Pegasos Planet Sarigerme

Cała prawda o hotelu JOY PEGASOS PLANET.Hotel podzielony na dwie części Tropical i Palace. Polacy mieszkają w części Tropical(ładniejszej)przy najciekawszym basenie.Odkrytych basenów w całym kompleksie 13 szt.Hotel położony w bardzo ładnych ogrodach gdie można spotkać rosnące banany, mandarynki,granaty,limonki,oliwki. Pokoje duże codziennie sprzątane, ale niekoniecznie dokładnie. Wyżywienie rewelacyjne urozmaicone, dużo mięsa (to nie jest standard w turcji mam porównanie z innymi hoteami 5 gwiadkowymi), wyjątkiem są śniadania typowo angielskie i codziennie to samo. Pomiędzy głównymi posiłkami wiele możliwości \"dojadania\". w razie problemów na rezydentów nie ma co liczyć jedyne w co się \"angażują\" to wycieczki(wiadomo dlaczego).

Wczoraj wróciłam z Turcji. Hotel jak i całe wakacje okazały się wspaniałe. Jedyną niezgodnością była informacja, że hotel jest 5*, a jest w rzeczywistości 4*. Jest to jedynie informacja teoretyczna, bo hotel jest rewelacyjny. Jest ogromny, ale nie sprawia wrażenia motłochu. Pokoje są czyste i przestronne, sprzątane codziennie. Jedzenie po prostu wyborne. W szczególności warte polecenia są 3 restauracje a la carte, skąd na pewno nie wyjdzie się głodnym. Obsługa jest przemiła, nie narzucająca się. Baseny fantastyczne i mnóstwo, czyli dla każdego coś miłego. Rozrywka rzeczywiście nastawiona jest na Anglików, bo jest ich tam ok 80%. Jednakże Polacy na nudę też nie mogą narzekać. A narzekający na hotel to cierpiętnicy, którym nigdy się nie dogodzi..

Cztery gwiazdki odpowiadające lokalnemu standardowi=trzy gwiazdki europejskie!
Zarówno rezydenci jak i przewodnicy z Itaki są beznadziejni i całkowicie bezużyteczni-najwidoczniej są tam za karę lub na wczasach. Wszyscy, którzy byli z pewnością zauważyli różnicę pomiędzy rezydentami z prawdziwego zdarzenia (np. First Choice), a przypadkowymi ludźmi z Itaki, ktorzy nie mają zielonego pojęcia po co tam są... A to Polska właśnie... Stosunek jakości do ceny dużo poniżej oczekiwań. Nie polecam. W szczególności biura podróży Itaka- całkowite rozczarowanie odnośnie obsługi klienta.

Polecam wszystkim chcącym wypocząć z dziećmi i potrafią czytać co kupują!

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu,zdecydowanie poleciłabym go każdemu i z ochotą sama spędziłabym tam jeszcze raz kolejne wakacje.

Nazwa  Pegasos Planet Sarigerme
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wapienne tarasy Pamukkale z naturalnymi basenami termalnymi

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

ala

Krzysiek

Cztery gwiazdki odpowiadające lokalnemu standardowi=trzy gwiazdki europejskie!

Tomek G.

Polecam wszystkim chcącym wypocząć z dziećmi i potrafią czytać co kupują!

agness

tommy

tragiczny hotel, nie polecam, nuda ... 0 atrakcji, duzo ludzi, wszystko kreci sie wokol anglikow, zenada. dla osob 15-20lat, bez znajomych nie polecam jechac. :)

trol

Szybko bo nie chce mi się pisać. Byłem na przełomie czerwca i lipca. Pokoje w porządku choć słyszałem i widziałem jak niektórzy mieli problemy z jego dostaniem. Jedzenie dobre nawet urozmaicone i czysto. Obsługa też ok. Ale za to animacje... Gdyby nie było tu cenzury to bym taką wiązankę walnął! Animacje tylko i wyłacznie pod Anglików i Szkotów! Nie znasz dobrze angielskiego to będziesz tylko siedział i się patrzył jak się inni bawią. Plaża kolejna tragedia! Przez cały okres naszego pobytu (2 tyg.) widziałem jedną parę która leżała na leżaku, a reszta nad basenem. I ostatni minus, wymeldowanie z pokoi. O 12.00 w południe wypad z pokoju o 23.00 przyjazd pod hotel autobusu który wiezie na lotnisko, na lotnisku 23.30 a wylot 03.45! Dzieci głodne a w mc donaldzie hamburger 30zł. Piwko 24zł. Ogólnie moja ocena w skali 1 - 10 i wydane na to pieniądze to 5,5. Jeśli jakieś pytanka to piszcie na maila.

