Louis Phaethon Beach

Powiem szczerze pierwszy raz wróciłam z wakacji zawiedziona. Jednak najpierw plusy: Obsługa przemiła, uśmiechnięta, jedzenie obłędne. Duża różnorodność, super smak. Teraz minusy : Hotel przeżył swoje czasy świetności w latach 80tych. Pokoje od tego czasu nie były ruszone. Hotel naprawdę wymaga remontu. Codziennie do 23 godziny koncerty. Przez stare drzwi wszystko słychać, bez stoperów do uszu sen jest niemożliwością. W razie braku pogody nie za bardzo jest co robić. Malutki basen w środku zamykany o 18.

Bardzo przyjemny pobyt w tym hotelu. Przedewszystkim pyszne urozmaicone jedzenie. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie. Mieliśmy piękny widok z pokoju na morze. Polecam bardzo

Do hotelu trafiliśmy z polecenia osób, które były w nim parę lat temu. Wrażenia mamy mieszane. Na pewno na docenienie zasługuje jedzenie – było naprawdę smaczne. Śniadania co prawda były powtarzalne, ale zdecydowanie można było wybrać coś dla siebie. Przekąski przy basenie były ok, na duże docenienie zasługuje bufet azjatycki, który był świeży i naprawdę pyszny. Kolacje były różnorodne (codziennie inna tematyka – kuchnia cypryjska, bliskowschodnia, włoska itp.) i bardzo smaczne. I dorośli, i dzieci zawsze znalazły coś dla siebie. Obsługa hotelowa była miła i uprzejma – w jednej sytuacji, kiedy potrzebowaliśmy pomocy, mogliśmy na nią bez problemu liczyć. Potwierdzam obecność pana Jacka na recepcji – nie mieliśmy okazji z nim rozmawiać, ale był i wielu Polaków korzystało z możliwości podpytania go o różne kwestie. Ogromnym plusem hotelu są baseny – fajny basenik dla dzieci, ze zjeżdżalniami, chlapiącymi wiadrami i innymi bajerami. Nasza dwulatka była zachwycona i całymi dniami się w nim pluskała. Poza tym w hotelu są dwa duże baseny (korzystaliśmy z jednego z nich właściwie) i kilka zjeżdżalni. Przyjemne, nie super ekstremalne, ale zabawa była dobra. Na pewno infrastruktura wodna to duża zaleta tego miejsca. Hotel jest dobrze położony, jeśli ktoś chce zwiedzić Pafos czy skałę Afrodyty. My zwiedzaliśmy sami, korzystając z komunikacji miejskiej – przystanki są właściwie przed wjazdem do hotelu, co jest świetną opcją. Co na minus? Dość mały pokój – łóżko podwójne i dwie dostawki sprawiły, że średnio było gdzie się w pokoju ruszyć. Spędzaliśmy w nim jednak mało czasu, więc nie stanowiło to problemu. Dużym problemem za to jest stan samego hotelu. Niestety, hotel wymaga pilnej renowacji. Ze ścian na korytarzu parteru odpada tynk, co jest na bieżąco łatane przez personel, ale nie wystarcza – idzie się korytarzem, a tam posypane fragmenty ścian. Pokoje również wymagają modernizacji. Są czyste i nie są nieprzyjemne, ale głośno domagają się odświeżenia. Mizernego obrazu parterowego korytarza dopełnił karaluch, który pojawił się na nim przedostatniego dnia naszego pobytu i do jego końca nie zniknął – personel, który mijał karalucha kilkukrotnie w ciągu dnia, nie sprzątnął go. Żeby nie było, że karalucha wymyślam, załączam zdjęcie – osoby wrażliwe niech nie patrzą ;) Dodatkowo warto wspomnieć, że dopisek Beach w nazwie jest mocno mylący – wspomniana w opisie plaża z piaszczystą nie ma nic wspólnego. Jeśli ktoś liczy na plażowanie, to zdecydowanie zły adres. Nie korzystaliśmy z kąpieli w morzu, bo po kamieniach dzieci nie puszczaliśmy, a żwirkową plażą pokrytą zasuszonymi wodorostami schodzić nie chciały. Podsumowując, nie jest to najgorszy hotel. Pobyt wspominamy pozytywnie, ale bardziej ze względu na to, że po prostu minusy nie przeszkodziły nam w dobrej, rodzinnej zabawie. Doceniamy fajne baseny i dobre jedzenie, jednak bardziej wymagające osoby będą zawiedzione.

