Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Skała Afrodyty zachwyca krajobrazem i mitologiczną historią
Pokój był ok. Dwu poziomowy dla dwóch osób z widokiem na morze. Apartament czysty , pościel zmieniana co trzy dni, ręczniki co dwa dni, sprzątanie codziennie. Basen czysty , leżaków nie brakowało , obsługa hotelu w porządku wszyscy pomocni nawet w recepcji Pani mówiąca po polsku - co było dużym ułatwieniem.
Wszystko było super jak na hotel który ma trzy gwiazdki. Bardzo blisko do plaży i w którym kierunku by nie wyruszyć były następne fajne plaże. Klimatyzacja działająca to duża zaleta przy temperaturach po 34-36 st. Wszędzie blisko do restauracji , barów czy sklepów. Piękne widoki.
Wad nie zauważyliśmy. Może mały wybór posiłków tzn. monotonne menu ale nie byliśmy głodni natomiast ciasta i desery pyszne. Może mogłoby być więcej regionalnej kuchni.
Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania. Pokoje przestronne, czyste, posiadają klimatyzacje, która chłodzi jak szalona, kuchnie(w tym kuchenke, czajnik, mała lodówke), wanno-prysznic w pokoju bardzo na plus. Pokoje sprzątane codziennie, w hotelu bardzo czysto jak i na basenie. Pracownicy bsrdzo na plus, mili pomocni i oczywiście najlepszy barman na całej wyspie. Bar przy basenie świetny, pyszne drinki, piwo, coś dla dzieci, kawy, shake, najlepsze lody i wiele innych. Co do jedzenia bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Śniadania typowe jak na każdym all, czyli rano parówki, jajka, jajecznica itp. Na obiad i kolacje zawsze znajdzie się jakieś mięso, makaron, ryż, warzywa, sałatki, oliwki, pyszna pizza, na słodko galaretka ciasta, owoce, ptysie no pycha. W recepcji panie bardzo pomocne, spokojnie nie znająć angielskiego jesteście się w stanie dogadać. Panie pomogą z wypożyczeniem auta i ewentualnych wycieczek(nie polecam brać od rezydentów, ponieważ maja dużo drożej). Hotel bardzo blisko od plaży, ja najbardziej polecam w okolicy perenera beach. No i super baza wypadowa do Aija Napy(przystanek bardzo blisko, kursuja autobusy 102 101 dosłownie co 20-30min do 4 rano). W hotelu zanjduje się sklep, w którym kupicie wszystko(pamiątki, jedzenie, alkohol, kosmetyki, papierosy, zabawki i akcesoria do pływania). Sklepik może lekko droższy od tych w centrum większych miast ale myśle, że trzeba dopłacić za wygode posiadania sklepiku w hotelu:) Pan obsługujący sklepik bardzo miły. Przy opcji all in macie również w barze przekąski między śniadaniem i obiadem oraz obiadem i kolacja. Bardzo polecam, przepyszne są. Można zamówić hamburgery, tortille, makarony, nugetsy, sałatki(uwaga porcje są bardzo duże). Także to chyba największy plus.
-jedzonko -lokalizacja -bar -snacki przy barze -bardzo kameralna admosfera -sklep -personel
-czasami trzeba poczekać aż dołożą jedzenie ale robią to szybko
Pobyt w hotelu Penelope Beach na Cyprze był absolutnie fenomenalny i przerósł moje oczekiwania! Już od pierwszej chwili zostałem przywitany niezwykle serdecznie przez personel, który przez cały czas pobytu dbał o to, by niczego mi nie brakowało. Pokój – przestronny, bardzo czysty i urządzony ze smakiem. Ogromnym atutem był balkon – idealne miejsce, by zacząć dzień z kawą albo zakończyć go lampką wina. Łóżko niesamowicie wygodne, klimatyzacja działała bez zarzutu, a sprzątanie wykonywane było bardzo dokładnie każdego dnia. Otoczenie hotelu – prawdziwy raj! Świetnie utrzymany teren, mnóstwo zieleni, basen z wygodnymi leżakami, bar przy basenie oraz bezpośredni dostęp do plaży sprawiały, że nie chciało się stamtąd wychodzić. Lokalizacja znakomita – blisko do plaży, restauracji, sklepów i pobliskich atrakcji.
Co najbardziej mi się podobało i co wyróżnia hotel Penelope Beach: 1. Kameralna atmosfera – hotel nie jest wielkim molochem, przez co panuje tu spokój, a nie „luksusowa masówka”. 2. Świetny stosunek jakości do ceny – poziom usług i komfort zdecydowanie przewyższają to, czego można się spodziewać w tej kategorii cenowej. 3. Profesjonalna, ale naturalna obsługa – bez sztuczności. Czujesz się gościem wyjątkowym, nie “kolejnym z tłumu”. 4. Fantastyczna lokalizacja 5. Czystość na najwyższym poziomie
Szczerze mówiąc, trudno mi wskazać jakiekolwiek wady – wszystko było zorganizowane na tak wysokim poziomie, że naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Jedyny minus mojego pobytu? Że musiał się skończyć.
