Radisson Individuals Marina Port Ghalib (ex. Sunrise Marina Resort)

Hotel cudowny , położony przy pięknym porcie, mnóstwo sklepików . W hotelu czysto , jedzenie pyszne i różnorodne , obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna . Jestem zachwycona i wrócę tam niedługo :)

Hotel ma już lata świetności ma dawno za sobą. Nie zasługuje na 5*.Musieliśmy dodatkowo zapłacić żeby dostać ładny pokój. Pierwszy, który mieliśmy był fatalny. Brudny, śmierdzący i widokiem na mur… Po awanturze w recepcji i dopłacie 70$ zmienili nam pokój. Jedzenie średnie , obsługa bardzo pomocna ( oprócz panów w recepcji) życzliwa i zawsze uśmiechnięta. Do plaży trzeba kawałek przejść. Meleks bardzo rzadko jeździ. Największym atutem hotelu jest lokalizacja. W samym sercu mariny.

Świetny hotel w którym każdy znajdzie coś dla siebie, posiada zróżnicowaną ofertę atrakcji gdzie każdy, dostosowany pod niepopełnianych i zlokalizowany w ciekawym punkcie w Marinie.

Hotel w centrum portu.wszedziecblisko knajpki zakupy itp.polsko egipska restauracja Hakuna Marata smacznie I sa mystery na zywo .potem disco.plaza niedaleko spacerkiem.

Hotel jak na Egipskie warunki jest bardzo dobry,jedzenie smaczne choć powtarzające się.Pod hotelem masa sklepików.Rafa koralowa to raj na snurkowanie i nurkowanie.polecamy

Nazwa  Radisson Individuals Marina Port Ghalib (ex. Sunrise Marina Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Wyświetlono 154 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Magdalena

Zalety

Wady

Brzydkie pokoje

Rog

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

3 różne baseny, jeden dla rodziców z dziećmi z aquaparkiem, drugi strefa cieszy i zwykły. Świetna oferta kulinarna i bardzo zróżnicowana w porównaniu do innych obiektów w Marsa Alam, pokoje sprzątnę codzienne z dużą dbałością.

Wady

Straszę pokoje są słabo wyciszone i wszystko słychać na korytarzu

Ula

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Czysto przestrzennie animacje ciekawe

Wady

Niezbyt dobre jedzenie

Paweł i Ala

Pobyt - Marzec 2025

Był to mój czwarty pobyt w tym hotelu. W ubiegłym roku trzy razy, a w tym roku pierwszy. Moim zdaniem hotel szczególnie godny polecenia. Transfer z lotniska bardzo krótki ( jeden raz trwało to od momentu otwarcia drzwi w samolocie do wyjścia na balkon pokojowy 20 minut). Od nowego roku można zaobserwować znaczne zmiany na korzyść gości hotelowych. Nowością jest : 1: możliwość skorzystania z restauracji ala carte I warto ponieważ restauracja serwuje potrawy całkiem inne niż na “stołówce”. Dodatkowy plus to DARMOWE napoje do kolacji. 2: pojawił się kącik z przyprawami gdzie w około 50 miseczkach oferowane są różne przyprawy mało znane w naszym kraju jednak po degustacji stwierdzam, że wszystkie są super. 3: Bar dostępny 24h. Oczywiście alkohole są wydawane w ograniczonym czasie jednak dla nocnych marków którym zachce się np. Kawy o 1 w nocy nie ma problemu. Dodatkową nowością jest podawanie napojów tylko I wyłącznie w szklanych naczyniach. 4: Zarówno do obiadu jak I przy kolacji a także w barze na plaży każdorazowo oferowane są dwie zjawiskowe zupy I raczej w ciągu całego pobytu ani razu się nie powtórzyły. 5: Pojawienie się wśród załogi hotelowej pani Rania, która na bieżąco wysłuchuje opinii gości I co jest najlepsze po przekazaniu właścicielom wprowadzane w życie. Pani Rania mówi bardzo dobrze po polsku. 6: Oferowane menu także pozytywnie się zmieniło. Zarówno do obiadu jak I kolacji można było liczyć na przynajmniej jeden a najczęściej dwa I więcej rodzajów ryby a także owoce morza w różnej postaci tj. W panierce , smażone, czy w sałatkach lub grilowane. Bardzo często kraby. Reszta jest niezmiennie pozytywna. Obsługa recepcji oraz restauracji czyli kucharze bywający w jadalni jak I kelnerzy bardzo sympatyczni I uśmiechnięci na każdym kroku oferując swoją pomoc. Barmani, ratownicy na plaży zawsze z uśmiechem. W całym hotelu panuje atmosfera wyjątkowo rodzinna. Pokoje duże bardzo wygodne codziennie sprzątane, woda w pokoju dostarczana również każdego dnia. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Woda w parku wodnym podgrzewana. Jedyne co moim zdaniem do poprawy to podgrzewanie wody w basenie dużym na terenie hotelu. Hotel moim zdaniem bardzo dobry I jeśli będę planował kolejny wyjazd do Egiptu to wybór padnie na ten właśnie hotel.