Hotel wspaniały. Jedzenie przepyszne i bardzo urozmaicone, obsługa przemiła. Polecam :)

Polecam hotel :) byliśmy tam po raz drugi i jesteśmy bardzo zadowoleni. Super obsługa, smaczne jedzenie.

Nazwa  Louis Phaethon Beach
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, parking

Atrakcyjne położenie: ok. 500 m od Aphrodite Water Park, ok. 3,5 km od parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 6 km od centrum.

Plaża ok. 100 m od hotelu, niewielka, piaszczysta ze skałkami, kamieniste zejście do morza

Basen o nieregularnym kształcie ze zjeżdżalniami

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Wyświetlono 187 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Jedzenie i obsługa

Wady

Stare zniszczone pokoje, głośna muzyka wątpliwych talentów artystów do późnych godzin nocnych

Mariola

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Pyszne jedzenie i przemiła obsługa. Oczywiście super położenie hotelu

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Fajna i dość bogata infrastruktura wodna – zjeżdżalnie, basenik dla dzieci Smaczne i różnorodne jedzenie, w szczególności kolacje oraz bufet azjatycki Położenie hotelu przy przystankach autobusowych, z których można dojechać do największych atrakcji Pafos czy skały Afrodyty Uprzejma obsługa

Wady

Stan korytarzy i pomieszczeń – wymagają pilnej renowacji Korytarz na parterze był wiecznie brudny, włącznie z obecnością niesprzątniętego przez dwa dni karalucha Plaża właściwie nie istnieje, osoby nastawione na kąpiele w morzu będą zawiedzione

Iwona

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel ma mnóstwo zalet i według mnie zasługuje na wysoką ocenę, ale nie jestem pewna czy aż tak wysoką jak wynika z opinii - głównym rozczarowaniem są pokoje, pokój rodzinny dla rodziny 2+2 bardzo ciasny, a dostawka jest za wąska i wysoka dla kilkuletniego dziecka, dodatkowo jest bardzo głośno z korytarza i z ulicy więc ciężko się w nim wyspać. Na pewno hotel stara się nadrobić innymi aspektami - jest czysto, obsługa jest bardzo miła i nienachalna, jedzenie chyba najlepsze na all inclusive z jakim się spotkałam - bardzo dużo opcji wege oraz specjalny kącik z jedzeniem dla dzieci, w porze lunchu również kącik azjatycki przy basenie w którym jedzenie było niesamowite. Baseny zewnętrzne co prawda zimne ale w dziecięcym dzieci i tak dały radę się wyszaleć, wewnętrzny na szczęście jest podgrzewany. Duży plus za to że na ostatnią chwilę zgłosiliśmy na recepcji że świętujemy naszą rocznicę i przygotowali dla nas na kolacji szampana, tort i kartkę z gratulacjami, było to bardzo miłe. Generalnie hotel świetny i wróciłabym na pewno gdyby hotel zdecydował się przeprowadzić jakieś ulepszenia w pokojach.

Zalety

Świetna i uprzejma obsługa Pyszne jedzenie Dobra lokalizacja, można w wiele miejsc podjechać busem, bardzo blisko uroczy kościół i świetne miejsce na podziwianie zachodu słońca, do portu w Pafos można również urządzić sobie przyjemny spacer.

