Pestana Royal Premium All Inclusive Ocean & Spa

Doskonałe miejsce do odpoczynku. Jedzenie królewskie w pięknej restauracji szczególnie na balkonie. I co ciekawe winda na plażę. Polecam gorąco!!!

Dobrej klasy hotel zasługujący na 5*. Pokoje dobrze utrzymane, funkcjonalne. Łazienka ok. Mieszkaliśmy na 11 piętrze, z centralnym widokiem na baseny i ocean. Pokój z balkonem, niewielkim acz funkcjonalnym.

Fantastyczny hotel, przemiła i profesjonalna obsługa. Jedzenie różnorodne i smaczne. Basen w otoczeniu palm, z widokiem na morze i miejscowy pejzaż.

Komfortowy pobyt. Różnorodne i smaczne posiłki. Miła obsługa. Czysty i duży pokój.

Położenie hotelu bardzo atrakcyjne blisko do plaży publicznej i wszelkich sklepów kawiarni i restauracji.

Nazwa  Pestana Royal Premium All Inclusive Ocean & Spa
Miejsce  Portugalia / Madera / Funchal
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, parking

Ogrody botaniczne z egzotyczną roślinnością i widokiem

Kolejka linowa na Monte z panoramicznymi widokami

Zjazd saniami po asfaltowych ulicach z Monte

Lokalne wina i targ Mercado dos Lavradores

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Doskonałą obsługa i blisko plaży

Wady

Nic

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Dobra lokalizacja, piękny ogród botaniczny, gdzie można było sączyć drinki i podziwiać roślinność. Opcja AI bogata, praktycznie bez ograniczeń.

Wady

Bez zastrzeżeń.

Artur

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

lokalizacja, obsługa, atrakcje.

Adam

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Bliska odległość do plaży i promenady. Ilość basenów zewnętrznych i wystarczająca ilość leżaków. Jedzenie ponadprzeciętnie smaczne. Obsługa szczególnie hotelowej restauracji na wysokim poziomie. Z uwagi na sporą różnicę w wysokości poleżenia hotelu względem plaży, zapewniono windę ułatwiającą znacząco dotarcie i powrót.

Wady

W szczycie sezonu może być problem ze znalezieniem wolnego miejsca na parkingu w szczególności w popołudniowych godzinach. Opis poszczególnych części hotelu mógłby być lepiej opisany lub omówiony przy zameldowaniu. Z uwagi na nietypowy rozkład hotelu wymuszony spadzistym terenem można się po prostu pogubić.

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

lokalizacja czystość bardzo uprzejmy personel restauracja i obsługa

Wady

niektóre pokoje nie trzymają standatu

Norbert

Pobyt - Marzec 2025

Hotel na bardzo dobrym poziomie, wart swojej ceny.

Zalety

Doskonałe położenie, świetna obsługa, bezpłatny autobus do centrum Funchal, dobre jedzenie, drinki w opcji All z alkoholi markowych :Wyborowa, Balatnes, Havana Club itp. Jaccuzi , sauna, siłownia, piękny i zadbany ogród.

Wady

jak dla mnie brak wad ;-)

Pobyt - Luty 2025

To nasz kolejny pobyt w tym hotelu i ponownie prawie w pełni spełnił nasze oczekiwania. Atutem hotelu jest jego lokalizacja na peryferiach miasta w dość spokojenj okolicy. Dominującym profilem gości są emeryci.

Zalety

Spokojna okolica Czystość Zróżnicowane i bogate menu Infrastruktura sportowo-rekreacyjna: kort tenisowy, siłownia, sauna, bilard

Wady

Niezbyt komfortowa dostawka Kaloryczne produkty na szwedzkim stole: nutella, żelki, etc.

Karol M.

Pobyt - Luty 2025

Hotel oceniam jak najbardziej pozytywnie mimo że nie należy do najnowszych i raczej bliżej mu do 4* niż 5* nie tylko z racji wieku lecz całej infrastruktury. Główna restauracja w której podawane są śniadania,obiady i kolacje posiada balkon zewnętrzny z pięknym widokiem na promenadę i ocean. Jedzenie w nich jest dobre ale nie powala i jego urozmaicenie też nie jest wielkie lecz głodny nikt na pewno chodzić nie będzie 😅 hotel położony jest troszkę na uboczu miasta co sprawia że do centrum trzeba iść pieszo ok 50 min. Kursuje darmowy autobus z hotelu do miasta dwa razy dziennie. Czystość oceniam na 8/10.