Hotel ma bardzo dobrą lokalizację – blisko plaży i centrum Ayia Napy. Sprzątanie odbywało się regularnie, ale pokój wymaga odświeżenia. Śniadania były dość monotonne, chciałoby się większego wyboru. Obsługa uprzejma i zawsze pomocna. Ogólnie hotel odpowiada swoim 3 gwiazdkom – nadaje się na budżetowe wakacje.
Plusy: świetna lokalizacja blisko plaży i centrum, regularne sprzątanie, miła obsługa.
Minusy: pokoje wymagają odświeżenia, monotonne śniadania.
Pokój budżetowy,dostaliśmy 2 pokoje na parterze. Da sie przeżyć w pokoju sie tylko spi.
Położenie blisko morza., podawane w szkole napoje,wino czy piwo do stolika przez obsługę do obiadu i kolacji
Monotonne jedzenie,mały wybór
Hotel ma już swoje lata i to widać. Potrzebuje delikatnego odświeżenia. Obiekt mieści kilkanaście połączonych ze sobą, piętrowych domków, z tarasem u góry i wyjściem na dole. Chodź też są pojedyncze kwatery dla par. Nieduży basen, wystarczający dla wszystkich zaraz przy głównym barze.
Zaletą tego obiektu jest przede wszystkim lokalizacja. Dostęp do plaż, blisko do centrum. Dobre jedzenie i ciasta.
Brak zaangażowania obsługi sprzątającej, bardzo arogancki i leniwy pracownik przy głównym barze. Sosy typu ketchup i majonez po jednej butelce na wszystkich gości. Częste braki jedzenia na stołówce co było dosyć uciążliwe, trzeba było czekać na dokładki.
Witam hotel moim zdaniem tak jak jest w ofercie 3 gwiazdki. Jaka cena taki obiekt. Mi się podobał w tej cenie.
Ja miałem na dole sypialnię z aneksem kuchennym, na górze druga sypialnia i łazienka - idealnie dla 4 osób
Słabe sprzątanie, średnie jedzenie(mało owoców i dań), ale jadalne da się pojeść, basen też średni i bar przy basenie
Spędziliśmy w tym hotelu bardzo udane wakacje. Nie mam się do czego doczepić. Hotel nie za duży, nie za mały. Mieliśmy duży pokój z cudownym widokiem na morze. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, poza śniadaniami. Ale i tak nikt głodny nie wychodził. Bardzo miła i uśmiechnięta obsługa. Blisko do plaży i promenady, którą można dojść do następnego miasteczka Protaras. Pobyt bardzo udany i naprawdę polecam ten hotel dla tych osób, dla tych którzy cenią sobie spokój i ciszę (brak animacji). Jeśli ktoś spodziewa się luksusów jak w Egipcie, to niestety tego tu nie znajdzie. Za to jest piękne morze, mili ludzie i spokój.
Pobyt w tym hotelu bardzo udany ,obsługa bardzo miła .Jedzenie ok ,każdy znajdzie coś dla siebie.Pokoje sprzątane codziennie,ręczniki wymieniane co 3 dni.Jak za tą cenę hotel bardzo OK. Jeżeli ktoś preferuje spokój i nie oczekuje imprezowego miejsca to polecam ten hotel.
Dobra lokalizacja,spokojna okolica blisko plaży ,dobre przekąski w barze przy basenie.Na plus obsługa ,panie w recepcji bardzo miłe zawsze uśmiechnięte i pomocne.Basen czysty ,drinki ok .
Łazienka bardzo duszna
Pobyt w hotelu udany, jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła. Nie ma bitwy o leżaki dla każdego są bez zajmowania. Pokoje studio dwupoziomowe codziennie panie ścielą i wyrzucają śmieci. Jedyny minus to obsługa w barze jakby byli za karę. W hotelu bardzo spokojnie można odpocząć.