Wady

Pokój w którym niestety nie da się wyspać; Brak kontroli przy lodach - samoobsługa z brudną wodą do płukania, widziałam dzieci oblizujące łyżkę, aż dziwne że nikt się nie zatruł. Animacje w ciągu dnia dla dzieci polegały na tym, że animatorka rozkładała się przy placu zabaw z kolorowankami i klockami i siedziała bez słowa z bardzo znudzonym wyrazem twarzy, jest w hotelu też klub dziecięcy ale niestety tylko dla brytyjskich dzieci podróżujących z TUI - słabo jak na ‚rodzinny hotel’

Weronika

Pobyt - Kwiecień 2025

Fantastyczny obiekt! Rok temu byliśmy w 5* King evelton z dziećmi, ale tym razem pełne zadowolenie. Jedzenie było przepyszne, każde mięso smakowało adekwatnie do rodzaju, duża różnorodność podczas śniadań, obiadów czy kolacji na all inclusive. Między czasie jakieś gofry, pancake, frytki, nugetsy, kanapki zapakowane, sałatki czy pojedyncze słodycze. W recepcji Polak P. Jacek (jeśli dobrze zapamiętałam) bardzo cierpliwy i pomocny człowiek. Dalej również wszyscy pomocni, uśmiechnięci, otwarci na dzieci i wykazujący olbrzymią wyrozumiałością. W trakcie check in'u już zagadywali z uśmiechem zmęczonego 2 latka i proponowali napoje mimo, że byliśmy ok.g.11. Pokój również zaproponowano nam na uboczu z widokiem na morze i lotnisko co było w naszym przypadku atrakcją, a przy zamkniętym balkonie nie było uciążliwe w nocy. Baseny czyste zarówno wewnętrzne i zewnętrzne. Jedyny minus teraz w kwietniu, te z zewnątrz bez podgrzewanej wody (mógłby chociaż dwa zbiorniki dla dzieci posiadać taka możliwość). Blisko lotnisko, przystanek autobusowy pod hotelem, co umożliwia swobodne zwiedzanie bez potrzeby wypożyczania auta. Serdecznie polecam!

Zalety

Jak wyżej

Wady

Mogłabym się przyczepić tylko że brak połączenia utwardzona ścieżka z hotelem obok tak aby można było swobodnie przejść z wózkiem na spacer do portu. A tak trzeba było iść na około lub zwirkowo piaskowa droga wzdłuż morza

Michaela

Pobyt - Kwiecień 2025

Obsługa w hotelu Louis Phaethon Beach zasługuje na duże uznanie – personel był bardzo miły, pomocny i uprzejmy. Niestety, cała reszta mocno rozczarowuje. Jedzenia było dużo, ale głównie opierało się na gotowcach i mrożonkach. Potrawy były niedoprawione, bez smaku, a mięsa często przesuszone. Śniadania codziennie takie same, bez jakiejkolwiek zmiany. Kawa – okropna, zdecydowanie najgorsza, jaką piłam. Do tego bardzo słaby poziom czystości – talerze i szklanki często brudne, co było naprawdę nieprzyjemne. W nocy panował hałas na korytarzach, wszystko było słychać w pokojach, co uniemożliwiało spokojny sen. Sprzątanie na średnim poziomie. Hotel ma dobre warunki bazowe, ale bez poważnych zmian trudno go polecić.

Adam

Pobyt - Kwiecień 2025

Pobyt w hotelu bardzo dobry,cisza i spokój , blisko do centrum miasta przystanek autobusowy przy hotelu

Zalety

Wyśmienita obsługa klienta na jadalni w barze oraz wspaniali ludzie na recepcji hotelowej zawsze pomocni

