Atrakcyjne położenie: w północnej części Słonecznego Brzegu, ok. 900 m od centrum kurortu i aquaparku, ok. 25 km od lotniska.
Tylko 500 m do szerokiej i piaszczystej plaży.
Udogodnienia dla najmłodszych: brodzik, łóżeczko dla dzieci (płatne).
Dla aktywnych: siłownia i sporty wodne na plaży (odpłatnie).
-dodam tylko ze srednie wrazenie popsul szef hotelu wyzywajac goscia hotelowego z dzieckiem od \"idiotow\" ze ten wzial kolacje w ostatnim dniu gdyz mial opozniony lot z winy biura o ok 8 godz, . zenujace tez byly animacje i atrakcje dla dzieci, wraz z placem zabaw na ktorym byla jedna uszkodzona hustawka. i mozna by tak jeszcze dlugo.
-czyste pokoje, wymianiane reczniki i posciel, dobry internet.
-widok z polowy pokoi na drugi hotel -slabo urozmaicone posilki, szczegolnie sniadanie tragiczne, w dodatku zawsze chlodne (parowki, jajecznica i sadzone), kawa i herbata tylko do sniadania, reszte dnia brak cieplych napoi, tylko dwa soki ktore trudno wypic, oferta all inclusiv bez przekasek w barze, tylko drinki z rakiji, wodki, gin i rum. -odleglosc od plazy jak hotel i biura podaja 300m to chyba dla latajacych, idac chodnikiem jest 850m, a do morza nawet 1000m, spacer uciazliwy przez ruchliwa ulice,
Pokoje duże,przestronne i czyste. Basen mały ale wystarczający. Jedzenie bardzo monotonne.
czysty
monotonne jedzenie
W hotelu byliśmy 9/2017. Hotel bardzo nowoczesny, zadbany, czysty i dobrze położony (8 minut spacerkiem do plaży). Zaletą są duże pokoje, z dużymi balkonami. Na balkonie przydatna suszarka, na której można wysuszyć mokre rzeczy, a łazience suszarka do włosów wbudowana w ścianę. Codziennie sprzątane pokoje, a wymiana ręczników co 2 dni. Pyszne obiady i kolacje- duży wybór. Śniadania z kolei mało urozmaicone. Co dziennie świeże owoce i warzywa. Obsługa bardzo miła, pomocna, rozumie po angielsku - choć nie wszyscy. Alkohol - liczba do wyboru w all inclusive wystarczająca jak dla mnie- dwa wina do wyboru i kilka drinków w tym np. gin z tonikiem, rakija. Napoje bezalkoholowe słabe (napój pomarańczowy i wiśniowy), dlatego piłam tylko wodę.
Nowoczesne i bardzo czyste pokoje, z dużym balkonem z widokiem na basen (wszystkie). Bardzo miła obsługa. Pyszne jedzenie
Kiepskie napoje bezalkoholowe (dwa napoje do wyboru i tylko czarna herbata), brak wyboru zup (codziennie tylko rosół).
Pobyt w tym hotelu oceniam na 10 punktów. Pokoje super, wyżywienie również, obsługa miła, pokoje czyste, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, co drugi dzień, pościel raz w tygodniu;-) Naprawdę polecamy ten hotel. Położony jakieś 15 minut spacerem od morza, ale to może być jego zaletą. Pozdrawiamy serdecznie.
