Sirena (Sunny Beach)

Hotel jak na 3 gwiazdki bardzo dobry! Być może lata świetności ma już za sobą, ale jest zadbany i czysty. Jedzenie oprócz monotonnych śniadań było pyszne! Pokoje sprzątane codziennie, bardzo blisko plaża z pięknymi widokami, zadbany basen. Super, spokojnie mogę polecić na błogi wypoczynek :)

Najlepszy możliwy stosunek jakości do ceny. Hotel naprawdę pozytywnie zaskakuje, szczególnie jego położenie.

Wybraliśmy się w sierpniu 2017 do Hotelu Sirena i wcześniej czytaliśmy opinie, więc wiedzieliśmy czego możemy oczekiwać. Sprawdziło się w 98 %. Hotel skromny ale oferty cenowe też nie nadwyrężają portfela. Za tą cenę mogliśmy przymknąć oko na wady. Najgorzej było ze spaniem, bo i hałas z klubów przy plaży i niewygodne, sprężynowe materace, wbijające się okrutnie w kości! Dobrze, że chociaż było czysto i pachnąco. Ktoś z dużym poczuciem estetyki, nie dał by temu hotelikowi więcej niż dwie ** Jedzenie na stołówce to lokalne minimum, dlatego też wybraliśmy opcję tylko śniadań. Restauracja zlokalizowana przy basenie zapewniała nam 80% wyżywienia podczas pobytu-bogata karta, smacznie i nie drogo. Najlepszy był basen, czysty, duży i w miłym otoczeniu. Plaża oddalona spacerkiem jakieś 3 minuty, ładna, bogato zagospodarowana i z czystą wodą. Hotel bardzo dobrze położony ze względu na komunikację, spacerkiem plażą do Nessebar lub centru Słonecznego Brzegu jakieś 20 min. W mieście restauracje,sklepy i kantory ale bez tłumów takich jak w samym centrum SB gdzie naganiacze nie dadzą spokojnie spacerować. Wyjazd, podsumowując, uznajemy za bardzo udany, przy ograniczonych środkach finansowych można w niezłych warunkach spędzić urlop nie martwiąc się o pogodę :)

Byliśmy tydzień w tym hotelu. Wrażenie ogólnie jak na hotel 3-gwiazdkowy w Bułgarii, która jak wiadomo nie jest zbyt czystym krajem, dobre. Pokoje sprzątane codziennie i zmiana ręczników również możliwa na każde życzenie. Bliskość dyskoteki na plaży może być trochę uciążliwa, ale ponieważ klimatyzacja nie była dodatkowo płatna, wystarczyło zamknąć drzwi i dało się spać. Najgorsze wrażenia mamy ze stołówki-masakra! Codziennie to samo, jedyne urozmaicenie to zamiana jajecznicy na jajka sadzone i zamiana arbuza na śliwki. Kawa nie do wypicia! Napój o kolorze czerwonym lub pomarańczowym, sama chemia, jak z PRL-owskiego saturatora! na śniadania makaron z keczupem - to chyba na życzenie rosyjskich gości, którzy z zapałem spożywali ten \"rarytas\". Na szczęście wykupiliśmy tylko śniadania. Inne posiłki były w barze przy basenie, ceny ok, przystępne i na dodatek dobre jedzonko i miła obsługa. Ogólnie ok, piękna pogoda i tanie drinki w barze przy basenie wynagradzały całą resztę.

