Tsokkos Garden Apartments

Jezdzac po hotelach 4 i 5 gwiazdkowych i po europie jak i po swiecie nie spotkalam sie jeszcze z sytaucja gdzie w hotelu: Nie bylo dostepu do wody butelkowanej w pokoju i nawet na terenie calego hotelu . Wszyscy z marketu w reklamowach nosili wode majac all.....dziwne co? Ale niestety prawda ja bylam w lekkim szoku. Brak ja to nazywam zawieszka na drzwi .. Chodzi o brak mozliwosci wywieszenia informacji dla sprzataczki zeby nie wchodzila do pokoju bo ty tam jestes i np spisz albo robisz cos innego.. A sprzataczka wchodzila jak chciala..a jak nie to do drzwi sie dobijala spokoju poprostu brak Kolejna dziwna rzecz to koniecznosc podawania numeru pokoju idac na kazdy posilek i nawet biorac przekaske...dla mnie niezrozumiala dziwna praktyka niby dla statystyk

Witam właśnie wróciłem z tych niby wczasow do hotelu tokkoss-garden apartament z biura rainbow od 12 do 19 sierpnia katastrofa , zamiast zimnej płyty tak jak żeście obiecali dwa suche tosty z kawałkiem szynki i sera w ofercie miała byc w miejscowości Larnaka a wywieźli nas 40 km za do jakes dziury ,do płazy 500 m i była to płaza brudna kamienisto piaskowa , samolot najtańszych lini wizzar mimo ze sie leciało 3.5 godz , brak miejsca w samolocie zero komfortu najmniejszy i najciaśniejszy samolot z ich lini Hotel katastrofa niewiem czy na jedna gwiazdkę sie nadaje pokoje syf i malaria w łazienkach grzyb i pleśń ręczniki żółte niedoprane wanna żółta trzeba było sie kapać w klapkach aby czegoś nie załapać , pokoje nie sprzątane tylko smieci wyrzucane o wystroju już nawet nie mowię , Na dworze przy basenach karaluchy koło 6 cm zapłaciłem prawie 12 tys za 4 osoby są to wyrzucone pieniądze i najgorsze wakacje jakie bylem a jeżdzę już od paru lat , mam nadzieje ze już nikt nie da sie wrobić w coś takiego przez wasze biuro moja partnerka zaczęła płakać gdysmy tam przyjechali i weszli do pokoju z trudem ha uprośilem bo mieliśmy już wracać w ten sam dzień , jedzenie ciagle to samo przez 6 dni , samolot mieliśmy o 21 a 12 w południe na 7 dzien musieliśmy opuścić pokoje i oddać opaski masakra

Odradzam wszystkim wyjazd do tego hotelu!!!.Byliśmy tam całą rodziną od 3.06 do10.06.2016 i nawet za darmo już więcej tam nas nie uwidzą..Pokój przyzwoity .Jedzenie beznadziejne.Do kolacji napoje trzeba zamawiać u kelnera .Który po kilkakrotnym wzywaniu raczył podejść do stolika.A potem już było tylko gorzej.Do trzech kolacji nie dostaliśmy ŻADNYCH napoi(opcja ALL Inclusive).Brakło lokalnych napoi alkoholowych.W zamian proponowano nam tylko płatne w opcji All Inclusive.A w ostatnim dniu po zdaniu kluczy z pokoi pozbawiono nas korzystania z napoi i przekąsek do chwili wyjazdu z hotelu (od 12,00 do 17,50).BEZNADZIEJA.

Hotel raczej dla emerytów, dla młodch odradzam zdecydowanie, nie ma co robic wieczorami, poza bingo zero rozrywek w postaci animacji. Pokoje duze i to jest spory atut, jednakże zagracone i meble raczej brzydkie a lazienki trochę zagrzybione. Raczej czysto. Dobre jedzenie, miejsowosc oddalona od atrakcji turstycznych o ponda 3 h do Pafos. Do plazy kolo 10 minut na piechotę, plaża raczej brzydka jak dla mnie i pełno Rosjan. Polecam osobom starszym.

