Lion (Sunny Beach)

3.9

Hotel położny w bocznej uliczce, przez co jest spokojnie i cicho. Baseny tuż przy wejściu nie zachęcają do korzystania. Mimo, że woda jest w nich czysta i są całkiem spore. Mieszkaliśmy w dużym narożnym pokoju, dzięki czemu pobyt był bardzo komfortowy. Kliamtyzacja super działająca i co ważne, nie śmierdziała. Hotel bardzo czysty, personel dbał o porządek i wysoki standard. Podobnie w części restauracyjnej. Formuła HB bardzo nam się podobała. Minusem jednak było samo jedzenie. Mały wybór, danie ciepłe najczęściej były letnie albo zimne, mało warzyw. Słabo zorganizowana przestrzeń kawowa, 3 wolno działające ekspresy powodowały, że zawsze były kolejki i kawę piliśmy na zewnątrz.

Hotel bardzo dobrze położony, wokół sklepy,do morza 5 minut spacerkiem.Bardzo ładny,czysty i nowoczesny.

Bardzo dobry hotel można ten hotel polecić jedzenie urozmaicone

Wakacje w hotelu Lion zaliczam do udanych. Hotel ma dobrą lokalizację. Opis oferty zgodny z rzeczywistością. Obiekt ładny. Pokoje czyste i codziennie sprzątane. Jedzenie nieco monotonne (szczególnie śniadania ).

Hotel bardzo fajny w spokojnym miejscu, czysto i przyjemnie, jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie do obiadokolacji desery,lody,soki,wina,piwo Baseny też ok,w basenie dla dzieci woda ciepła a w większym chłodniejsza, klima działała super,pokoje wystarczające,dla nas wszystko było na plus a byliśmy grupą prawie 30osobowa.

Nazwa  Lion (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, bez paszportu, parking

Szeroka plaża z licznymi barami i leżakami

Tętniące życie nocne z klubami i dyskotekami

Aquaparki i atrakcje rodzinne w okolicy

Deptak z restauracjami i sklepami z pamiątkami

3.9

Wyświetlono 110 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Czysto, fajna lokalizacja dla osób wolących ciszę w spokój, blisko przystanek autobusowy

Wady

słabe/ mało zróżnicowane jedzenie (szczególnie dla osób wege) i organizacja przestrzeni kawowej oraz brak dostępu do ciepłych napojów podczas kolacji

Jarek

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Spokój, czystość, położenie

Wady

Nie było nic,co by nam przeszkadzalo

Bożena

Bardzo dobry hotel można ten hotel polecić jedzenie urozmaicone

Zalety

Czysto personel pomocny

Wady

Brak podgrzewanej wody w basenie

Beata

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Codziennie sprzątane pokoje. Dobra lokalizacja hotelu.

Wady

Bardzo zimna woda w basenie ( z tego względu niewiele osób pływało w basenie). Brak animacji czy jakichkolwiek atrakcji wieczorem. Monotonne śniadania.

Ilona

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

W hotelu można wymienić pieniądze 5 min do plaży Obok hotelu przystanek autobusowy gdzie można wybrać się np.na Nesebyr

Zbigniew

hotel oceniam na 8 dobra obsługa wygodne i czyste pokoje oraz dobre wyżywienie

Zalety

dobry hotel miła obsługa i dobre wyżywienie

Wady

drogi parking dla gości przyjeżdżających własnym środkiem transportu to ponad 400zł za dwa tygodnie gdzie we Włoskich alpach w hotelu garaż podziemny kosztuje 2 euro za dobę gdzie za 14 dni to koszt 112zl. a parking zewnętrzny jest darmowy ten problem poddaję pod rowagę

Anita

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo fajny hotel, godny polecenia. Dwa baseny, czyściutkie pokoje, dobre jedzenie. Hotel oddalony od plaży 7 min spacerkiem.