Zalety

Obsługa , kuchnia , pokoje , bliskość lotniska , kręgielni , nocny klub .

Wady

brak podgrzewania wody w basenie na terenie hotelu.

Bernadeta

Pobyt - Luty 2025

Byłyśmy w trzy osoby w hotelu. Po przyjeździe dostałyśmy apartament w samym centrum Mariny,z widokiem na sklepiki. Codziennie sprzątany , wymieniane ręczniki,, dokładane kosmetyki, kawa oraz woda. Hotel czysty,obsługa bardzo pomocna,pani w recepcji mówi po polsku. Jedzenie urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie, w restauracjach czyściutko,kelnerzy dostarczają napoje,sprzątają na bieżąco, nigdy nie czekałyśmy na wolny stolik. Jedzenie cały czas dokładane . Do plaży jeździ busik, ale my nie korzystałyśmy, spacer 5-10 minutowy wzdłuż Mariny. Plaża fajna, rafa parę metrów od brzegu . Na plaży bar, kelnerzy donoszący napoje. Obsługa super. Są dwa baseny, jeden na terenie hotelu (zimny),drugi z Aquapark (podgrzewany) naprzeciw hotelu . Nad basenami też bary oraz obsługa kelnerska. Wieczorami występy .Nam się bardzo podobał ten hotel, gdybym miała wrócić do Port Ghalib, to napewno wybrałabym ten hotel. Z czystym sumieniem polecam ten hotel, tym którzy piszą złe opinie i straszą ludzi, proponowałabym siedzieć w domu.

Zalety

Wszystko było w porządku, hotel super, obsługa super, miejsce super.

Wady

Brak wad

Marek

Pobyt - Luty 2025

Świetne miejsce na wakacje! Hotel znajduje się w samym centrum mariny, więc wszędzie jest blisko – sklepiki, restauracje, fajna atmosfera. Sam obiekt czysty i zadbany, a nasz pokój był naprawdę duży i wygodny. Dwie sypialnie, trzy łazienki, kuchnia, salon i ogromny taras z widokiem na port – idealna opcja dla czterech osób dorosłych. Na terenie hotelu jest aquapark z podgrzewanym basenem, więc nawet w chłodniejsze dni można było się popluskać. Do tego piękna plaża tuż obok, a zaraz przy niej rafa – super miejsce na snorkeling! Woda czysta, a pod wodą można zobaczyć mnóstwo rybek. Jedzenie dobre, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Obsługa bardzo miła i pomocna, zawsze uśmiechnięta. Podsumowując – świetna lokalizacja, komfortowe pokoje, atrakcje na miejscu i cudowna plaża. Idealne miejsce na wypoczynek, zdecydowanie warto!

Zalety

• Świetna lokalizacja – w samym centrum mariny, blisko sklepów i restauracji • Czystość i zadbane wnętrza • Przestronne pokoje • Widok na port z pokoju • Aquapark z podgrzewanym basenem • Piękna plaża tuż obok hotelu • Bliskość rafy koralowej – idealne miejsce do snorkelingu • Dobre jedzenie • Bardzo miła i pomocna obsługa • Spokojna, ale jednocześnie pełna życia okolica

Wady

Brak wad

Marek

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo dobrze usytuowany. Jednak już stary i na pięć gwiazdek nie zasługuje. Pobyt 14 dniowy uważam za udany.

Zalety

Jedzenie jednak bardzo dobre. Widać szef kuchni wie co robi. Ładna plaża z wejściem do wody z brzegu, można na boso. Zaletą jest jeszcze to, że plaża jest osłonięta i nie wieje tak mocno jak w hotelu obok (...). Miła obsługa, nie wymagająca napiwków. Polecam kupowanie wycieczek u Marcela przy schodach na stołówkę. U rezydentów zawsze dużo drożej.

