Sataya Resort (ex. Labranda Sataya Marsa Alam)

Hotel Sataya robi wrażenie od przekroczenia bramy wjazdowej,którą mijaliśmy w nocy więc urok oświetlenia robił swoje.Zaczanając na recepcji i na niej też potem kończąc od A do Z ,panowie cały pobyt pomocni,uprzejmi i uśmiechnięci.Pokój duży, czysty do granic możliwości, pan który zajmował sie sprzątaniem naszego budynku wiec miedzy innymi pokoju w którym przebywałem,bardzo sympatyczny,uprzejmy i zostawiał zawsze nam coś z ręczniczków co było świetne i rozweselało.Jadalnia hmm jak czytałem opinie innych przed przyjazdem zastanawiałem sie co może być nie tak,ale okazało sie że to tylko z głową opiniujących coś było nie tak 🤣podejrzewam że w (...). Byli i (...) Widzieli.Wkurzaja mnie takie bez podstawne opinie ,oczywiście śniadania jak w hotelach w całej Europie a mialem okazję ich juz kilkanaście odwiedzić mogą być na jedno kopyto ale co robić na śniadania nawet w domu ??są jakieś dane składniki używane latami w Europie tylko tyle ze w Sataya są one wszystkie na raz i jest ogromny wybór wiec proszę ludzi zastanówcie się co macie na codzień i potem porównujcie.Obiady rewelacja a kolację tematyczne poprostu tip top👌.Do tego z mojego biura miałem dodatkowo do wyboru 3 kolację w restauracjach -Włoska (pizza)(makarony) i azjatycka,skorzystałem tylko z 2 Azjatycka rewelacyjne smaki a osobiście gotuje często oraz duzo jadam jak tylko mam okazję wiec wiem co pisze.No i Pizza w barze na plaży (polecam na romantyczna kolację przy szumie fal).Do tego pełno Animacji w rożnych stylach i miejscach na rozległym terenie kompleksu,pełno rozrywki ,baseny podgrzewane, atrakcje sportowe.Teraz minusy ale kto bywa w tych krajach to wie-Panowie naganiacze,zacznę od masażu, jest ich bardzo dużo, po dwa cena nagle dolary sa dla nich nie opłacalne i jak mówisz nie masz euro to ostatecznie biorą dolary,ale to cały egipt teraz kombinuje ,złodziejstwo straszne duzo by opowiadać,byłem w Tunezji oczywiście tez sie targowali ale cena ustalona cena zapłacona a tutaj w terminal wpisują swoje niby przeliczone z dolarów bądź euro ale jak sobie samemu przeliczałem to tak naprawdę często brali więcej niż wgl przed targowaniem oczywiście wyłapywałem korzystając z aplikacji i przelicznika i wychodziłem to jeszcze krzyczeli.Tak że najlepiej mieć na wszystko gotówkę w dolarach i koniec.Dalej co do hotelu Pan namawiający na wycieczki z Eagle Safari ,drogo chamsko i jeszcze pretensje że nie wykupione u niego tylko u kogoś innego np ze swojego biura podróży bądź jak w moim przypadku z wakacjionline,zaczyna straszyć że to niebezpieczne ,groźne, (...).Masaże kiepskiej jakości nie polecam.A tak to hotel ,atmosfera poprostu rewelacja

Przepiękny hotel położony na ogromnym obszarze, zadbany zielony i bardzo czysty. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane. Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne, codziennie dania tematyczne. Na plaży hotelowej jest molo, z piękną rafą koralową. Jeżeli ktoś boi się snurkować na głębokościach, to w połowie mola można zejść do morza i też pooglądać rybki stojąc w wodzie. W hotelu jest SPA, które posiada groty solne z soilą ze słonego jeziora położonego w Egipcie. Takiej groty nie znajdziecie w Polsce, zabieg polega na zsypaniu ciała solą (tak jak mumia) na kilkanaście minut - wrażenie niesamowite. Na największą pochwałę zasługują ludzie, którzy tam pracują. Prawie wszyscy z obsługi mówią po polsku, są bardzo mili, uprzejmi i cenią polskich turystów (90 % gości w tym hotelu to Polacy). Polecam bardzo gorąco , Polacy wracają do tego hotelu po kilka razy ze względu na niesamowitą obsługę.

