Toxotis

4.3

Hotel wygląda zupełnie inaczej poczynając od samej elewacji po pokojach kończąc. Nie posiada nawet nazwy tj szyldu nad wejściem. Na zdjęciach przedstawiony jest hol który w ogóle nie istnieje w rzeczywistości. Również nie istnieje bar/kawiarenka która jest przedstawiona na zdjęciach z „boku” hotelu. Pokoje te ze zdjęcia to nie wiem gdzie są bo na pewno my w takim nie przebywaliśmy oraz goście którzy byli w tym czasie również w takich nie przebywali poniewaz nie znalazłam osoby która byłaby zadwolona. Łóżka pojedyncze na kółkach złączone w jedno małżeńskie tylko że cały czas się rozsuwało. Bardzo twarde i nie wygodne. Jak przyjechaliśmy to w pokoju nie działała klimatyzacja. Generalnie wszystko stare i zużyte.. Łazienka PRL - mam lepsze drzwi na działce. A w pokoju w dodatku mieliśmy drzwi łączące z drugim pokojem które były zamknięte na klucz tylko że ze względu na ich jakoś przepuszczały każdy najmniejszy dźwięk. Czystość - ścieżka brudu z restauracji wydeptana przez pracowników jak ją zastaliśmy tak ja również pożegnaliśmy. Jak przyjechaliśmy na korytarzu zastaliśmy również kłębki włosów takie jakby wyciągnięte ze szczotki - to było obrzydliwe. Drzwi do recepcji to można by było się przykleić z brudu. Koło basenu często latały plastikowe kubeczki lub chusteczki. Zero ratowników na basenie i generalnie żadnej obsługi która by na bierząco sprzatala. Zycie wokol hotelu toczyło się bez nadzoru. Animacje też tragedia - mini disco które miało być każdego dnia ani razu się nie odbyło. Zrobili dwa razy Wieczorek muzyczny który miał się zacząć o 20 a w konsekwencji może chwilę pograli po 21. Jedzenie - wybór minimalny. 2 rodzaje mięsa, 1 rodzaj ryby + makaron i ryż, sałatki standardowe, menu dla dzieci codziennie te same. Desery w miarę dobre. Generalnie można było zaplanować co się zje kolejnego dnia bo codziennie praktycznie to samo. A jak coś zostało na obiad to gwarancja że coś dodadzą i będzie to na kolację :) Otoczenie hotelu dobre ponieważ jest blisko przystanek którym można dojechać w piękne miejsca i do centrum Protoras. Nieopodal bardzo przyjemna promenada i ładna plaża. Generalnie Grecos wystawia hotel 4* który w żaden sposób nie jest adekwatny do rzeczywistości. To jest raczej hostel. Pierwszy raz trafiłam do takiej nory za takie pieniądze.

Wahaliśmy się z narzeczonym ze względu na opinie ale w 100% mogę polecić hotel . Nie rozumiem dlaczego ma tak niskie oceny. Widoki są przepiękne , do teraz nie mogę otrząsnąć się po tym wyjeździe , ponieważ tak super było. Jedzenie bardzo dobre, głodni nie chodziliśmy. Przemiła usługa, w barze tak samo. Między posiłkami były lody, napoje i drinki a 15-17 dodatkowe jedzonko jak frytki , burgery, hot dogi , spaghetti . I jeszcze kilka było na karcie . Dodatkowo Pani stała na kolacji i również serwowała inne jedzenie . Wieczorami były koncerty na saksofonie , gitarze, skrzypcach i śpiewanie . Codziennie przyjeżdżał ktoś inny . Rozrywka fajna uważam. Widzialam też animatorów dla dzieci. Do plaży kilka minut pieszo. Plaże również przepiękne , zatokowe . Przystanek do Ayia Napa przy hotelu . Byliśmy autobusem - bilet 2E od osoby do Ayia Napa na moście miłości . Widoki zapierają dech w piersiach. Pokoje codziennie sprzątane i ręczniki wymieniane. Podsumowując, jeżeli nie przeszkadza Ci niewyremontowany hotel w pełni a jedziesz dla widoków , nie siedząc w pokoju to polecam naprawdę .