Wady

Stołówka trochę mała, brudne krzesła. W pokoju jak to w Egipcie sprzątanie tylko "rynku" w kątach brudno. Łazienka w standardzie Państwowego Funduszu Wczasowego :) Basen oraz zjeżdżalnie mocno zużyte jednak jeszcze wszystko funkcjonuje. Woda w basenie podgrzewana jednak nie tak ciepła jak to w innych hotelach mogłem obserwować. Dla dzieci w zasadzie jest tylko mini disco. Jest tylko obiekt dla dzieci jednak nic tam się nie dzieje.

Kinga

Pobyt - Luty 2025

Wszystko super. Drinki smaczne. Jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie - były często owoce morza. Piękny port. Trzy baseny jeden największy podgrzewany zimą. Zjeżdżalnie działały. Plaża piaszczysta a woda krystalicznie czysta. Lody tylko na plaży. W barach na obiad frytki i jakieś mięso do tego. Na coś lepszego to trzeba się udać do głównej restauracji. Dostaliśmy apartament z dwoma dużymi pokojami i tarasem z widokiem na basen.

Zalety

Port plaża drinki uśmiechnięci i mili pracownicy

Wady

Naszej łazience przydałby się remont

Tomasz

Pobyt - Luty 2025

Generalnie było fajnie. Przede wszystkim wszędzie była bardzo miła obsługa. Dużym atutem tego kurortu jest możliwość swobodnego poruszania się. Jedzenie moim zdaniem bardzo dobre. Pokój mieliśmy duży i z balkonem. Jak ktoś jest upierdliwy i niezadowolony z życia to na pewno miałby się do czego przyczepić. Bar był otwarty cała dobę co było fajniejsze(...). Najfajniej było na płazy, bo woda najcieplejsza w morzu i generalnie najcieplej tam było. Fajnie grało się w bule i w siatkę.

Wady

Słabe animacje

Agata

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo przyjazny, ładny, zadbany. Personel sympatyczny, jedzenie w restauracji higienicznie przyrządzone - żadnych niespodzianek. Pyszne torty, sery,zawsze można coś dla siebie znaleźć. Na terenie hotelu stragany z pamiątkami co ma swoje dobre i złe strony;) Hotel pięknie położony, ręczniki plażowe do wypożyczenia, kawa herbata,woda w pokoju oraz całkiem dobrej jakości szampon do włosów i suszarka. Pokój jak najbardziej w porządku. Wyjazd uważamy za bardzo udany.

Zalety

Obsługa, połozenie hotelu

Wady

Późne śniadanie to tylko słodkie bułki, czyli same ostatki co zostały bez dołożenia, ale zawsze to coś

Julita

Pobyt - Luty 2025

Położenie hotelu rewelacja. Blisko piękny port i dużo sklepików. Hotel duży. Bardzo wygodne łóżka.

Zalety

Blisko lotniska Wspaniale animacje Mila i pomocną o sługa Piękna plaża Fajne baseny

Wady

Słabo sprzątane pokoje

Pobyt - Styczeń 2025

Szczerze polecam hotel, piękna okolica, port i plaża

Zalety

Animacje super na plaży i na basenie, jedzenie różnorodne i pyszne. Obsługa bardzo miła i pomocna.

6.5

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel blisko lotniska (10 min), blisko ładnej plaży z uroczą rafą, w zacisznej zatoczce. Blisko także sklepy, promenada, mały port. Hotel w zwykłym standardzie, pokoje w sumie nie najczystsze, ale sprzątają panowie, cóż chcieć. Mocno średnia kuchnia, potrawy często wysuszone i mało apetyczne. Wszystkie ciasta smakują tak samo, choć zdecydowanie różnią się wyglądem. Wycieczki do AL Kusajr nie polecam, nic ciekawego. Z innych nie korzystałam. Byłam w styczniu więc pogoda ładna, temperatura 23-24 stopnie, ale zimna woda w morzu, taki Bałtyk. Bardzo silne wiatry, wzmagające uczucie chłodu.

Zalety

Położenie, plaża.

Wady

Nie najlepsza kuchnia, nie najczyściej w pokojach.