pokoje, wyżywienie, klimat ;-)
Wyjazd zaliczę do udanych choć nigdy więcej nie wykupie wycieczki z biura Sun&Fun- rezydentka to jakaś kamfora, widzieliśmy ją raz, a o informacje o wylocie musieliśmy się prosić i wydzwaniać do niej. Wylot z Polski był koszmarem, miał być o 6 rano, usłyszeliśmy, że jest opóźniony i ma być o 22:45, dostaliśmy hotel (hotel airport Okęcie) dowiadywaliśmy się po śniadaniu ok. 10:30 w recepcji o godzinę wylotu- nic nie było wiadomo, a spływające do ans informacje cały czas były zmieniane i niepewne, o godzinie 12:30 kiedy poszliśmy zapytać sie w recepcji czy coś wiadomo usłyszeliśmy, że wylot jest o 13:30!!!!!! Nikt nas nie poinformował! Na szczęście dzięki obsłudze hotelu i lotniska dotarliśmy na miejsce. Biuro Sun&Fun nie zadzwoniło, nie wysłało smsa zrobiło dosłownie NIC! Przez cały czas oczekiwania na samolot byliśmy zdani sami na siebie żadnego zainteresowania klientem, zapłać i radź sobie sam... W Słonecznym Brzegu ceny są porównywalne bądź trochę droższe od Polskiego morza, euro można wymieć po kursie 1.905 ( pamiętając o tym żeby była informacja no commission oraz o przeliczeniu otrzymanych lewów- nas w jednym kantorze oszukali na 5 lewów- po odejściu od kasy nie ma tam reklamacji). Na wycieczkę polecam Aquapark Nessebar- 40 lewa wejście na cały dzień- codziennie jeżdżą darmowe busy. Przykładowe ceny: Leżak na plaży od 10 do 8 lewa za dzień, parasol tak samo (na darmowej plaży ścisk), piwo na mieście 1,99 Kamienitza do 4 lewów np. Staropramen, pamiątki np. magnesy 1-4 lewa, okulary 10 lewa, buty np. podróbki conversów 35-45 lewa, kukurydza 2-3 lewa, kulka lodów 2 lewa, mała woda 0,40-0,80 lewa, wódka Sobieski 0.7 21 lewa, wisky Lam 0,7 14 lewa, wina od 2 lewów do 30 lewów, kawałek pizzy 3 lewy, papierosy 4-6 lewa, leki 15 lewa 24 pastylki Strepsils. Hotelu Riagor nie polecam i ja na pewno tam nie wrócę, chyba że jako do samego hotelu bo opcja all inclusive jest nieopłacalna i nie warta żadnych pieniędzy.
+Położony w cichej i spokojnej dzielnicy. +Pokoje w wersji de lux wyglądają schludnie są zgodne z zdjęciami z strony hotelu. +Darmowe wifi na basenie i recepcji ( w pokojach od strony basenu wifi łapie również na balkonie i czasem w pokoju)- wifi w pokojach jest dodatkowo płatne. + basen nieduży choć wystarczający, przez tydzień nie było tłoku ani problemu z leżakami +Hotel jest dość nowy choć base już się trochę sypie, wypadające kafelki i proszę uważać na białą kratkę dookoła, zapada się pod dorosłymi jak i dziećmi.