Hotel bardzo ładny, zadbany, czysty. Dużo zieleni i bardzo nastrojowo wieczorami dzięki dużej ilości lampek.

Hotel czysty, obsługa bardzo przyjazna i uśmiechnięta.

Hotel czysty jest gdzie spacerować z mnóstwem atrakcji. CAŁA OBSŁUGA NADUŻY PLUS 🥰

Nazwa  Sataya Resort (ex. Labranda Sataya Marsa Alam)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Luksusowa marina z restauracjami i sklepami

Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem

Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię

Wyświetlono 97 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Wysoki poziom obsługi

Wady

Więcej informacji w widocznych miejscach na temat animacji

Patrycja

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Bardzo zadbany, duży teren, bardzo miła obsługa, jedzenie.

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Blisko hotelu jest ładna plaża z dostępem do raf.

Wady

W barach hotelowych są niemili barmani i brak dobrej jakości alkoholu.

Pobyt - Październik 2025

Hotel czysty, obsługa bardzo przyjazna i uśmiechnięta.

Zalety

Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne. Spokój nad plaży nad morzem. Animatorzy, którzy są bardzo zaangażowani, ale nie nachalni.

Magdalena

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Mimo dużej ilości gości nie było to odczuwalne na plaży miejsce na leżakach miejsce .

Pobyt - Październik 2025

Pobyt oceniam bardzo dobrze ☺️pokój duży , przestronny , mnóstwo wypielęgnowanej roślinności dookoła. Obsługa przemiła , bardzo duży wybór pysznego jedzenia :)

Zalety

Duży , przestronny z piękną roślinnością :)

Wady

Nie znalazłam ani razu lodów 🫣😁

Aleksandra

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel choć wymaga odświeżenia jest bardzo fajny , czysty z dobrym jedzeniem i miłym personelem. Dodatkowym atutem są animatorzy z kilku krajów w tym z Polski. Kilka basenów w tym jeden tylko dla dorosłych to też fajna sprawa . Ja jechałam tam zęby odpocząć i się udało . Każdy znajdzie tam coś dla siebie zrówno kulinarnie jak i wypoczynkowo. Pokoje czyściutkie i przestronne.

Zalety

Nienachalne animację w ciągu dnia , ładna rafa dobre jedzenie. WiFi dostępne na terenie całego hotelu.

Wady

Dosyć płytkie morze przy samym hotelu .

Radosław

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel jest godny polecenia,pokoje czyste, ładne i przestronne.Troche monotonne jedzenie i słabe animacje. W hotelu w większości Polacy,Włosi i Niemcy. Brak Rosjan.

Zalety

Przestronne czyste pokoje, dostępne wi- fi na terenie całego obiektu ( basen i morze).

Wady

Dobre ale monotonne jedzenie. Bardzo głośna klimatyzacja w pokoju.

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel przestronny, piękna roślinność. Duża ilość basenów do wyboru (jeden z basenów z leniwą rzeką dookoła- TOP). Pokoje przestronne , wymagające lekkiego odświeżenia, ale nie wpływa to na jakość pobytu. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Kelnerzy super, uśmiechnięci, pozytywnie nastawienie. Super SPA. Dobra rafa. Nie jest to może super ultra all inclusive z najwyższej półki ale za te pieniądze bardzo solidny poziom.

