Mangia's Selinunte Resort (ex Club Costanza Beach)

Słaby
1 opinia

Nie polecam. Może poza recepcją nikt nie był w stanie wydukać słowa po angielsku, więc ciężko się z kimkolwiek dogadać (trzeba na migi/słowa kluczowe). Nawet w barze przy basenie napisane menu nie było po angielsku (chyba tylko włoski i francuski). Większość pokojów niestety bez balkonu, widok miałem na ogród, więc całkiem ok. Posiadających tylko prysznic (bez wanny). Pokoje zawsze czyste i dobrze posprzątane. Przydałaby się wymiana mebli. Okolica bogata w różnokolorowe kwiaty. Na śniadanie chyba zawsze było to samo, kolacja raczej bardziej różnorodna. Zazwyczaj smaczne było, zwłaszcza sery. Sery można brać w ciemno, zrozumiałem czemu tak bardzo Francuzi je lubią. Leżaków jest dość, raz jedynie mi się trafiło, iż brakowało parasoli, więc generalnie nie jest to problem. Korzystałem tylko z basenu bliżej hotelu (a są dwa), dość duży, można popływać, jest nawet coś w rodzaju "wodospadu". Osoby odpowiadające za rozrywkę raczej na plus, w porównaniu do moich poprzednich wakacji zauważali, że chociaż istnieję, a to już plus. Język podejrzewam był natomiast barierą przed jakąkolwiek większą interakcją. Bary tylko na otwartym powietrzu, nie ma żadnego w zamkniętym budynku, a komary gryzły jak szalone. Po dwóch dniach kolacji na świeżym powietrzu (bez odwiedzania baru) miałem ponad 60 ugryzień (liczyłem!). Także mało inteligentne podejście... Jest też plaża w pobliżu, gdzie często kursuje bus. Po zawiezieniu trzeba jeszcze przejść kawałek (z 5-10 minut). Tam nie ma baru hotelowego, chociaż są leżaki. Opcja oczywiście na plus. Podsumowując, miewałem o wiele większy komfort i standard za połowę wydanych pieniędzy. Radzę szukać gdzieś indziej.

od4 069 zł za osobę

Miejsce  Włochy / Sycylia / Marinella di Selinunte
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis

Ruiny starożytnej Selinuntu tuż przy morzu

Szerokie plaże z drobnym piaskiem i łagodnym zejściem

Tawerny z owocami morza i kuchnią sycylijską

Cisza i spokój z dala od masowej turystyki

Słaby
1 opinia

2.0

Wyświetlono 1 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kamil

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Jedzenie dość różnorodne, sery bardzo smaczne Basen był ok, Zazwyczaj dość leżaków i parasoli, Czystość, Okolica bogata w róznokolorowe kwiaty, Obsługa raczej miła

Wady

Z obsługi (poza recepcją) mało kto był w stanie wydukać choć słowo po angielsku, Pokój bez balkonu, Menu przy barze w językach włoski/francuski (brak angielskiego), Brak wanny w łazience, Bary tylko na otwartej przestrzeni (komary gryzą jak szalone),

Mangia's Selinunte Resort (ex Club Costanza Beach)