Radisson Individuals Marina Port Ghalib (ex. Sunrise Marina Resort)

Hotel czysty , zadbany . Położenie i lokalizacja super . Z lotniska 15 min transfer. Duża pochwała dla obsługi hotelu, bardzo pomocni . Hotel położony w Port Ghalib ,plaża ładna , rafa już troszkę wymiera , ale jest jeszcze co pooglądać. Rybki 🐠 są super. Polecam hotel , cichy kameralny, można wypocząć

Hotel usytuowany na dosyć rozległym terenie, niska (dwu piętrowa) zabudowa. Przytulne zakamarki, nieoczywiste przejścia, skróty, ciekawie rozmieszczone baseny, dużo zieleni. Blisko do plaży (spacerem 5 minut), stragany i sklepiki znajdowały się jakby w zakamarkach hotelu - super. Pokój nie był może pierwszej świeżości po remoncie, ale biorąc pod uwagę, że 95% czasu spędzaliśmy na zewnątrz, więc nam to nie przeszkadzało, było duże i wygodne łóżko. Warto wziąć z widokiem na basen - mieliśmy taras) - podobno nie warto brać z widokiem na marinę bo startujące stamtąd statki ponoć kopcą i może być niemiły zapach. Na plaży bar z napojami, drinkami i jedzeniem (często rezygnowaliśmy z powrotu do hotelu na obiad bo było tam wystarczająco). Przy basenach bary również z drinkami i przekąskami). Jedzenie urozmaicone w każdym dniu inna tematycznie kuchnia m.in. włoska, francuska, japońska, arabska, owoce morza... Skorzystaliśmy też z restauracji włoskiej na kartę i był przepyszny stek ! Natomiast śniadanie na wynos (w przypadku wyjazdu na wycieczkę) było dość suche i biedne (dwie podłużne bułki w których w jednej były dwa plasterki sera, a w drugiej dwa plasterki wędliny - które nie wypełniały bułki), jabłko, woda, soczek i trzy plasterki ciasta). Obsługa przemiła, sympatyczna i zawsze pomocna i nienachalna. Polecamy - my tam jeszcze wrócimy ;-) !

Obsługa hotelu baaaaardzo miła, przyjazna i pomocna.. wspaniali animatorzy, którzy z pasją umilają pobyt. Super lokalizacja i piękne widoki. Jedzenie urozmaicone.

hotel ma juz lata świetności za sobą ,ale jest ciągle zadbany i czysty . U mnie była popsuta lodówka,ale na plus hotelu muszę zaznczyć ,że w ciągu 15 minut od zgłoszenia wymienili mi ja na sprawna. Jedzenie dobre.Dużo" owoców morza" . Normalnych owoców i słodyczy do oporu. Obsługa bardzo uprzejma i chętna do pomocy .Z racji tego ze jestem osobe niepełnosprawną i mam problemy z dłuższym chodzeniem kelnerzy chodzili za mną z talerzem i pytali co nałożyć :) Transport na plaże melexem 3 razy w ciągu godziny . i tu tez wykazali się dużą uprzejmością . W momencie gdy wychodiłem z plazy pracownik podbiegał do mnie ,proponował zebym usiadł na krzesle i dzwonił po transport,bez względuna porę czy rozkład jazdy .melex podjeżdżał w ciągu 5 minunt.

Nasze wakacje były cudowne. Hotel leży niedaleko plaży - 10 minut spacerkiem. Plaża jest wspaniała. Wystarczy włożyć głowę pod wodę, aby zobaczyć żywą rafę koralowa i serki kolorowych rybek. Nigdy w życiu nie widziałam czegoś takiego. Wspaniały widok. Bylam z mężem.(...) Hotel ładny , jedzenie super, roznorodne , kazdego dnia conajmniej 20 potraw na ciepło, conajmniej 10 różnych ciast i deserow. Obsluga mega uśmiechnięta. Sami mężczyźni pracuja w hotelu. Jedyna kobieta którą widzialam byla kobieta wykonujaca masaze. Polecam takze serdecznie bylismy 2 razy na masażu. Jeśli chodzi o czystosc to mogłoby byc troszke lepiej ale wiadomo nasz standard europejski jest trochę wyższy i zazwyczaj mężczyźni nie dbają aż tak o szczegóły jak kobiety. Jednakże nie znalazłam nic do czego mogłabym sie przyczepić. Wszystko bylo idealne.

