Położony ok. 5 km od centrum Alanyi z licznymi sklepami, restauracjami, dyskotekami i malowniczym portem jachtowym.
Do dyspozycji gości: restauracja główna, restauracja a'la carte, lobby bar, pool bar, beach bar.
Dla aktywnych: basen zewnętrzny, tenis, siłownia, sporty wodne na plaży.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel dla dorosłych. Wysoki standard, świetna obsługa, doskonałe jedzenie. Wadą jest położenie z dala od wszystkiego oraz plaża - skalista kamienista, wejście do morza bardzo nieprzyjemne. Jeśli ktoś chce spędzać czas w hotelu przy basenie - miejsce idealne.
Doskonale jedzenie i fantastyczny serwis. Fajny basen i mega wygodne leżaki. Czystość na wysokim poziomie. Widoki z okien fantastyczne.
Plaza i wejście do morza skaliste i kamieniste bardzo niekomfortowe. Platnty internet poza lobby. Położenie hotelu "po środku niczego". W poblizu stacja benzynowa i sklep spożywczy.
Byłem drugi raz w tym Hotelu ( 6 lat temu). Bardzo dobre warunki w dużych pokojach. Codzienne porządne sprzątanie pokoju. Bardzo dobre jedzenie lecz bez zmian w ciągu 7 dni (początek sezonu...-:) ). Zrobiono nowy bezpieczny pomost na plaży. Animacje z każdym dniem lepsze (początek sezonu -:) ). Cogodzinny transfer busem na plażę. Co 20 minut autobus do centrum miasta, można płacić kartą za przejazd. Bardzo miła obsługa w restauracji, na barach i w recepcji. Odnowiono pokoje. Jestem zadowolony, hotel polecam. Trzeba zwrócić uwagę, że w różnych terminach są bardzo duże różnice w cenach . 4000zł dla dwóch osób na 7 dni to bardzo dobra cena. Wylot z Wrocławia.
Zasługuje na 5 gwiazdek.
Bardzo nam się podobalo, super posiłki, brak małych dzieci, spokój, jeden cichy basen, drugi z muzyczką XD
Widok z okna na Alanie
Nie ma wad
Hotel na bardzo dobrym poziomie obsluga hotelu rowniez animatorzy bardzo fajni zawsze usmiechnieci
Blisko morze
Hotel poprawny, to mój piąty pobyt w Turcji, bywałam w lepszych, mimo to polecam. Ogólny wydźwięk pozytywny :) Goście to głównie Polacy, Rosjanie i Estończycy. Blisko do centrum Alanyi. Czystość w pokojach w normie, bardzo miła obsługa w restauracji.
Ogromny plus, że to hotel z kategorii adults only. No i pyszne jedzenie, co prawda nie było ogromnego wyboru, ale każde danie dopieszczone ;)
Wifi płatne 7 euro/3 dni, za jeden dzień dopłacała 6 euro, bo nie można było tego inaczej rozliczyć. Darmowy internet działa jedynie w lobby, baaaardzo słabo. Transfer lotnisko-hotel trwał 4,5h. Słabiutkie animacje, po dwóch dniach znałam cały „repertuar” na pamięć. Drinki przygotowywane z gotowych sampli, subiektywnie mocno średnie.
