Pickalbatros Sands Port Ghalib (ex. Red Sea Siva Sands)

Zimowy pobyt baaardzo udany. Polecamy z czystym sumieniem

Hotel elegancki z klasą, zadbana zieleń, w każdym zakątku czysto, kosze z możliwością segregacji śmieci, bardzo uprzejmi i pomocne osoby w recepcji, obsługa hotelowa uprzejma, jedzenie bardzo dobre, animacje dostosowane do różnych grup wiekowych.

Ferie w Egipcie spędziłam wspaniale i z czystym sumieniem mogę polecić hotel, w którym miałam okazję się zatrzymać. Od samego przyjazdu czułam się bardzo mile widziana – obsługa była uprzejma, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Sam hotel zrobił na mnie ogromne wrażenie. Pokoje były czyste i zadbane, a cała infrastruktura dobrze utrzymana. Można było naprawdę odpocząć i poczuć wakacyjny klimat. Szczególnie zachwyciło mnie jedzenie – posiłki były bardzo smaczne, różnorodne i świeże. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie, zarówno miłośnicy lokalnych smaków, jak i osoby preferujące bardziej klasyczne dania. Na szczególne wyróżnienie zasługują kelnerzy – zawsze serdeczni, profesjonalni i dbający o gości. Dzięki nim atmosfera w restauracji była bardzo przyjemna. Cała obsługa hotelu dbała o to, aby pobyt był komfortowy i bezproblemowy. To były niezapomniane ferie i z pewnością chętnie wróciłabym do tego hotelu ponownie. 😊

Super hotel obsługa jedzenie czysto bezpiecznie polecam

Super. Polecam. Ładne miejsce i okolica. Port Ghalib dodatkową atrakcją. Duży teren sprzyja spacerom.

Nazwa  Pickalbatros Sands Port Ghalib (ex. Red Sea Siva Sands)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis

Hotel jest położony w pobliżu pięknej piaszczystej plaży

W pobliżu znajduje się rozległa rafa koralowa tuż przy brzegu

Długie malownicze wybrzeże z łagodnym zejściem do wody, idealne dla miłośników nurkowania powierzchniowego

Odległość z hotelu do lotniska Marsa Alam wynosi ok. 5km.

Wyświetlono 448 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zimowy pobyt baaardzo udany. Polecamy z czystym sumieniem

Zalety

świetne umiejscowienie hotelu- 15 minut jechalismy do lotniska, a 45minut do wioski Beduinów. Pokój czysty, kosmetyki w łazience codziennie uzupełniane, woda butelkowana pod dostatkiem. Teren hotelu bardzo czysty, jedzenie różnorodne(nawet mój niejadek nie był głodny). Siłownia wystarczająca do podstawowego treningu (bieżnia, orbitrek, ławeczka).

Marek

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Kompleks to trzy hotele Oasis, Sandos, Palads bardzo dużo miejsca jest gdzie pospacerować a jak ktoś chce iść dalej to może wyjść do portu. Można znaleźć ustronne miejsce i odpocząć. Dużo basenów jest strefa cicho i park wodny dla dzieci.

Wady

Według mnie nie ma.

Patrycja

Pobyt - Luty 2026

Zalety

dużo by pisać

Rajavictoria90@gmail.com

Super hotel obsługa jedzenie czysto bezpiecznie polecam

Zalety

Hotel cudny codziennie sprzątany świeże jedzenie dużo basenów

Wady

Dzieci biegające z sitkami I łowiące rybki dla zabaw

Jacek

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Duży teren, wiele atrakcji i miła obsługa.

Wady

Mało urozmaicone menu w restauracjach.

Pobyt - Styczeń 2026

Wspaniały hotel, pyszne i różnorodne jedzenie, pomocna obsługa. Zdecydowanie tam wrócę !

Zalety

Blisko portu, można chodzić na piękne spacery.

Wady

Nie znalazłam.

Ela

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel ma duży teren , jest gdzie spacerować, każdy znajdzie swoje miejsce.Pobyt w hotelu był naprawdę udany. Pokój okazał się bardzo czysty i komfortowy.

Zalety

Blisko Port Gahlib

Wady

Trochę wiało

Robert

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel fajny widać było że delikatnie podniszczony ale czysty . Pokoje spoko. Obsługa miła.

Zalety

Dużo basenów cześć podgrzewana. Dużo zjeżdżalni też podgrzewana

Wady

Widać że już troszkę minęło od remontów

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel jest bardzo czysty i zadbamy. Posiada piękny ogród. Jedzenie jest smaczne i duży wybór. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Zalety

Bardzo miła I sympatuczna obsługa. Zawsze pomocna I kulturalna.

Wady

Fajna opcja było by dawanie napojów do pokoju typu cola,fanta, (...)

Pobyt - Grudzień 2025

Sam hotel czysty zadbany. Codziennie sprzątany pokój, bardzo dokładnie. Zadbany ogród, czystość w miejscach tj baseny, restauracje, bary, plaża. Tam bardzo się obsługa stara.

Zalety

Nie pierwszy raz przebywałam w hotelu sieci Pickalbatros ale ten chyba był najmniej atrakcyjny.

Wady

W hotelu obsługa recepcji wielokrotnie lekceważyła nasze prośby. Zaznaczę , że nie były to dramaty a zwykła prośba o udzielenie informacji odnośnie przedłużenia doby hotelowej czy możliwości korzystania z Wi-fi hotelowego po wymeldowaniu a lot za 8 h.