Hotel zdecydowanie dla osób, które nie chcą spędzać całego dnia w pokoju. Raczej do nocowania i krótkiego odpoczynku, nie do przesiadywania. Standard przeciętny, ale nie można narzekać. Sprzątanie raczej "z grubsza", ale syfu nie było. Basen mały, ale przy tak kameralnym hotelu - wystarczający. Leżaki dostępne, bez rezerwacji. Jedzenie bardzo przeciętne, powtarzające się. Jak na taki kraj bardzo mało warzyw, owoców. Monotonne. Na zdecydowany plus - odległość od przystanku autobusowego, z którego można dojechać do Protaras, Ayia Napa, Nissi Beach, do wszystkich atrakcji takich jak Most Miłości czy Blue Lagune. Generalnie jesteśmy zadowoleni. Na pewno wróciliśmy zakochani w Cyprze.
odległość od plaży, odległość od przystanku autobusowego, cena, pyszne lody dla dzieciaków ;)
monotonne jedzenie, mało warzyw i owoców, brak cypryjskich potraw
Hotel dla nie wymagających cudów w rozsądnej cenie. Byłam z rodziną z dwójką dzieci (9 i 3 lata). Basen czysty. Jedzenie smaczne, może nie za bardzo urozmaicone, ale było i mięso i ryba. Sałatki, makarony, frytki. Słodkie przekąski i owoce. Woda butelkowana dostępna w barze jak i do posiłków. Do małej plaży jest blisko, ale tuż obok w prawą i lewą stronę są inne ładniejsze plaże do wyboru. Jest gdzie pospacerować. Blisko do centrum miejscowości Pernera.
Czystość w pokoju bez zarzutów. Panie codziennie ścieliły łóżka i zabierały śmiecie. Mydło w płynie dostępne w łazience. Sympatyczna i pomocna obsługa. Jedna z pań w recepcji jest Polką, wiec łatwiej o wszystko dopytać.
Normalny hotel dla tych, którzy nie oczekują cudów. Morze jest blisko, trochę dalej (5 minut spacerem) jest lepsza plaża. Po przyjeździe o 21:45 powiedziano nam, że można jeść tylko w centrum miasta w restauracji na własny koszt. Ponieważ kuchnia zamykana jest o 21:30. Ale to nie wina hotelu, tylko organizatora wycieczki. Pokoje są trochę zużyty, ale da się w nich mieszkać. Pokoje są dwupiętrowe, więc bądźcie przygotowani na bieganie 15 schodami do toalety, jeśli mieszkasz na pierwszym piętrze. )))) Na pierwszym piętrze znajdują się dwie sofy, a na drugim łóżko podwójne. Pościel i ręczniki zostały wymienione tylko raz w ciągu całego 7-dniowego pobytu, sprzątanie również nie było dokładne. Jedzenia nie ma za wiele, ale jest co jeść, na pewno nie będziesz głodny, jest dużo warzyw i owoców. Dziwne wydało mi się to, że oliwki były dawane tylko raz, ponieważ drzewa oliwne są wszędzie, nawet w pobliżu lotniska. Leżaki i parasole na plaży kosztują 2,5 euro za sztukę, można płacić kartą. Gniazdka są typu brytyjskiego, więc należy zabrać ze sobą adapter lub kupić go w sklepie obok hotelu. I koniecznie zabierzcie ze sobą coś na komary, bo jest ich mnóstwo. Ogólne wrażenie jest pozytywne
Blisko morza, cisza, spokój. Normalne jedzenie. W barze można zamówić burgera, całkiem smaczne frytki, różne makarony i sałatki. Więc jeśli nie miałeś czasu na lunch, albo wybór Ci nie odpowiada, to bez problemu można zjeść coś przy barze. Duży balkon ze stołem. Basen czysty i wystarczająco dużo leżaków (ale hotel nie był w pełni zajęty, kiedy tam byliśmy)
Nie było zupy na lunch żadnego dnia. Dozownik napojów był cały czas pusty, więc trzeba było zamawiać w barze i czekać. Sprzątanie moglo być dokładniejsze, zasłony były pokryte jakimś białym pyłem od środka (Nie wiem, czy to była szpachla czy co innego, ale wszystkie ubrania były białe po próbie otwarcia balkonu). Nie ma tu żadnej rozrywki dla dzieci ani animacji, są one dostępne jedynie w sąsiednich hotelach.
ogólnie polecam ze względu na niezawodną pogodę, jedzenie niby greckie ale jednak brakowało mi fety. Kawa dobra, choć króluje instant i trzeba się postarać o coś prawdziwego. muza umcy umcy nie pomaga w odpoczynku. za to obsługa bardzo miła, rezydent na miejscu na + dla rodzin.
miła obsługa, czyste pokoje w dobrym standardzie
1. tłusta kuchnia, mało grecka - to drobnostka 2. głośna muzyka która działa jak wabik na przybyłych budowlańców lubiących złocisty napój i nienaganną polszczyznę - z tym musi sobie poradzić właściciel lub organizator, ponieważ naprawdę można się zniechęcić do kurortów w ogóle
Hotel jako 3 gwiazdki jest oki. Na 7 dniowy pobyt w porządku.
blisko plaży- plaża kamienista ( polecam buty do wody-szczególnie dzieciom) miła obsługa na recepcji spokojna okolica
monotonne jedzenie, napoje przy obiedzie i kolacji serwowane przez personel- długi czas oczekiwania, pokoje nie zgodne z opisem- brak kuchenki do gotowania( mimo tego że w ofercie była) brak przyborów kuchennych( drewniane łyzeczki i kubki plastikowe, brak noża na wyposażeniu), ręczniki wymieniane po 4 dniach,
Wypoczynek bardzo udany, pokój to w zasadzie było studio dwupoziomowe z podstawowym wyposażeniem, działającą bez zastrzeżeń klimatyzacją. Skromnie i czysto. Posiłki bardzo urozmaicone i smaczne. Byłam bardzo zaskoczona jakością w stosunku do ceny oczywiście na duży plus.