Zacznę od najgorszych: - JEDZENIE to istna tragedia, śniadania były straszne, obrzydliwa jajecznica,pseudo parówki, ser żółty, ich ser biały serene, pomidor, ogórek, paskudne szynko kiełbasy 2 rodzaje. Obiady i kolacje zjadliwe choć bez rewelacji. Bardzo mały wybór, dwie zupy codziennie te same-jedna zimna (która była na każdy posiłek) druga ciepła, kurczak, wieprzowina w sosie, ryż, ziemniaki ewentualnie ryż i makaron. Mieliśmy wrażenie, że to co nie było zjedzone na śniadanie zostało dodane do obiadu, a z obiadu do kolacji. Dojadaliśmy na mieście. \"Restauracja\" hotelowa jest 2 gwiazdkowa choć w opinii 6 osób nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę. Zdjęcie na stronie prezentuje smaczne jedzenie, w rzeczywistości jest rzucone jak w chlewie, w codziennym użytku są tylko \"dwa wózki\" jako szwedzki stół wcale nie bogato zastawione. Moim zdaniem dla dzieci wógóle nie było tam jedzenia chyba że raz na tydzień frytki i codziennie na obiad 3 smaki lodów. Owoców właściwie totalny brak. -DRINK BAR kolejna tragedia!! Jak się okazało w wersji all inclusive drink bar był tylko na zewnątrz od 10:00-22:00, podawane: piwo Kamenitza (smaczne choć festiwalowe a nawet obawiamy się że alkoholu w ogóle w sobie nie miało), wódka rosyjska- paskudztwo, gin i jeszcze coś miętowego, wino białe i czerwone (oba wytrawne,a wręcz kwaśne) do tego woda, sprite i cola i nie łudźcie się że smaczne bo pokroju najtańszej coli z dolaną wodą i bez gazu. Oczywiście bar który prezentowany jest na zdjęciach jest dodatkowo płatny, tam znajdują się normalne alkohole. Naszym zdaniem nie opłaca się all inclusive w tym hotelu, wydaliśmy dodatkowo bardzo dużo pieniędzy na jedzenie i alkohol. - Pokoje utrzymane w dopuszczalnym porządku ale o czyste ręczniki trzeba było się prosić. Przez tydzień czasu pościel wymieniona raz dopiero po zostawieniu napiwku. - Obsługa nie zna angielskiego i jest niezbyt sympatyczna, są nastawieni na rosyjskich turystów których jest pełno w hotelu (robią dużo hałasu, pchają się do jedzenia i po tygodniu niedobrze się robi jak słyszy się ich język). -Bardzo dużo rodzin z dziećmi- duży hałas. - Do plaży 500 metrów to chyba trzeba przelecieć nad budynkami, rzeczywista odległość to około 1 km może trochę mniej.
Hotel b.czysty i komfortowy, pokoje duże i bardzo fajnie urządzone i wyposażone, sprzątane codziennie,kuchnia w porządku każdy znajdzie coś dla siebie , położenie w spokojniejszej części słonecznego brzegu,do plaży 7-10min spacerkiem, basenik komfortowy,ogólnie polecam dla osób bez dzieci bo prócz basenu nie maja innych atrakcji ale uważam to tez za pozytyw gdyż całe miasto oferuje wiele atrakcji a hotel może być już dla nich odpoczynkiem spokoju.
czysto, komfortowo,
mało atrakcji dla dzieci,słaby zasieg wi-fi
wakacje uważam za udane, mimo że sam Słoneczny Brzeg nie powala. klimat rodem z Mielna w latach 90 i zbyt wielu atrakcji nie oferuje. polecam wybrać się do starego Nesebaru - zachwyca! Aquapark w Nesebarze też warto odwiedzić - zabawa dla wszystkich na cały dzień, różne stopnie trudności zjeżdżalni, więc każdy znajdzie coś dla siebie. euro mozna wymienic na miejscu. wazne , zeby wybierac kantory bez prowizji (no comission) i przeliczyc pieniądze od razu. niestety, zdarzają się oszustwa malo kto mowi po angielsku i latwiej dogadac sie po polsku i na migi. niestety wszystko nastawione na gosci z Rosji... nie polecam także biura Sun&Fun. kompletny brak zainteresowania klientem. dzięki ich niekompetencji i braku jakichkolwiek informacji o zmianie godziny odlotu prawie spóźniliśmy się na lot, a o lot powrotny musielismy dowiadywac się sami, bo rezydentka nie raczyła nas poinformować.
