Perla Gold Luxury

3.6

Rewelacyjny hotel i miejsce do spokojnego wypoczynku! Nowoczesne wnętrze hotelu, piękne i czyste pokoje bardzo nas zaskoczyły (wyglądają jak na zdjęciach). Wymiana ręczników i ścielenie łóżek codziennie. Świetnie działająca klimatyzacja, telewizja nawet z polskimi kanałami, wanna i prysznic (w apartamencie), mini kosmetyki. Dodatkowo sejf i lodówka w pokoju bez dodatkowych opłat. Duża strefa basenowa przy hotelu, sporo leżaków z parasolami. Brak głośnej muzyki. Brak animacji i animatorów też nas bardzo ucieszył, bo dało się poleżeć bez skakania jak małpa w cyrku. Dojście na plażę przez drogę i schodkami w dół przez wydmę zajmuje dosłownie 5 min z rozłożeniem się na leżakach. Jedzenie dobre, ale w połowie pobytu już monotonne, choć zawsze można było znaleźć coś dla siebie i było smaczne. Dostępność przekąsek cały dzień nawet jak nie poszło się na główny posiłek. Bardzo blisko centrum miasta z przystępnymi cenami na bazarkach i supermarketami (10-15 min pieszo). Piękna promenada na wieczorne spacery.

Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Obsługa niezbyt kontaktowa. Jedzenie takie sobie, nam nie smakowało. Zamiast perly beach dostaliśmy pokój w gold luxury i to z widokiem na morze, więc duży plus. Byliśmy pod koniec sezonu, więc już podawali jedzenie uboższe, część pozamykana i to nam się nie spodobało. Tereny wokół hotelu ładne, jest gdzie spacerować

Ogólnie ok. Blisko do plaży w miarę czysto. Niestety barmani oraz Pan wydający pizze to totalna pomyłka!! Zero uśmiechu i pomocy.

Kameralny hotel położony w spokojnej okolicy, przy promenadzie, blisko plaży. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Duże pokoje, czyste. Woda w basenie we wrześniu była już zimna, ale spokojnie można było pływać. Miła obsługa hotelu.

Hotel w porządku, ale niestety mimo wcześniej potwierdzonej rezerwacji i dopłaty za pokój z widokiem na morze otrzymaliśmy pokój z widokiem na ulicę... organizator nie spełnił oczekiwań

Nazwa  Perla Gold Luxury
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Primorsko
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Hotel znajduje się w miejscowości Primorsko, 300 m od centrum gdzie znajdują się sklepy i restauracje.

W odległości ok. 50 m od hotelu znajduje się piękna, piaszczysta plaża.

Dla dzieci: dwa osobne baseny ze zjeżdżalniami oraz plac zabaw.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

6.5

3.6

Wyświetlono 95 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

-Bezplatne leżaki na plaży (dla Perla Luxury) -Puszysty piasek, ciepła woda w morzu, łagodne zejście do wody na jakieś 50 m wgłąb, na plaży ratownicy i mocno zwracają uwagę na bezpieczeństwo w wodzie -Przebieralnia i toaleta na plaży -Drink bary na plaży (płatne), ale żeby wrócić z plaży do hotelu to 5 min i ma się drinki w cenie allinclusive

Wady

-Wi-fi bardzo słabo działające na terenie obiektu, ale nam to nie przeszkadzało -Duża ilość pozostałości po papierosach na plaży wbita w piasek, ale to już świadczy o poziomie i kulturze ludzi tam wypoczywających

Natalia

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Porządek Lokalizacja Piękny widok na morze

Wady

Obsługa Jedzenie

5.3

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Pokój sprzątany codziennie. Super plaża

Wady

Kelnerzy pracujący za kare. Brak animacji dla dzieci! Monotonne jedzenie

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Wypisane powyżej

Wady

Zimna woda w basenie, słabe drinki

Alicja

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Czysto, smaczne jedzonko

Wady

W naszym przypadku był to brak pokoju SeeView - mimo poniesionych kosztów

Sergiej

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel jest ok! (...) jest super. Każdy może wybrać na swój smak! Codziennie sprzątanie pokoju! Super Hotel na te pieniądze!