Zalety

Piękna zadbana roślinność, leniwa rzeka (super relaks) płynąca wokół jednego w basenów

Wady

Pokoje , szczególnie łazienka i balkon do odświeżenia

Pobyt - Sierpień 2025

Super bardzo fajny hotel miła obsługa smaczne jedzenie rewelacyjne animacje

Zalety

Miła obsługa super animacje

Aga

Pobyt - Sierpień 2025

Znakomity hotel, czysty, z kilkoma basenami i urokliwą plażą. Przy brzegu idealne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi. Po środku pomostu zejście do morza, gdzie jest dno piaszczysto-żwirkowe (przyjemne). Wydzielone miejsce do pływania. Wokół są też rafy oraz piękne kolorowe rybki, które można podziwiać snurkując. Na końcu pomostu miejsce do nurkowania i dla umiejących dobrze pływać. Można tam podziwiać piękne rafy i cudne rybki. Jedzenie dość różnorodne i smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Śniadania zwykle wyglądają tylko tak samo ale naprawdę każdy jest w stanie coś dla siebie smacznego wybrać. Obsługa nie jest nachalna ale pomocna. Mając porównanie z tureckimi bardzo dobrymi hotelami, jedynie animacje wieczorne pozostawiają trochę do życzenia. Jest jednak szansa, że to się jednak zmieni, gdyż pod koniec naszego pobytu, zarząd nad hotelem przejęli Turcy. Z chęcią wybiorę się tam jeszcze raz.

Zalety

Czysty, znakomita plaża, fajne baseny, dobre i smaczne jedzenie-dość duży wybór, miła obsługa.

Wady

Dla mnie brak. Jeśli jednak ktoś szuka super wieczornych pokazów, to chyba tylko to może być minusem. Ale jest szansa, że to też się poprawi.

Wojciech

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu udany. Jedzenie minimalnie gorsze niż przyzwyczailiśmy się w Turcji, ale wystarczające. Pokój rodzinny ok. dla 4-osobowej rodziny.

Zalety

Blisko morza, zadbany teren, udany basen rzeka, z którego najwięcej korzystaliśmy, dostęp do rafy, Wifi bez dopłat, przez pierwszą połowę pobytu w głównej restauracji klimatyzacja nie była nachalna, potem to się trochę pogorszyło. W pozostałych pomieszczeniach (np. recepcja) też to było ok. Wybór kilku basenów, w tym podstawowe zjeżdżalnie.

Wady

Wolne darmowe wifi, wykończenie pokoi trochę w starym stylu, w pokoju po przyjeździe nie działała klimatyzacja, ale naprawiono następnego dnia, gdy zgłosiliśmy (choć na część dnia serwisant zostawił nasz pokój otwarty i sobie poszedł). Na odludziu, mało przedstawień wieczornych. W sedesie klapę trzeba trzymać pionowo jak w dawnym PKP.

Ola

Pobyt - Lipiec 2025

Bardzo dobry hotel. Byłam miło zaskoczona jakością jedzenia mimo nie dużego wyboru. Pokoje nie są najnowsze ale czyste i zadbane, a personel bardzo miły zwłaszcza na głównym basenie. Polecam usługi diving club przy hotelu, Pan Mohamed jest bardzo fajny gość. Animacje mogłyby być bardziej urozmaicone. Potańcówka na plaży była bardzo fajna ale zbyt krótko.

Zalety

Jedzenie. Bitch party.

Wady

Brak leżaków na basenach z uwagi na rezerwacje przez hotelowlczów, którzy robili rezerwacje leżaków na plaży i przy basenie. Za mało leżaków na plaży. Pan z baru przy recepcji potrafi być chamski. Obsługa na stołówce za mało zwracała uwagę na posprzątanie stolików po kolacji, często trzeba było się dopominać o sztuce, a o napojach nie wspomnę, rzadko kiedy była propozycja podania czegoś do picia, trzeba było ustać w kolejkę po napoje i samemu je przynieść.

Tomasz

Bardzo dobry hotel miła obsługa polecam jakość do ceny 5 gwiazdek

Zalety

Duże pokoje dużo basenów bez problemu z leżakami kuchnia spoko. Menadżer z restauracji (...) bardzo miły i pomocny.

