Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Kolejka linowa na wzgórze zamkowe
Część 2. . Nam osobiście bardziej przeszkadzały odgłosy z głośników tzn. 5 razy dziennie była puszczana modlitwa- w tym o 4 czy 5 rano. na początku niestety to nas budziło, ale po kilku dniach spaliśmy jak zabici :) przyzwyczailiśmy się. Co do pretensji o ciepłej wodzie, uwzględnionej we wcześniejszym poście, to ta Pani chyba nie zauważyła, że w Turcji są instalowane baniaki na dachach, w których ogrzewana jest woda od słońca i wiadome jest, że z samego rana może tej ciepłej wody nie być. najlepiej brać porządną kąpiel w okolicy południa. a rano czy wieczorem szybko się odświeżyć.
Łazienka zagrzybiona, przy basenie brak natrysku i ubikacji woda brudna, jedzenie stare, skisłe, jednorodne, w barku stale finish.
Jak najbardziej polecam hotel Selvi,jesli ktos spodziewa sie luksusow powinien wybrac 5 gwiazdek, obsluga jest rewelacyjna,pokoje czyste posilki b. dobre, blisko plazy, wiele rozrywek, w hotelu bardzo rodzinna atmosfera.
Część 4. Na koniec niestety muszę przyznać, że rezydenci z Exim Tours, to istna porażka. Interesują się tylko turystami w pierwszy dzień wycieczki, by wcisnąć im wycieczki fakultatywne. U rezydenta wycieczka jest przynajmniej 2 razy droższa niż w biurach podróży na mieście. Np. wycieczka do Kapadocji kosztowała u rezydentki 126 Euro, a w biurze 40 euro. Rafting 32 euro, w biurze 15. różnice kolosalne! Jedyną rezydentką godną polecenia jest Pani Małgosia, jeżeli dobrze zapamiętałam (Pani o egzotycznej urodzie). Podsumowując, hotel na miarę ceny.Jeżeli ktoś potrafi tylko narzekać, to należałoby się zastanowić, po co jechać na jakiekolwiek wakacje, skoro na każdym kroku się człowiek spina i grymasi.
Część 1. Byliśmy w drugiej połowie września 2010r. na wakacjach w tym hotelu. Ludzie sugerują się gwiazdkami, zamiast dokładnie przejrzeć internet i poszukać zdjęć, a potem wielkie rozczarowanie. najładniej prezentuje się dolna część hotelu( recepcja stołówka), co do pokoi to można by życzyć sobie lepszych warunków, ale nie ma co się oszukiwać, że za tą cenę dostanie się luksusy. u nas w pokoju nie działała lodówka, ale jakiś specjalnych kłopotów z tego nie robiliśmy. klimatyzacja sprawna, więc ulga po upalnych dniach była :) lokalizacja hotelu może rzeczywiście jest nie najlepsza, z tego względu, że dworzec autobusowy może niektórym przeszkadzać.
Hotelu nie polecilabym za nic w swiecie!W hotelu: -marne i monotonne jedzenie,w ostatnich dniach pobytu masla nie dalo sie jesc,wedlina przybierala kolory teczy,\"chleb\" rowniez dawal wiele do zyczenia, -napoje w hotelu NIBY cola,sprite i fanta,a naprawde najtansze jakie mozna kupic i czesto bylo slychac \"cola finished\", -wodki zabraklo w ostatnie 3 dni naszego pobytu, -all inclusive-cieple dania nakladane przez \"kucharza\",dawal tyle ile uwazal za stosowne gdy poproszono o dokladke to dawal z wielkimi pretensjami, -windy-jednego dnia zadna nie dzialala, -lazienki-bez komentarza,prysznice-gorszych nie moglo byc,ciepla woda tylko w dzien Tydzien jakos wytrzymalismy,podziwiam tych,ktorzy wytrzymali 2 tygodnie ;)
Witam, dopiero wróciłam z hotelu selvi,jeżeli chodzi o jedznie napawde poniżej bardzo słabe. 14 dni przy tym jedzniu jest tragednia w przeciągu 14 dni możn spokojnie schudnac 7kg wiec polecam tym ktorzy chca szybiej diety cud,w hotlu panuje isnty haos jeżeli chodzi o pokoje to są wmiare natomias jezeli chodzi o kwestie czystośći pozostawie ją bez komentarza.Jeżeli ktoś nastawia sie na imprezowanie przy baże trzeba przygotować sie na szybkie słowo : finisz krtore zdarza sie nie tylko w kwesti jedzenia czy napoji typu cola piwo fanta, ale równiez do drobnostek typu lód.
Wyjątkowo źle wybrany hotel.
Hotel faktycznie blisko plaży i centrum, ale kucharza to chyba zatrudnili biorąc pod uwagę 1 kryterium: kreatywność!(typu: proszę pokazać co Pan potrafi i zrobić ze śniadania obiad z tego 3 różne potrawy i deser). Zgadzam się za taką cenę nie ma za bardzo co wymagać, ale all inclusive to na pewno nie było. Ogólnie jedzenie nie świeże (najdłużej przerabiana potrawa ponoć miała tydzień), a napoje i alkohol również tragedia (wydzielana ilość na 1 osobę no i proporcja z woda trochę za duża).
jednym slowem: PORAZKA!!!