Wady

Praktycznie bez wad

Sandra

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel świetnie sprawdza się jako miejsce wypoczynku dla rodzin z dziećmi – dużo przestrzeni, przyjazna atmosfera i udogodnienia, które ułatwiają relaks zarówno maluchom, jak i dorosłym. Część hotelowa, w której znajdują się pokoje, wymaga już odświeżenia, jednak same pokoje są codziennie sprzątane i utrzymywane w czystości. Ogromnym atutem jest przepyszne jedzenie – różnorodne, świeże i bardzo smaczne. Obsługa hotelowa zasługuje na duże brawa – pomocna, uśmiechnięta i życzliwa. Szczególnie zapadł mi w pamięć kelner (chyba miał na imię Samuel), który wieczorami troszczył się o to, byśmy mogli w spokoju spędzić czas przy drinku – bardzo miły gest! Animacje niestety trochę rozczarowujące – nastawione głównie na anglojęzycznych turystów, nie do końca angażujące ani dla dzieci, ani dla dorosłych. Baseny są fajne i zadbane, a okolica hotelu to duży plus – blisko komunikacja miejska, sklepy i miejsca spacerowe.Ogólnie pobyt bardzo udany! Z chęcią wróciłabym do tego hotelu i z czystym sumieniem polecam!

Zalety

Plac zabaw blisko tuż przy patio dzięki czemu rodzice mogą spokojnie wypić kawe, mając dzieci na oku. Przepyszne jedzenie. Fajne baseny.

Wady

Cześć hotelowa gdzie pokoje wymaga remontu

Iza

Pobyt - Kwiecień 2025

Przemiła obsługa, bardzo fajne animacje dla dzieci, rewelacyjne jedzenie! Byliśmy w tym hotelu drugi raz, bo po pierwszym bylismy zachwyceni, zwłaszcza animatorami dla dzieci, którzy byli fantastyczni. Niestety podczas drugiego wyjazdu animatorzy byli poniżej średniej, zero integracji z dziećmi, aktywności trochę na odbębnienie i tyle. Czasem nawet odwoływali bez powodu. Kawa słabiutka.

Zalety

Olbrzymi teren, kilka basenów, zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych, place zabaw, organizacja dnia z wieloma aktywnościami. Kilka barów, jedznie przy basenie.

Wady

Słabi animatorzy dla dzieci na drugim wyjeździe

Jusia

Pobyt - Kwiecień 2025

Nie ukrywam, że do pobytu w tym hotelu zachęciła mnie dość korzystna cena. Opinie również były świetne. Niestety rzeczywistość okazała się nie tak różowa. (...) Biuro podróży sprzedało nam "family room" w wyższej cenie. Na miejscu okazało się, że hotel nie ma takich pokoi. Po prostu dostaliśmy dwie dostawki, które całkowicie zagracily pokój - ciężko było się w nim poruszać. Rzeczony "family room" znajdował się tuż na przeciwko sceny, na której odbywały się animacje. Koszmarnie głośne animacje, które trwały nawet do 1 w nocy. Z wakacji wracałam bardziej niewyspana niż tam jechałam. Co więcej - ponieważ sezon wg hotelu się jeszcze nie zaczął, klimatyzacja nie działała, w pokoju było okropnie duszno i okno musiało być otwarte co tylko potęgowało słyszalność tego hałasu. Hotel jest nastawiony głównie na gości. UK, których jedynym celem jest picie alkoholu i imprezy niestety. Animacje dla dzieci są marne i nieciekawe a wieczorne mini disco trwa 20 min :( jak na hotel "family friendly" dość ubogo. Sam hotel jest bardzo stary i zniszczony - wymaga pilnego remontu. Wyposażenie mocno zużyte, łóżka niewygodne a dostawką w pokoju rodzinnym nie nadaje się dla dziecka bo jest za wysoka. Pokoje sprzątane codziennie ale bardzo pobieżnie :( Są plusy: świetne jedzenie, naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie oraz przemiły personel. Kilka basenów oraz dwa place zabaw. Niestety nie sprawi to abym zdecydowała się tam kiedykolwiek wrócić.

Zalety

Jedzenie. Personel.

Wady

Głośne animacje do późna. Hotel Stary i zniszczony - wymaga remontu.

Aga

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel dosc duzy i czysty. Jedzenie smaczne a obsługa miła. Dużym plusem był Polak na portierni. Obok znajduje sie przystanek autobusowy wiec dojazd do miasta jest wygodny. Mimo tego ze hotel został odnowiony i jest czysty, ale drzwi pamietają lata 90 wiec ciezko sie je otwiera i skrzypią. Generalnie jest tak dosc głośno - z zewnątrz słychać muzyke.