Na samym początku chciałbym powiedzieć że hotel zawiódł mnie jak i większość osób z którymi spędzałem pobyt. Zaczynając od pokoju - dostaliśmy wraz z moją dziewczyną pokój z dwoma łóżkami złączonymi razem przez co cały czas się rozjeżdżały - komfort przez to był znikomy. 2 razy pytałem na recepcji czy mogą coś z tym zrobić, niestety prócz spisania numeru pokoju otrzymałem 0 reakcji. na 4 piętrze przyciski windy nie działały praktycznie w ogóle. Ściany są naprawdę cienkie słychać dosłownie wszystko co dzieje się za ścianą jakby jej nie było. Bardzo ciężko było trafić na ciepłą wodę pod prysznicem. Internet w pokoju z tego co pamiętam kosztował dodatkowe 15 eu na jedno urządzenie (nie da się tego obejść bo wydają specjalny jednorazowy kod. Sprzątaczki jako + naprawdę dają radę. Co do samego Hotelu - bardzo widać jego prorosyjskość. Jednego dnia w programie animacji wybierali miss hotelu. Pomimo tego że na kandydatkę z Rosji nikt praktycznie nie głosował i tak wygrała w każdej z konkurencji. Basen główny jest w miarę duży ale nie grzany więc ciepła woda występuje tylko gdy na dworze również będzie ciepło. Na recepcji w ogóle nie wydają wody - dostaje się ją tylko jedną dziennie ( gdy nie będzie jej w lodówce w pokoju sprzątaczki uzupełniają zapas ). Raz w restauracji wyłączyli nam światło dosłownie o 21:05 (sama kolacja czynna do 21) i usiłowali wyprosić. Zakaz wynoszenia nawet prostej bułeczki z restauracji więc trzeba przemycać jeśli chce się coś wziąć na później czy miasto. Lekarz nie jest na miejscu i ciężko w ogóle go złapać a pewnego dnia potrzebowałem jego ingerencji. Plaża jest tragiczna pod względem wejścia do morza (betonowe, szorstkie i nierówne płyty na których bardzo łatwo o skręcenie kostki) a sama woda jest dość usyfiona- co chwila widziałem jakieś pływające reklamówki itp. - mogli by coś na to zaradzić. Główny klub w hotelu (pod dachem) jest zamknięty (tłumaczą się covidem choć pracownicy chętnie zapraszają na zewnętrzne imprezy w mieście - oczywiście dodatkowo płatne). Moja dziewczyna miała urodziny więc spytałem na recepcji czy jest możliwość w jakiś sposób celebrować je w hotelu podczas wizyty w restauracji ( ma się wstęp na darmowe,wystawne przyjęcie do stolika raz na pobyt) powiedzieli że niestety nic nie mogą zapewnić po czym widziałem jak do 2 innych stolików przynieśli ciastko z zimnym ogniem mówiąc happy birthday... Rezerwacja na takie przyjęcie do restauracji była uciążliwa - można rezerwować dzień przed i o 10 rano często już nie ma miejsc. Sami kelnerzy zachowali się naprawdę w porządku i po mojej prośbie również przynieśli je mojej dziewczynie. Na ogół kelnerzy uczciwi i pomocni. Co do reszty obsługi i animatorów - prorosyjscy i nieco nachalni. Sam hotel jest na mocnym wzniesieniu co może niektórym przeszkadzać zwłaszcza przy chorych stawach itp. Wymiana ręczników jest wyłącznie od 8 do 12 co jest uciążliwe i często nie udawało nam się wymienić ręcznika.
Duży basen choć miejsc na leżakach może w sezonie być mało Dobre sprzątaczki Hotel na ogół naprawdę ładny i pilnują porządku Dobrzy Kelnerzy Mega widoki Blisko do sklepu Łatwość dojechania do centrum (jeden autobus) Dobre drinki i słuchający się barman dobre jedzenie poza monotonnymi śniadaniami
Łóżka w pokoju były złączone i rozjeżdżały się Ściany w hotelu cienkie, słychać wszystko Zimna woda w pokoju Internet poza lobby jest płatny Mało reaktywna obsługa Prorosyjskie preferencje Niepodgrzewany basen Nie można wynosić jedzenia Trudności w kontakcie z lekarzem Kiepska jakość plaży i wody Zamknięty klub Główny Problemy z rezerwacją miejsc w restauracji Niektórzy członkowie personelu są nachalni Ograniczony czas wymiany ręczników Przyciski w windzie nie responsywne
Hotel na wysokim poziomie. Czysto i przestronnie. Pokoje piękne i zadbane. Cała obsługa hotelu miła, sympatyczna i przedewszystkim uczynna.