hotel położony z dala od gwaru głównej promenady. jest naprawdę cicho i spokojnie hotel jest zadbany i czysty blisko do centrum i środków komunikacji w barze alkoholu do drinków nie żałują czysty basen i duzo wolnych lezakow
kuchnia ma góra 2 gwiazdki. mały wybór posiłków, z reguły chłodnych i niestety wszystko pływa w tłuszczu. jeśli ktoś ma problemy z trawieniem, polecam zaopatrzyć się w leki na niestrawność. sniadania dzien w dzien takie same: parowki, jajka na twardo, zimna jajecznica, sery, wedliny, platki z mlekiem w barze tylko lokalne alkohole, które nie wszystkim będą smakować. dodatkowo płatny bar w lobby obsługa nie mówi po angielsku (oprócz może jednej albo dwóch osób), więc czasami naprawdę było ciężko się porozumieć. do plaży 500 m może jest w linii prostej. w rzeczywistości jest to ok 10-15 minut spaceru
W Hotelu Riagor byliśmy we wrześniu 2016. Sam Hotel budził pozytywne wrażenia. Natomiast po wejściu na stołówkę czar prysł. Śniadania były codziennie takie same i nie podgrzewane po podaniu, stąd jajecznica była zawsze letnia lub zimna. Wędliny raczej gorszej jakości, same mielonki itp., sery podobnie. Kawa z automatu nie stała nawet koło kawy. Na pozostałych posiłkach było dużo warzyw :) dało się coś wybrać, ale nie wszystko było smaczne. Na zdjęciach z Hotelu widać 2 bemary i to w zasadzie jest cała stołówka. Obsługa pracuje jakby z musu, w zasadzie więcej im się nie chce niż chce. Poplamiony obrus na śniadaniu będzie zmieciony zmiotką, a na obiedzie i kolacji dalej będzie ten sam brudny. Zdarzyło się, że w barze przy basenie barman podawał mi drinka z papierosem w ustach, lub kładąc do na ekspresie do kawy. Internet jest bezpłatny, działa w okolicy recepcji i przy basenie. W TV nie ma polskich kanałów. W całym hotelu dla dzieci są dwie "atrakcje" basen i lody do obiadu. Ogólnie jeżeli ktoś jest na diecie, lub jedzenie nie jest dla niego istotne to polecam ten hotel. Jest czysto, bardzo spokojnie, pokoje są przestronne z balkonami, a centrum świetnie skomunikowane, koniecznie trzeba odwiedzić Aquapark Paradise- świetna zabawa na cały dzień :)
Bardzo dobre możliwości komunikacji (2 minuty do przystanku autobusowego: Aquapark, Nessebar),do piaszczystej plaży szybkim krokiem 5 minut, do promenady równie blisko. Pokoje czyste, sprzątane regularnie. Okolica spokojna. Przy basenie słońce jest prawie cały dzień.
Posiłki, obsługa, bar, internet, telewizja.
Nie wiem skąd negatywne opinie dotyczące jedzenia. Wybór jest naprawdę ogromny, będąc na diecie weegetariańskiej i ja mogłam znależć coś dla siebie, codziennie cukinie, kabaczki (przyrządzone po bułarsku, świetna sprawa!) , ziemniaki w przeróżnych postaciach, sałatki lokalne itd, zawsze owoce i przękąski między głównymi posiłkami. Lokalizacja jak najbardziej dogodna - blisko plaży szerokiej i piaszczystej idealnej do relaksu. Obsługa przemiła , mam kontakt z nimi do dziś! wspaniali ludzie i atmosfera :) wieczory przy oświetlonym baseniku coś wspaniałego. Plusem są duże tarasy w każdym pokoju - do własnego użytku, pokoje czyste przestronne codziennie sprzątane. Naprawdę polecam!!!!!!! Za rok jeśli wrócę do Bułgarii to na pewno tylko do Riagora:)
lokalizacja, przemiłasługa, czystość, kolorowe menu (dużo warzyw)
zdecydowany brak!