Karina

Pobyt - Grudzień 2025

Nie zdarzyło mi się jeszcze wrócić tak zadowolona z wczasów, a wszystko za sprawą miejsca, w którym miałam przyjemność wypoczywać. Hotel - wszystko na najwyższym poziomie! W bonusie piękne zachody słońca. Czystość, luksus i komfort - to zdecydowanie można powiedzieć o tym miejscu.

Zalety

- położenie przy rafie koralowej; - przyjazna i profesjonalna obsługa - od recepcji, przez SPA, fotografa, kelnerów, po obsługę basenową i barową - wielkie chapeau bas dla całej obsługi, jesteście rewelacyjni! - blisko lotniska, więc wczasy zaczynamy praktycznie moment po wyjściu z samolotu :)

Wady

B R A K

Grazyna

Pobyt - Grudzień 2025

Pobyt w hotelu bardzo udany pomimo tego że basen główny był w remoncie . Obsługa hotelu bardzo miła. Teren zadbany , plaża super . Jesteśmy bardzo zadowoleni , planujemy odwiedzić to miejsce w marcu

Zalety

Długa plaża , można było spacerować do woli

Wady

Zapach w pokoju nieciekawy

Dorota

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel wspaniały . Bardzo duży . Nie można się nudzić . Miałam pokój z widokiem na lagunę . Bardzo przestronny z tarasem . Wszędzie było blisko ze względu na zakwaterowanie . Bardzo miły personel od pana sprzątającego do obsługi recepcji zawsze pomocnej .

Wady

Dla mnie nie ma wad . Tylko telewizor doprowadzał do szału. Żeby uruchomić polski program

Iwona

Pobyt - Grudzień 2025

Jeden z lepszych hoteli w Egipcie, urokliwy, z pięknym ogrodem, z dużym, nowiutkim, ciepłym (28 stopni) basenem. Czysto, smacznie, elegancko. Duży, wygodny pokój z bardzo wygodnym łóżkiem, codziennie porządnie sprzątany, codziennie wymieniane ręczniki. Piękna plaża, uprzejma obsługa. Blisko promenady (zaledwie kilka minut) do portu Ghalib, gdzie kusi mnóstwo sklepików z lokalnymi pamiątkami.

Zalety

REWELACYJNA rafa, na którą wchodzi się z plaży (konieczne buty do wody) - wystarczy bułeczka i kolorowe rybki można podziwiać nie mocząc nawet kolan bez konieczności snurkowania. Nie było też problemu ze znalezieniem wolnych leżaków.

Wady

Zbyt głośna muzyka na plaży, dla chcących odpocząć w tak pięknych okolicznościach przyrody. Na szczęście były to niezbyt długie animacje i można było znaleźć inne spokojne miejsca dla pragnących ciszy.

Marek

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel oceniam bardzo dobrze wiadomo nowy nie jest ale jest zadbany . Widać ciągłe pracy odnawiające więc wiadomo ktoś kto szuka wad znajdzie je na pewno lecz dla nas pobyt w tym hotelu był naprawdę cudowny .

Zalety

Jedzenia naprawdę dobre i zróżnicowane . Bardzo fajny aquapark .

Wady

Klimatyzację które działają albo ,, na maxa" albo można jej nie włączać nie da się ustawić temperatury

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel rewelacyjny, bylismy z Mezem i dziecmi ponad 10 dni. Przemila obsluga, wysoki standard czystości, cisza spokoj wszystkie animacje kończą sie o 23. Codziennie jest cos nowego, muzyka na żywo polacy bawia sie i tańcza-super atmosfera.(...) Basenow kilkanascie w tym dwa grzane, zjerzadżalnie dla dzieciaków na całodniową zabawe. Jedzenie jest dobre najslabsze chyba sniadania. W calym hotelu jest internet. Na basenie jest obsluga pod leżak nawet nie trzeba wstawac po kawe. Sa dwa pomosty z ktorych widac ryby i przepiekna rafe do snurkowania. Animatoon team nie bardzo absorbujacy i przeszkadzający. Bardzo polecamy ten hotel

Zalety

Dodatkowo z hotelu mozna wyjsc do portu pospacerować, zrobic zakupy i sienpotargować.;)jest tam polska przereklamowana zdecydowanie restauracja hakunaatata ktorej nie polecamy.

Wady

Nie ma wad, jedyne co to pokoje blisko wieczornych animacji sa glosniejsze, wiec jak z dziecmi to prosic o pokoj dalej.

Tomasz

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel super, położenie jak nie Egipt. Blisko do morza oraz pięknej rafy. Blisko od lotniska.

Zalety

Obsługa na wysokim poziomie, większość mówi po polsku. Wszyscy mili i uśmiechnięci. Bardzo czysto, jedzenie wyśmienite każdy znajdzie dużo dla siebie. Wino przednie.

MARCIN

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel super byłem w nim drugi raz i wrócę jeszcze.

Zalety

Lokalizacja, przestrzeń,pyszne jedzenie

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel zawiera wszystkie udogodnienia. Czysta pościel, czyste ręczniki wymieniane na każde życzenie, kosmetyki również dostarczane- żel pod prysznic, szampon,odżywka, balsam. Klimatyzacja- zadbana i bezzapachowa. Woda pod prysznicem ciepła. Pokoje czyste.

Zalety

Cisza , czystość , położenie- wszędzie blisko

Ada

Pobyt - Listopad 2025

Rozległy resort. Każdy znajdzie miejsce dla siebie.

Zalety

Rozległy resort gdzie każdy znajdzie miejsce dla siebie.

Wady

Pokoje dosyć małe i łazienki do gruntownego remontu

Pickalbatros Sands Port Ghalib (ex. Red Sea Siva Sands)