Pickalbatros Vita Resort Portofino

Hotel pozytywnie nas zaskoczył. Jedzenie, plaża, czystość i obsługa na wysokim poziomie.

Nie ma się do czego przyczepić. No może tyko do tego że brakowało nam jakiejś dyskoteki wieczorem i dwóch oddzielnych sypialni (byliśmy w czwórkę i mieliśmy tylko jedną sypialnię) Po za tym rewelacja. Teren przepiękny , bardzo zadbany . Obsługa wspaniała. Za rok na pewno tam wrócimy . Baaardzo polecam !

Ogromny obiekt z bardzo duza iloscia atrakcji. Przez tydzien nie bylismy w stanie skorzystac ze wszystkiego co dostepne. Super zjezdzalnie, super restauracje, super obsluga. 90% gosci to Polacy. Obsluga bardzo dobrze mowiaca po angielsku, wiekszosc rowniez po polsku i to calymi zdaniami. Polceam

Hotel bardzo fajny . Warty polecenia . Dzieci zadowolone.

To bardzo duży i świetnie zorganizowany hotel, co w naszym odczuciu jest dużą zaletą. Mnóstwo podgrzewanych basenów, wiele restauracji i jedzenie dostępne praktycznie wszędzie. Pokoje czyste, choć można zauważyć drobne niedoskonałości wykończenia, które nie wpływają na komfort pobytu. Cały obiekt bardzo zadbany, toalety sprzątane na bieżąco, obsługa miła i pomocna. Zdecydowanie polecamy. 👍

Kod hotelu HOT61904
Nazwa  Pickalbatros Vita Resort Portofino
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą

Wyświetlono 320 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Damian

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Dużo przestrzeni do spacerów.

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Bardzo czysto

Łysy

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Ogromny teren

Wady

Brak wad

Daniel

Pobyt - Luty 2026

Hotel bardzo fajny . Warty polecenia . Dzieci zadowolone.

Zalety

Obsługa , jedzienie , atrakcje

Wady

Nic

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Autobusy kursujące po całym obiekcie, możliwość korzystania z wieloosobowych rowerów, brak odczuwalnego tłoku (zawsze wolne leżaki na plaży i przy basenach), dużo podgrzewanych basenów oraz aż 6 restauracji z dużym wyborem jedzenia.

Wady

Brak apteki na terenie obiektu, choć w razie potrzeby hotel zapewnia szybki dojazd do apteki znajdującej się kilkanaście metrów od głównej bramy.

Pobyt - Luty 2026

Fantastyczny hotel na pobyt dla rodziny 2+2. To byś nasz pierwszy raz w Egipcie i zakochaliśmy się w tym miejscu. Hotel bardzo zadbany, czysty i oferujący mnóstwo atrakcji dla rodziny.

Zalety

Miły personel, ciekawe atrakcje. Mimo, że obiekt jest duży dobra komunikacja między częściami hotelu. Jest co robić :)

Wady

Chyba nie ma takiej rzeczy

jakub

Pobyt - Luty 2026

Hotel bardzo fajny, dużo atrakcji, super infrastruktura sportowa.

Zalety

Infrastruktura sportowa, czystość, fajni animatorzy.

Wady

Hotel bardzo rozległy przez co można trafić na pokoje bardzo daleko od morza...

Pobyt - Luty 2026

Obiekt duży, zadbany, jak małe miasteczko , bardzo miła i uczynna obsługa. Praktycznie wszystkie pokoje z wyjściem na basen lub z widokiem na morze.

Zalety

Pokoje czyste, podgrzewana woda w głównych basenach. Życzliwa obsługa.

2.0
Natalia

Pobyt - Luty 2026

Nie wiem skąd te pozytywne opinie... Jedzenie dramat. Obsługa wiecznie z fochem. Kilku może było przyjaznych. Wszędzie remonty kurz i hałas. Nigdy więcej Pickalbatros (...)

Zalety

Fajna rafa przy pokoju.

artur

Pobyt - Styczeń 2026

super hotel, pokoje duże codziennie sprzątane , kilkanaście basenów, zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych ,trzy duże restauracje ,kilka barów, hotel olbrzymi obsługa przemiła

Zalety

ogromny teren dużo rozrywek

Wady

brak odpowiedzialności dorosłych, mama zostawiła dziecko na basenie bez opieki, które płakało, panowie wjechali na rowerkach w ludzi opalających się na leżakach bo nie wiedzieli jak zahamować

Wioletta

Pobyt - Styczeń 2026

Resort duży każdy znajdzie coś dla siebie .Po terminie całym jeżdżą busy są też rowerki dwu i cztero osobowe.

Zalety

Czysto i miła obsługa

Michał

Pobyt - Styczeń 2026

Bardzo rozległy resort z bogatą infrastrukturą. Dla osób lubiących pospacerować... Jedzenie ok, choć nie wyśmienite. Restauracji jest kilka i można coś dla siebie znaleść (jeśli się chce iść/jechać). Obsługa pomocna, choć liczą na drobne tipy przy każdej usłudze (przy barze, przy sprzątaniu, na basenie,...).

Zalety

Rozmiar obiektu. Dostępność czterokołowych rowerów i buda objeżadzającego hotel. Ładna rafa dostępna s pomostu do snurkowania, kilka podgrzewanych basenów.