Wady

Nie zauważyłem

Barbara

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel piękny, duży, czysto . Obsługa bardzo dobra w restauracji czy Pan sprzatajacy. Wrazie potrzeby wszyscy bardzo pomocni . Fajne zajęcia dla dzieci . Rafał przy pomoscie ładniejsza niż na wycieczce przeszklona łodzią. Skaczące delfiny skradły moje serce. Minusem są ludzie polecający usługi spa itp . Jeśli nie chcecie tego wysuchiwac to przy ręcznikach proscie o czerwona szmatkę, wiesza się ją na parasolu ,powinno pomóc. Pobyt oceniam wysoko i szczerze polecam . Barbara

Zalety

Resort duży, zadbany ,niczego nie brakowało

Wady

Nie ma wad

Łukasz

Pobyt - Lipiec 2025

Wakacje uważam za udane. Nie było problemu z dostępnością pokoi, czy overbookingu. Obsługa miła, pomocna. Jedni uśmiechnięci inni mniej, każdy chce pomóc i stara się traktować gości z należytym szacunkiem. Nie jestem wymagający. Mam świadomość, że to Egipt i znam te ich gwiazdki. Jedzenie zjadliwe, drinki też ok. Szału nie ma, nie ma się czym zachwycać ale jak ktoś nie jest wybitnym smakoszem to przeżyje i będzie ok. Baseny czyste, płytki w miarę utrzymane. Panowie z obsługi robią co mogą. Ratownicy na swoim miejscu. Pilnują ! Widziałem 3 uratowanych dzieci przez ratownika. Wielkie brawa, pracują bardzo ciężko i odpowiedzialnie. Ludzie zajmują ręczniki z samego rana co jest trochę śmieszne. Zawsze gdy poszedłem to ratownik lub ktoś z obsługi dostarczył wolny leżak. Roślinność taka sobie. Mało kwiatów i kolorów, pewnie spowodowane to jest miesiącem lipcem i wysokimi temperaturami. Rafa fajna, miejscami żywa. Sporo martwej. Pomost do rafy spoko. W połowie można snurkować z dzieciakami i też jakieś rybki zobaczyć można. Plaża taka sobie, praktycznie za każdym razem był odpływ więc nie było na co patrzyć. Woda w basenach ciepła nawet za ciepła - kwestia gustu. Bezpiecznie, spokojnie, dużo Polaków, chyba najwięcej. Z 1200 ludzi 400 było Polaków więc wszędzie się ich spotka. Hotel bez szału, na 100% nie 5* Takie dobre 4. Pokoje ok ale brudne łazienki nieziemsko. Fuga w prysznicu wielkości kciuka, widać układa na poprzednią zagrzybiałą. Ogólnie syf i grzyb w łazience. To chyba najgorszy temat w hotelu. Cała reszta jak ktoś szuka tanio to będzie zadowolony. Jak ktoś ma w domu ogarnięte i utrzymuje porządek to będzie tutaj w szoku. Czy było ok ? Raczej tak, przymykając na niektóre rzeczy oko. Czy bym wrócił ? Zdecydowanie nie. Czy polecę ? Jak ktoś potrafi się cieszyć z fajnych rzeczy a przymyka oko na syf w łazienkach to tak. Jak ktoś chce mieć określony standard to nie. Lekarz który tam przyjmuje to nie lekarz na ubezpieczenie. Tylko prywatny. Jak się chce skorzystać z ubezpieczenia to trzeba dzwonić do centrali w Warszawie i jechać do szpitala. To spory minus. Hotel oceniam na 4*

Zalety

Napisałem wyżej i jest ich sporo.

Wady

Syf niemiłosierny w łazience. Sądzę że w każdej tak będzie.