Hotel położony w cichej części nabrzeża, spokojna muzyczka przy basenie, brak głośnych animacji jest dużą zaletą przynajmniej dla mnie. Obsługa hotelu oraz kelnerzy byli bardzo sympatyczni, mili i pomocni. Bardzo blisko w okolicy plaże i cudowne morze.
Podczas mojego pobytu nie miałam okazji do negowania czegokolwiek.
Kupiliśmy Last-minute 2+2 Hotel 3 * w naprawdę dobrej cenie Apartament 2 poziomowy (dół salon z kuchnią,góra sypialnia + łazienka) 2 klimatyzację które pracują cicho,widok na basen i 7 metrów od niego Pokój czysty,codzienne wymieniane prześcieradła Hotel również czysty,100 metrów na plaży Jedzenie myślę ok,alkohol również ok różne drinki piwa itp Oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić ale szczerze nie zrobię tego bo wakacje nas wyszły taniej niż nad polskim morzem Aaa bardzo pomocne Panie w recepcji (każdy problem załatwiany od ręki) jedna Pani z Polski 😊 W hotelu 3/4 wczasowiczów to Polacy Wróciliśmy naprawdę zadowoleni jeśli szukacie tańszych wakacji w przepięknym miejscu to warto zastanowić się nad tym hotelem (...) polecam hotel (...)
Bardzo pomocny personel w recepcji
(...)
Pobyt oceniam na bardzo dobry, mimo *** na portalu wakacje.pl Kompleks pokoi hotelowych parterowych i piętrowych położony ok 50 metrów od małej, miejskiej plaży (leżaki i parasol płatny - 2,5€) i deptaka wzdłuż morza (jet sky, banan, ponton, narty wodne, wycieczki jachtem i statkiem), ok 60km od lotniska w Larnace. Na wejściu uśmiechnięta i uprzejma recepcjonistka, obsługa bez zarzutu-pomocna, pracowita. Hotel składa się z kilku rzędów budynków piętrowych, po środku znajduje się basen (1-1,5m) z leżakami i parasolami oraz część zielona. Teren czysty, wokół również, codziennie sprzątany, myte były wejścia do pokoi, przy których rosły drzewa jagodowe, basen codziennie rano czyszczony. Pokoje (my mieliśmy 302 przy składziku) może i pamiętają czasy PRL, ale czyste, bez grzybów na ścianie. Działająca, mocna klimatyzacja w obu pomieszczeniach, lodówka, kuchnia w zabudowie z płytą indukcyjną i czajnik, TV (z którego my nie korzystaliśmy). Toaleta z wanną. Łóżko małżeńskie (1+1 zestawione razem) plus dwie kanapy rozkładane, stolik, krzesła i zestaw ogrodowy na balkoniku. Ręczniki wymieniane raz na 2-3 dni. Kontakty w ścianach angielskie (można kupić przejściówki w sklepiku przyhotelowym za 3,5€). Restauracja hotelowa wewnątrz budynku i pod namiotem ogrodowym. Śniadania (angielskie) każdego dnia takie same, obiady i kolacje urozmaicane ( chińskie, włoskie potrawy), duży wybór. Dżemy, kremy, jogurty, miód, warzywa, owoce, ciasta, ciasteczka. Napoje ( soki, woda, wino, piwo) głównie podawane przez obsługę, czasem włączane automaty (automat z sokami, kawomaty). Na zewnątrz bar przy basenie bardzo dobrze zaopatrzony. Snack bar: sałatki, pasty, hamburgery, wrapy w zestawach z warzywami i frytkami serwowane na zamówienie prosto z kuchni, duży wybór drinków z alkoholem i bez, wino, piwko, dla dzieci lody. Do centrum miasta 500m (restauracje, kawiarnie, sklepy, wypożyczalnie aut i buggy, apteka). Na Cyprze głównie Polacy i Anglicy.
Lokalizacja. Bardzo dobre jedzenie. Czystość. Bliskość do morza. Obsługa hotelowa.
Brak animatora i animacji dla dzieci.
Pobyt uważam za udany.Hotel nie pierwszej młodości ,ale czysto i schludnie.W pokojach klimatyzacja i lodówka .Położenie super, bardzo blisko do różnych plaż ,obsługa bardzo miła i pomocna .Polecam
lokalizacja