Największą zaletą jest do że, hotel jest położony blisko plaży . Super że basen nie jest z widokiem na ulicę , Osłania go hotel. Hotel czysty , ale pokoje małe .Sprzątanie i wymiana ręczników co 2 dni . Chociaż kto by siedział w pokoju jak w koło tyle atrakcji . Do Nessebar można iść plażą lub dojechać autobusem ( 4 przystanki ). Największym zaskoczeniem na plus była dla nas obsługa barów przy basenie . Ludzie bardzo pozytywnie nastawieni , uśmiechnięci , otwarci . Jedzenie serwowane przy basenie bardzo smaczne .Następnym razem nie brałbym jedzenia w hotelu ,bo było bardzo słabe . Na początku było zimne . Jak zwróciliśmy uwagę kucharzowi ,to się poprawiło . Słabo doprawione , takie bez smaku . Śniadania monotonne . Jedzenia nie polecam. Podsumowując : Hotel jako baza do spania jak najbardziej . Jedzenie przy barze hotelowym . Blisko plaża . Basen przy hotelu . Blisko Nessebar.

Nazwa  Sirena (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Emilia

Zalety

czystość pyszne jedzenie różnorodność drinków i napojów bez i alkoholowych spory basen animacje dla dzieci i dorosłych bliskość plaży

Wady

monotonne śniadanie

Zalety

Super lokalizacja pomiędzy starym Nessebarem, a centrum Słonecznego Brzegu, więc z dala od imprezowni (dla nas duży plus). Dwa kroki wygodną drewnianą ścieżką na piękną plażę. W pobliżu wszystko czego potrzeba, sklepy, kantory, wycieczki, wypożyczalnie samochodów, przystanek autobusowy. Pokoje czyste i zadbane. Super animacje dla dzieci. Jedzenie świeże i smaczne, chociaż monotematyczne. Podczas naszego pobytu nie było poza nami żadnych Polaków

Wady

Nie jest luksusowy, ale bardzo przyzwoity - zaskakująco dobry za taką cenę

Maria

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Dobra lokalizacja, czyste pokoje z widokiem na morze, fajny basen, lokalna gastronomia przy basenie.

Wady

Stare, sfatygowane wyposażenie-okropne materace w łóżkach-same sprężyny!! Słabo wygłuszony-hałas w nocy z pobliskich klubów. Okropna maszyna do kawy na stołówce!

4.8
Katharina

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

dobre położenie, jak na hotel 3-gwiazdkowy czysto, bar przy basenie na szczęście miał dobre posiłki i miłą obsługę

Wady

fatalne posiłki !!!, dyskoteka w pobliżu, droga usługa za sejf przy recepcji, brak kontroli recepcji kto wchodzi i wychodzi z hotelu

Artur i Iwona

Pobyt - Sierpień 2016

Zalety

Wszystkie pokoje z widokiem na morze i basen . Dobre położenie .

Wady

Jedzenie .

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2016

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Sirena, bardzo ładny hotel, duże przestronne pokoje z łazienką oraz lodówką. Każdy pokój z widokiem na morze, każdy pokój z balkonem i indywidualną klimatyzacją. Pokoje i hotel czyste. Sprzątaczki sprzątały pokój codziennie. Nawet wymieniła pościel i ręczniki (zaledwie po 3 dniach pobytu!). Duża kabina prysznicowa, duża łazienka. Spokojna i bezpieczna okolica. Na terenie hotelu duży basen, pizzeria oraz zadaszony bar na zewnątrz. Jedyne minusy to klimatyzacja zbyt blisko łóżka oraz jakość jedzenia hotelowego - bez rewelacji, ale nie najgorsze - da się zjeść. Bardzo dużo świeżych owoców, których smak jest zupełnie inny niż w Polsce. Arbuzy, pomarańcze czy pomidory... niebo w gębie. Polecam hotel.

Zalety

+ wyremontowany hotel, czyste korytarze, czyste pokoje. Raz dziennie sprzątaczka sprzątała pokój, co 3 dni wymieniana pościel i ręczniki (co osobiście uważam za przesadę); + uprzejma obsługa, sympatyczni i pracowici kelnerzy na stołówce + wszystkie pokoje w hotelu z widokiem na morze z balkonem, z lodówką, dużą kabiną prysznicową; + bardzo blisko morza, blisko markety i sklepy i dobre restauracje + spokojna okolica hotelu + bar zewnętrzny tuż przy basenie hotelowym, podobnie pizzeria.