Zalety

Basen, bliskość przystanku i auqa parku, jedzenie, obsluga, muzyka na zywo wieczorami w lobby

Wady

Ciężkie drzwi, hałaśliwe animacje i głośne pokoje, brak pokoju z kulkami dla dzieci, mały wewentrzny basen, daleko do piaszystej plazy

Justyna

Pobyt - Marzec 2025

Tydzień z dziećmi☀️😎 Serio, nie mam do czego się przyczepić. Do NICZEGO! Jedzenie przepyszne, hotel super, ma swoje lata ale jest odnowiony, wszystkie informacje zawarte są w opisie hotelu. Pogoda w marcu po 20 parę stopni. Można było morsować w basenach zew 😁 Wew basen z podgrzewaną wodą. Obsługa bardzo miła, pokoje czyste. Wszystko na plus, na pewno tam wrócę❤️ Bardzo dużo gości hotelowych w wieku 60/70+

Zalety

Przepyszne jedzenie Blisko lotniska Bardzo miła obsługa Pokoje czyste Baseny zew duże Woda podgrzewana w wew basenie

Wady

Brak wad 🙅🏼‍♀️ Jeśli ktoś wybiera się w okresie zimowo-wiosenny to mogę się przyczepić tylko do tego, ze na zewnątrz było ciepło ale woda w basenach zew była lodowata. Trochę takie morsowanie było ale dało się wejść ☀️👌🏻

M.

Pobyt - Marzec 2025

Hotel w dobrej lokalizacji, przy pięknej promenadzie. Obsługa na bardzo wysokim poziomie, sympatyczna i pomocna. Jedzenie super, duży wybór i codziennie co innego na obiad czy kolację, śniadania raczej podobne. Infrastruktura hotelu mogłaby być lepsza.

Zalety

Różnorodna kuchnia, miła obsługa także w języku polskim, lokalizacja przy plaży i nieopodal przystanku, wygodne leżaki, fajny basen. W pokoju dwie dodatkowe sofy, duża szafa, spory balkon. W hotelu możliwość wypożyczenia auta, quadów i sklepik ze wszystkim co potrzeba. W restauracji widok na morze i przyjemnie zaaranżowane lobby.

Wady

Wiele drzwi skrzypiało, podobne huśtawki na placu zabaw. W pokoju brakowało mi kilku przydatnych drobiazgów jak: kacie, szlafrok, odżywka do włosów czy balsam do ciała. Byliśmy poza sezonem więc klimatyzacja była wyłączona a było dość ciepło więc spaliśmy przy otwartym oknie.

Patrycja

Pobyt - Marzec 2025

Wyjazd oceniam bardzo super. Hotel zadbany, pokoje czyste. Sprzątane codziennie (my chcemy zawsze co 2) ;) nie ma się do czego doczepić :)

Zalety

Obsługa super, mega mili :) na recepcji jest Polak, bardzo fajny Pan Jacek :) pyta czy wszystko ok itd piękne otoczenie, zaraz przy plaży :) można odpocząć :) jedzenie? Za dobre. Serio przepyszne :)

Martna

Pobyt - Marzec 2025

Bardzo miła obsługa. Bardzo dobre i urozmaicone posiłki. Bar czynny do godz. 24:00. Obok hotelu przystanek autobusowy. Wieczoru z muzyką na żywo. Polecam!

