Panorama Hill

Hotel nie ma nic wspólnego z nowoczesnością. Zaniedbany, dość brudny, brak dobrej klimatyzacji w całym hotelu. Stołówka tragiczna, stare naczynia, brudne. Resztki jedzenia że stołów kelnerzy zbierali szczotką. Nie ma wyboru jedzenia, to co podawali to jakieś resztki. A sposób podania to farsa...poniżenie klienta, który zapłacił za pobyt. Na stołówce wszystko się kleiło. Brak animacji. Oczywiście animatorzy byli zatrudnieni ale przyjechali sie bawić a nie pracować. Drinki bardzo słabe, czasami w ogóle nie dolewali alkoholu. Hotel oszczędza na kliencie mimo iż tani nie jest.

Hotel o dosyc średnim standardzie. Największym oszustwem ze strony TUI buła odległość do plaży, która miała wynosić ok. 1.5 km, jednak rzeczywiście było to ponad 2 km. Droga do plazy prowadziła wzdłuż drogi o dużym natężeniu ruchu, w upale, czesto bez chodnika. Chcąc się dostać na jakaś plaże należało wynająć taksówkę lub skorzystać z busa. Na duży minus zaluguje również obsługa w recepcji, która bagatelizowała zgłaszane problemy bądź udawała, ze dzwoni w tej sprawie nie wybierając nawet numeru :) wielokrotnie zgłaszaliśmy brak internetu, który był dla nas bardzo wazny, ponieważ nawet nie mieliśmy możliwości kontaktu ze znajomymi z niższych pięter. Przez pierwszy dzien byliśmy kilkukrotnie zbywani. Znajomi zgłaszali problem z wypadająca klamka oraz skrzypiącym lozkiem, co również było bagatelizowane. Żartem okazały się również lunchboxy, w których dostaliśmy kromkę chleba, 8 oliwek, ćwiartkę pomidora, ogórka, plaster mortadeli i sera, masło oraz krem czekoladowy. Za drugim razem nie dostaliśmy już nawet chleba. Jedzenie smaczne, czasami mogło wydawać się monotonne, jednak wybór był spory. Oferta tui również oferowała korzystanie z łaźni tureckiej w ramach pobytu, jednak po przyjeździe okazało się, ze do wykorzystania mamy jedynie 10 minut. Dodatkowo codziennie cos nowego na zewnętrznym grillu robione na świeżo przez kucharza. Na największy plus zasługuje pozostała obsługa hotelu oraz animatorzy - ludzie o złotych sercach, bardzo pomocni, zabawni i mili. Zawsze mozna było z nimi porozmawiać na każdy temat, dowiedzieć się czegos czy po prostu ułomki czas rozmowa. Animatorzy jedyni z lepszych, program dostosowany do dziecko jak i dorosłych. Czas umilany muzyka, grami i zabawami od rana do późnej nocy. Basen duży, bardzo czysty, codziennie sprzątany, leżaków czasami brakowało, jednak było to spowodowane ludźmi, którzy od wczesnych godzin porannych zajmowali leżaki ręcznikami czy tego potrzebowali czy nie :) Pokoje czyste, wystarczyło wywiesić karteczkę, a pani sprzątaczka w tym samym dniu dołożyła nowe ręczniki i posprzątała pokój. Jedyny minus to ciągły niemiły zapach z rur z łazienki. Ogólnie hotel godny polecenia, złota obsługa (poza recepcja), obiekt czysty jednak o dosyc niskim standardzie. Nie polecam lunchboxow oraz obsługi recepcji, jadąc z TUI warto sprawdzić rzeczywista odległość do plazy oraz dostępność do łaźni tureckiej.

Hotel petarda.😂 Nie brakowało 😉 miejsca na basenie, leżaków i zapachu szamba z kanalizacji w łazience. Wszystko to było zapewnione . 😂 Tak naprawdę to hotel dla mało wymagających, ale i tak nieplanowany odpoczynek uważamy za udany . Na poważnie teraz posiłki monotonne ale bardzo dobre w smaku często sprzątane okolice basenu czysta stołówka i jej okolice pokoje nagryzione zębem czasu ale sprzątane codziennie niezły widok z pokoju i basenu na miasto , port i morze Jeżeli już zdecydujecie się na ten obiekt to pokój WYŁĄCZNIE z widokiem na morze. Kosmetyki w łazience kiepskiej jakości . Prowiant wydany na podróż powrotną to jakaś kpina .

Ogólnie miło. Ale słaby asortyment dań. Trzy alkohole w barze. Ciagle braki soków, herbaty. Brak dodatkowych atrakcji jak plaża chociaz w opisie hotelu jest. Siłownia to żart. Ping pong czy lotki zdewastowane. Przekąski popołudniowe dramat. Animacje kpina. Warto wybrać sie ze znajomymi. Ale posiedzieć wieczorem tez nie mozna bo o 23 gaszą światła bo chca spac.

Hotel dla osób z wymaganiami 5-6 na 10. Zaleta tego hotelu jest przemiła i uczynna obsługa. Jeśli ktoś chce splendoru to nie tu. Ale miłej atmosfery która tworzą ludzie to tam. Jedno słowo o alkoholach. Wódka, gin, wino białe i czerwone. Kilka godzin było brandy. Soki często sie kończyły. Przekąski miedzy posiłkami dramat.

