Spektakularne wybrzeża z plażami otoczonymi skalistymi klifami
Zabytkowe miasta, takie jak Tropea i Reggio Calabria
Góry Aspromonte idealne do pieszych wędrówek i trekkingu
Kuchnia kalabryjska z 'ndują i owocami morza
witam hotel ogólnie bardzo fajny, rodzinny, miła obsługa zwłaszcza (...) na recepcji.
ładne obejście, spory basen, bus na plażę
bardzo mały wybór śniadań, późna kolacja wybierana dzień wcześniej
Kameralny hotel na wzgórzu, otoczony pięknymi sosnami, krzewami kwiatowymi. 4 budynki, każdy z różnymi wejściami do apartamentów, położonych na parterze albo na piętrze. My mieszkaliśmy w 2 osoby w studio z wyposażonym aneksem kuchennym, sypialnią i łazienką. Miejsca dużo, na tarasie stolik i krzesła, suszarka balkonowa. Do jedynego sklepiku w okolicy ok. 2 km.
Ładne położenie w sosnowym lasku, cicho w okolicy. Teren zadbany przez pana ogrodnika tzw. "złotą rączkę". Personel przyjazny. To jest miejsce do całkowitego resetu : basen, leżaczek i książka. Gąski i koty chodzą po terenie. Blisko morze: można samemu przejść ale często kursuje hotelowy busik na plażę i z powrotem. Nie trzeba się ścigać po leżaki i parasole na plaży bo wystarczy dla wszystkich, są bezpłatne. Plaża hotelowa jest pod opieką ratownika.
Niestety brak busów kursujących po okolicy, trzeba wszędzie dojść na pieszo (np. 3km do stacji kolejowej albo do pobliskich plaż, np. Groticelle) albo wynająć taxi poprzez recepcję. W łazience brak suszarki ale przy 30 st. upale nie ma tragedii.
No cóż może będę jednym z nielicznych których ten hotel nie zachwycił . To może zacznę od początku . Pokój około 10 m2 przeznaczony dla trzech osób to jednak za mało jak na hotel czterogwiazdkowy . Dostawka dla 12-sto letniego dziecka w nogach to raczej nie standard którego oczekiwałem . Brak miejsca na walizki, klimatyzacja dodatkowo płatna . Jeżeli chodzi o posiłki to kolejny mankament tego hotelu . Przez siedem dni pobytu to samo menu . Śniadania to dosłownie rzucone parę plasterków sera , wędliny , dwa rodzaje chleba i Croissanty. Kolację to dzień jak codzień makaron , kawałek ryby i to bardzo słabo zrobionej , do tego fasolka lub groszek . Przez cały pobyt raz zdarzyła się kolacja gdzie były warzywa grillowane i trochę większy wybór dań . Kuchnia włoska słynie z różnorodności której niestety w tym miejscu nie udało mi się doświadczyć . Owoce jakie były dostępne to jabłka i banany jeżeli zdarzyło się je trafić . Do tego brzoskwinie i ananasy z puszki . Ale żeby nie było że skupiam się tylko na jedzeniu to może jeszcze słowo o plaży . Plaża ładnie położona ale praktycznie bez możliwości korzystania z kąpieli w morzu ze względu na kamienie które dla mniej ambitnych czy też starszych ludzi były barierą nie do pokonania . Ale jeżeli już udało się zamoczyć w morzu i pokonać kamienie to na samej plaży prysznic nie dostępny . Nie jestem fachowcem od przyznawania gwiazdek hotelom ale z doświadczenia i pobytu w innych miejscach uważam że standard zakwaterowania i wyżywienia to max trzy gwiazdki . I szczerze mówiąc gdyby nie to że wynająłem samochód i mogłem zobaczyć przepiękne miejsca to uznałbym ten urlop za nieudany. Generalnie nie polecam tego hotelu i byłem niemile zaskoczony .
Jeżeli zaleta hotelu może być recepcjonista który co rano wita gości z uśmiechem na buzi , jest kontaktowy i zawsze pomocny to uznałbym go za jedyną zaletą tego miejsca
Już napisałem wyżej że pokój czyli zakwaterowanie poniżej wszelkich norm , stołówka bo inaczej tego nie można nazwać wprost przeniesiona z lat 80- tych ubiegłego stulecia . Wyżywienie słabiutkie , napoje dodatkowo płatne do kolacji . Takie to wszystko trochę z innej epoki
Hotel zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Hotel może nie jest najnowszy, ale pokoje były czyste i zadbane. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne. Obsługa miła i pomocna. Minusem jest dojście z plaży do hotelu – trzeba wracać pod górkę, co może być męczące szczególnie w upalne dni, w sezonie ponoć kursuje bus hotelowy, natomiast my byliśmy przed sezonem i jeszcze nie jeździł. Brakowało również suszarki do włosów w pokoju. Mimo tych drobnych wad pobyt oceniamy bardzo pozytywnie i chętnie wrócilibyśmy ponownie.
Bardzo dobre jedzenie Czysto Zadbany ogrod
Brak suszarki
Ogólnie hotel zadbany, czysto, miła obsługa. Pyszne obiadokolacje.
Ładne obejście, czysty basen, piękny widok na zatokę.
Skromne i mało urozmaicone śniadania. Przy obfitej obiadokolacji zbyt późne jej serwowanie (19.30). Strome podejście do hotelu i kiepskie możliwości komunikacji z sąsiadującymi miejscowościami.
„Pineta Petto Bianco to naprawdę urokliwe miejsce. Hotel ma już swoje lata, ale widać, że jest prowadzony z sercem – jest bardzo czysto, a dookoła mnóstwo zieleni, co tworzy niesamowicie relaksującą atmosferę.
Największy plus to jedzenie – przepyszne, domowe, świeże. Każdy posiłek to była przyjemność.Ogromny ukłon dla (...) – profesjonalista i człowiek z sercem.Mimo że infrastruktura nie jest nowoczesna, pobyt oceniam na 10/10
Spędziliśmy tutaj cudowny urlop. Atmosfera w hotelu jest wspaniała, od recepcjonisty Michele, animatorów Christopher, Simona, Giusy, Matviy po kelnerów, każdy jest serdeczny i uśmiechnięty. Animatorzy byli bardzo pomocni, zawsze chętni do zabawy z dziećmi. Pokoje czyste, przestronne, super tarasy ze stolikiem, krzesłami i suszarką na pranie. Klimatyzacja na życzenie dodatkowo płatna 5 Euro za dzień.Brak suszarki do włosów. Duży, czysty basen, leżaki i parasole wystarczają dla każdego. Nad morze można się dostać hotelowym busem kilka razy w ciągu dnia. Można też zejść na nogach, nie jest daleko i zboczyć na pyszne lody przy samym morzu. Na plaży są bezpłatne leżaki i parasole należące do hotelu. Plaża piaszczysta, ale w morzu jest już kamienista. Do Tropei można zamówić taksówkę w hotelu lub znaleźć osobę na fb , które umożliwiają transfer. Warto zwiedzić Tropee, bo jest przepiękna. My jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu i serdecznie wszystkich pozdrawiamy. Ela, Darius, Bruno ❤️
Kameralny, super atmosfera, piękny basen
Bardzo ładny i czysty ośrodek, obsługa miła i gotowa do wszelkiej pomocy. Położony w cichej, kameralnej okolicy. Bardzo dobre posiłki. Warto skorzystać z dodatkowych wycieczek. Hotel godny polecenia.