Park archeologiczny z mozaikami i ruinami
Zamek w porcie i malownicza marina
Plaże z możliwością nurkowania i snorkelingu
Groty morskie i skała Afrodyty
Pojechałam do Natura Beach z 6-letnim synkiem na tydzień. Zależało mi na kameralnym miejscu, gdzie dziecko nie będzie przebodźcowane hałasem, animacjami, muzyką i plastikową tandetą. Trafiliśmy w dziesiątkę! Hotel jest pięknie położony nad samym brzegiem morza, ma dwa zadbane baseny wewnętrzne i brodzik dla maluchów, mnóstwo wygodnych leżaków z parasolkami. Plaża przy hotelu jest kamienista, więc warto wziąć ze sobą odpowiednie obuwie do wody. Obsługa kojarzy wszystkich gości i jest bardzo pomocna. Śniadania są urozmaicone, a na stole bufetowym można znaleźć dużo lokalnych potraw, własne musli, prawdziwy jogurt grecki, pieczoną na miejscu baklawę i dużo innych naturalnych przysmaków. Pokoje są klimatyzowane, a w telewizorze można znaleźć polskie kanały. Warto wziąć ze sobą przejściówkę z gniazdek angielskich na europejskie. Hotel położony jest około 2 km od centrum najbliższego miasteczka, Polis, nie ma połączenia autobusowego, więc, w razie chęci korzystania z usług lokalnych restauracji, trzeba albo przygotować się na półgodzinny spacer w upale albo wynająć samochód. Ja wynajęłam samochód, w czym pomogła mi przemiła pani na recepcji. Swój pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie i gorąco polecam wszystkim.
Spokój, cisza, lokalna kuchnia, piękne położenie, piękne zachody słońca