Zalety

Obsługa , codziennie sprzątanie.

Wady

Brak uzupełniania codziennie wody w pokojach ale to taki mały szczegół.

Pobyt - Luty 2025

Pobyt w hotelu bardzo udany, piękny duży hotel, ewidentnie w stylu portugalskich konkwistadorów :) rodem z filmów o Zorro :) tzn. wnętrze pokoju, wystrój korytarzy: toaletka, duże fotele, dywany na podłodze, duże kanapy. Urok swój ma. Mało nowoczesne, ale urokliwe. Łazienka z wanną, dość duża. Pokój akurat nam się trafił na samym dole, ostatnie piętro poniżej basenu, czuć było wilgoć, ale tak chyba kwateruje hotel polskich turystów, zależne też pewnie od wyboru standardu pokoju. Nie interweniowaliśmy o zmianę, pokój dwuosobowy bez zaznaczania standardu, przeżyliśmy :) Jedzenie pyszniutkie. Dobre wino. Oryginalne mocniejsze trunki. Codzienne animacje. ALL-IN do 23:30. W hotelu dostępne w samoobsłudze dystrybutory z kawą, gorącą wodą, herbatą, piwem, sokami, miejsca z winem i szampanem do samodzielnego częstowania się, niezależnie od godzin funkcjonowania barów. Winda na deptak, promenadę. Baseny zimą niepodgrzewane. Jakuzzi- jedno. Sauna. Sama wyspa boska! Ogrom obowiązkowych punktów do zobaczenia, zarówno dla wytrawnych piechurów, jak i wczasowych laików. Nie dla plażowiczów przyzwyczajonych do rozległych piaskowych plaż, takich tu nie ma. Polecamy serdecznie. Hotel jak i organizatora wyjazdu- Salon Wakacje.pl Biuro z Bytowa.

Zalety

Forma ALL-in, położenie, miła obsługa, sprawnie

Wady

potrzeba doinwestowania, modernizacji, choć nadal jest pięknie

Becia15

Pobyt - Styczeń 2025

Zacznę od stwierdzenia, że Madera to przepiękna, urzekająca wyspa, którą trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Nasz pobyt był wyjątkowy i bardzo udany, szczególnie, że sylwestrowy. Hotel powitał nas obiadem a następnie kolacją noworoczną, która w sumie przypominała bal sylwestrowy z muzyką na żywo i szwedzkim stołem. Pokaz sztucznych ogni o godzinie 0:00 w porcie spektakularny i niezapomniany. Lądowanie na Maderze miękkie, pogoda cudownie rozpieszczała a hotel z widokiem z basenu na Cabo Girao i własną windą nieopodal niosącą nad brzeg oceanu (trzeba zabrać kartę do pokoju) spełnił nasze oczekiwania. Obawiałam się trochę czytając niektóre opinie ale pokój de luxe bardzo nam się spodobał. Pokój obszerny i czysty. Łazienka trochę wystawiała na próbę :))- jak na zdjęciu :)) ale była czysta i zadbana, można było zasłonić rolety i nie korzystający z niej akurat gość mógł wyjść na balkon podziwiać ocean dając swobodę korzystania drugiemu gościowi :) Ręczniki codziennie wymieniane, prysznic przestronny, czajnik, lodówka, bezpłatny sejf, tv, klimatyzacja sprawna, łóżko wygodne, balkon częściowo z widokiem na ocean. Dostęp do wody w restauracji. Czystość i obsługa na najwyższym poziomie, jedzenie bardzo dobre. Śniadania w sumie podobne jak w większości europejskich hoteli, obiady lepsze, chociaż jedliśmy tylko dwa razy a kolacje najbardziej urozmaicone. Podczas pobytu 8 dni możliwość 2 krotnego skorzystania z restauracji a la carte. W sumie cały dzień były dostępne ciepłe przekąski i zawsze można się było posilić po powrocie ze zwiedzania tej pięknej wyspy. Wg mnie na plus stały dostęp do piwa i wina, dzięki czemu przy barze nie tworzyły się kolejki do drinków, które też były dobrej jakości o poncha nie wspomnę :)) Polecam wynająć auto i zobaczyć jak najwięcej się da, bo na prawdę warto, , sama podróż autem to już frajda. Funchal nocą trzeba koniecznie zobaczyć. Mieliśmy łaskawą pogodę ale ogólnie jest ciepło, słoneczko przygrzewa, ludzie są bardzo sympatyczni a ceny nie wygórowane.