Natalia

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel ja i jego otoczenie bardzo piękne. Polecam wszystkim, zarówno tym którzy cenią sobie spokój jak i dla takich którzy lubią poszaleć. mnóstwo miejsc do zwiedzania, sam hotel ma ponad 5h więc jest gdzie chodzić. Ja tam wracam za rok :)

Aga

Pobyt - Czerwiec 2009

Jak na tą cenę i ilość gwiazdek - bardzo słabo - nie najczyściej, tłok (ruch jak na Marszałkowskiej), brakuje parasoli zarówno na plaży jak i przy basenie. Leżaki przy basenie trzeba rezerwować skoro świt. Na plus - piękna zieleń, bardzo dobre jedzenie (choć w resteuracki krzesełka się lepią). No i polska recepcjonistka Asia - SUPER BABKA!

:-(

Pobyt - Maj 2009

Hotel jedyne co ma z 5 gwiazdek to cenę! Teren ładny ale poza hotelem nic się nie dzieje, niestety w samym hotelu też lipa. Brak higieny to podstawa hotelu. Na stołówce połamane krzesła(spadłam z jednego) podarte obrusy itp. Brak leżaków(wstawaliśmy o 6 rano żeby zarezerwować)basen często zamknięty. Plaża brudna bez leżaków (ochrona żółwi), w barze brudne plastikowe kubki które opłukiwano pod wodą( nie myto). Młodzi nie mają co tam szukać. Obsługa na ciągłym fochu, jedynie tylko recepcjonista Asia jest super (polskojęzyczna)NIE POLECAM!

Lusilla

Pobyt - Sierpień 2008

Na odpoczynek - REWELACJA. Hotel czysty, piękny, duży wybór basenów, bliskie położenie plaży, przepiękny ogród, pogodny i rewelacyjny personel. Przepyszne potrawy, nie ma możliwości by ktoś był głodny. Gratulacje dla rewelacyjnego szefa kuchni oraz oczywiście pozdrowienia. Jednak miejscowość jeszcze nie rozwinięta, brakuje w niej rozrywek dla ludzi młodych ale na szczęście hotel to nadrabia ... Polecam dla osób chcących odpocząć i poznać nowych ludzi. Ogólna ocena CELUJĄCY!!! Pozdrowienia Uważam że mało zapłaciłam jak za pobyt w hotelu na takim wysokim poziomie, według mnie **** ;)

ula

Pobyt - Sierpień 2008

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu.
Jedzenie pyszne i bardzo duży wybór, byłam tylko tydzień wiec
nawet nie zdązyłam wszystkiego skosztować.Alkoholu również pod dostatkiem
Barmani i obsługa super, bardzo lubią Polaków.
Pokoje czyściutkie codziennie sprzątane, zmiana pościeli i reczników też codziennie
Baseny rewelacja, super zjeżdzalnie.Leżaków dla każdego wystarczyło bez potrzeby wcześniejszej rezerwacji.
Świetne animacje dla dzieci, tylko szkoda że po angielsku. Przepiękne ogrody,
ładna piaszczysta plaża z lezakami, chociaż słabo zagospodarowana, kilkaset metrów plażą dalej, hotel
z niemieckimi gośćmi.Tam już plaża pięknie zagospodarowana i duży wybór sportów
wodnych - mozna wiec za opłatą skorzystać.
Morze ciepłe, woda nawet cieplejsza niż w basenach.
NAtomiast nasza rezydentka ( z Itaki) to totalna pomyłka, można ją było zobaczyć tylko na wycieczkach przez nią organizowanych.
Dla przykładu angielskie rezydentki dyżurowały codziennie od rana do wieczora.
Szczerze polecam ten hotel, to były najpiękniejsze wakacje w moim życiu!!
Chociaż jechałam pełna obaw, czytając komentarze na forach.

Pobyt - Sierpień 2008

Witam! Hotel na prawdę godny polecenia! Piękny, zadbany ogród, wspaniały kompleks basenów, przepyszne, bardzo urozmaicenie jedzenie, bogaty wybór sałatek, smacznie przyrządzane mięsa i ryby. Obsługa bardzo miła, dyskretna, kelnerzy baaaardzo apetyczni ;)) Rezydentka Itaki również się sprawdziła. Hotel bardzo malowniczo położony. POLECAM GORĄCO!!!

Pobyt - Lipiec 2008

To były cudowne wakacje. Hotel wspaniały, obsługa wspaniała. Na pewno w przyszłym roku tam wrócimy jeśli będzie okazja.