Zalety

Czystość.

Wady

Wszystko ok!

Karolina

Pobyt - Sierpień 2025

Wystrój hotelu jak i obsługa zasługuje na 5 gwiazdek ale cała reszta to juz kiepsko w hotelu ogólnie nuda na animacje trzeba chodzić do innego hotelu wieczorne występy to juz wogole katastrofa .. jedzenie bylam w hotelach 3 gwiazdkowych i bywało lepiej niż tutaj mały wybór więcej dodatkow niż dan głównych. Jeżeli się na posiłek 30 minut przed końcem duzo rzeczy juz nie było.

Zalety

Czystość Miła obsługa

Wady

Jedzenie Animacje

Pobyt - Sierpień 2025

Jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Jedzenie dobre chociaż powtarzalne ale zawsze każdy cos dla siebie znajdzie. Pokoje czyste, przestrzenne. Mila obsługa, rewelacyjna plaża.

Zalety

Dobra lokalizacja, czysty hotel, piękna plaża, dobre jedzenie

john tenorio

Pobyt - Sierpień 2025

Jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Jedzenie dobre , zawsze każdy cos dla siebie znajdzie. Pokoje czyste, przestrzenne z ladnym duzym balkonem. Mila obsługa, blisko plaza i promenada przy brzegu na spacery.

Zalety

czyste, przestrzenne pokoje

Wady

nie bylo dobrej animacji

3.9

Pobyt - Lipiec 2025

Cóż. Naciągane 3 *. W łazience syf, nie działająca deszczownia, nóżki od szafki z umywalką zardzewiałe i ledwo się trzymają, klamka do łazienki postulowana ręcznie jakimiś byle śrubami, pleść na fugach, za umywalką grzyb, odpływ w wannie zapleśniały i nie działający. Barman w lobby i gostek od pizzy obsługują jak za karę, zero uśmiechu jakiejkolwiek chęci do pracy. Pościel zmieniana co dzień tak samo jak ręczniki czyste każdego dnia. Oferta all inclusive 😂 nazwa kompletnie niestety nie adekwatna do realiów. Drinki obrzydliwe, piwo jak (...) jak i barwa tak i smak, jedzenie ok, ale straszna monotonia co dzień niemalże to samo do wyboru nie wiele. Przekąsek mało a jak już to same słodkie. Jedynie lody mieli dobre. Na plaży leżaki z których korzystają obcy ludzie bez opasek hotelowych i nikt tego nie pilnuje. Masz zapłacone all inclusive cieszysz się na leżak a tam wszystkie zajęte przez ludzi, którzy z hotelem nie mają nic wspólnego i leżysz w najgorszym słońcu na parzącymi piachu i poparzenie słoneczne załatwione od razu. Nikt tego nie pilnuje, nie sprawdza czy leżaki są dla osób z hotelu czy se tam ktoś przylesie i posadzi (...)i wuala... Baseny hotelowe to samo. Z ulicy se bramka wchodzą (...) a ręcznik na leżak i się kąpią... A ty masz zapłacone i albo siedzisz przy stole przed hotelem albo (...) na trawie. Generałnie dało się przeżyć ale za tą kasę i all inclusive człowiek oczekuje czegoś LEPSZEGO, jakiejś organizacji a nie codziennej walki o wolny leżak albo nie dość że ohydne, kompletnie nie nadające się do picia drinki od gościa który robi je jakby żebrakowi 1zl dawał z wielką łaską bo musi zrobić. Żałuję, że kupowaliśmy all inclusive bo i tak w (...) kasy za drinki zostawiliśmy w barze na plaży czy na mieście na piwie bo tego się (...) Nie dało pić. Wyrzucona kasa w błoto. Jedynie co mogę polecić to przepiękne,bajeczne, cieplutkie morze, za którym będę tęsknić i tylko morze bo nawet ołtarze są zasyfiale same pety od fajek zero koszy przy parasolach chociaż zawiązany worek żeby każdy miał blisko do kosza płakać mi się chciało jak widziałam ta plażę, ale morze jest na prawdę bajeczne... Generalnie all inclusive w tym hotelu nie polecamy. Zdjęć do opinii nie mogę dodać, mają zły format. Po zdjęcia objektu i syfu zapraszam do opinii na Google, tam wszystko pokaże.