Nazwa  Panorama Hill
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Kusadasi
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Plaża Ladies Beach z widokiem na zachód słońca

Bliskość ruin Efezu i Domu Marii Panny

Port z rejsami na grecką wyspę Samos

Targowiska z dywanami, przyprawami i biżuterią

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Iza

Zalety

Hotel położony na wzgórzu z pięknym widokiem na Morze Egejskie i port w fajnej odległość do centrum Kusadasi. Hotel również ma duże pokoje co jest zaletą.

Wady

Sposób wydawania posiłków Brak sprawnej klimatyzacji w całym hotelu Brak animacji Brud wszechobecny Brak wyboru jedzenia, skromne i nie świerze brak owoców Słabe drinki

Karolina

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Czysty basen Animatorzy Obsługa (poza recepcja) Jedzenie smaczne

Wady

Nierzetelna obsługa na recepcji bagatelizująca każdy problem Duza odległość do plazy Korzystanie z łaźni tureckiej Lunchbox

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Widok z tarasu pokoju

Klaudiusz Toma

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Obsługa. Miła i uczynna.

Wady

Po przyjeździe do hotelu o godz 9, trzeba było czekać do 14,00 na pokoje. Pół pierwszego dnia zabrany przez niekompetencje, kto zawinił? Biuro czy hotel.

Klaus

Pobyt - Październik 2018

Zalety

W oddali od miejskiego zgiełku. Bardzo miła i uczynna obsługa. Czysto.

Wady

Mały basen. Mało leżaków. Bardzo ubogie posiłki ( chodzi o asortyment- max dwa mięsa na obiad. ryby zadko) napoje podawane w bardzo małych plastikowych kubkach, goście tureccy nawet przy basenie pili ze szkła. Bardzo słabe animacje. Siłownia to żart. Dart nie istnieje jak i inne dodatkowe atrakcje o których napisano w ofercie.

Mariola i Ania

Pobyt - Październik 2018

Mimo wad, pobyt w hotelu był sympatyczny , miła kameralna atmosfera, przemiła obsługa. Pokój nasz był schludny, duży, wyposażony standardowo, we wszystko czego potrzeba ( TV, lodówka, łazienka z kabiną prysznicową, suszarką do włosów), jednakże z kosmetyków były tylko dwie kostki mydła, które miały nam wystarczyć na cały nasz pobyt oraz odrobina mydła w płynie przy prysznicu. Musiałyśmy dopominać się o uzupełnienie mydła. Ręczniki były wymieniane codziennie. Podłoga była sprzątana pobieżnie. Balkon był ale bardzo mały. Mieściły się na nim tylko dwa małe krzesełka. W hotelu Otwarty był tylko jeden bar przy basenie, drugi cały czas zamknięty. Jeśli chodzi o zwiedzanie okolicznych atrakcji turystycznych to można zorganizować je we własnym zakresie, korzystając z dolmuszy, którymi można wszędzie dojechać, jeśli nie bezpośrednio to z przesiadką, a będzie to znacznie taniej niż u rezydenta i też sympatycznie.

Zalety

Hotel położony na wzgórzu, na peryferiach miasta w odległośći ok kilometra od centrum. Z pokoju miałyśmy piękny widok na morze i miasto. Do centrum można dojechać miejskim środkiem lokomocji (minibusikiem tzw dolmuszem za TRY 2,5 /os.), bądź taksówką, ale cena jest dużo wyższa i trzeba ją negocjować. Można też dość pieszo. Posiłki smaczne, mało urozmaicone, ale jak na tydzień pobytu wystarczająco dobre. Obsługa bardzo miła, serdeczna i pomocna.

Wady

Hotel wymaga remontu. Pokój który otrzymałyśmy był duży i nosił ślady remontu, natomiast windy, korytarz nadają się do odnowienia, w windach powyłamywane przyciski, wykładzina w korytarzu stara, poplamiona. Również recepcja prezentuje się znacznie gorzej niż na zdjęciach w ofercie. Animacje marne, poziom mierny. \\\"All inclusive \\\" bardzo ubogi. Woda do picia była udostępniana tylko w szklankach. Wodę w buteleczkach można było uzyskać w barze tylko odpłatnie. Nie dawano jej do pokoju. Plaże znajdują się w znacznej odległości od hotelu. Okolica hotelu generalnie nieciekawa, jak to na peryferiach ale bezpieczna. Cztery gwiazdki hotelu, to chyba dużo za dużo.

Iwona

Pobyt - Październik 2018

Wyjazd w II połowie października udany, dobra komunikacja dolmuszami do ciekawych miejsc do zwiedzania, pogoda optymalna, hotel na przyzwoitym poziomie, dobra atmosfera.

Łukasz Surma

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel warty odwiedzenia, pokoje czyste, codziennie sprzatane, jedzenie dobre. Mały wybór jeżeli chodzi o drinki w barze. Myślę że hotel dobry jezeli chodzi o stosunek jakosc-cena

Zalety

Czystość, ladne pokoje, miła obsługa

Wady

Daleko od centrum, mały wybór alkoholi, mały wybót mięs, przeważnie kurczak, daleko do plazy i centrum, jednak busy jeżdżą średnio co 5 mjn więc nie jest to uciążliwe

AGATA

Pobyt - Sierpień 2018

Polecam miło i przyjemnie , dla dzieci są animacje więc nie powinny się nudzić . Daleko do plaży i to jest największy minus . Brakowało mi też urozmaicenia w deserach i owocach . Pracownicy bardzo mili , super widoki z hotelu ...........Wi-Fi w całym hotelu najlepiej działa po 24 ;-)

Zalety

Miła obsługa , piękne widoki

Wady

daleko od plaży , za mały wybór deserów i owoców mogliby bardziej zadbać o czystość