Pobyt - Styczeń 2025

Rodzina 2+2. Hotel bardzo przyjemny, jedzenie smaczne, personel niesamowicie uprzejmy. Czystość pozostawia trochę do życzenia, ale to są standardy egipskie, więc należy się z tym liczyć. Pokoje sprzątane codziennie. Drinki fajne (oczywiście z niewielką ilością alkoholu), ale bardzo smaczne. Basen podgrzewany ze zjeżdżalniami - super. Woda butelkowana bez limitu. Lokalizacja fantastyczna. Pokoje duże i przestronne.

Zalety

• pokoje przestronne • smaczne jedzenie • obsługa • lokalizacja • plaża z rafą

Wady

• czystość

Patrycja

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel Radisson w Port Ghalib to prawdziwa oaza luksusu i spokoju nad brzegiem Morza Czerwonego. Wyróżnia się piękną architekturą w stylu orientalnym, doskonale utrzymanymi ogrodami i przestronnymi basenami. Pokoje są eleganckie, wygodne i oferują wspaniałe widoki. Obsługa jest uprzejma i pomocna, a jedzenie smaczne i różnorodne, szczególnie świeże owoce morza.

Zalety

Hotel znajduje się w doskonałej lokalizacji – blisko mariny i raf koralowych, idealnych do nurkowania. To miejsce idealne na relaks i odkrywanie piękna Egiptu.

Aga

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel bardzo przyjemny, bliskość mariny zdecydowanie na plus. Niestety blisko uciążliwy remont/budowa, hałas codziennie od 7 do 17. Na minus łazienka wymagająca remontu.

Zalety

Położenie w marinie i rozproszone budynki. Dobre jedzenie i obsługa, zwłaszcza w barze hotelowym.

Wady

Bliskość budowy oraz kiepski stan łazienki.

Izabela Krzysztof

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel spełnił nasze oczekiwania,obsługa stawała na wysokości zadania,czysto, jedzenie wystarczające,piękna,zaciszna plaża w zatoce,ogólnie jak dla nas pobyt super

Zalety

Wszystko nam się podobało

Wady

Jeżeli mielibyśmy się doczepić,to podczas występów i animacji telebim powinien być albo wyłączony,albo obraz dostosowany do aktualnych występów.