Pobyt - Lipiec 2008

Witam serdecznie!!! Zamieszczam opinie z opóźnieniem ale serdecznie polecam ten hotel byłam tam z mężem w wrześniu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie dobre i restauracje tematyczne superowe , pokoje bez zarzutu sprzątane codziennie. Baseny a jest ich ponad 10 czyste i rewelacja. Barmani nas lubią!!! Pozytywnie zaskoczyło mnie dbanie o czystość w basenach - kilka razy dziennie badana woda i w razie konieczności czyszczenie. Dużo ludzi ale bez natłoku dla każdego starczy leżak. Jedyne co można zarzucić to mało przygotowane leżakowanie przy morzu - szczegół bo dla chcącego nic trudnego. A ogrody zrobiły na mnie takie wspaniałe wrażenie że 500 zdjęć zrobionych- to mało. Nie można wyjechać z tego hotelu bez kilku kilogramów :))) i satysfakcji

Tomekr

Pobyt - Czerwiec 2008

Kompleks hotelowy pięknie urządzony, bardzo dużo ładnych basenów, wszędzie czysto, przemiła - i to w sposób naturalny - obsługa, głośne animacje angielskie, żenujące animacje polskie, a w zasadzie ich brak. Pokoje duże, klima pracująca "optymalnie" (część Tropical). Czytając wcześniej same negatywy jechałem trochę wkurzony, ale na miejscu widziałem tych niezadowolonych, którzy je piszą. "No bo w Hiltonie to było prawdziwe 5 gwiazdek ;)". Bez obrazy, ale najczęściej to byli rozkapryszeni Warszawiacy... Było ich mało, ale wystarczy 5 takich opinii i odechciewa się jechać. Generalnie jest tam bardzo fajnie. Aha: firma Itaka nie miała pieniędzy aby powiesić siatkę na boisku. Wg "animatorów" hotel też. Dobrze, że są jeszcze inne biura podróży...

Ryszard

Pobyt - Czerwiec 2008

Według oferty Itaki i Wakacje PL obiekt ma 5* - to fikcja. Najwyżej 3*. Polacy lokowani są wyłącznie w starej części obiektu. Cena w rażącym stopniu nie odpowiada standardowi. W czasie dnia kilkakrotnie na wiele godzin zamykano główny basen bez podania powodów (można się jedynie domyśleć - higiena ). Kąpiel w morzu ze względu na silne prądy wody oraz ukształtowanie zejścia do wody (głębia) praktycznie nie dla dzieci. W trakcie całego pobytu nie widziałem ani jednej kąpiącej się osoby w morzu.

Dodzia

Pobyt - Czerwiec 2008

Na hotelu raczej się nie zawiodłam, ale na opowieściach Itaki bardzo. Nigdy więcej nie pojadę z tego biura, bo to są oszuści! Polecają ten hotel dla rodzin z dziećmi, a tam nawet placu zabaw nie ma! Ani jednej huśtawki. Nic. Wieczorem totalna nuda, oprócz spacerów kompletnie nie ma co robić. Animacji angielskich nie dało się słuchać, ani w nich uczestniczyć, bo były po prostu nudne, a o polskich animacjach to nawet nie wspomnę, bo moim zdaniem one w ogóle nie istniały. Otworzenie dzieciom drzwi do kids clubu raczej nie można nazwać animacjami. Nasi "animatorzy" są tam na wakacjach i mało tego jeszcze biorą za to kasę. Tak znudzonych ludzi to ja dawno nie spotkałam. Porażka. Baseny i ogród piękne. Plaża do bani. Jakieś pytania? Chętnie odpowiem na maile.

sebek

Pobyt - Czerwiec 2008

Jadąc byłem pełen obaw - spowodowanych komentarzami z lipca 2008. Na szczęście obawy nie potwierdziły sie na miejscu. Hotel czysty, obsługa miła, baseny rewelacja, pokoje duże i czyste, jedzenie dobre i urozmaicone. Pierwszy mój hotel w którym był wieczorny klub dla polskich dzieci. Po za klubem atrakcji dla Polaków mało, ale dla mnie i moich dzieci wystarczały w zupełności baseny. 90% gości to Anglicy, 8% Polacy, 2% Rosjanie. Dla mnie hotel super - oczywiście za taką kasę. Z minusów to b. brzydkie i tłuste angielki oraz za dużo narzekających Polaków (a to Anglicy chodzą nie tą stroną chodnika, a to zabrakło bułeczek i trzeba było na nie czekać 30 sek. itp, ale to takie "made in Poland" - ponarzekać na wszystko i wszystkich.

kicia

Pobyt - Maj 2008

Hotel ładny. Obsługa miła. Czysto. Wspaniałe, czyste baseny dla różnych grup wiekowych. Początkowo jedzenie smaczne, ale po kilku dniach mieliśmy już dość tego, co serwują i chętnie jedliśmy pyszne pieczywo z masłem i dżemem lub płatki z mlekiem. Niestety hotel tylko pod Anglików-dla nich było wszystko. Do mini klubów nie były absolutnie wpuszczane polskie dzieci. Było to bardzo przykre. Plaża czysta, leżaki, materace i parasole bez dodatkowych opłat. Atrakcje w okolicy żadne. I nawet byłoby ok. gdyby nie to, że dla Polaków brakowało pokoi. Taką atrakcje zafundowała nam Itaka-rezydentka oznajmiła, że nie ma w tym hotelu wolnych pokoi i zawiozą nas do innego. Zrobiliśmy taką awanturę, że wezwali policje ale... po 2 godzinach pokoje były. Napewno nie były na poziomie *****. Więc nigdy więcej z Itaką!