Wady

- bliskość dyskoteki Cacao Beach powoduje hałas w nocy. Dla osób z trudnościami z zasypianiem hotel niewskazany, (mnie muzyka nie przeszkadzała); - klimatyzacja zbyt blisko łóżka, powoduje katar - jedzenie hotelowe średnie, nie najgorsze, ale też bez rewelacji. Jedzenia nigdy nie brakowało, każda jadł ile chciał. - brak czajnika elektrycznego / kubek gorącej wody kosztuje 0,5 lv

Leszek

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel czysty, odnowiony, bez fajerwerków, przyjemny z miłą obsługą. Wykupiliśmy tylko śniadania, które możemy polecić. Ktoś może powiedzieć, że mało urozmaicone ale na tygodniowy pobyt wystarczająco. Wszystko było świeże, raczej w wystarczającej ilości (bar uzupełniany na bieżąco, więc nie trzeba było zrywać się rano, żeby zdążyć coś zjeść bo i o 9:30 było sporo). Był jogurt, płatki, chrupki, dżem, wędliny (ich kiełbasa, mielonka, pasztet), sery (2 rodzaje białego i 2 rodzaje żółtego), jajka w różnej postaci (na twardo + na zmianę jajecznica lub sadzone), kiełbaski (lub parówki), jeden rodzaj owoców, racuchy (na zmianę z zapiekankami z serem lub ciast filo z serem). Warzywa tylko pomidory i ogórki. Na zewnątrz hotelu obok basenu dwa bary z dużymi telewizorami i z dobrym jedzeniem (polecamy szczególnie kavarmę i hamburgery). Hotel blisko morza (ok. 150 m) - pierwsza linia tuż za wydmami. Przejście drewnianym pomostem. Do centrum Słonecznego Brzegu kilka przystanków autobusem lub na piechotę (plażą lub ulicą). Do Nessebaru 2 lub 3 przystanki autobusem lub na piechotę.

Zalety

blisko plaży, basen z czystą wodą na terenie, podłogi w pokojach w kafelkach (bez wykładzin), codzienne sprzątanie pokoi, hotel świeżo odnowiony, dobrze działająca klimatyzacja.

Wady

Stary, 14\" telewizor z jednym polskim kanałem (TVP Polonia).

Kamila

Pobyt - Sierpień 2015

Jeśli miałabym wybrać się znów na wakacje do Bułgarii z pewnością wróciłabym do tego Hotelu, dla Pary lubiącej się pobawić i wędrować idealna lokalizacja, blisko dyskoteki, plaża oraz stare miasto Nessebar. Pokój wystarczający wielkością, chociaż standard łazienki mógłby być troszkę lepszy. Hotelowa obsługa bardzo miła i pomocna, pokój sprzątany co 2 dzień, pościel wymieniona 2 razy w ciągu pobytu co myślę że jest wystarczające. Mało urozmaicone śniadanie, jednak przyhotelowa restauracja przy basenie serwowała smaczne posiłki (obiady) za niewielkie pieniądze. W pobliżu znajduje się parę marketów, bardzo dobrze zaopatrzone :) Serdecznie polecam Słoneczny Brzeg miałam okazję być także w Złotych Pisakach wiec porównując jest dużo przyjemniej i czyściej na Sunny Beach :)

Zalety

Bliskie sąsiedztwo plaży, hotel jest czysty i zadbany, dość niedalekie sąsiedztwo centrum co zawsze stanowi powód żeby robić wycieczki piesze w stronę bardziej zatłoczonego centrum, blisko markety, miła obsługa hotelowa

Wady

Brak brodzika w łazience, jednak po 2 dniach człowiek jest w stanie się przyzwyczaić, hotel raczej ni dla rodzin z dziećmi ze względy na sąsiedztwo 3 dyskotek przy plaży, które w nocy głośno grają

MJ

Pobyt - Lipiec 2015

Moze byc jak za te cene. Niektore wady moga byc dla niektorych zaletami (np bliskosc beach barow).