Hotel ma 3 gwiazdki a nie 4 jak jest w opisie. Niestety jest brudno. Krzesła w restauracji i przy barze tragicznie brudne, brzydziliśmy się na nich usiąść. Można dostrzec karaluchy przy basenie i w hotelu. Do plaży 15 min spacerkiem. Obsługa rewelacyjna. Bardzo dobre jedzenie, oprócz śniadań bo było codziennie to samo. Niewygodne łóżko. Mieliśmy łoże małżeńskie a to były złączone dwa pojedyncze łóżka które były na kółkach , które się rozjeżdżają. Panie „sprzątały’ niedokładnie. Pościel zmieniana była dwa razy w ciągu tygodnia, ręczniki codziennie, ale nieładnie pachniały.

Bardzo przyjemny hotel, miła obsługa, brak kolejek to ogromny plus takich hoteli. U nas posprzątane codziennie. Jedzenie przepyszne. Nawet nasz wybredny maluch się zajadal. Lekkie niedociągnięcia widać np w docinkach płytek. Jednak nie przesadzajmy :-)

Przemiła obsługa. Czysto. Jedzenia wystarczająco.

Nazwa  Toxotis
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Protaras
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, parking

Plaża Fig Tree Bay z turkusową wodą i palmami

Szlaki spacerowe wzdłuż wybrzeża z punktami widokowymi

Możliwość snorkelingu i rejsów katamaranem

Bliskość Paralimni z tradycyjną kuchnią cypryjską

6.5

4.3

Wyświetlono 32 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.0
Izabela

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Wady

Opisane powyżej. Same wady

Sandra

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Fajny basen przy hotelu Wybór drinków bezalkoholowych dla osób niepijących Dobre jedzenie Super obsługa Koncerty na instrumentach Serwis interesujący się czy potrzeba czegoś

5.1
Justyna

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Położenie. Obsluga. Jedzenie.

Wady

Brudno. Śniadania.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Miła obsługa, obok przystanek którym wszędzie dojedziemy , pyszne jedzenie mimo małego wyboru, wszystko przyrządzone ze smakiem.

Wady

Duży minus - Ratownicy którzy mają gdzieś co się dzieje na basenie.

5.9
Jola

Pobyt - Czerwiec 2025

Przemiła obsługa. Czysto. Jedzenia wystarczająco.

Zalety

Miła obsługa

Wady

Brzydko. Stare drzwi. Mąki orzyjemne lobby. Łazienki bardzo średnie.

Aleksandra

Pobyt - Czerwiec 2025

Spędziliśmy cudowny tydzień na Cyprze. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Wiadomo to nie jest hotel 5 gwiazdkowy, ale uważam, że na standard europejski jest naprawdę super, patrząc na hotel ktorym mieliśmy w tamtym roku w Turcji 5* i 2 razy droższy, a była katastrofa. Przedewszystkim ogoromny plus za to, że jest kameralny, nie ma tłumów, przeludnienia. Dostaliśmy bardzo duży pokój, ala „apartament” z ostatniego piętra nawet był widok na morze. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Wiadomo można byłoby się przyczepić paru rzeczy, bo to też nie jest tak, że było idealnie, jednak patrząc za jaką cenę go wykupiliśmy, jestem w stanie na to przymknąć oczy. Hotel usytuowany przy ulicy głównej, gdzie znajduje się dużo sklepików oraz barów. Jeśli chodzi o basen jest wystraczajacy na ilość gości oraz plus za super basen dla dzieciaków. Do plaży jest około 5-6 minut, więc nie jest daleko. Plaza publiczna - 2 leżaki i parasol 7.5euro. Jedzenie dość mały wybór, ale naprawdę dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Kelnerzy zasługują na osobną pochwałę, uśmiechnięci, pomocni, super nastawieni do dzieci. Ogromny plus za to, że w momencie kiedy jest stołówka pełna nie wpuszczają, nie ma tam chaosu i rzucania się na stoliki. Animacje dla dzieci super, dziewczyny się ekstra spisują, jeśli chodzi o wieczorne animacje dla dorosłych ubogo mocno, ale jest przynajmniej czas wyjść przejść się Promenada.

