Sharm Holiday

3.5

Hotel ładny, obsługa bardzo miła, animatorzy super,jedzenie bardzo dobre,codziennie coś innego

Fajny hotel,przyjemny pokoj ,dobre polozenie hotelu ,jedzenie przecietne ale nikt nie chodzil glodny

Hotel oceniam bardzo pozytywnie względem czystości jakni obsługi. Jedyny mankament to jedzenie i slabe drinki ale tak naprawde głodni nie chodziliśmy. Wybraliśmy ten hotel poniewaz wszedzie bylo blisko czy na plażę czy na bazar spacerkiem mozna bylo dojsc. Pokój byl codziennie sprzątany woda w butelkach przygotowana takze do tego nie mozna sie przyczepić.

Wybraliśmy ten Hotel by odpocząć i wygrzać kości a nie bawić sie w białą rękawiczkę czy używać poziomicy. Widać że hotel, zwłaszcza łazienki wymagają gruntownego remontu ale było czysto. Mieliśmy dostać standard pool view room a dostaliśmy bez niczego superior z przeogromnym tarasem. Więc na dzień dobry miłe rozpoczęcie pobytu. Lot niestety opóźniony o prawie godzinę na dzień dobry, godzina na oczekiwanie na wydanie bagaży (!!!) więc i check in był z automatu po północy (niby 15km a godzina jazdy od lotniska!). Hotel ma dużą powierzchnię noclegową ale jeżeli chodzi baseny to niestety w wysokim sezonie zapewne kolejka za leżakami. Jak się ugadało pana od leżaków (...) to rezerwował leżaki bez względu na to o której się przyszło. A i bez tego jaka widzi że ktoś przyszedł od razu przynosił leżaki, o ile były, a jak coś mówił ile czasu trzeba poczekać aż sie zwolnią. W okół basenu niestety kafelki ruchome i uszczebione co jak było widać wielu poraniło stopę, mi niestety też ale na szczęście nie mocno. Obsługa na hotelu tak jak większości już pisala naprawdę szczerze gościnna i pomocna jednocześnie nienachalna. Jak zobaczyli, że coś się nie tak dzieje lub że rozglądasz się za pomocą od razu byli obok. Jeżeli chodzi o jedzenie naprawdę smaczne zwłaszcza owoce morza. Niestety w Hotelu dużo obywateli rosji, którzy myślą że są panami świata i samego Hotelu. W Hotelu walka o wodę - 2 x 0.5l butelka na pokój na dobę. Przy tych upałach jak się rano poszło po dobranie wody z dystrybutora to wojna i pretensje od pracowników baru chyba, że się ugłaskało obsługę. Ogólnie pobyt i sam hotel oceniam na mocną 7.

Hotel ma jeden największy mankament, a mianowicie jedzenie najtańsze i paskudne ryż i makaron.

Nazwa  Sharm Holiday
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, nurkowanie

Kilka kroków od centrum Naama Bay

Łącze internetowe wi-fi w lobby bezpłatnie

Baseny hotelowe na wysokim poziomie

Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw

5.9

3.5

Wyświetlono 383 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Magdalena

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Hotel blisko Miasta, czysto , nie ma problemu z leżakami, baseny podgrzewane

Wady

Nie ma

Paweł

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Bardzo mila obsluga ,ladne duze baseny ,przyjemne pokoje ,dobre polozenie hotelu ,darmowe busy i dostep do 2 darmowych fajnych plaz

Wady

Malo urozmaicone i przecietne jedzenie

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Wszędzie blisko

Wady

Mało różnorodne jedzenie

Barbara

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Obsługa, room service w niskich cenach, lokalizacja,

Wady

Mała powierzchnia basenowa, mało leżaków, uszczerbione płytki przy basenie, zaniedbane łazienki wymagają remontu, brak czajnika w pokoju, wydzielanie wody na pokoje

Marcin

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Czysty

Wady

Jedzenie i daleko od plaży

3.6
Grzegorz

Pobyt - Wrzesień 2025

Zdecydowaliśmy się na pobyt w tym hotelu z uwagi na położenie w centrum. Wyjazd był tańszym rozwiązaniem jednak nie polecam.

Zalety

Polożenie. Jeden barman - (...)w lobby - starał się nie oczekując ogromnych napiwków.