Nazwa  Radisson Individuals Marina Port Ghalib (ex. Sunrise Marina Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, tenis

Luksusowa marina z restauracjami i sklepami

Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem

Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię

Wyświetlono 196 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Iwona

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Największe zalety to lokalizacja Smaczne i świeże jedzenie. Czysto . Obsługa bardzo miła i pomocna , szybko i skutecznie rozwiążą problem. Polecam ❤️ Pokoje duże przestronne i czyste . Mega duże balkony z ładnym widokiem

Wady

Hotel jak dla mnie posiada wszystko co potrzebne do fajnego wypoczynku , więc na siłę wad szukać nie będę Pobyt bardzo udany, wróciliśmy mega zadowoleni, na pewno tam wrócimy 🫣☺️🤭

Tomasz

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

- dużo zieleni - blisko plaży - blisko deptaków i sklepików - przytulny

Wady

- odpadająca farba na drzwiach w toalecie

Beata

Zalety

Wady

Łazienka troszkę wymaga remontu

Jacek

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Spokojne miejsce na wakacje. Przy plazy jest centrum nurkowe z doswiadczonymi instruktorami - korzystałem z ich usług - nie przerazało ich że ktoś jest niepełnosprawny . Ten który mną się zajmował był rewelacyjny.Oaza spokoju i pełny profesjonalizm.

Wady

Właściwie nie widzę wiekszych wad . jesli coś mi nie pasowało to zgłaszałem problem i natychmiast reagowali .

Daria

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Lokalizacja przy plaży z żywa rafa koralowa i setkami kolorowych rybek. Niesamowite przeżycie.

Wady

Troszkę poziom czystości ale oni mają troszkę inny standard i gorsze środki czystości niz nasze.

Natalia

Pobyt - Październik 2025

Pobyt w hotelu był naprade udany . Wszystko bylo dopracowane- pokoj bardzo komfortowy( wyposazony w klimatyzacje), czysty i przytul;ny, a lazienka rowniez bez zarzutu. Jedzenie smaczne, choc momentami mogloby byc prostsze. Duzy plus za organizafcje wycieczek fakultatywnych - swietnie przygotowane ( w sczegolnosci u (...)) i zdecydowanie warte swojej ceny. Pogoda idealna, okolo 34 stopnie, wiec mozna bylo sie w pelni cieszyc sloncem i wypoczynkiem. Jestem bardzo zadowolona z pobytu i chetnie wroce tu ponownie.

Zalety

Przemila obsluga, czystosc, i cisza!

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel Radisson to wygodne komfortowe czyste miejsce dające możliwość na aktywniejsze wakacje ale zupełnie beztroskie i leniwe położenie w centralnym punkcie Portugalii zapewnia atrakcje nie tylko wewnątrz głównego budynku ale także możliwość korzystania z kawiarniak restauracji ulicznego handlu obsługa zawsze grzeczna z uśmiechem spełniająca każdy życzenie pokoje duże czyste przestronne mnogość barów basenów wygodne plażowanie jedzenie różnorodne zawsze coś do wyboru propozycje z różnych stron świata z uśmiechem przyrządzane i serwowane napoje zawsze podane do stolika spełniające wymagania warto podkreślić po raz kolejny czystość i bezpieczeństwo polecam Hotel dla singli Park rodzin bo jego różnorodność zapewnia wiele możliwości wykorzystania

Zalety

Położenie w centrum Portugalii możliwość potraktowania jako baza Wycieczkowa czysto się przestronne pokoi dobre jedzenie możliwość mieszkania w hotelu a jednocześnie w mini egipskim miasteczku

Wady

Nie zaobserwowałam a nie nie doświadczyłam nic Co można by było określić mianem wady

4.9
BMK

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel ma już swoje lata. Zdecydowanie zasługuje tylko na 3 gwiazdki. Poduszki fotelowe nigdy nie widziały proszku czy pralki. Obsługa bardzo miła starają się. Jedzenie pozostawia wiele do życzenia. Hotel idealny dla emerytów.