Hotel ogolnie bardzo slaby. obsluga siedzaca jakby za kare. Obsluga pila jawnie i nikt sobie z tego nic nie robil... w tym ochrona. Co do posrednia Sun&Fun starajcie sie trzymac od nich z daleka. fatalna obsluga. po zaplaceniu maja cie gleboko.... zero kontaku. dzieki zaangarzowaniu sun&fun oraz wakacje.pl o maly wlos bysmy nie wylecieli i wrocili. Poinformowali o opoznieniu samolotu, ale o przyspeszeniu opoznienia juz nie. ledwo zdazylismy przedluzajac wylot o 30 min. ( z czego jedna para juz nie zdazyla na samolot) Gdyby nie wakacje z dobra ekipa to uznalbym wyjazd za bardzo slaby. Polecam sloneczny brzeg jako atrakcje na dzien gora dwa i jezdzenie po okolicy. polecam nessebar(stary nessebar oraz aquaparkl) oraz varne
Ladne pokoje. podgrzewany basen (mialem takie przynajmniej wrazenie)
brak mozliwosci porozumienia sie z obsluga (tylko rosyjski chociaz tez slabo), wifi bardzo slabe, dostepne w holu i na basenie (czesto sie zrywa), zimne i paskudne jedzenie (z niewielkimi wyjatkami) obsluga na bardzo slabym poziomie bar przy basenie(all inclusive) bardzo slabo ogarniety. piwo slabe w smaku jak i mocy (max 2%)
Sam Słoneczny Brzeg jako miejscowość jest do wytrzymania na tydzień, no chyba że ktoś lubi oglądać same hotele. Hotel Riagor jest hotelem dla tych osób, które cenią sobie cisze i spokój. Mały bez animacji, ale czysty z przestronnymi pokojami, mini lokówką w pokoju. Posiłki były dobre. Tylko jajecznica na śniadanie była zimna. Oczywiście byli tacy co narzekają, że posiłki są monotonne. Ale czy w domu też codziennie inny obiadek z kilku składników. Ogólnie głodna nie chodziłam a miała opcję all inclusive. Drinki były niezłe. Panie nie żałowały alkoholu. Z Hotelu prosto można dojść kawałeczek do dworca autobusowego. Do Warny autobusem jedzie się 2 godziny w jedną stronę. do Nesseberu można iść piechotą ok. 2 godzin lub pojechać autobusem miejskim. Bilety w cenie 1,30 leva i kupuje się u konduktora, który sam chodzi po autobusie.
Czysty, zadbany, pokoje przestronne, lodówka w pokoju
Mały basen - to dla tych, którzy lubią popływać, posiłki czasami były zimne
Hotel położony w cichej okolicy, jednocześnie w niedalekiej odległości od plaży i centrum miasta. Miła obsługa, Polka w obsłudze hotelu. Zawsze wolne leżaki przy basenie co się nie zdarza w innych hotelach. Jedzenie w restauracji w dużych ilościach, jak jakaś potrwa się kończyła zaraz była dokładana. Jedyną wadą posiłków były ciągle dania z drobiu. WI-FI w lobby w recepcji oraz do dyspozycji gości hotelowych bezpłatny komputer z internetem w recepcji. Hotel polecam dla rodzin z dziećmi poszukującymi ciszy i spokoju. Goście głównie z Rosji, Polski, Rumunii, Mołdawii oraz Bułgarzy
Hotel czysty zadbany, bardzo miła obsługa. Położenie w cichej okolicy, kameralna atmosfera w hotelu.
Monotonne jedzenie. Ciągle dania z drobiu
Hotel naprawdę wart polecenia dla ceniących spokój i ciszę. Bardzo czysty, nowy. Sprzątanie codziennie. Pokoje duże, wygodne, funkcjonalnie urządzone. Bez problemu można zająć sobie leżaki przy basenie, nie ma tłoku. Brak animacji, placu zabaw i innych rozrywek, więc jeśli ktoś jedzie z dziećmi musi to brać pod uwagę, że dla dzieci jedyną atrakcją będzie basen. Słaby dostęp do internetu, tylko na dole przy recepcji i często się rozłącza. Jedzenie dobre, smaczne, trochę monotonne śniadania (codziennie to samo, więc po 2 tygodniach może się nudzić). Pozostałe posiłki bez zarzutu, może wybór nie jest oszałamiający, ale każdy wybierze coś dla siebie i codziennie można skomponować sobie inne danie. Kilka dań było rewelacyjnych. W barze przy basenie wybór alkoholi skromny. Do południa i popołudniu kawa wraz z ciastem - w barze przy basenie. Do plaży spacerkiem ok 10-15 minut. Blisko hotelu sklepy, apteka, przystanek autobusowy. Jesteśmy bardzo zadowoleni i pozdrawiamy przemiłą Polkę pracującą w hotelu - p. Paulinę :-)
Spokojna okolica, blisko centrum, blisko przystanek autobusowy, dobry jako baza wypadowa na wycieczki.