Wady

Hotel wymaga odnowienia, obsługa pracuje za karę! Czytałem wcześniej opinie mając nadzieję że nie wszystkie są obiektywne - nic z tego - w 100% były prawdziwe. Jedzenie monotonne, bez szału.

Kamila

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel sam w sobie w porządku, pokoje przyzwoite, oprócz łazienki, która wymaga remontu. Woda śmierdzi kanaliza, jest zimna a ciśnienie bardzo słabe. (Współczuję mycia włosów w niej kobietom z długimi i gęstymi włosami, taka atrakcje trzeba sobie dużo wcześniej zaplanować). Basen ok, obsługa hotelowa pomocna. Największym problemem tego miejsca jest jedzenie, wybierając ten hotel przygotujcie się finansowo na to, że sporo wydacie na kupowanie jedzenia poza hotelem, bo to co serwują hotelowej restauracji często jest niezjadliwe. Większość wyjazdu chodziliśmy głodni. W barze napoje podawane w kubeczkach 200/300 ml, często ciepłe. Kawa jedynie rozpuszczalna nescafe. Łazienka w recepcji wygląda strasznie, brudno, na podłodze odchody, brak papieru toaletowego, tak chyba nie powinna wyglądać łazienka w najbardziej reprezentatywnym miejscu w hotelu? Na plaże trzeba dojechac busem, lub przespacerować się 15 min. Animatorzy uprzejmi, jednak czasem nie rozumieją słów „nie mam ochoty na udział w animacjach”. Podsumowując- jeśli znajdziecie tanią ofertę na pobyt w tym hotelu to warto rozważyć, ale nie przepłacajcie bo będziecie żałować.

Weronika

Pobyt - Wrzesień 2025

ładny hotel, pokój w porządku doczepiłabym się tylko do lodówki która niezbyt chłodziła i do ciśnienia w prysznicu ale na ogół wszystko w porządku. Jedzenie mocno średnie ale dało się najeść. bary przy basenach super, autobusy na plażę świetne. Polecam kupić kartę esim bo wifi w hotelowym lobby średnio działa ;).

Zalety

miła i pomocna obsługa, jedzenie w porządku

Wady

słabo chłodząca lodówka w pokoju, ciśnienie pod prysznicem słabe

Żaneta

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze nie jest to górna półka ale na zwykłe wakacje daje radę, pokoje czyste zadbane codziennie sprzątane.

Zalety

Obsługa bardzo miła, pomocna, darmowy bus na dwie plaże.

Wady

Jedzenie było mocno średnie bardzo mały wybór zero różnorodności.

Paweł

Pobyt - Wrzesień 2025

Pokoje wymagają odświeżenia. Poza tym ogólnie hotel spoko. Mega miła obsługa. Dwoją się i troją. Bardzo blisko sklepy. Blisko centrum. Pobyt super udany. (...)Hotel i obsługa hotelu super. Jeszcze tam pojedziemy (...)

Zalety

Całość hotelu , jedzenie, animacje, super obsługa, blisko centrum

Wady

Pokoje do odświeżenia

2.3
Kamila

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel bardzo słaby jedzenie jedna wielka tragedia. Pokoje na prawde strasznie brudne łazienka w stanie tragicznym . Jedynym plusem miły personel na basenie oraz w barze. Jednak w barach alkochol tragedia wszystko w plastikowych kubeczkach... ohydne.

Zalety

Basen

Wady

Straszne jedzenie zatrucie gwarantowane. Strasznie stary zaniedbany hotel.

Robert

Pobyt - Wrzesień 2025

ja nie płaciłem wiele i nie mogę oczekiwać códów. Kuchnia trochę monotonna jak się jest 14 dni. Zupy to był zawcze rosół tylko nazwa się zmieniała. Za 2500 zł to może być w szczegulności że byłem sam a to zawsze jest drożej o klkaset zł.