Piotr5

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo fajny hotel,nie za duży,w bocznej ulicy, do plaży kilka minut spacerkiem, niedaleko duży market i piekarnia z dużym wyborem wypieków słodkich i słonym,czynne 24h na dobę. Pokoje czyste, jedzenie jak najbardziej na plus i co ważne,napoje do kolacji w cenie. Pokoje czyste, basen nie za duży,ale wystarczający.Przystabek autobusowy bardzo blisko,cena biletu do Nesebaru całe 2 leva. Polecam

Zalety

Z dala od zgiełku ścisłego centrum, bliskość do plaży, dobre jedzenie, czystość

Robert

Pobyt - Sierpień 2025

Średniej wielkości hotel w spokojnej okolicy. Kilka minut spacerem do plaży. Czysto, życzliwa obsługa. Smaczne śniadania i obiadokolacje. Duży wybór dań. Poza ścisłym centrum jednak w najbliższej okolicy supermarkety, duży zieleniak, piekarnia (wyroby regionalne, pizza), piwo kraftowe, wino z beczek, pamiątki, apteki, itp. W pobliżu przystanek autobusowy.

Zalety

- czyste, pokoje z klimatyzacją i balkonem - życzliwa obsługa, sprzątanie, wymiana ręczników na życzenie, możliwy late check out za dopłatą. - dwa niewielkie baseny, zaletą mniejszego jest cieplejsza woda a większego (chłodniejszego) mniejsze zainteresowanie przez co większą swoboda korzystania 😀 - wyżywienie, duży wybór dań w tym lody, napoje (także wino I piwo) bez dopłaty - lokalizacja (choć nie jest przy samej plaży)

Turysta

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam hotel bardzo cicha okolica można swobodnie wypocząć. Jedzenie dobre i niczego nie brakuje. Obsługa bardzo miła i pomocna zawsze spełnia wszystkie prośby. Woda w basenie dla dzieci ciepła natomiast w dużym nieco chłodniejsza. Na terenie hotelu bar z przystępnymi cenami.

Zalety

Lokalizacja i obsługa

Wady

Mały teren hotelu

3.3

Pobyt - Lipiec 2025

Pokoj ładny, ale przez 4 dni nie sprzatany i nie wymieniona posciel😭 obsluga niezainteresowana goscmi.

Zalety

W spokojnym miejscu, swieze jedzenie.

Wady

Brak atrakcji, prócz 2 basenow

Jarosław

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel znajduje się 5 minut pieszo od plaży. Pokoje czyste z balkonami lecz nie ma na nich prywatności. W hotelu dużo Polaków. Z minusów, to wcześniejsze zajmowanie leżaków na basenie, ok 10:00 to trzeba mieć szczęście, żeby coś znaleźć wolnego - w wielu przypadkach leżaki zajęte ręcznikami a przez połowę dnia nikt z nich nie korzysta. Na stołówce zdarzają się spore kolejki, samo jedzenie średnie. Generalnie dobry hotel jeśli brać pod uwagę jakości do ceny.

Zalety

Czystość, cena, ogólny wygląd.

Wady

Praktyka zajmowania leżaków na basenie.

Sylwester

Pobyt - Czerwiec 2025

Wszystko w jak najlepszym porządku, gorąco polecam.

Zalety

Czysto, dobre jedzenie,miła obsługa.

Izabela

Pobyt - Czerwiec 2025

Super, kameralny, czysty i w dobrym położeniu. Polecam gorąco dla wszystkich którzy lubią ciszę i spokój.