Problem z internetem, brak animacji.
Hotel oznaczony 3***, ale nie mam pojęcia dlaczego? Jest czysto, więc może dlatego? Hotel dobry jako baza wypadowa w miasto lub dla osób które lubią wczasować siedząc przy basenie, ewentualnie upijać się przez 7 dni tanimi alkoholami. Nie polecam dla rodzin z dziećmi. Nie ma (poza basenem) kompletnie nic dla dzieci.
Basen, dziewczyna z Polski w obsłudze hotelu, cichy z dala od zgiełku gł. ulicy i imprez
Brak JAKICHKOLWIEK atrakcji, zabawek, placu dla dzieci, pod tym względem, dla dzieci 0! Katorżniczo męczące identyczne śniadania - dzień w dzień 7 dni, kawa (w all inc.) tylko do śniadania, później płatnie, 4 alkohole dostępne w all niskiej jakości, no może poza piwem, które jest smaczne. Brak wentylacji w łazience, zamontowane co prawda wentylatory, ale nie działają. Wi-Fi ma bardzo słaby zasię, tylko w holu. A DO PLAŻY JEST OK. 1,5 KM A NIE 300M JAK PISZĄ W OPISIE HOTELU! Klima 7 dnia zaczęła kapać w pokoju. 2 dziewczyny na recepcji nie znają żadnego języka poza rosyjskim (no i oczywiście bułgarskim)
Pomimo \\\"średniej\\\" oceny jaką wystawiamy hotelowi, nasze wrażenia ogólne są pozytywne a nasz wypoczynek uważamy za udany. Hotel i tak służył nam tylko jako baza noclegowa i żywieniowa a większość czasu spędzaliśmy na pięknej piaszczystej plaży, oddalonej od hotelu o około 700m - jakieś 15 minut spacerkiem. Hotel Riagor z pewnością należy to hoteli \\\"ekonomicznych\\\" więc nie ma się co spodziewać luksusów, ale możemy go z czystym sumieniem polecić jako zasługujący na swoje 3 gwiazdki.
Hotel dosyć nowy więc jest czysty i zadbany. W ustronnym miejscu, z dala od zgiełku i centrum kurortu. Obsługa miła i uprzejma. Pokoje i łazienka schludne, czyste.
Brak atrakcji zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych - jest to hotel \\\"ekonomiczny\\\" więc nie ma się czemu dziwić... Jedzenie \\\"cateringowe\\\" (dlatego często chłodne)- mało urozmaicone, przeważnie średnio smaczne ale zdarzały się bardzo dobre dania. Mało owoców i deserów, kawa i herbata tylko do śniadania. Napoje \\\"z automatu\\\" - sztuczne i kolorowe. Wybór darmowych alkoholi w ramach All Inclusive bardzo skromny - wino białe i czerwone wątpliwej jakości z automatu :), wódka, gin, rakija i piwo. Budka przy basenie z alkoholami żywcem wyjęta z filmów Barei :)... Drinki w ramach All Inclusive w plastikowych kubkach serwowane w godz. 10:00-22:00. Tylko nieliczne osoby z obsługi władały językiem angielskim. Basen bardzo mały, słabe Wi-Fi.