Zalety

2 baseny duże czyste , jeden w strefie ciszy, drugi z muzyką i zjeżdzalniami . Hotel jest blisko wielkiego centrum i dreptaków. Jest gdzie pochodzić i pooglądać. 2 plaże do wyboru. Przejazd autobusem. Obie fajne ale jedna z nich wyjątkowo ciekawa i do płudania i do oglądania rybek

Wady

Pokój to bardziej 3 gwiazdki ale czysty Animacje słabe

Magdalena

Pobyt - Wrzesień 2025

Pracownicy hotelu bardzo dbali o czystość w hotelu. Pokoikdla dwu osób plus rozkładany fotel dla trzeciej osoby. Jedyny minus to brak widoku na morze. Hotel umiejscowiony jest w pobliżu centrum oddalony o 1, 7 km od plaży. Ale trzeba przyznać , że hotel przygotował busiki i dowozi swoich klientów. Są do wyboru dwie plaże kamienista i z miałkim piaskiem. Ogólnie za taką cenę nie należy wymagać 5 gwiazdek

Zalety

Są dwa baseny z czego jeden ze zjeżdżalnią dla dzieci i jest dość głośno, ale na mniejszym basenie jest dość cicho.

Wady

Brak WiFi przy mniejszym basenie, trzeba chodzić do pomieszczeń przy recepcji lub nad duży basen

6.1
Zbigniew

Pobyt - Wrzesień 2025

Budżetowy hotel, dobre połozenie jeżeli chodzi o wieczorne spacery w Naama Bay. Pokoje, otoczenie hotelu, baseny, jadalnia czyste i w miarę na bieżąco sprzątane.

Zalety

Położenie, blisko Naama Bay.

Wady

JEDZENIE, najgorsze z wszystkich dotychczas odwiedzanych hoteli w Egipcie. Plaża z ładną rafą zaniedbana jakby była bezpańska, wręcz niebezpieczna(zdemolowany skorodowany pomost)

3.4
Jacek

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel nawet jak na tak niską cenę nie grzeszy standardem . W zasadzie wszystko jest do remontu / wymiany . Począwszy od mebli a kończąc na AGD. Pierwsze co nas przywitało to niesprawny zamek w drzwiach do którego trzeba mieć egipską cierpliwość i " sposób " który znają nieliczni pracownicy . Kolejna była lodówka , która nie tylko nie działała ale i hałasowała tej że nie szło spać, a że przyjechaliśmy po 22 to już tego nie zgłosiliśmy i umordowani podróżą jakoś zasnęliśmy. Jedzenie ... W zasadzie to co wszędzie w tym budżecie ale nieskiej jakości - trzeciego dnia wylądowaliśmy z córką w szpitalu na zatrucie pokarmowe . 2 dni wyjęte z urlopu w męczarniach na szpitalnej pryczy. Po powrocie kiedy zostało się już tak naprawdę wyspać przed lotem - dostaliśmy informację o opóźnieniu lotu w trakcie jazdy na lotnisko. Autobus zawrócił do hotelu bo opóźnienie miało wynosić 5.5h i kazano nam się sportem rozgościć przy basenie na czas oczekiwania. Po 1h okazało się że w panice przybiegł po nas pracownik hotelu bo opóźnienia nie ma i samolot będzie o czasie . Dezinformacja totalna. Ko iec końców opóźnienie i tak było tyle że spędziliśmy ten czas na pokładzie samolotu. Jedynie sytuację ratują pracownicy basenu, baru i animatorzy - widać że robią to z sercem i tylko to w połączeniu z pogodą ratuje ten cały syf.

Zalety

Zaangażowanie pracowników hotelu

Wady

-Niska jakość jedzenia -Fatalny stan pokoi i wyposażenia -na zjeżdżalni ( tej kolorowej podwójnej) rozdarte i wystające elementy - ogólny brak czystości

Kamal

Pobyt - Sierpień 2025

Otoczenie hotelu bardzo fajne, blisko centrum handlowe i promenada. Basen hotelowy na plus. Największe wrażenie robi plaża Hadaba. Dość daleko od hotelu ale turystów wozi busik. Sam hotelu nadaje sie do kapitalnego remontu ale za te pieniądze nie ma co wymagać luksusów. Jedzenie ok. Zawsze można coś wybrać.

Zalety

Basen. Dość spory.

Wady

Tylko to że już wymaga remontu.

Przemysław

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel średniej klasy, jednak stosunek jakości do ceny jest zadowalający.

Zalety

Miła obsługa, interesujące animacje.

Wady

Zaniedbany kort tenisowy i nie zawsze oczyszczone baseny ze śmieci.