Artur

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel spelnił nasze (2+2) oczekiwania. Został wybrany ze względu na stosunkowo niską cenę pobytu i uważam że stosunek ceny do jakości jest co najmniej dobry. Bez fajerwerków, ale solidnie. Pokoje czyste (minus to bardzo skromne umeblowanie). Głowny basen nieduży ale wystarczający. Osobna strefa basenowa dla dzieci. Jedzenie świeże i smaczne. Miło spędziliśmy 7 dni na przemian leniuchując na leżakach albo spacerując po okolicy. Około 40 minut spacerem piękne okolice Fig Tree Bay, no i samo centrum Protaras. Największym plusem tego obiektu jest bardzo miły personel.

Zalety

Sympatyczny personel starający się żeby pobyt był jak najprzyjemniejszy.

Wady

Skromne wyposażenie pokoi.

Jola

Hotel spełnia podstawowe potrzeby dla średnio wymagającego turysty.

Zalety

Lokalizacja-super.Blisko przystanku.

Wady

Bardzo mało warzyw i owoców.

Wszystko w jak najlepszym porządku. Pokój dwupokojowy na naszą czteroosobowa rodzinę super łóżeczko dla najmłodszej córki, balkon z widokiem na morze. Pokój codziennie sprzątany. Jedzenie wyśmienite obiady i kolacje extra codziennie coś innego,śniadania standardowe. Przekąski bardzo smaczne. Obsługa przesympatyczna. Plaża blisko. Przystanek autobusowy przy samym hotelu wszędzie można dojechać. Przy hotelu małe centrum z barami,tawernami i sklepami. Ogólnie oceniam pobyt bardzo dobrze i polecam wszystkim .

Zalety

Same zalety

2.2
Emilia

Hotel mały. Duży plus tego że mnóstwo leżaków. Dla nikogo nie zabrakło. Pokoje odnowione ale bardzo niskim nakładem pieniężnym. Odpadające wieszaki , rozpadająca się toaleta , zatkany zlew. Niestety karaluchy mimo że naprawdę hotel czysty.

Zalety

Czysto. Pościel i ręczniki codzienne świeże. Dużo leżaków.

Wady

JEDZENIE!!! Okropne. Brak świeżych owoców sezonowych. Sezon na arbuzy i nawet jednego kawałki podczas pobytu same jabłka i śliwki. Kolacje zimne i nie smaczne. Śniadania zimne i tona tłuszczu. Sałatki z kolacji. Cały pobyt stołowaliśmy się na mieście pomimo prób zjedzenia czegokolwiek na stołówce. Niestety karaluchy!! Zapewniali nas że to nie ich wina tylko klimatu! Hotel nie zasługuje na swoje gwiazdki. Nie polecam. Duże rozczarowanie . Zdjęcia nie trzymają się prawdy

Magdalena

Bardzo przyjemne rodzinne wakacje w przystępnej cenie.

Zalety

Lokalizacja . Autobusem , który odchodzi z pod hotelu -dojazd wszędzie gdzie dusza zapragnie . Oczywiście nie jest to hotel przy plaży , ale jest to chwilka spacerkiem jak ktoś lubi . Basen fajny , jedzienie smaczne .

Wady

Bardo malutkie pokoje . Wiem , nie spędza się czasu w pokoju , żeby jedna osobo mogła przejść do toalety , druga musi już wejść na łóżko - ale do przeżycia . Winda- masakra . Ale to jest stary hotel , troszkę podpicowany . Jednak bez przesady - nie zniechęciło nas to aby miło spędzić czas .