Organizator Rainbow turs 14 czerwiec do 21 czerwiec cena 1360zł Zaczynając opinie trzeba powiedzieć że za taką cenę to wycieczka powyżej oczekiwań.Porównując do grecji czy turcji standard obsługi i ilość posiłków ich jakość smak i urozmaicanie przede wszystkim kolacji super.Ilość oferowanych drinków w opcji AI bardzo duża od margarity po pinacolad.Napoje nie jakaś najtańsza cola tylko miedzy innymi pepsi i sprite.Przekąski min. halumi z serem kozim hamburgery itp.czy lody Większość obsługi to bułgarzy ale strasznie sympatyczni szczególnie animator.Tutaj trzeba być naprawdę wybrednym żeby się do czegoś doczepić można powiedzieć że obsługa wręcz lata nad gośćmi. Jeżeli chodzi o sam hotel to może wystrój pokoi jest nie najnowszy ale kto jedzie na Cypr żeby siedzieć w pokoju? Teksty typu śmierdzi gierkiem itp. są śmieszne nic nie śmierdzi zapewniam panie sprzątaczki nawet okna myją codziennie reczniki standardowo zmieniane co drugi dzień. Wyposażenie wystarczające jest nawet mikrofalówka salon jak i sypialnia osobno klimatyzowane.Faktycznie jedyny minus to wi-fi troszke za duże ceny no ale można zawsze iść do pubu i zamówić piwo za 2,50 euro i skorzystać do woli z internetu.Przejściówki do kontaktu jak i pilot depozyt 5E zwracane po wymeldowaniu.Przejściówke mozna kupić w sklepie za 2E.Do sunrise beach i fig bay tree spacerkiem ok. 15 minut promenadą nad morzem ale warto widok niezapomniany a wiaterek kojacy wiec nie czuć tych 30 stopni..Wycieczki warto zobaczyć u lokalnych sprzedawców nawet po 5 euro są.Jeżeli chodzi o rozrywki to w pobliżu same pubiki i restourację jeżeli ktoś chce poszaleć to warto zainwestować 1,5 euro i pojechac do Aya Napa autobus zaraz przy hotelu co 20 minut.Więcej pubów i restouracji w centrum protaras ok 2 km. piechotką też warto się wybrać.To chyba tyle w razie pytań kontaky e-mail lukasz_salamon88@o2.pl.Hotel głownie dla rodzin z dziećmi ale nie tylko ja osobiście hętnie bym kiedyś wrócił.

Nazwa  Tsokkos Garden Apartments
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Protaras
Udogodnienia  basen odkryty

Plaża Fig Tree Bay z turkusową wodą i palmami

Szlaki spacerowe wzdłuż wybrzeża z punktami widokowymi

Możliwość snorkelingu i rejsów katamaranem

Bliskość Paralimni z tradycyjną kuchnią cypryjską

5.9
5.3

Wyświetlono 8 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Malzenstwo

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Obsluga jedzenie czystosc pokoju dobra klima

Wady

Animacje a reszte o9pisze w tresci opinii bo ich troche ma jak na niby europejskie 4 gwiazdki to egipski czy turecki hotel ma lepszy standard tzw czworek

2.0
Marek

Pobyt - Sierpień 2016

Zalety

Zero zalet

Wady

Wszystko

3.2
Wasilewski stanisław

Pobyt - Czerwiec 2016

milena

Pobyt - Październik 2015

Zalety

dobre jedzenie

Wady

brzydkie meble w pokojach, grzyb w lazienkach

Łukasz i Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

Obsługa,posiłki,standard All inclusive w porównaniu z np.grecją,turcją,bułgarią

Wady

Plaża najbliżej hotelu troszkę mała.

Grzegorz

Pobyt - Wrzesień 2014

Polecam niewymagającym osobom w każdym wieku. Protaras jest położony w jednym z najpiękniejszych zakątków Cypru. Plaże osłonięte od wiatru. Zwiedzającym polecam wynajęcie samochodu (jest taniej, niż wycieczki fakultatywne i daje niezależność). Do centrum (rozrywka) ok 1,5 km prowadzi piękna promenada nad morzem, ale jest także wygodne połączenie autobusem. Plaże publiczne , leżaki płatne. Baseny przy hotelu niezatłoczone, zróżnicowane pod względem kształtu i głębokości, leżaki przy basenach hotelowych bezpłatne. Animacje - każdy wieczór dyskoteka dla milusińskich i bingo dla seniorów, produkcje artystyczne na niezbyt wysokim poziomie. Jedzenie oceniam bardzo pozytywnie. Zróżnicowane i smaczne. Apartamenty hotelowe wymagają odświeżenia, ale sprzątane są codziennie, a ręczniki wymieniane.

Zalety

Miła obsługa. Jedzenie. Położenie, baseny.