Pobyt - Marzec 2025

Wraz z mamą spędziłyśmy cudowny pobyt w Louis Phaethon Beach w dniach 15.03–20.03. Od samego początku czułyśmy, że to będzie świetny wybór! ✈ Lokalizacja jest idealna – hotel znajduje się blisko lotniska, więc transfer był szybki i wygodny. Już na recepcji spotkałyśmy przemiłą obsługę ❤, a dodatkowym plusem było to, że pracował tam pan z Polski, który chętnie odpowiadał na nasze pytania i pomagał w razie potrzeby. Zameldowanie bez problemu, a po wejściu do pokoju od razu zauważyłyśmy, że jest czysto, schludnie i całkiem przestronne. 🏨 Mimo że był to pobyt poza sezonem, nie odczuwałyśmy żadnych braków – wręcz przeciwnie! 🌞 Hotel tętnił życiem, a atrakcji było naprawdę sporo. Każdy wieczór kończyłyśmy na pokazach i animacjach, które były dobrze przygotowane i angażujące 🎭. Zarówno ja, jak i mama świetnie się bawiłyśmy – mimo różnicy pokoleń każda z nas znalazła coś dla siebie. 💃 Hotel miał cudowną atmosferę, dzięki czemu czułyśmy się swobodnie i mogłyśmy w pełni korzystać z wakacyjnego odpoczynku. Największym zaskoczeniem było jedzenie, które było naprawdę na wysokim poziomie! 🍽 Każdego dnia czekało na nas coś innego – hotel oferował kuchnię tematyczną, więc jednego dnia mogłyśmy spróbować specjałów włoskich, innego azjatyckich czy greckich. Ogromny wybór, świeże składniki i bardzo dobra jakość dań sprawiły, że każdemu posiłkowi towarzyszył dylemat – co wybrać, bo wszystko wyglądało świetnie! 😋 Do tego przepyszne drinki 🍹, które były idealnym uzupełnieniem wieczorów. Co również bardzo mi się podobało, to dobra organizacja hotelu. ✅ Wszystko działało sprawnie – brak kolejek do restauracji, szybkie sprzątanie pokoi, bardzo sympatyczna obsługa w barach i przy basenie. Pomimo tego, że poza sezonem część atrakcji mogła być ograniczona, nie miałyśmy wrażenia, że czegoś nam brakuje. Podsumowując – Louis Phaethon Beach to miejsce, do którego chętnie wróciłabym ponownie! 🏝 To hotel, w którym naprawdę można odpocząć, dobrze zjeść i świetnie się bawić, niezależnie od wieku. Polecam każdemu, kto szuka komfortowego wypoczynku w przyjaznej atmosferze! 💙

Zalety

✅ Świetna lokalizacja – blisko lotniska i atrakcji turystycznych. ✅ Profesjonalna i uprzejma obsługa – personel dba o komfort gości. ✅ Bogaty wybór jedzenia – codziennie inna kuchnia świata. ✅ Dużo samoobsługi – wygodne rozwiązanie podczas posiłków. ✅ Pyszne drinki – idealne do relaksu. ✅ Wspaniałe animacje i atrakcje – rozrywka na wysokim poziomie. ✅ Bezproblemowy proces zameldowania i wymeldowania.

Wady

❌ Mało miejsc w lobby – wieczorne atrakcje odbywały się tam, więc lepiej wcześniej zjeść kolację, by zająć miejsce. ❌ Hałas od dziedzińca – show trwają nawet po 22:00, więc może być głośno w pokojach z widokiem na dziedziniec. ❌ Klimatyzacja tylko w sezonie – poza nim nie działa, co może przeszkadzać osobom lubiącym chłodniejsze powietrze.

Doris

Pobyt - Marzec 2025

Hotel idealny na wypoczynek, leżący kilka kroków od promenady, przystanek do centrum Pafos, i nie tylko tam, pod hotelem. Obsługa wyśmienita, bardzo dobre jedzenie

Zalety

Super obsługa, klimat hotelu, położenie

Wady

Nie zauważyłam

Jan

Pobyt - Marzec 2025

Hotel bardzo dobry codziennie sprzątanie, wyżywienie bardzo dobre, miła obsługa, drinki bardzo dobre (bez potrzeby stania w kolejce) donoszone do stolika w ekspresowym tempie. Duża przyjemność bycia i niezapomnianych chwil. Gorąco polecam.

Zalety

Miła i szybka obsługa

Louis Phaethon Beach