Rafał

Pobyt - Lipiec 2025

Rewelacja! Najlepszy hotel, który dotychczas odwiedziliśmy. Świetna obsługa, pomimo ciężkiej pracy którą wykonują, wszyscy uśmiechnięci, zawsze pomocni, chętni do rozmowy. Barmani pierwsza klasa🍸💪.Zgrany międzynarodowy zespół animatorów (chyba 15 ) potrafił zachęcić do aktywności. Codziennie wieczorem występy, imprezy, pokazy - najpierw dla dzieci, a później dla dorosłych (w osobnym amfiteatrze oraz na letniej scenie na plaży). Zero nachalności ze strony animatorów. Świetne, urozmaicone jedzenie - szczególnie tematyczne kolacje - żadnych problemów żołądkowych, a piliśmy drinki z lodem, chyba jak wszyscy. Piękny zadbany zielony ogród. Pokoje codziennie sprzątane na tip top, niespodzianki z ręczników. Reczniki plażowe można wymieniać codziennie. I najważniejsze ... RAFA - przez cały pobyt, codziennie udało mi sìę snoorkować z żółwiami 🐢🤿 Polecam.

Zalety

Obsługa, czystość, jedzenie, RAFA przy hotelowym pomoście.

Wady

Jak dla mnie nie ma wad. Wszystko mi się podobało.

paweł

Pobyt - Czerwiec 2025

rewelacja wszystko piękne miła obsługa dobre jedzenie

Zalety

wszystko super

Pawel

Pobyt - Czerwiec 2025

Świetny stosunek ceny do jakości. Jeśli ktoś zapłacił za hotel w granicach 1700- 2000 zł to zrobił dobry interes. Bardzo blisko hotelu znajduje się piękna Rafa która w niczym nie ustępuje tym z oferowanych wycieczek. Pokoje bardzo duże czyste i nowoczesne jak na Egipt super. Jedzenie w hotelu również bardzo zróżnicowane i każdy znajdzie coś dla siebie. Zieleń na terenie hotelu zadbana, obsługa również staje na głowie aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Woda w basenach bardzo bardzo ciepła, w morzu również zupa 🙂 Plaża szeroka, jednak 2 razy w ciągu doby następuje odpływ i wygląda słabo. Rekompensuje to jednak pomost z którego można wejść do morza wprost na piękną rafę. Goście hotelu to w większości Polacy oraz Włosi i garstka lokalsów. Jeśli chodzi o minusy to dla mnie brak baru na terenie hotelu. Te które są znajdują się w basenach oraz jeden w lobby. Słabo również wypadają wieczory bo poza wystepami tworzonymi przez animatorów w amfiteatrze( marnej jakości) nic się nie dzieje. Hotel położony jest na uboczu więc mógłby to jakoś zrekompensować bo naprawdę można się nudzić. Nie obyło się również bez zemsty faraona która zabrała nam 2 dni życia. Choć nie winiłbym tu bezpośrednio hotelu bo lód robią z wody butelkowanej i dbają o czystość ale brakuje na terenie obiektu apteki w której można by kupić antinal - czyli jedyny działający lek na tamtejsze dolegliwości. Jest jedynie lekarz działający wyłącznie prywatnie za kosmiczne pieniądze.

Zalety

Piękna rafa przy hotelu Duże wygodne pokoje Różnorodne jedzenie Świetna obsługa Dobra baza wypadowa na wycieczki Stosunek jakości do ceny Dobre WI FI na całym obiekcie

Wady

Brak apteki Nuda wieczorami

Bernard

Pobyt - Czerwiec 2025

22 czerwca miałem przyjemność odwiedzić ten hotel będąc gościem przez tydzień. Jestem wprost zachwycony jakością usług. Personel na każdym kroku uśmiechnięty i pomocny,fantastyczne jedzenie i w bardzo dużych ilościach, bardzo dobre drinki i klimat który dodaje otaczająca budynki zieleń i kwiaty. Duża ilość basenów w tym dwa z barkami alkoholowymi. Na plaży morskiej również bar oraz restauracja dla gości hotelowych. Piękna rafą koralowa dla nurkujących. Park quadów oraz pojazdów safari,liczne masaże relaksacyjne oraz upiększające. Hotel z infrastrukturą przemyślaną na każdym kroku. Bardzo duże i czyste pokoje. Jednym słowem warty odwiedzenia.

Zalety

Personel, jedzenie, dbałość o klienta

Wady

Sataya Resort (ex. Labranda Sataya Marsa Alam)