Ola

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel naprawdę zasługuje na 4 gwiazdki z plusem a nawet na więcej. Obsługa bardzo życzliwa, pracuje jak w pięciogwiazdkowym hotelu. Pokoje sprzątane są codziennie i wyglądają dokładnie jak na zdjęciach. Teren hotelu i płytki wokół basenu myte każdego wieczoru, więc wszędzie jest czysto i zadbanie. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne – owoce morza, mięsa z grilla, makarony, ryż, orientalne słodycze… każdego dnia coś innego. Każdy znajdzie coś dla siebie. Zawsze dostępna była czysta, chłodna woda, soki, napoje, koktajle (alkoholowe i bezalkoholowe), a także kawa i herbata. Dodatkowo zamiast jednego obiadu można było zamówić pyszną pizzę w barze przy basenie – naprawdę polecam! Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny – w każdym z nich część jest płytsza, idealna dla dzieci, a druga głębsza dla dorosłych. Przy basenach panuje przyjemna atmosfera, gra muzyka. Zjeżdżalnie są bezpieczne – zawsze czuwa pracownik, który łapie dzieci na dole i pilnuje, aby nikt nie wchodził na tor w nieodpowiednim momencie. Animacje były rewelacyjne – w dzień aqua aerobik, dart, tenis stołowy, nawet impreza z pianą, a wieczorami świetne show i dyskoteka. Nuda tu nie istnieje! Teren hotelu jest duży, więc jest gdzie pospacerować. Na miejscu znajduje się kawiarnia, w której można zapalić sziszę, a także apteka i sklep, w którym można znaleźć wszystko – od pamiątek po ubrania.

Zalety

Położenie hotelu wyjątkowe – widok na góry, meczet pięknie podświetlony nocą i całe miasto widoczne jak na dłoni. Do centrum można dojść w 15 minut, gdzie czekają sklepy, kawiarnie i supermarkety. 2 plaże i są przepiękne – jedna z rafą i kolorowymi rybkami, z leżakami na wodzie i dmuchanymi kołami bez dodatkowych opłat, druga piaszczysta, idealna do relaksu. Na obu plażach nowe leżaki i parasole, a transfer jest darmowy. Pracownicy dbają nawet o bezpieczeństwo kąpiących się.

Wady

Nie wszystkie talerze były zawsze idealnie czyste, wybieraliśmy dla siebie. Wi-Fi działało tylko na recepcji i było bardzo słabe, można powiedzieć, że prawie nie było łączności. Sejf nie działał, a klimatyzacja kapała. Meble nie były nowe, ale to odpowiada standardowi czterech gwiazdek.

4.9
Turysta

Pobyt - Sierpień 2025

Połozenie hotelu i dojazdy do plaży zagwarantowane przez hotel bezpłatnie duży plus

Zalety

Położenie w bezpiecznej okolicy , rafa koralowa na plażach hotelowych .

Wady

Łazienki brudne w dniu zameldowania pokój nie posprzątany łazienka kołtuny włosów i kurzu w kątach . Łazienki wymagają generalnego remontu .

5.1
Alla

Pobyt - Sierpień 2025

Nie polecam tego hotelu , ze względu na problem z wodą , szczególnej z jej brakiem , przyjechaliśmy do hotelu około 22 godziny i przez całą godzinę czekaliśmy na pokój , jak w końcu dostaliśmy numer i kluczy to po wejściu do pokoju zauważyliśmy że nie ma żadnej butelki wody , i musiłyśmy się wrócić do recepcji, gdzie dostaliśmy info że dostaniemy butelki wody , a późnej trzeba nabierać sobie w restauracji lub przy barze , ale co raz jak nabieraliśmy to kelnerzy robili problem , to odmówili w nalaniu wody , to po prostu mówili że jedna butelka na dwóch ( butelka - 0,5 l) , a w przedostatni dzień pobytu w restauracji nam wyrwali butelek i powiedzieli żeby napełniać tylko w barach ( była 7 rano , a bary otwarte od 10 ) lub kupować wodę , i jeszcze jeden problem to brak internetu , w lobby mega słaby , w pokoju nie ma .. i ostatni problem to nie wymieniane ręczniki i chamskie zachowania obsługi ( szczególnie non-stop paczyli ile my pijemy wody i pilnowali żeby nie wypiliśmy za dużo ) , no i do tego basen otwarty tylko do 18, a zjeżdżalni tylko w określonych godzinach

Zalety

Bez limit jedzenia , duży basen i ładny widok , duże pokoje

Wady

Chamski personal , brak wody , brak internetu

Sharm Holiday