Pobyt dwutygodniowy w sierpniu, rodzina 2+2. Pokój: Apartament składający się z dwóch pokoi przedzielonych niepełną ścianką, brak szans na prywatność jak jedziesz z dziećmi. W sypialni łóżko małżeńskie, a w drugim pokoju dwa osobne łóżka dla dzieci. Mała ilość półek w szafach sprawia że nie ma gdzie wyłożyć wszystkich ubrań. Brak również wieszaków do ubrań. Łazienka przyzwoita. Balkon duży, wyposażony w suszarkę do ubrań i krzesełka. Suszarka do włosów dostępna w recepcji (na wolną suszarkę czekaliśmy 5 dni) po wpłacie kaucji, tak samo jak przejściówki do kontaktów. Pokój sprzątany bardzo słabo, pobieżnie...w szafie zastaliśmy ubrania, butelki, puszki po poprzednich lokatorach. Czystość na minus. Basen: Bardzo atrakcyjna strefa basenowa jak na hotel ***. Duży basen główny ze stałą głębokością i osobny splash pool dla dzieci. Bardzo ciepła woda w basenach. Duża ilość leżaków, nigdy nie było sytuacji żeby wszystkie leżaki były zajęte. Minus za czystość basenów, przez dwa tygodnie naszego pobytu widzieliśmy tylko raz porządne sprzątanie basenu dla dzieci. Duży basen główny był przez cały nasz pobyt strasznie brudny, dno zawierało takie skarby świata jak: piasek, włosy, tipsy i inne ciekawostki. Jedzenie: Śniadania: codziennie ten sam zestaw na śniadanie, bardzo ułożony pod gości z GB. Brak świeżego pieczywa ,tylko chleb pszenny/tostowy. Codziennie: fasolka w sosie pomidorowym, kiełbaski, parówki, boczek, jajka, pieczarki pieczone, medaliony z pieczonych ziemniaków. Śniadania bardzo słabe. Do śniadania otwarty samoobsługowy serwis kawowy i automat z napojami. Obiady: bardzo dobre, zawsze coś dobrego się znalazło. Kolacje: tematyczne, codziennie inna kuchnia... meksykańska, regionalna, włoska, dania z grilla. Naprawdę do dań głównych nie ma o co się przyczepić. Wszystko ok. bardzo smaczne jedzenie. Na minus to bardzo mały wybór słodkości, na dodatek codziennie te same. Do obiadu i kolacji automat z napojami jest wyłączony, napoje są serwowane przez kelnera do stolika pod zamówienie. Bar: Jeden bar na cały hotel przy basenie. Brak automatów z napojami, wodą... więc w ciągu dnia, dzieci stoją w kolejce do baru po napój w towarzystwie mocno "zawianych" gości. Na plus lody, na patyku, każdy zapakowany i o różnych smakach. Wieczorem siadasz przy stoliku i czekasz na obsługę żeby zamówić napoje, które następnie przynoszone są do stolika... brzmi świetnie i sugeruje wysoki poziom usług, nic bardziej mylnego. Na złożenie zamówienia czekasz czasami 50 minut (zależy która kelnerka akurat ma zmianę) i tyle samo na dostarczenie zamówionych napojów do stolika...DRAMAT. Obsługa (często tylko jedna kelnerka i jeden barman) nie jest w stanie na bieżąco obsłużyć wszystkich gości. Menager hotelu nie przyjmuje do wiadomości skargi, obraża się i przestaje widzieć gości którzy mają zastrzeżenia do sposobu obsługi klientów na barze. Animacje wieczorne praktycznie nie istnieją, przez dwa tygodnie były cztery koncerty przy barze... raz para saksofonistów, trzy razy ta sama pani grająca na skrzypcach standardy popowe. Sytuację próbowali ratować animatorzy z biura Grecos, organizując raz na jakiś czas konkursy dla gości. Wieczorem w barze ani się nie napijesz, ani się nie rozerwiesz, hotel dba o to żeby goście wieczory spędzali na mieście. Lokalizacja: Do plaży spacer w okolicach 10 minut. Nie jest to tragedia, jak co niektórzy piszą. Plaża w zatoczce, brak tłoku, czysto, woda w morzu bardzo ciepła. Praktycznie 100 metrów od hotelu pasaż barów, sklepów, tętniący życiem szczególnie wieczorem. Hotel: Największą słabością hotelu jest czystość, na każdym kroku widać brud... i karaluchy. Pokazują się szczególnie wieczorem w strefie basenowej i na barze, swobodnie biegają między leżakami i stolikami. Trafiają się rozdeptane na korytarzach, które potem przez cały dzień stanowią wątpliwą ozdobę podłogi. Oceniam hotel jako słaby i nie polecam go odwiedzać.