Hotel adekwatny do ceny. Minusy - łazienki do remontu (ale czyste), posiłki smaczne ale niesamowicie monotonne, wciąż to samo ale w innych postaciach, śniadanie przez 14 dni takie samo, kelnerzy czasem wyglądający niechlujnie (ale uprzejmi i mili), basen za mały, opcja all to nic innego jak napoje typu aro i piwo, ktorego nawet w sklepach nie ma. Autobusów praktycznie nie słychać, muezin śpiewający z meczetu też nie był super głośny, pokoiki małe, ale komfortowe, czyste. Super położenie, blisko na plażę, każdego dnia o 22.30 bezpłatny bus do dzielnicy z klubami. Bar biedny, raz skończyła się wódka, ale barman od razu zaproponował inne drinki więc nie było tragedii. Piękna plaża i miasto - POLECAM
Część 3. Posiłki rzeczywiście dość monotonne. Trzeba zwrócić uwagę, że głównym posiłkiem jest tam kolacja, a nie obiad, więc to na kolację są podawane pożywniejsze potrawy. W ogóle byłam zażenowana zachowaniem Pań z Polski, które jak wygłodzone rzucały się na jedzenie. Posiłki zaczynały się o konkretnej godzinie, a owe panie \"musiały\" nakładać sobie już jedzenie 10 min wcześniej, wyrywając kucharzowi łyżkę do nabierania. Wstyd!!! Na pochwałę zasługiwali kelnerzy, którzy w tym czasie nas obsługiwali, chłopaki na prawdę ciężko pracowali. Ważna wskazówka- tzw. tip boxy to ściema. Te pieniądze nie trafiają do kelnerów tylko do szefa! Najlepiej odwdzięczyć się obsłudze, dając im napiwki do ręki.
dobry hotel polozony blisko najpiekniejszej plazy Kleopatry i blisko centrum
Dworzec zdecydowanie przeszkadza wypoczynkowi, łazienka brzydka, jedzenie ok
Byłem w zeszłym roku z eximtoursem za 1750 zl za 14 dni. Zastanówcie się: wychodzi 125 zł za dzień w tym przelot, ubezpieczenie, jedzenie, hotel, marże biura i inne koszty. W Polsce sam hotel nie kosztuje mniej jak 100 zł bez jedzenia z dojazdem własnym także z widokiem na ulicę. W internecie jest pełno narzekaczy. Jeśli się jedzie cały dzień pić piwo na leżaku, to można się znudzić. Jeśli się codziennie samodzielnie potrafi zorganizować i wyjść do miasta pozwiedzać samodzielnie, to jest ok. W Turcji jest niższy standard. Niezadowolenie wynika z niewiedzy i niedoczytania. Narzekaczom proponuję zamiast 1500-2000 wydawać 4000-5000 tysięcy, bo tyle kosztuje oczekiwany przez was standard.
Ludzie naj naj naj-gorszy z hoteli xxx-gwiazdkowych.Omińcie go z daleka.Jedzenie do bani.Opcja all inclusive tylko z nazwy bo nie można z tego korzystać,chyba że pierwszy raz wyjechaliście na taki wyjazd. Po prostu czytajcie opini ludzi.
hotel faktycznie jest skromny ale klimatyzacja rewelacja. obok hotelu sa wspaniale kebaby internet i knajpy. dyskoteki tez są blisko. a plaza super. jak ktos chce poszalec to do centrum jest 1 km okolo lub dolmuszem za 1.25 lira. to raczej hotel polozy w spokojnej czesci i naprawde mozna odpoczac . jesli chodzi o jedzenie to sie nie nastawiajcie na luksusy. jak chcecie lukususy to wezcie 5 gwiazdek. ogólem to hotel dla nie wymagajacych cena adkwatna
Pod oknami jest dworzec autobusowy, wiec ciagle rycza autokary.Jedzenie bardzo kiepskie,nigdy na czas,ale nie polecam sie spoznic, bo zabraknie zjadliwych dań.Kiedy zapytałam kucharza gdzie jest sos do makaronu spaghetti,polecił mi ketchup.Po stolowce(bo cięzko to nazwac restauracją) w trakcie jedzienia chodza miejskie koty!Pokoje puste, w nocy nie ma ciepłej wody, popoludniami brakuje zimnej.Basen b.maly ok.4x8m.Łazienka: na zasłonie prysznicowej plesn,brodzik odrapany,osad z mydla,kamien. do scislego centrum ok2km, do plazy ok400m, przejscie przez ruchliwa ulice,plaza ladna,ale miejska,wiec brudna,hotel ma tam swoje lezaki-platne. Organizatorem wycieczki byl eximtours, wyjeżdzajac nie sądziłam, ze wysyła sie jeszcze ludzi w takie miejsca
Hotel ma kapitalną lokalizację i świetną obsługę:D jedzenie smakuje tylko przez pierwsze 3 dni, pokoje czyste jeśli zostawi się tipa pokojówce(ps warto napisać na kartce że to tip:P) łazienka skromna, hotel przeznaczony do wypoczynku raczej dla młodych ludzi:) blisko plaży kleopatry:)jedyną wadą jest to ze Exim Tour jest biurem które go obsługuje:/ pozdrowionka dla Wrocławia, Białegostoku, Barmana, Albercika i całej obsługi od Bielska Białej:D
Witam! 19 maja wróciłam do Polski po tygodniowym pobycie w hotelu Selvi. Jestem bardzo zadowolona z pobytu :)) Serdecznie pozdrawiam właścicieli, oraz całą obsługę hotelową:)) Do zobaczenia:))