Zalety

Umieszczenie obiektu. Blisko do plaży, blisko do miasta. Recepcja na pierwszy rzut oka wygląda ładnie, elegancko, czysko. Piękny widok na morze z tarasu.

Wady

Syf w łazience. Mało szafek żeby wypakować ubrania z walizek, także właściwie cały pobyt to takie życie na walizkach. Bardzo brakowało nam półek w szafie, otwieranych stolików nocnych, po prostu miejs na ułożenie swoich rzeczy. Niema tam nic kompletnie a byliśmy sami 2 dorosłych. Nie potrafię sobie wyobrazić pobytu na tydzień z dziećmi... Nie polecam. Ślizgawki do basenów tylko 2 i obie takie same nuda. ( Nieda się dodać zdjęć. NIEPRAWIDŁOWY FORMAT) dobrze sobie to wykombinowali.

Paweł

Pobyt - Lipiec 2025

Na początek warto podkreślić - Perla Gold Luxury jest to hotel głównie dla rodzin z dziećmi, para, czy to młoda, czy emerytów, średnio wypocznie ze względu na duży gwar, zwłaszcza przy basenie. Dzieci w sezonie jest naprawdę sporo, przez co poziom decybeli w ciągu całego dnia znaczny. Co do samego obiektu, hotel świetnie położony, to jego główna zaleta. Można kursować na trasie basen-plaża kiedy tylko przyjdzie na to ochota, przejście zajmuje 2 minuty. Okolica bardzo spokojna, ruch samochodowy na uliczce od strony basenu znikomy. Hotel ma w nazwie 5 gwiazdek, nie przesadzajmy, dałbym 4 i to na wyrost. Pokoje są przestronne, powierzchownie czyste, sprzątane na bieżąco (dwa razy na 7 dniowy pobyt) z wymianą ręczników. W łazienkach wyraźny zapach grzyba i wilgoci, baterie i słuchawki prysznicowe mocno zmęczone. Jednak z uwagi na to, że w pokoju przebywa się jedynie na spanie, niczego w nim nie brakowało. Jedzenie w hotelu monotonne, jest go sporo, ale codziennie to samo, potrawy jałowe, bez smaku. Dużo świeżych owoców i warzyw, mięsa obiadowe głównie w gęstych sosach, niezachęcające. Nikt nie będzie chodził głodny, ale czy zje smacznie to już subiektywna ocena, wg mnie średnio. Na śniadania wolałem czasem wyjść poza obiekt do pobliskiej piekarni na baniczkę i ayran, bo zimne jajecznice i gumiaste wędliny do mnie nie trafiały, nie wspominając o kiepskim pieczywie - dobre były jedynie mini crosainty. W ciągu dnia wypiekano pizzę, ale bardziej był to sam placek bez sera, ze znikomą ilością sosu i dodatków, słaby wyrób, jednak pod dostatkiem. Podobnie przekąski w barze, ciastka, owoce, naleśniki, mini burgery, wszystko dokładane na bieżąco. Napoje alkoholowe jak to na all inc, nalewane z dużych baniaków, kilka drinków do wyboru, smaczne zimne piwo na plus. Animacje w ciągu dnia to gimnastyka w wodzie, taniec w wodzie, dart, piłka wodna, raczej niewiele osób wykazywało zainteresowanie. Najfajniejsze były wieczorne dyskoteki dla dzieci, dziewczyny animatorki z Bulgarii w porządku, zwłaszcza jedna, bardzo zaangażowana, podobnie jak sympatyczna animatorka OnHolidays z Polski. Basen w hotelu duży, dwa brodziki, dwie zjeżdżalnie czynne cały dzień. Woda czysta, ciepła, nie polecam zbliżać się do filtra w dużym basenie - nie jest niczym zabezpieczony, a może bardzo boleśnie wessać palec, o czym przekonało się wiele osób. Podobnie plastikowe kratki wokół, stare i zdezelowane, jeden pan wpadł nogą, ponieważ kratka pękła, trzeba uważać. Największy minus - leżaki. No tu jest dramat, bo jest ich za mało - ale ciężko tam znaleźć przestrzeń na więcej. Hotel dzieli basen z Perla Beach, w obu obiektach wypoczywa kilkaset osób (z tego co słyszałem maksymalnie 600 w obu hotelach). Jeśli chce się mieć stanowisko dwa leżaki plus leżak, trzeba wstać 6.30-7.00 i zająć. Każdy na to narzeka, że tak nie powinno być, ale jeśli się tego nie zrobi i przyjdzie na basen po śniadaniu 9.30-10, nie ma szans na znalezienie choćby jednego wolnego miejsca. Pozostaje ręcznik na trawie. Obsługa nic z tym nie robi. Lepiej jest z leżakami na plaży, które Perla Luxury udostępnia swoim gościom nieodpłatnie, tam zawsze znajdowaliśmy parę leżaków, o każdej porze dnia.