Jan

Pobyt - Grudzień 2024

Pobyt w hotelu mieliśmy w okresie sylwestrowym 2024-2025. Wyjazd był celowo zamierzony w tym okresie aby przebywać tam na imprezie sylwestrowej. Personel w recepcji na przywitanie średnio uprzejmy. W trakcie meldunku souvenir w paszporcie wg. uznania... z prośbą o przydzielenie pokoju z balkonem w strefie ciszy poza licznymi sklepikami ( mając na uwadze wcześniej czytane opinie ). Po załatwieniu formalności grupę przyjezdnych turystów rozprowadza tylko jeden pracownik hotelowy. Trzeba oczekiwać dłuższy czas na zakwaterowanie, w zależności od kolejności przydzielenia pokoju, gdyż wszyscy idą razem wzdłuż budynków hotelu i ten pracownik pojedynczo przydziela kwatery. Otrzymaliśmy pokój na I piętrze, wbrew prośbie bez balkonu, przy samym porcie gdzie cumują statki, dokładnie nad licznymi restauracjami i w strefie galerii handlowej - liczne sklepiki ( w godz. wieczorowo-nocnych straszny hałas, muzyka głośna, wcześnie rano hałas uruchamianych łodzi, pontonów, smród spalin i gotowania potraw na statkach ). Czystość pokoju marna, co prawda widoczny był fakt iż pokoje były niedawno odmalowane, ale na kaflach w łazience leżała jeszcze wszędzie gładź, kurz i brud, meble w całości zakurzone, lustra i szkliwo brudne, pościel na sypialni jednakże była czysta. Ręczniki codziennie w trakcie "sprzątania" pokoju przez obsługę były wymieniane, ale co ciekawe ze zużytych w trakcie kąpieli mokrych ręczników, pracownik tworzył orygami- różne figurki pozostawiając je na sypialni - masakra i szok. Z pokojów na jadalnię, recepcję oraz patio hotelowe trzeba było przechodzić za każdym razem uliczkami wzdłuż sklepików gdzie jak wiadomo sprzedawcy są nachalni i namolni - odległość około 350 m. Jedzenie w miarę smaczne, nigdy nie narzekamy choć mogłoby by być lepsze. Obsługa w restauracji hotelowej beznadziejna, brak uprzejmości, czasami nawet lekceważenie. Baseny raczej beznadziejne. Pierwszy ( średni ) usytuowany w strefie ciszy, wygląd ok ale woda lodowata - jeżeli ktoś lubi "morsowanie" polecam. Drugi duży basen z mini zjeżdżalniami - woda w miarę ciepła jednakżę czystość dna oraz wejście na zjeżdżalnie ( schody ) jeden brud. Obsługa na miejscu widoczna, jednakże nic nie czynili aby ten syf posprzątać. Trzeci basen to tylko brodzik dla dzieci. Na tym był nasz koniec korzystania z basenów w trakcie pobytu. Do plaży poza hotelem spacerkiem można było dojść w 10 min. Można co prawda dojechać z przed hotelu melexem, ale czas oczekiwania na kierowcę był nieokreślony - po prostu miał to gdzieś że ktoś wsiadł do pojazdu i czeka na odwiezienie. Co prawda na terenie hotelu pracuje Pani Renia - która mówi po polsku, można zgłaszać jej wszelkie uwagi, jednakże sprawia wrażenie że nie lubi przyjmować żadnej krytyki na temat negatywnej działalności hotelu i wręcz nie przekazuje dalej tych zgłoszeń. Plaża czysta, piękne rafy koralowe zaraz przy brzegu, leżaki i materace czyste. Przy plaży bar i podawane przekąski, czynny od godz. 10, obsługa pozytywna- szczególnie pozdrawiamy kelnera o imieniu Imbraheem, ręwelacyjny gość, zna trochę słów po polsku, uczynny, pomocny, szacunek dla niego . BIG PROBLEM tylko przy wydawaniu posiłków gdzie notorycznie brakowało miseczek oraz sztućców. SPA - korzystaliśmy trzykrotnie z masażów ( pierwszy zachęcający 20 min gratis ) - warto polecamy. Animatorzy oraz tzw. DJ beznadziejny, nagłośnienie jeszcze gorsze. Notoryczny brak miejsc siedzących wieczorami zarówno na patio oraz w restauracji hotelowej ( gdyż na taką ilość gości stanowczo za małe pomieszczenia oraz ilość siedzisk i stołów ). A teraz fakt najważniejszy - SYLWESTER 2024/2025. Praktycznie do ostatniej chwili personel nie chciał udzielić informacji jak będzie wyglądała impreza sylwestrowa w hotelu, tłumacząc że do pokoi zostaną w dn. 31.12 dostarczone informacje pisemne w jaki sposób zostanie zorganizowana. Okazało się, że ugoszczono jedynie gości kolacją w godz. 18-21. Potem do 22.40 zagrał na patio jakiś grajek i przez chwilę pseudo DJ. Po czym impreza została zakończona. NIC WIĘCEJ SIĘ NIE DZIAŁO- po prostu totalnie zlekceważyli gości hotelowych. Jedyną atrakcją był otwarty bar w restauracji hotelowej, lecz nie wiemy do której godz. bo opuściliśmy obiekt. Za to UWAGA: od momentu przyjazdu do Egiptu na wczasy wszędzie nachalnie chodzili pracownicy hotelu i usilnie proponowali sprzedaż biletów wejściowych po 15$ od osoby na sylwester do dyskoteki RED CLUB usytuowanej zaraz obok patio hotelowego ( rzekomo już poza hotelem ). Z uwagi na zaistniałą sytuację i brak jakiejkolwiek imprezy sylwestrowej w hotelu niejako zmuszeni byliśmy zakupić bilety i skorzystać z imprezy w RED CLUB. Zastanawiający był tylko fakt, iż około godz. 01.00 do dyskoteki zeszło się dużo osób którzy byli pracownikami hotelu.... Ale to już tylko moja uwaga. NIE POLECAM tego hotelu, a już na pewno nie w okresie sylwestrowym.

Zalety

Czysta plaża i woda. Nielimitowany dostęp do butelkowanej wody pitnej. Czystość na terenie hotelu - poza pokojami oczywiście.

Wady

Personel w większości nieprofesjonalny. Baseny beznadziejne. Znaczna odległość do plaży. Animatorzy hotelowi beznadziejni - brak profesjonalizmu i codzienna monotonność. Brak miejsc siedzących dla gości na patio i w restauracji barowej. Brud w pokojach, wykorzystywanie brudnych ręczników do innych celów - orygami.

Radisson Individuals Marina Port Ghalib (ex. Sunrise Marina Resort)