Zalety

Hotel czysty i zadbany, wolne miejsca na leżakach, piękny widok z basenu na Cabo oczywiście ocean, niedaleko wykuty w skale piękny tunel z jaskinią w której szaleje ocean. Piękna roślinność i wygodne patio. Nieograniczony dostęp do posiłków, wina, piwa, brak kolejek przy barach. Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników, darmowy sejf, autobus hotelowy do Centrum Funchal, blisko tawerny i markety, winda nad ocean, darmowy parking, codzienne animacje. Wszystko :))

Wady

Jak już coś muszę napisać to szafa nie miała półek, więc był problem z rozłożeniem ubrań, leżały m.in. na walizkach i w szufladach, w łazience nie pasowała mi deszczownica, miałam problem z umyciem długich włosów i tylko jeden czepek na dwoje :)i ubikacja była zaraz przy wejściu do pokoju bez drzwi, tylko szklana ścianka :))Ale to są na prawdę szczegóły :)Nie spodobał nam się tylko długi proces zameldowania.

Aneta

Pobyt - Grudzień 2024

Ogólnie polecam hotel osobom bez dzieci. Obsługa hotelu jest bardzo przyjazna i pomocna. Położenie hotelu, ogród na terenie hotelu jest zadbany, taras przy basenach z widokiem na ocean robią duże wrażenie.

Zalety

Zadbany ogród, położenie hotelu z widokiem na ocean i okolicę, dobra komunikacja z centrum Funchal. Urozmaicone śniadania, miła obsługa hotelowa, kolacja Świąteczna była bardzo pyszna i urozmaicona, na duży plus jest winda ułatwiająca dostanie się do plaży miejskiej - jednej z najdłuższych w Funchal, dostępna jest tylko dla gości hotelowych.

Wady

Zimna woda w basenie wewnętrznym i zewnętrznym, niedziałająca sauna, tylko jedno jacuzzi to za mało jak na tak duży kompleks, brak drzwi do łazienki w pokoju hotelowym.. Wnętrza hotelu są stare i wymagające remontu.

Julia

Hotel bardzo fajny, przyjemna obsługa. Jedzenie 7/10. Śniadania mógłby być zróżnicowane a niestety codziennie było to samo. Ogromnym minusem w hotelu jest przeszklona łazienka z roletami bez drzwi. Poza tym hotel super. Polecam

Hotel oceniam bardzo dobrze. Pokoje mało nowoczesne(dywany na podłogach, wanna zamiast prysznica, meble w starym stylu) ale za to bardzo duże , przestrzenne, łazienka i balkon też duże, codziennie sprzątane. Smacznego jedzenia bardzo dużo i dostępne przez cały dzień. Woda , kawa , popcorn, alkohol dostępny na każdym miejscu. Hotel za darmo udostępnia siłownię, ćwiczenia np. joga, saunę, baseny odkryte i zakryte, jacuzzi, dużo leżaków, kort tenisowy, plac zabaw, ping pong, animatorów.

Zalety

Duża dostępność do wszystkiego. W pobliżu dużo pięknych miejsc i widoków.

Wady

Plaża koło hotelu kamienista z tego względu brak serwisu plażowego.

Hotel swietny, bardzo duzy, zaraz przy oceanie z prywatna hotelowa winda dla tych, ktorych wspinaczka pod górę nie jest atrakcja. Przepyszne jedzenie w ilosciach nie do przejedzenia, codziennie przez tydzien cos nowego. Przemila obsluga. Genialne zajęcia z jogi/stretchingu na bardzo podstawowym poziomie dla kazdego, bo mimo wszystko nawet bardziej zaprawieni mogli poczuć przyjemne rozciaganie. Przesympatyczna atmosfera, duzo smiechu i żartów. Baseny czyste, z rozna glebokoscia. Wieczorami codziennie muzyka na zywo i inne atrakcje. Bardzo blisko centrum miasta. Mozna bylo pojsc na 4km spacer albo skorzystac z darmowego hotelowego autobusu, ktory kursowal 2 razy dziennie w obu kierunkach.