Wady

Przy zameldowaniu trzeba było bardzo długo czekać "aż zwolni się pokój" pomimo późnej godziny przyjazdu. Recepcjoniści proponują (za sporą dopłatą) "podniesienie standardu" pokoju i szybsze zameldowanie ;)

Jacek

Pobyt - Styczeń 2026

Czysty i zadbany kompleks. Miła obsługa. Wyżywienie ok. Baseny, aquapark w porządku. Godny polecenia

Zalety

Czystość, miła obsługa, organizacja

Anita

Pobyt - Styczeń 2026

Bardzo pozytywne zaskoczenie! Hotel czysty, zadbany i "wychuchany". Obsługa przesympatyczna bez wyjątków. Przecudowne, piękne tereny, prześliczna roślinność. Animacje spoko, choć mini disco mnie nie oczarowało (a dzieci kompletnie nie). Za to karnawał zrobił wielką furorę! Wszyscy bardzo się starają i są niezmiernie kontaktowi lecz nienatarczywi. Baseny podgrzewane a woda naprawdę jest w nich cieplutka, można z niej nie wychodzić. Jedzenie różnorodne i smaczne. Plaża identycznie jak hotel, czysta i zadbana. Piękne widoki, mała rafa, gdzie można obserwować piękne rybki, płaszczki. Woda w morzu nadawała się do kąpieli, niejednokrotnie nie dałam rady wejść latem do polskiego morza a tu nie miałam problemu zimą :) Kompleks ogromny, jeździ busik, do dyspozycji są rowerki, co stanowiło ogromną atrakcję dla dzieci. Polecam z całego serca!

Zalety

WSZYSTKO !!

Wady

BRAK!

Agata

Pobyt - Styczeń 2026

Byliśmy cała rodziną na 2 tygodnie i było fantastycznie! Na krótszy pobyt dla niektórych hotel może okazać się za duży przez co przytłaczający (zajmuje ze 4 dni zanim się mniej więcej ogarnie wszystkie restauracje bary i miejsca plażowania oraz inne atrakcje) ale właśnie na dłuższy niż tygodniowy pobyt jest optymalny gdyż pobyt się nie nudzi

Zalety

Powierzchnia

Wady

Daleko od lotniska

Asia

Pobyt - Styczeń 2026

Tydzień w tym hotelu to zdecydowanie za mało :) Położony na bardzo dużej powierzchni, z wieloma basenami (w tym kilkoma podgrzewanymi), restauracjami, barami, kilkoma odcinkami plaży (w zależności od upodobań rozrywkowo / spokojnie, opalanie / pływanie). To w zasadzie spore miasteczko, więc mimo map, zorientowanie się co i gdzie zajmuje dobre dwa dni. Niewątpliwą atrakcją są roweki, którymi mozna poruszać się po terenie - punkt obowiązkowy każdego wieczora, szczególnie jeśli jest się z dziećmi. Pomost, aqua park duży i zróżnicowany (co do trudności), sala gier VR. Poza tym na pewno jeszcze kilka rzeczy o których nawet nie wiem, więc zdecydowanie tydzień to za krótko, aby nacieszyć się tym wszyskim. Najlepszą zaś recenzją dla mnie był smuteczek moich dzieci, kiedy wyjeżdzaliśmy, bo oznacza że było naprawdę wspaniale.

Zalety

Zadbany teren, pomocny i sympatyczny personel, duże i wygodne pokoje, czysto, codziennie jakieś atrakcje na plaży i w amfiteatrze oraz głownym basenie. Obsługa nie wyciąga ręki po napiwki - podobno rzadkość w Egipcie Baseny naprawdę ciepłe. Morze i plaża - piękne, dużo leżaków, obsługa donosząca napoje i utrzymująca porządek

Wady

Małe rzeczy i w sumie nie wpływające na ogólne pozytywne wrażenia Frytki - podstawa, która dla moich dzieci zawsze musi być - były słabo dostępne (tylko w barach na plaży i jednej restauracji Alfredo) Jedzenie to najsłabszy punkt - moim zdaniem każde danie smakowało bardzo podobnie mimo, że restauracje miały rózny profil (np włoska, azjatycka) Wieczorne eventy - naprawdę ciekawe były 2 z 7, pozostałe nudne lub nawet ciut żenujące (wybory miss/mistera)

Pobyt - Styczeń 2026

Fantastyczny hotel - piękne widoki, pyszne jedzenie, sterylnie, przemiła obsługa. Wieczorne pokazy, podgrzewane baseny, komfortowe duże pokoje.

Zalety

czystość, widoki, obsługa, podgrzewane baseny, plaża

Dominika

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel rewelacyjny, 10 pod każdym względem Piękny, duży, czysty, wiele różnych atrakcji, kilka restauracji

Zalety

Często, urozmaicone, wesoła atmosfera

Gosia

Pobyt - Styczeń 2026

Polecam hotel z czystym sumieniem! Przestrzeń pięknie utrzymana, czysto, bardzo miła obsługa. Furorę zrobiły rowerki, którymi można było przemieszczać się na terenie hotelu. Hotel sprawdził się dla rodziny z dziećmi!

Zalety

Duża przestrzeń, Podgrzewane baseny

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel oceniam zdecydowanie na plus! To idealne miejsce dla osób, które nie lubią nudy. ​Co nas najbardziej urzekło: ​Czystość: W całym obiekcie jest bardzo schludnie i dbają o porządek na każdym kroku. ​Atmosfera: Obsługa jest niezwykle miła, zawsze uśmiechnięta i pomocna. ​Rozrywka: Ogromny teren hotelu sprawia, że zawsze jest co robić, a ekipa animatorów robi świetną robotę! ​Infrastruktura sportowa: Prawdziwy raj dla sportowców! Do dyspozycji pełnowymiarowe boisko do nogi z bieżnią, koszykówka, tenis oraz aż 3 boiska do siatkówki plażowej. ​Z czystym sumieniem polecam każdemu, kto chce połączyć relaks z aktywnym wypoczynkiem!

Zalety

Zdecydowanie podoba mi się duży obszar i bardzo dobra baza sportowa.

Wady

Trudno doszukać się jakichkolwiek wad.

Pickalbatros Vita Resort Portofino