Zalety

Hotel nie duży kameralny i przytulny

Wady

Nie zauważyłam wad

Ola

Pobyt - Czerwiec 2025

Nasz pobyt był bardzo udany. Hotel jest bardzo czysty, odremontowany, pokoje tak samo, jedyne co to łazienki są troszkę starsze ale bardzo czyste. Pokoje sprzątane były codziennie, papier dokładany według potrzeby, ręczniki wymieniane gdy pozostawi się je na ziemi. Generalne sprzątanie pokoju na życzenie gdy wywiesi się kartkę na drzwiach. Mam wrażenie, że niektóre z komentarzy dotyczące rzadkiego sprzątania wynikają z niedoinformowania niektórych osób jak powinno się w hotelu postępować. Obsługa mówi płynnie po angielsku, a co nas zdziwiło jedna mloda Pani mówiła łamanym polskim przez co osoby starsze przyjeżdżające z Polski bez problemu mogły się zameldować, dogadać. Na dole strefa relaksu, można zagrać w bilarda, piłkarzyki, jest fotel do masażu. Spaliśmy w budynku z recepcją i nie było żadnego problemu, ani z windą ani z klimatyzacja. Jest jeszcze drugi w którym jest restauracja więc nie wiem jak tam. Śniadania są od 7:30-10, a obiadokolację 18-21. Można siedzieć i jeść do bólu w restauracji w wyznaczonych godzinach, wchodzić i wychodzić. Na śniadania kilka rodzajów pieczywa, wędlin, serów, warzyw, parę rzeczy na ciepło np kiełbaski, parówki, jajka, tosty francuskie, bułgarska banica, parę rzeczy na słodko, są 3 ekspresy do kawy, woda i 4 rodzaje soków. Dodatkowo gorąca woda i kawa sypana i różne herbaty. Śniadania zwykle się powtarzały ale codziennie można było wybrać sobie coś innego. Obiadokolację różnorodne, codziennie były nowe rzeczy, do picia 3 rodzaje wina i piwo, 4 rodzaje lodów, różne ciasta i desery, gorące dania (codziennie było 3 rodzaje mięsa innego do wyboru), różnego rodzaju dodatki typu brokuły, ziemniaki, fasolka itd na ciepło, frytki, pizza i makaron z sosem, 2 rodzaje zup, i na zimno np sałatki czy różne dressingi. Na początku robi się trochę tłoczno i kolejka, ponieważ każdy rzuca się na ciepłe dania, ale szybko idzie, dłużej niż 10min nie stałam. Już przed 19 jest spokój. Jest możliwość jedzenia wewnątrz jak i na zewnątrz są stoliki. Nad basenem cały dzień otwarty poolbar i można sobie zamówić drinka lub piwko nad basen, cenowo przystępnie, płatność tylko gotówką. Przed hotelem są dwa baseny, leżaki można sobie rezerwować rano ręcznikami, my nie mieliśmy problemów z tym żeby były leżaki zajęte, zawsze można było coś znaleźć ale byliśmy w czerwcu więc przed pełnym sezonem. Jeden basen jest płytszy około m40-50 i jest w słońcu więc woda była fajna, a drugi już głębszy i bardziej w cieniu więc woda nie ma do końca jak się nagrzać i zimniejsza, ale ludzie pływali. Hotel jest przede wszystkim bardzo cichy, a nam na tym zależało. Jeżeli ktoś szuka imprez i atrakcji to nie będzie zadowolony. My byliśmy bardzo zadowoleni z tego powodu, można było odpocząć i się zrelaksować. Do plaży 5 minutek, plaża czysta, dużo atrakcji. Od hotelu parę minut do kantoru crown (bez prowizji i najlepszy kurs), obok sklepy spożywcze, około kilometr nogami do bankomatu unicredit z którego można wybierać kartą Revolut bez prowizji. Jeżeli chodzi o całokształt to my byliśmy bardzo zadowoleni, za takie pieniądze byliśmy zachwyceni. Na pewno wrócimy.

Zalety

Hotel był bardzo czysty, smaczne jedzenie, miła obsługa, pobyt bardzo udany

Wady

Można by było poprawić jakoś funkcjonowanie obiadokolacji żeby uniknąć tych kolejek na początku ale to jedyna wada która przychodzi mi do głowy i można przymknąć na nią oko

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2025

Bardzo przyjemny, czysto, obsługa bardzo miła. Lokalizacja idealna, do morza 400m, do centrum 1.0km, nie odczuwa się gwaru kurortu.

Wady

Często psująca się winda

Bogusława

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel nieduży/ dwa budynki/, elegancki. Pokoje przestronne, czyste.

Zalety

Spokój .

Wady

Brak.

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel zaskakująco dobry jak na swoją cenę. Odnowiony, dobra lokalizacja, bezpieczne baseny, jedzenie dobre i w dużym wyborze.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, dwa baseny, codzienne sprzątanie (jeśli ktoś sobie życzy)

Wady

Winda w jednym z budynków ma tendencje zacinać się na 3 piętrze. Trzeba to definitywnie naprawić!

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel ładny godny polecenia , czysto, 2 baseny, blisko do plaży 400 metrów ,jesteśmy zaskoczeni na + bo mieliśmy obawy , obsługa cicha i zwinna

Zalety

czystość i ładne pokoje , 2 baseny

Wady

wszystko było OK

Pobyt - Maj 2025

Kameralny hotel, dobrze usytuowany. Bardzo dobre jedzenie, miła i pomocna obsługa.

Zalety

Dobra jakość w przystępnej cenie.

Wady

Uszkodzona winda

Lion (Sunny Beach)