Zalety

+ polozony blisko plazy + widok na morze + klimatyzacja + blsko Nesebaru

Wady

- niski standard pokoju - kiepskie jedzenie - w nocy halas muzyki z beach barow

piotr

Pobyt - Czerwiec 2015

Hotel godny polecenia. W porównaniu z innymi hotelami trochę słabe i monotonne posiłki.

Zalety

basen, spokój, blisko Nesebar, fajna plaża

Wady

posiłki

Robert

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel ma bardzo dobre położenie, blisko do morza i do wyspy Nessebar. Jedzenie na dobrym poziomie choć po 3 dniach człowiek zjadł by coś innego chodź kuchnia serwuję różne potrawy więc nawet wybredni znajdą coś dla siebie. Reasumując miejsce mogę polecić bo hotel jest bardzo przyzwoicie położony, głodni nie będziemy chodzić, a urokliwy klimat wygrzeje nie jednego spragnionego słońca turystę. Muszę jeszcze dodać że do Bułgarii najlepiej pojechać na tydzień bo po dłuższym pobycie człowiek nie ma za bardzo co ta robić ale to taka moja sugestia.

Marita

Pobyt - Czerwiec 2012

Właśnie wróciłam z wakacji i bardzo polecam hotel Sirena. Położenie super, każdy pokój miał widok na morze. Jestem zadowolona z pokoju(duże łóżko, klimatyzator, trzy polskie kanały w tv, łazienka czyściutka) Obsługa przemiła. Jedzenie w stołówce hotelowej bardzo smaczne. Dojście do morza deptakiem jakieś trzy minuty. Okoliczni Bułgarzy przemili i bardzo gościnni. POLECAM:)

nm

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel 3* położony pomiędzy SB a Nesebarem, gdzie można się dostać busem, kolejką albo po prostu się przejść. Pokoje hotelowe sprzatane są codziennie, czysto, basen może nienajwiększy, ale bez problemu dostaniemy wolne leżaki. Jedyny minus to zimna woda w basenie. Fajny bar przy basenie, gdzie można zjeść i napić się, ceny bardzo dostępne, obsługa miła i uprzejma. Dużym minusem jest położenie blisko plaży na której co noc od godziny 22 do 7 rano odbywaja się głośne dyskoteki. Hotelu na pewno nie polecam rodzicom i małym dzieciom, za to napewno godny polecenia młodym ludziom i singlom.

Mietek

Pobyt - Maj 2011

Witam własnie nie dawno wróciłem z wakacji w Bułgarii w Sierena Beach ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Polecam bardzo ten hotel naprawdę w porządku, od plaży dzielą go tylko wydmy przez które prowadzi drewniany pomost. Jedzenie i jakośc obsługi bez zarzutu poza suchym prowiantem na deogę tylko woda rogalik 7 days batonik i pomarancza to trochę za mało. Basen czysty jak i leżaki

Pobyt - Maj 2010

Witam! Właśnie wróciliśmy z Bułgarii z hotelu Sirena i jestesmy zachwyceni. Hotel świetnie usytuowany, balkon z widokiem na morze i basen. Odległość od morza ok 5 min piechotą, idzie się drewnianym deptakiem. Obsługa świetna, wszyscy bardzo dobrze mówią po angielsku( oprócz Polaków!!)Przy basenie bar z pysznymi potrawami.Jeśli chodzi o zwiedzanie to raczej nie ma tam nic ciekawago - jest to miasteczko typowo turystyczne.Pokoje czyśte, przestronne, z tv( dwa kanały po polsku) i klimatyzacją w cenie!Jedyny minus to POLACY - którzy na wszystko narzekają( jedna Pani miała pretensje, że za długo musi czekać na wodę w spłuczce!!!!) wstyd nam było za nich.

Sirena (Sunny Beach)