Zalety

Rafa koralowa przepiękna i przy samej plaży Obsługa

Wady

Nudny jak flaki z olejem. Brudne poduszki na siedzeniach Paskudne jedzenie

Tatiana

Pobyt - Sierpień 2025

Oceniam pobyt jako udany. Hotel duży integrowany z portem oraz bazarem (toczy się weczorowe i nocne żecze). Nie ma kolejek ani w stołówce, ani na basenie, ani na plaży (bardzo dobra atmosfera). Przeważnie okolo 70% Polacy, 30% Egipcjanie. Jedzenie średnie, ale zawsze można znaleźć dla siebie coś (krewetki, ryby, mięso, smaczne owoce, ciasta). Rafa koralowa duża prawie martwa, ale dużo pięknych ryb, skat, , malÿ żółw - to wszystko można zobaczyć bez problemu. Pokój czysty, bardzo duży. Bar na plaży ślady, ze względu na przekąski, napoje ok. Bardzo miła obsługa. Animacja spoko, coś udało się zobaczyć. Hotel i pokoje stylizowane w stylu Egiptu, szału nie ma. Zjeżdżalnie są łagodne. Plaża prywatna hotelowa około 5 minut spacerem (zależy od odległości pokoju), można dojeżdżać busem hotelowym.

Zalety

Czysto, miła i pomocna obsługa. Dobre animatorzy. Brak tłumu i kolejek. Przyjemna atmosfera.

Wady

Hotel budżetowy.

Ka

Pobyt - Sierpień 2025

Polecam hotel. Jeden z najlepszych, w którym byliśmy w Egipcie.

Zalety

Położenie w Port Galib. Przemiła obsługa. Bardzo smaczna kuchnia.

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel Radisson Individuals Marina Port Ghalib zrobił na mnie mieszane wrażenie. Lokalizacja jest naprawdę dobra – blisko lotniska i przy samej marinie, co daje możliwość wieczornych spacerów. Sama plaża z rafą koralową to zdecydowany atut, szczególnie dla osób lubiących snorkowanie. Niestety, pokoje mimo że przestronne, sprawiają wrażenie lekko zużytych i wymagających odświeżenia. Obsługa była uprzejma, ale nie zawsze wystarczająco sprawna – zdarzało się, że trzeba było dłużej poczekać na reakcję lub prosić o coś kilkukrotnie. Jedzenie w formule all inclusive było poprawne, lecz dość powtarzalne. Na krótszy pobyt to nie problem, ale przy dłuższym pobycie monotonia zaczyna się dawać we znaki. Baseny i aquapark są miłym dodatkiem, choć szkoda, że zamykane są dość wcześnie – w gorącym klimacie wieczorne korzystanie byłoby świetnym rozwiązaniem. Podsumowując, pobyt był w porządku, ale bez efektu „wow”. Hotel ma mocne strony, jednak w moim odczuciu nie do końca spełnia oczekiwania względem standardu pięciu gwiazdek. Raczej nie wróciłbym ponownie, choć nie żałuję spędzonego tam czasu.

Zalety

Lokalizacja – blisko lotniska i przy samej . Plaża z rafą koralową to zdecydowany atut, szczególnie dla osób lubiących snorkowanie.

Wady

Pokoje niby przestronne ale wymagają już odswiezenia

Tomasz

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel całkiem fajny. Nie jest to 5 gwiazdek, jest nadgryziony zębem czasu ale ogólnie jest ok

Zalety

Pyszna różnorodna kuchnia, nieduży ale fajny aquapark, piękna czysta plaża, okolica (Marina, Port Ghalib), czysty teren hotelu i zadbana zieleń, baseny blisko pokoi (jak masz pokój na parterze to masz idelnie blisko do basenu) miła obsługa z jednym wyjątkiem o którym napiszę w wadach

Wady

Łazienka w kiepskimstanie (stara z odpadającym tynkiem i słabo drożnym odpływem) barman w barze przy aquaparku niemiły i nie podchodzi nawet jak jesteś sam przy barze, barmani w barach przy basenie - często ich nie ma. SŁABY INTERNET

Aleksandra

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel ma bardzo fajną infrastrukturę, ładne wnętrza. Obsługa sympatyczna.