Zalety

Zdecydowanie na wyroznienie zasluguje jedzenie, ktore bylo pyszne i roznorodne. Nawet pod koniec okienka niczego nie brakowalo, tak jak to zwykle bywa w innych hotelach, ze gdy pospi sie dluzej lub nie wejdzie na sam poczatek, to potem juz nie ma w czym wybierac. Tutaj przepysznego jedzenia zawsze bylo pod dostatkiem i do dzisiaj nie wiem, jak tak blyskawicznie i sprawnie obslugiwano taka mase ludzi. Zawsze w usmiechem.

Jarek

Pobyt - Październik 2023

Tak , bez zastrzeżeń . Miła obsługa , dobre białe wino :-)

Zalety

Spokojna okolica , baseny , animacje

Wady

Łazienka przejściowa zamiast przedpokoju

Pobyt - Kwiecień 2023

Pobyt oceniam bardzo dobrze,obsługa na najwyższym poziomie,troskliwi,życzliwi,mili i uśmiechnięci,pokoje perfekcyjnie czyste,codziennie wymiana pościeli,ręczników.Jedzenie pyszne,urozmaicone,owoce,ciasta wszystko bardzo dobre.

Zalety

Pyszne jedzenie Obsługa,życzliwość pracowników,chęć pomocy w każdej sytuacji

Wady

Nie ma wad

Damian

Pobyt - Lipiec 2022

Ogólnie hotel okej, czysto, miła obsługa. Jak dla mnie minus to jedzenie. Jeżeli wykupicie opcje all inclusive musicie się liczyć z tym że jedzenie to Wam się szybko znudzi. Ileż można jeść fasolki, kiełbasek i bekonu na śniadanie. Jak dla mnie posiłki codziennie wyglądały podobnie. Gdybym tam pojechał jeszcze raz to na pewno bez wyżywienia. Minus to też "turysci" którzy siedzą na ogrodzie przy restauracji hotelu. Często naprawdę do późnych godzin nocnych dochodzi stamtąd hałas. U mnie sie trafiło takie kolo wzajemnej adoracji. Jeżeli ktoś chce naprawdę odpocząć to polecam inne miejsce. Ja osobiście po całodziennej wyprawie na wyspie, gdzie chciałem tylko umyć się i zasnąć niestety nie mogłem tego zrobić ze względu na hałas. Nie mam pretensji do turystów ponieważ każdy odpoczywa jak chce. Pisze to wszystko informacyjnie , aby inne osoby, które mają podobne podejście do mojego mocno się zastanowiły nad wyborem tego miejsca na swoje wymarzone wakacje.

Zalety

Czystość, miła obsługa, udogodnienia .

Wady

Jedzenie .

MAREK

Pobyt - Kwiecień 2019

POBYT 7-DNIOWY Z MALYM DZIECKIEM, DOSTEP DO PLAZY 20-25 MIN NA PIECHOTE,DOSTEP DO MIEJSCA NA PLAZY GDZIE MOZNA POLEZEC ,POPLYWAC 30-40 MIN PIESZO,PLAZA KAMIENISTA,POSILKI PRZEZ 7 DNIA DOKLADNIE TAKIE SAME....NIE SMACZNE ,WYBOR NIE WIELKI,HOTEL Z LAT 60/70 PODOBNO NIE DAWNO ODNOWIONY,,,RACZEJ NAJMNIEJSZYM NAKLADEM FINANSOWYM... SREDNIA WIEKU GOSCI W HOTELU 60/65 LAT, HOTEL BARDZO POLECAM WLASNIE STARSZYM OSOBOM

Zalety

LADNE WIDOKI,

Wady

JEDZENIE,LAZIENKI,DOSTEP DO PLAZY,

Pestana Royal Premium All Inclusive Ocean & Spa