Czystość i miła obsługa Bardzo dobra i różnorodna kuchnia.
Osobiście nie dostrzegłam wad.
Rewelacja fantastyczny hotel ,fajne atrakcje .Blisko do płazy
Dobry hotel dla dorosłych w Alanya na krótsze pobyty byłam rok wcześniej i powróciłam ponownie
Fajna atmosfera luzu i zabawy ciekawe animacje integrujące wszystkich bez względu na kraj pochodzenia dobra klubowa myzyka przy basenie, do jedzenia tez jest co wybrać, pokoje sprzątane codziennie jeden płyn w podajniku w zeszłym sezonie były jednorazówki szampon odżywka
Do płazy trzeba kawałek dojść jest co jakiś czas busik , sama plaza i wejście do wody nie zachwyca w tej części Alanya , wifi bezpłatne tylko w lobby
Pobyt udany,bardzo czysto,jedzenie ok, jednak miałabym zastrzeżenia do animacji.dyskoteki są zdecydowanie za krótko.miakam wrażenie,że jest to hotel nie dla dorosłych, tylko dla seniorów.kazdy z obecnych na to narzekał więc nie hest to tylko mój wymyśl.do centrum dość daleko,ale można podjechać busikiem lub taxi s rozsądnej cenie.plaza czysta,sprawnie działa obsługa i bar.pojecam smazona rybę nad morzem i sałatkę.w recepcji reż wszyscy mili i pomocni.ogolnie wrażenie dobre,byłam piąty raz w Turcji i w Side obsługa i jedzenie wydawały mi się o niebo lepsze.czy tu wrócę,hmmm..mam mieszane uczucia.
Czystosc i obsługa
Animacje ubogie
Hotel na przyzwoitym poziomie,bardzo dobre jedzenie,wart swojej ceny
Duże wygodne pokoje,restauracja z pysznym jedzeniem,miła obsługa.Suber bar na plaży z bardzo sympatyczną obsługą
Troszkę daleko do plaży i miasta.
Hotel na prawdę przebił wszystkie nasze oczekiwania, obsługa miła, jedzenie do wyboru do koloru różnorodne, hotel miał raz na parę dni swoje atrakcje na scenie, animatorzy codziennie dbali o Dobra zabawę przy hotelowych miejscach jak np basen, boisko do siatkówki , plaża. Na plażę jezdzi busik , bar na plaży w all'u do korzystania, w samym hotelu 2 bary, piękne widoki z hotelu, parę kroków do autobusu którym można dostać się do centrum. Pogoda we wrześniu była upalna przez parę dni było powyżej 40 stopni w cieniu. Animatorzy dodatkowo proponują rozrywki po za hotelem jak np wyjazd do dyskotek. Przez całą noc można coś zjesc i się napić. Pani z biura podróży oferowała wachlarz dodatkowo platynych wycieczek, które też polecam, organizacyjnie super:) w pokoju i hotelu nie brakowało nic. Hotrl sam w sobie jest jak małe wystarczalne miasteczko. Jest tam też Mini sklepik, lody, spa , biżuteria do kupienie, fotograf.
Pokój Bufet 24/7 Duży basen 3 bary Prywatna plaża z busem Widoki Obsługa
Jest nieco na uboczu ale zawsze można wsiąść w autobus lub taxi i wszędzie się dostać, nie zaliczałbym to jednak jako wadę
Bardzo polecam. Hotel bardzo komfortowy. Dobre drinki, duży wybór smacznego jedzenia w formie bufetu praktycznie przez cały czas. Przestronne pokoje, sprzątane codziennie. Hotel od 16 roku życia, duży plus jeżeli ktoś chce odpocząć w spokojnym miejscu. Zdecydowaliśmy się na podróż początkiem kwietnia (taki nieplanowany last minute). Nie jest jeszcze bardzo ciepło ale zdecydowanie ciepłej niż w Polsce. Polecam każdemu.
