Hotel jest świetnie umiejscowiony kilkaset metrów od morza, zejście na plażę to jakieś 7 minut. Droga na plażę jest bardzo ładna, miejska z widokiem na upadły moloch Sunset Resort. W drodze na plażę czekają konne dorożki z cyganami ale nikt nikogo nie zaczepia a okolica ma fajny klimat. Do centrum Pomorie jest kawał drogi, około godzina szybkiego marszu ale są taksówki pod hotelem, za 15 lewa (około 32 złote) da się dojechać. Sam hotel pamięta lepsze czasy i bardzo bardzo dużo traci na drobnych uszkodzeniach i braku ozdobnej palmy na basenie, która byłą tu wcześniej i którą widać na głównym zdjęciu. Zastaliśmy też wybitą szybę na głównym dziedzieńcu zabezpieczoną kartonem ale w przedostatnim dnu zostałą wprawiona nowa - więc to nie jest tak, że nic się nie dzieje. Jedzenie ma kiepską rotację, ale z głodu nie da się tu umrzeć. Mój największy zarzut jest taki, że te rzeczy, które mogłyby uratować sytuację są za słabo wysmażone np. boczek albo te które powinny być gotowane ze starannością są trochę rozgotowane np. penne. Ogólnie to 5 głównych dań i sałatki mają jakąś rotację ale jeśli chodzi o grill to jest na zmianę biała kiełbasa i mielone 24h/7. Na owoce morza albo jakieś bardziej wykwintne dania nie ma co liczyć ale byłem w tej cenie na to przygotowany ;-) Jeśli chodzi o napoje to są wszystkie podstawowe smaki typu cola, orange, tonic, ala sprite, sok jabłkowy, pomarańczowy. Coli zero albo jakiejkolwiek opcji bezcukrowej poza wodą tu nie uraczysz. Wybór alkoholu jest mały ale piwo i wino są w miarę spoko - pijałem alkohole dużo gorsze w droższych i lepiej ocenianych hotelach. Mają za to bardzo świeże owoce - abuzy, melony, jabłko, brzoskwinie i nektarynki. Więcej frykasów nie ma. Ale tutaj warto pamiętać o jedej rzeczy - hotel jest relatywnie tani. Hotel ma pool bar, są różne snacksy. Pani Animator jest debeściakiem, pełni rolę ratownika którego nie ma de facto. Basen jest czynny do 21:00 co jest rzadkością. W większości hoteli jest to 18 i zamykają baseny. Czy oceniam hotel pozytywnie? Za te pieniądze zdecydowanie tak, czy bym tam wrócił? Raczej nie bo zabiła by mnie monotonia ale na pierwsze budżetowe wakacje dla mniej wymagających jest w sam raz.
-ładny basen z darmowymi leżakami -super animatorka! -bardzo blisko do pięknej plaży, jednej z najlepszych w Bułgarii a byłem na wielu -blisko lotniska, trochę daleko do słonecznego brzegu ale to akurat zalety -nie było krzywych akcji, obsługa jest mało uśmiechnięta ale bardzo pomocna i pracowita -bardzo duże apartamenty, trzy pokoje plus dwie łazienki powyżej 60 m2 z tarasami -widok z okien - wielki aquapark na drugiej stronie ulicy! -duża dostępność lodów i łatwy dostęp do napojów dla dzieci
-tu i ówdzie się coś rozpada -klimy mogły by być czystsze (ale działają!) -brak palmy na basenie i dziura zakryta płytą kartongips, strasznie psuje odbiór wizualny -grill monotonny, mielonka i biała kiełbasa(...). Niektóre dania słabo wysmażone i bez polotu -brak ratownika na basenie ale tutaj Pani animator wkracza do akcji - byłem świadkiem jak wyciągała dziecko z basenu jak zaczynało się topić. Super kobieta, ma oczy z tyłu głowy. Rozgląda się, zaprasza do zabawy. Podwyżkę jej dajcie!
Pierwsze trzy dni, byliśmy sami na basenie. Dosłownie sami +animatorzy. W kolejnych dniach pojawiły się kolonie+ goście hotelowi. W hotelu nic się nie dzieje, prócz animacji. Na + apartament, który dostaliśmy. Wielki balkon, ogromny salon, dwie łazienki, dwie sypialnie. Prosiliśmy o pokój na parterze, niestety dostaliśmy na ostatnim piętrze. Ale może tylko tam mają apartamenty ( a taki był nasz wybór ). Kuchnia na + . Śniadania monotonne, ale każdy sobie coś wybierze. Codziennie naleśniki, jajecznica, ciasta itd. Kolację na +. Codziennie ryba, kurczak, wieprzowina itd. w różnych postaciach. Wszystko dokładane na bieżąco. Nic się nie kończy. Dla dzieci codziennie frytki :) Lody cały dzień, nakłada się samemu ile kto chce :) Bardzo blisko do morza, plaża czysta na piasku troszkę glonów ale to nie przeszkadza. Plaża codziennie czyszczona, gładzona ratrakiem. Leżaki płatne. Minusem napenwo lodowata woda w basenie, praktycznie każdy z nas dostał kataru po tych wakacjach. Woda naprawdę zimna. Może dlatego, że to czerwiec. Polecamy aquapark po drugiej stronie ulicy. Nie jest tani,ale naprawdę warto! Dla dzieci od 1-18 i dla dorosłych też ! Ma 32 zjeżdżalnie. Baseny cieplutkie, mega polecamy! A co do hotelu to za te pieniądze za które kupiliśmy wakacje oceniamy na 10/10. Aaaa i mają pyszne drinki! Kolorowe. Nie ma ich w karcie. Trzeba o nie pytać. My niestety dowiedzieliśmy się o nich na ostatni wieczór.
Bliskość do morza, uprzejma obsługa, codziennie sprzątane pokoje
Brak baru przy basenie lub jeszcze nie był czynny (14-21.06), nieczynna restauracja w BBQ w dacie w jakiej byliśmy
Duże przestronne apartamenty. Basen, plac zabaw. Blisko morza. Bardzo miła obsługa.
Polecam tum co przyjechali siedzieć na plaży a w hotelu jeść bo karmią pysznie i spać.
Generalnie hotel jak i okolica utknęła w latach 90 tych. Apartamenty duże ale słabo sprzątane sprzęty działające ale stare. Aneks kuchenny beż garnków i sztućców. Pokój zabaw dla dzieci to altana na łące a animacje co dzień takie same nawet piosenki te same.