Zalety

- położenie - dobry dla rodzin z dziećmi - miła obsługa w restauracji - przestronny pokój - nieźle działające Wifi - bardzo ładne lobby - dyskoteki dla dzieci - ogólna czystość na terenie obiektu - duża ilość posiłków - świeże owoce - bezpłatne leżaki na plaży

Wady

- hotel nie ma 5*, czuć swoje lata - za mało leżaków w stosunku do liczby gości - monotonne, jałowe posiłki - animacje w ciągu dnia mogłyby być lepsze - zapach wilgoci i grzyba w łazience

Malwina

Pobyt - Lipiec 2025

Perla to kompleks kilku budynków hotelowych, każdy ma inną opaskę i inne udogodnienia. Ja byłam w Gold. Bardzo blisko plaży, duże przestronne pokoje - budynek Gold dodatkowo posiada duże balkony z podwójnymi łóżkami dla relaksu. Jedzenie całkiem okej, wybór wystarczający. Położony praktycznie w centrum więc dookoła wesołe miasteczka, sklepiki, knajpki, przystanek pociągu wycieczkowego.

Zalety

Bliskość plaży, zjeżdżalnie, położenie w centrum, łóżko na balkonie i darmowe leżaki na plaży dla wersji Gold i Luxury (Perla Beach i Plaza nie mają).

Wady

Za mało leżaków! Zamiast się wyspać na wakacjach trzeba wstawać o 7 żeby biec i rezerwować leżak, później wogole nie ma szans 🙈 animacje kiepskie, rzucą piłkę do wody, rozstawią bramki i tyle. Mają tylko kilka miejsc parkingowych z płatnych więc raczej mała szansa że uda się je dostać.

Barbara

Pobyt - Lipiec 2025

Obiekt zadbany. Pokoje były regularnie sprzątane. Na szczególne wyróżnienie zasługuje jedzenie – bardzo smaczne. Codziennie dostępne były świeże warzywa i owce, różnorodne dania, więc każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Obsługa była bardzo miła i pomocna.

Zalety

Ogromnym atutem jest lokalizacja – hotel znajduje się bardzo blisko morza.

Wady

Mała ilość leżaków na plaży i przy basenie.

6.1

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czysty ,posiłki smaczne robione że świeżych produktów. Dostosowane do różnych rodzajów diet oraz dla dzieci. W pokoju czysto codzienna wymiana ręczników i pościel.

Zalety

Miła obsługa mówiąca w języku polskim. Hotel położony nad morzem. Leżaki nad morzem bezpłatne .