Zalety

Plaża z dostępnością do leżaków, ręczniki basenowe. Codziennie tematyczne kolacje. Pyszna kolacja w stylu azjatyckim.

Wady

Główne śniadania powinny być serwowane do 11. Zjeżdzalnie na aquaparku czynne tylko 2 x dziennie w określonych godzinach.

Roman

Pobyt - Sierpień 2025

Pokoje wygodne regularnie sprzątane....czysto Bardzo dobrze działająca klimatyzacja co jest istotne przy temperaturach w sierpniu

Zalety

Estetyka otoczenia Duży wkład w utrzymanie roślinności Dbałość o czystość Bliskie sąsiedztwo portu i sklepów

Wady

Budowa w pobliskim sąsiedztwie Brak windy w budynku w którym mieliśmy pokój Dość mocno wyeksploatowane leżaki na basenach i na plaży

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Pokój hotelowy dostaliśmy duży apartament na 4 osoby. Pokoje sprzątane codziennie przez Panów. Stołówka niestety trochę gorzej: krzesła wymagają prania, obrusy również. Natomiast śniadania monotonne,lepszy wybór na obiad i kolację. W porównaniu do hotelu w Turcji znacznieniej mniej dań do wyboru. Na plaży i przy basenie również sa bary. Niestety leżaki przy basenie brudne. Słabe animacje wieczorne. Hotel podzielony jest na bloki, uliczkami idzie się na plażę i stołówkę.

Zalety

Rafa koralowa. Czysta woda w morzu. Położony przy porcie.

Wady

Słabe animacje wieczorne. Czystość krzese, leżaków.

Iwona

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt bardzo udany, hotel nie posiada złotych klamek, ale taki urok Egiptu. Na ogromny plus zasługuje obsługa hotelu. Jedzenie dobre, ilość dan do wyboru, dla mnie odpowiednia (jednak jeśli ktoś ma porównanie z innymi hotelami np.w Turcji, gdzie jedzenia jest mnóstwo może wydawać się że wybór jest mały ) baseny czyste, blisko marina, plaża ładna z rafa przy brzegu, jednak szybko robi się głęboko. Ogólnie za te pieniądze to naprawdę spoko hotel.

Zalety

-obsluga -położenie -przestronne pokoje

Wady

Były tylko drobne niedociągnięcia, ale za te pieniądze większych wad w moim odczuciu nie było.

Agata

Pobyt - Lipiec 2025

Fajny hotel , blisko do plaży piękna rafa koralowa . Pokoje również zadbane ,jedzenie dobre . Baseny i aquapark również super

Zalety

blisko do morza piękna rafa koralowa czyste pokoje

Wady

wszystko ok

Paula

Pobyt - Lipiec 2025

Pokoje bardzo brudne zaniedbane. Hotel dla osób które chcą odpocząć w ciszy, ponieważ animacje są bardzo słabe . Dużym plusem jest położenie hotelu w samym porcie.

Zalety

Jedzenie bardzo dobre codziennie coś innego.

Adrian

Pobyt - Lipiec 2025

Super hotel . Pokój dużo lepszej jakości niż wykupiony . Wszędzie blisko . Dobre jedzenie choć monotonne . Warto tam pojechać

Zalety

Położenie w Porcie jachtowym Marina i dużo uliczek do spacerowania i dobrej zabawy. Do morza blisko basenów też kilka dostępnych .

Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel w samym porcie Ghalib, trafiliśmy pokój z widokiem na port, moi rodzice trafili gorszy pokój bez balkonu. Do plaży blisko 5 min piechotą ale jeździ też busik. Jedzenie jak wszędzie w Egipcie oceniam 7/10. Obsługa bardzo miła. Baseny czyste z leżakami nie było problemu. Polecam wycieczkę na quady od Marcelo, można znaleźć go koło windy. W porcie bardzo drogo jak na Egipt trzeba się mocno targować. Przy samym hotelu polska restauracja z egipskim jedzeniem Hakuna Matata. Ogólnie wróciliśmy bardzo zadowoleni. Wróciła bym ponownie.

Zalety

Obsluga

Wady

Hałas z portu

Radisson Individuals Marina Port Ghalib (ex. Sunrise Marina Resort)