deski klozetowej dopiero po 1,5 doby interwencji, - brak atrakcji przy basenie oprócz gry w rzutki

Sylwia

Byliśmy w hotelu już drugi raz bardzo polecamy wszytko na najwyższym poziomie

Zalety

Plaza lobby

Wady

Nie mam uwag

Michał

Hotel fantastyczy, bardzo dobre jedzenie, byliśmy w wielu hotelach ale tak dobrego nie było nigdy, super drinki z oryginalnych alkoholi, wszelkie rodzaje martini, wódka tylko absolut, jack daniels, Chivas, Aperol, Campari. Super strefa dla dorosłych ale był jeden dzień gdzie była pani ratownik i nie zrwacała na to uwagi - szkoda przez resztę dni gdy byli inni ratownicy zwracali uwagę. Raz leciała muzyka raz nie, a szkoda bo w strafie dla dorosłych naprawdę była fajna muzyka. Gdy wymyślułem sobie drinka którego nie znali, ale mieli na niego produkty, szukali w internecie i znaleźli!

Zalety

- jedzenie - drinki - odsługa - czystoć - strefa 16 + - bajecznie urządzony

Wady

- na siłę odległość od lotniska

Całą rodziną jesteśmy bardzo zadowoleni z tegorocznych wakacji. Cały kompleks hotelowy przepiękny, bardzo dobre jedzenie w ogromnych ilościach, blisko do morza, mieliśmy duży pokój w części village, blisko praktycznie do każdego zakątka obiektu. Ogromnym plusem była indywidualna klimatyzacja w pokoju. Na terenie obiektu dużo atrakcji dla dzieci, a wieczorem mini disco, następnie m.in. przepiękne przedstawienia taneczne.

Zalety

Przemiła i pomocna obsługa, różnorodność atrakcji wieczornych, dobre drinki, duża ilość jedzenia z ogromnym wyborem.

Wady

Odległość od lotniska wynosząca 2h.

Rodzina

Wszystko na bardzo wysokim poziomie. Jedzenie różnorodne i bardzo dobre. Aquapark dla dzieci na plus. Obsługa miła , pomocna i uśmiechnięta. Jedyny minus w pobliżu nie ma nic ciekawego do zobaczenia.

Zalety

Obsługa, jedzenie, atrakcje, piękna plaża

Wady

Daleko od lotniska. W pobliżu nie ma nic ciekawego do zobaczenia poza hotelem.

PAWEŁ

Hotel bardzo fajny jednak znajdziemy drobne wady , usterki , plamki na ścianie czy inne mało znaczące zużycia elementów . Obsługa baaardzo miła nie oczekuje nic w zamian tylko uśmiechu i naszego zadowolenia. Napoje , alkohole tylko markowe . Cola w butelka , puszkach... Dostępne również napoje energetyczne w puszkach. Drinki wykonywane w barach są profesjonalne nie jakieś wymyślone przepisy ;) Jedzenie , ciasta na bardzo wysokim poziomie. Park wodny dla dorosłych oraz dla dzieci super , jak również dostępne dwa duże baseny. Jedyny minus to dla osób z problemami z chodzeniem będzie ciężko wejść do basenu bardzo wysokie stopnie ... Minus to animacje wieczorne dla dzieci 4/10 - bo były... Oczywiście piana party , nadmuchiwane dodatkowe tory z przeszkodami dla dzieci , dyskoteka na plaży , poczęstunki szampanem i wiele innych . W okolicy jednak nie ma co szukać rozrywek. Cena adekwatna do jakości oferowanej.

Zalety

Jakość obsługi , oraz zaskakiwanie klientów pewnymi dodatkami o których nikt nie wspominał w formie rozrywki...

Wady

Bardzo słabe animacje dla dzieci Dwa baseny jeden dla osób +16 słabe wejście do basenu

Mariusz z rodziną

Hotel bardzo dobry, na żywo wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach. Super plaża, piękne morze, bardzo długo płytkie i łagodne wejście do morza, zero kamieni, sam piaseczek. W hotelu baseny z podgrzewaną wodą. Pokoje w domkach trochę zmęczone, ale spokojnie można mieszkać. Sprzątane codziennie, codziennie wymieniane ręczniki, sprawna klimatyzacja. Bardzo dobre różnorodne jedzenie(naprawdę dobre), pyszne ciasta(nie aż tak słodkie). Alkohole dobrych marek. Jedynie w okolicy nie ma co robić, bo oprócz hotelu nie ma tam nic. Teraz kilka słów o organizatorze Sun&Fun, wszystko ok. ale niestety flota autobusów stara bez klimatyzacji wręcz śmierdząca, nie polecam żadnych wycieczek fakultatywnych zwłaszcza do Nikozji . Sami nie korzystaliśmy, ale z opinii innych osób wiemy, że przeżyli tam traumę. Rezydentka niezorientowana, cały czas twierdząca, że to nie jej wina. Ogólnie super wakacje, oprócz transferów z lotniska i na lotnisko.

Zalety

Jedzenie, plaża, czystość, uprzejma obsługa.

Wady

Mało miejsc zacienionych.

Magdalena

Super hotel 😍 na wysokim poziomie. Bardzo udany pobyt. Nie mam zastrzeżeń do hotelu. Polecam.

Zalety

Bardzo wysoki standard.

Wady

Nie mam zastrzeżeń.

Sławek

Bardzo dobry****************************************

Zalety

Architektura nowszej części hotelu restauracje b.bobre baseny super obsługa najwyższy poziom plaża idealna

Wady

Blok 6 pokój 1625 łazienka do remontu spłuczka zepsuta zgłoszenie do recepcji brak reakcji

Kaya Artemis