Zalety

Strefa basenowa.

Wady

Brud i karaluchy.

Natalia

Super hotel!! Wspaniała, uśmiechnięta obsługa ❤️zwłaszcza przemiły szczupły, o nieco dłuższych ciemnych włosach i karnacji kelner😍 jedzenie pyszne, animacje, aerobik i zabawy dla dzieci najlepsze na świecie❤️ polecam!

Polecam hotel, kameralne miejsce, pobyt bardzo udany.

Zalety

obsługa dba o klienta, czysto, dobre jedzenie

Przemo

Otoczenie ok, hotel odnowiony oraz pokoje, brakuje wielu dodatków typu obrazy, które znacznie wpłynęły by na wygląd. Łazienki i prysznice na -1 przy basenie słaby poziom. Ale te przy barze łazienki ok.

Zalety

Położenie w otoczeniu restauracji i sklepów, duży basen, drink bar przyjemny odnowione, brak problemu z dostępnością leżaków, mini zjeżdżalnie dla dzieci. Miła obsługa.

Wady

Daleko do morza, monotonne jedzenie - szczególnie śniadania, brak wody do picia w pokojach.

Pokoj w hotelu Toxotis mial duzo przestrzeni : 2 wygodne połączone łóżka, bardzo duży taras z widokiem na morze, że stolikiem, krzesłami i praktyczną suszarką na ręczniki i stroje kąpielowe. Codziennie aqua aerobik w basenie, animacje dla dzieci i tańce przy basenie w kawiarni z milymi energicznymi polskimi animatorami . Polecam ten hotel.

Zalety

Przy hotelu jest duży basen a przy nim kawiarnia z bardzo miłą obsługą. Basen czysty, teren wokół niego codziennie rano myty. Leżaki wygodne do tego baldachim jak dla par królewskich. Jedzenie zwłaszcza kolacje i obiady urozmaicone i bardzo smaczne. Zawsze czysto i przyjemna atmosfera z muzyką oraz kelnerzy podający do stolików winko lub piwko. Super.

Wady

Odległość do morza około 500 metrów czasami wydawała się dłuższą bo upały zniechęcały do pokonywania takiej drogi, ale warto dojść bo morze cudne , lagunowe i do nurkowania i snurkowania mnóstwo kolorowych ryb i roślinności. Łazienki trochę ciasne.

Aneta

Rodzina z 2 dzieci 12l i 17l. Hotel nie był najgorszy, akurat mieliśmy apartament na 2 piętrze z wielkim tarasem i pięknym widokiem na morze, jedzenie typowo angielskie, smaczne, nikt głodny nie chodził, basen super, jedyne co, to na początku był brzydki zapach z syfonu w łazience ale poradziliśmy sobie z tym zakrywając go mokrym ręcznikiem. Klima sprawnie działała. Obsługa bardzo miła. Jeśli ktoś nie ma zbyt wygórowanych oczekiwań to polecam. Miejsce super, wszędzie blisko.

Zalety

Super miejsce, dużo jedzenia i baseny.

Wady

Brzydki zapach z syfonu w łazience.