Wady

Łazienki wymagają remontu, w pokojach czuć stęchlizną. Drogi internet.

3.8

Pobyt - Sierpień 2014

Hotel stary, pokoje to PRL, brudne stare kafelki w pokojach, łazienka, meble nie no masakra - szczerze brzydziłem się tego wszystkiego dotykać. Wyżywienie nie jest dobre, od biedy da radę. Natomiast ja musiałem chodzić do knajp w okolicy. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że oni nawet nie dbają o basen - pierwszy raz z tym się spotkałem. Wokół basenu kratka brudna jakby jej nigdy nikt nie mył - masakra. Wifi - 30EURO tydz. Przedłużenie pokoju o 2 godz. - 20EURO Nie mają zrozumienia dla małych dzieci: 10miesięcy i 3,5 roku. Dzieci całkowicie poza basenem nie mają co robić, nawet do klubiku dla dzieci można wchodzić tylko z Thomas Cook. Na basen chodziłem obok do hotelu (z tej samej grupy) - ale uwaga :) wejście na dzień 40Euro dla rodziny. Tam już są zjeżdzalnie dla dzieci. A w tym tssokos garden to nawet jednej zjeżdzalni dla dzieci - NIC Często latam i nie polecam. Koszt za pobyt w sezonie wart maks. 1500zł/os./tydzień - NIC więcej

Makowszczanka

Pobyt - Czerwiec 2014

zwróćcie uwagę na jakim lotnisku lądujecie. z Larnaki jest ok 60km - droga zajmuje ok 45minut. Część znajomych leciała jednak do Pafos (to ok. 200km od Protaras! podróż ok 2h). Mieliśmy pokój rodzinny z widokiem na basen na 3. piętrze (nie ma sensu dopłacać- pokoje od strony parkingu jak najbardziej ok). Pokoje i łazienka czyste. Codziennie sprzątane. Aneks kuchenny do dyspozycji. W pokoju również lodówka. Meble w pokoju starej daty, ale to naprawdę w niczym nie przeszkadza. Do przykrycia prześcieradło. W szafie są koce i dodatkowe poduszki. Sejf i kantor na recepcji. Nie ma bezpłatnego wi fi (ceny oferowane przez hotel zwalające z nóg... z tego co mi się wydaje 120minut to koszt ok 10?). hotel blisko małej żwirkowo piaszczystej plaży. Na plaży są też natryski i przebieralnie. Do wynajęcia leżaki po ?2,5 (1szt) i parasol też ?2,5. Piękna promenada wiodąca do cudownych piaszczystych plaż. M.in. do Zatoki Figowej (FigTreeBay). wynajmijcie skuter albo auto!! Koniecznie. Ew. do każdego z poniższych dojedziecie autobusem (przystanki blisko hotelu): Polecam wybrać sie na plażę w Konnos! Zapiera dech...Podobnie cape greko- piękne skaliste zatoki - must see! Protaras- typowe turystyczne miasteczko z knajpami na każdym kroku :) droga promenadą- cudowna zarówno w dzień jak i w nocy. Śniadania - ENglish breakfast - dla mnie koszmar... lunche i kolacje obfite - jest w czym wybierać. UWAGA - Panowie na kolację wpuszczani w spodniach co najmniej za kolano (najlepiej w długich). nie wejdziecie w krótkich spodenkach. byliśmy z rainbowem. Pick up mielismy po 16. Check out do 12. Dodatkowo dostaliśmy vouchery na lunch. All incl. Działało do 14:30.W hotelu na dole (poziom -1) jest sauna i prysznice - tam można się odświeżyć przed podröżą, gdy już oddaliście pokój. Na recepcji można poprosić o ręczniki. Podsumowując - polecam! Szczególnie jeśli trafi się jakieś dobre last minute. Nie dopłacajcie do pokoi z widokiem na basen. Szkoda pieniędzy :-)

Zalety

- lunche i kolacje - baseny - lokalizacja - obsługa - blisko do centrum - blisko do promenady - blisko wypożyczalnia skuterów/rowerów/quadów - blisko do piaszczysto-żwirkowej plaży - duże przestronne pokoje, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane codziennie - czysto - brak animacji przy basenie (animacje odbywają się obok hotelu tsokkos garden (niby blisko, ale nic/niewiele słychać)

Wady

- stare meble - horrendalne ceny za WiFi - śniadania (English breakfast)

Tsokkos Garden Apartments