Wady

Bardzo mała siłownia że słabym sprzętem. Leżaki nad morzem są zajmowane przez osoby miejscowe.

Iza

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czyściutki zadbany Panie codziennie sprzątały pokój i wymieniały ręczniki Po hotelu od rana widać było Panie które dbały o czystość Jedzonko bardzo dobre Polecam :)

Michał

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt ogólnie udany ale te 5* hotel chyba miał jak został wybudowany, dawno dawno temu. Człowiek po hotelu 5* spodziewa się trochę czegoś innego. Basen wspólny z sąsiednim hotelem Perla Beach, zajmowanie leżaków o 6.30, a jest ich ok 150-160 czyli znikoma ilość na 2 takie hotele, idziemy na plażę do strefy dla hotelu Luxury, tam oczywiście też brak leżaków bo wszystkie zajęte przez gości z Perla Bleach. Pobyt polecam, ale jak komuś nie zależy na ładnym pokoju w którym się tylko śpi to nie warto dopłacać za 5*

Zalety

Ładne lobby i pokoje. Codziennie świeże ręczniki i pościel, wszystko czyste i w bieli. Świetna lokalizacja, codzienne sprzątanie pokoju, sympatyczna obsługa.

Wady

bardzo monotonne jedzenie, w łazience ogniska pleśni i grzyba, duża wilgoć w łazience i pokoju. Byłem wcześniej w sąsiednim hotelu Perla Plaża, i jak tamten hotel ma 3* to ten powinien mieć max naciągane 4*. Restauracja to drewniana przybudówka, codzienny brak widelców, w ich zastępstwie plastikowe, chyba takie coś nie powinno mieć miejsca przy 5*.

Agata

Pobyt - Lipiec 2025

Byłam w hotelu przez 2 tygodnie z rodziną 2+1 (12 lat), spełnił nasze oczekiwania, byłam mile zaskoczona wielkością pokoi i że rzeczywiście wyglądają jak na zdjęciach, podobnie jak całe otoczenie. Czystość super, codziennie sprzątany pokój: wymieniane ręczniki, myta podłoga, dokładane kosmetyki, sprzątana łazienka, pościel co 2 dni. Łazinka świeżo po remoncie widać jeszcze nie stratą fugę z pyłek. W łazience wanna, kabina prysznicowa, bidet, w-c, umywalka. Restauracja w osobnym budyneczku brak klimatyzacji (otwarta) ale klimatyzatory dają radę, obsługa na 6+, krążą po sali zabierają puste talerze, sprzątają po każdej rodzinne, czasami muzyka prawie na żywo do kolacji. Jedzenie dla mnie super, codzienne jakaś ryba (łosoś, rekin, biała ryba, makrela) raz były owoce morza krewetki, itp, kilka razy sałatka z mulami, raz mule w muszlach i kalmary dość często (mniam!), do tego mięsa nie tylko kurczak ale i jagnięcina, wołowina, do tego pieczone kebabcze, warzywa, kilka rodzajów sałatek w tym szopska. W środy był dzień bułgarski więc typowe bułgarskie dania. Śniadania prawie codziennie to samo, naleśniki, boczek, jajecznica, jaka sadzone, jogurty, wędliny (w tym Salami Salsiccia Napoli Piccante), kilka rodzajów i świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Wszystko było smaczne. W ciągu dnia przekąski, frytki, hamburgery (naprawdę smaczne) pizza, owoce, ciastka i LODY NO LIMIT, moja córka była zachwycona :) Drinki mocne, i w miarę ok, piwo, wino też ok. Basen fajny dawał, tylko irytujące było zachowanie niektórych z rezerwacją leżaków jeszcze wieczorem na kolejny dzień, i często takie leżaki stały puste do 14... Obsługa wywiesiła inf by tak nie robić, ale w dość mało widocznym miejscu (na barierkach basenu) więc skutek marny. Plaża o krok od hotelu, duża ilość leżaków i parasoli (w 2 lokalizacjach), może bardzo czyste, drobniutki piasek, bardzo łagodne zejście do morza, ok 100m do głębokości 1,5m. Ratownicy co 300-500 m, dobrze pilnują. Lokalizacja jest świetna wieczorami cisza i spokój, ale wystarczy przejść ok 150m i już jest lunapark, centrum ze straganami itp. jedyne mieszane odczucia mam co do parkingu, rozmawiałam z niektórymi gośćmi którzy także przyjechali własnym samochodem i oni dostali parking za damo pierwszego dnia, dla nas nie było miejsca, ale kazano się dopytywać i znalazł się kilka dni później ale już w cenie 20 lV za dzień.. Więc samochód został bliżej wylotówki na bezpłatnym miejscu.