Całodobowy all inclusive. Hotel dla dorosłych.
Hotel jest świetny. Czysty, luksusowy. Świetnie przyrządzone i podane posiłki. Świetna obsługa. Zrobił na mnie naprawdę świetne wrażenie. Minus, trochę daleko od centrum. Dookoła powstające osiedle. No i hotel trochę na wzgórzu, jeśli ktoś nie lubi chodzić. Dla mnie i mojej partnerki był to mega pobyt.
Hotel sam w sobie w porządku, aczkolwiek nie powiem aby miał 5 gwiazdek. Personel miły lecz nastawiony na rosyjskich turystów, słabo z językiem angielskim. Animacje średnie chociaż była to już końcówka sezonu wiec możliwe ze odpuścili. O night clubie i a’la carte możemy zapomnieć w październiku, jak usłyszeliśmy od rezydenta jest koniec sezonu więc im się nie opłaca otwierać, co dziwne obłożenie było pełne. Wifi płatne czego byliśmy świadomi, ale za każde urządzenie trzeba uiścić dodatkową opłatę. Jedzenie pyszne, duży wybór. Nie polecam zakupu przez Coral Travel, nie informują o wielu rzeczach przed wyjazdem a po umywają ręce.
Jedzenie, lobby
Podejście do gościa hotelowego na niskim poziomie.
Cudowny pobyt, hotel na poziomie, czysto, duży wybór jedzenia i bardzo miła atmosfera. Pomocna obsługą, zero zastrzeżeń
Duży wybór jedzenia Codziennie czyszczony teren przy basenie i basen Dużo udogodnień w obiekcie Obłędne SPA Piękne i czyste wnętrza Własna plaża
Super hotel dla dorosłych, chętnie tam wrócę. Czysto,często sprzątane pokoje, obsługa bardzo miła.
Z pobytu w hotelu jesteśmy zadowoleni. Standard 5-gwiazdek spełnia swoje zadanie.
Hotel jest niedaleko plaży.Dosłownie 7 min. piechtą. Z powrotem jest trochę pod górkę.Wozi również busik .Tak ze jest ok. Hotel czysty.Sprzątanie w pokojach na żądanie. Sejf jest bezpłatny. Brak dzieci do 16 roku życia.
Podstawową wadą hotelu jest brak wyciągu w WC. Długa droga z lotniska ok 3 godz.
Pokój bardzo ładny, duży z balkonem. Bardzo ładnie zagospodarowany teren przy basenie. Bardzo długi transfer z lotniska - 3,20 godz.
Dobre jedzenie, pokój bardzo przestronny, każdy z balkonem, bardzo dobra i bardzo miła obsługa w całym hotelu. Bardzo dużo jedzenia przez cały dzień. Bardzo dobra pizza, smaczna rybka na plaży. Alkohole dobrej jakości.
Hotel usytuowany jest na górce, pomimo dowozów busem hotelowym kilka razy dziennie na plażę - sprawiało to dyskomfort. Hotel ma nieduży plac wokół budynku, daleko od miasta, nie było gdzie spacerować. Hotel jest przy ruchliwej ulicy, w pokojach słychać było szum samochodów. Pod koniec pobytu na stołówce było coraz mniej jedzenia. Nie było żadnych owoców morza. Hotel jest daleko od miasta. Wokół nie ma nic ciekawego. Wg mnie, są lepsze hotele bliżej centrum Alanyi, które nie jest zbytnio ciekawe.
Pobyt bardzo udany,bardzo ładny pokój z pięknym widokiem na morze i miasto.Personel i obsługa przemiła.Ponadto wyśmienite jedzenie bardzo urozmaicone.
Przepiękny widok z balkonu
Ogólnie wszystko było ok oprócz jednego kelnera który był niezbyt uprzejmy.