Pobyt oceniam bardzo przyjemnie ,hotel odnowiony czysty ,pokoje sprzątane codziennie ręczniki wymieniane. Stołówka klimatyzowana ,posiłki bardzo smaczne ale monotonne śniadania ,drinki bardzo dobre na barze przy basenie do wyboru z karty dzięki przesymatyczmemu barmanowi który miał w tym fach,personel przemiły .W hotelu dużo animacji dla dzieci i dorosłych prowadzonych przez P.Marcela Polaka, w hotelu większość gości to Polacy i mniejszość Anglicy.Dwa baseny w tym jeden dla dzieci ze zjeżdżalniami .Do najbliższej plaży 10 min. Piękna promenada wzdłuż wybrzeża a przy niej bary, restauracje i małe różnorodne plaże w zatoczkach .Do pięknej plaży figowej z hawajskim piaskiem i błękitną laguną 30 min . albo autobusem ,który jeździ co 15 min. dosłownie tuż obok hotelu i można też wybrać się do Aya Napy 1.5 euro bilet u kierowcy. Wyspa przecudna zakochałam się w niej i zamierzam tam jeszcze wrócić.

Zalety

Hotel czysty przyjazny personel.

MONIKA

Pokój skromniutki, łazienka mała, sejf, lodówka i kiepsko wyposażona szafa z drążkiem na wieszaki(najlepiej mieć własne), brak półek w szafie. Pościel nie zawsze dobrze wyprana. Skromne lobby, ale świetnie klimatyzowane. Restauracja przestronna, jedzonko ok. jak na 3***. Basen nieduży z ciepłą wodą, wystarczająca ilość leżaków.

Zalety

Sprawnie działająca klimatyzacja

Wady

Koszmarnie twardy materac, odległość do najbliższej plaży (1 km) Zastanawia nas brak nazwy hotelu nad wejsciem

5.7
Krystyna

Dzień dobry :). Wykupiłam wakacje i od 27 kwietnia do 4 maja 2024 miałam zakwaterowanie w hotelu Toxotis. Sam hotel oceniłabym na 2 gwiazdki, ale kuchnię, w sensie oferowane posiłki na 4, a personel na 5. Stąd 3 gwiazdki jakimi się posługuje uważam za Ok. Jedynie co mi na samym początku przeszkadzało to standard pokoju- dla 2 osób, dosyć skromny (nieduża przestrzeń), brak jakichkolwiek napoi w lodówce, ani też na blacie kawy, herbaty czy mini ekspresu, ale za to jest TV (telewizje w różnych językach), bezpłatne Wi-fi działało bez zastrzeżeń. Codziennie przychodziła Pani z serwisu, miałyśmy wymienione ręczniki, pościel. Posiłki smaczne, różnorodne, zwłaszcza w porze lunchu i kolacji. Poza godzinami posiłku można było też otrzymać bez problemu kawę, czy inny napój, a przy wersji all inclusive bar był dostępny w godzinach od 10- 23ej. Personel bardzo miły i pomocny, tłumaczą cierpliwie jak i gdzie dojechać, blisko przystanek autobusowy- do miejscowości Protaras można pójść również pieszo, a do dalszej Ayia Napy autobusem 102. Do plaży kilka minut spacerkiem, wzdłuż plaży mnóstwo hoteli i restauracji, barów. Niedaleko hotelu również restauracje, puby, sklepy z pamiątkami. Ogólnie polecam, tylko jeśli ktoś szuka odpoczynku i spokoju to trzeba wybrać hotel dla dorosłych, tu z racji zjeżdżalni przy basenie, co było niewątpliwie dodatkową atrakcją, słychać było wrzaski i krzyki bawiących się na niej od rana dzieci (już od godziny 8ej ), co lekko mi przeszkadzało, bo nie mogłam dłużej spać, a okno z pokoju skierowane było w kierunku basenu właśnie.. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.

Zalety

Dobra kuchnia, przyjazny i miły personel.

Wady

Brak nazwy hotelu na nim, jest znak mało widoczny, lobby mało przyjazne, korytarze hotelu białe bez jakichkolwiek ozdób, obrazów, trochę tak szpitalnie. Widać też niedociągnięcia w wykończeniu, np. zaszpachlowana dziura ale już nie pomalowana, w pokoju mało miejsca na ubrania, brak półek, jedynie jedna przestrzeń z kilkoma wieszakami.

Toxotis