Zalety

Pokoje, wyżywienie, lobby z przekąskami i drinkami, lokalizacja, ale przede wszystkim kelnerzy, barmani, panie sprzątające, robią dobrą robotę, starają się. Gdyby pogoda nie dopisała w hotelu jest miała siłownia (1 piętro lewy budynek - koło pokoju 201) i kryty basen (przy trampolinie)

Wady

Jednie czego mi brakowało to żeby na plaży był chociaż budka z wodą do picia.

Krystian

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel jak na Bułgarie to naprawdę okej pokoje zadbane i czyste, wieczorami cisza i spokoj. Blisko do morza na ktorych sa darmowe lezaki, drinki i obsluga okej. Ale raczej juz tam nie wroce przez tragiczne jedzenie, i nie pilnowanie kto jest na terenie hotelu, codziennie przychodzily obce osoby z ulicy(bez opasek) korzystac z basenu by uprzykrzać innym pobyt. Raz zwrocilem uwage na recepecji to zostali wyrzuceni ale nadal codziennie przychodzili. Jadac na wakacje chcialbym sie czuc bezpieczenie na basenie hotelowym a nie ciagle pilnowac rzeczy na lezakach bo obce osoby z ulicy wchodza kiedy chca na obiekt.

Zalety

-super lokalizacja -czyste pokoje -obsluga okej -drinki fajne -atrakcje dla dzieci (basen,plac zabaw,trampolina,kids club) -dostepne lezaki w sumie dla kazdego -darmowe lezaki na plazy

Wady

-jedzenie jedna wielka TRAGEDIA -0 pilnowania przez obsluge kto wchodzi na teren obiektu.. codziennie "dzieci z ulicy" bez opasek wchodzily na teren i uprzykrzały innym pobyt. Raz zwrocilem uwage na recepcji to zostali wyrzuceni ale nastepnego dnia znowu przychodzili i tak codziennie. Wiec trzeba ciagle pilnowac rzeczy na lezakach bo kazdy moze wejsc na teren hotelu.

Leszek

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel był super. Szkoda że w tym terminie było tak niewiele gości. Powodowało to że jeśli chodzi o wyzywienie nie było dostosowane do tak małej ilości gosci. Musieliśmy indywidualnie uzgadniać wyżywienie . Nie zawsze to wychodziło dobrze. Warunki pobytu jak najbardziej ok. Pokój z balkonem z widokiem na morze bardzo ładny. Codziennie sprzątany, wymieniane reczniki pościel itd. Zakwaterowanie bardzo dobre. Postaramy się pojechać jeszcze raz do tego hotelu w innym terminie.

Zalety

Wspaniały pokój.

Wady

Nie było takiej rzeczy

Elzbieta

Pokoje czyste z klimatyzacją,codziennie sprzątane w pokojach, bardzo miła i starająca się pomóc obsługa, jedzenie bardzo różnorodne tak ,że każdy znajdzie coś dla siebie. Przy hotelu znajdują się 2 baseny dla starszych i dla dzieci,codziennie animacje dla dzieci i dla dorosłych z polskim animatorem.

Zalety

Bardzo blisko hotelu jest plaża ,dosłownie parę kroków i jesteśmy już nad morzem😀♥️

Perla Gold Luxury