Malownicze wybrzeże z pięknymi plażami i turkusowym morzem
Zabytkowe miasta, takie jak Split, z pałacem Dioklecjana
Wyspy Hvar i Brač oferujące luksusowe kurorty i winnice
Wszystko opisane poniżej w zaletach i wadach. Zalety: Widok z bocznych balkonów pierwszego i wyższych pięter na morze. Pokój dość duży. Wady: Bardzo blisko jednej z głównych ulic Makarskiej - hałas . Brak papieru toaletowego, mydła i ręczników w łazience wi-fi działa jak chce . Klimatyzacja, tu uwaga, ,można tylko używać jak się jest w pokoju, właściciele pilnują tego i upominają, nawet jak się siedzi na balkonie, a klimatyzacja chodzi. Właściciele wchodzą do pokoi bez obecności turystów i przykręcają lodówkę np. z 6 na 1. Brak czajnika do wody. Wodę na herbatę i kawę trzeba było gotować w garnku.
Bardzo blisko jednej z głównych ulic Makarskiej - hałas Brak papieru toaletowego, mydła i ręczników w łazience wi-fi działa jak chce Klimatyzacja, tu uwaga, ,można tylko używać jak się jest w pokoju, właściciele pilnują tego i upominają, nawet jak się siedzi na balkonie, a klimatyzacja chodzi. Właściciele wchodzą do pokoi bez obecności turystów i przykręcają lodówkę np. z 6 na 1. Brak czajnika do wody. Wodę na herbatę i kawę trzeba było gotować w garnku.
Właściciel nie do końca rozumie na czym polega dopieszczone turysty. Brak ręczników, mydła, papieru toaletowego o który notorycznie trzeba było się upominać. Pod pozorem sprzątania, którego efektów nigdy nie zauważyłam właścicielka wchodziła do pokoju. Po co? Wyposażenie aneksu w pokoju 3 os stanowiła zdarta aluminiowa patelnia, sito, dwa garnki, 2 filiżanki, 2 widelce i po tyle samo talerzy. Na małżeńskim łożu wyścielony pod prześcieradłem foliowy podkład??? Dwa krzesła i hasło pierwszego dnia "zaraz odniosę trzecie..." - nigdy nie zrealizowane.
Spora bliskość do plaży, sklepu.
Położenie przy ruchliwej ulicy, szczególnie odczuwalne nocą. Brak troski o wyposażenie pokoi. Standard stanowczo niższy od deklaracji. Aneks kuchenny dla bardzo niewymagających.
Nie polecamy. Gospodarze nie rozumieją znaczenia "turystyka". Nieprzyjemni, aroganccy, bezczelni. Skupieni na pieniądzu. Zaniedbane studio 2os. Stare meble...
Studio 2os. w opłakanym stanie. Łóżko że złamanym stelażem, pościel niedoprana i podziurawiona. Brodzik w łazience zagrzybiony. Muszla klozetowa zakamieniona. Gospodarze nie uzupełniają papieru toaletowego i worków na śmieci. Pod naszą nieobecność przykrecali chłodzenie w lodówce. Wykupiliśmy klimatyzację na jedną dobę a gospodyni zabrała nam pilot do urządzenia kilka godzin wcześniej. W trakcie opłaty za usługę domagała się kwoty 5 euro "w papierku" a nie w bilonie. Połamane siedziska w krzesłach balkonowych. Pełna ingerencja właścicieli do studia pod naszą nieobecność. Widać , że są skoncentrowani na oszczędnościach i minimalizmie. Miałam niemiłą rozmowę z gospodarzem i wykazał się w niej szowinizmem i ignorancją. NIE POLECAMY !
W tym roku z rodziną spędziłam wakacje w Villi Nada w Makarskiej. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Makarska jest przepiękna i bardzo urokliwa, na pewno jeszcze tam wrócimy. Idealne miejsce na wypoczynek z dziećmi, z wieloma atrakcjami. Polecam także wycieczki fakultatywne, w szczególności wycieczkę do Dubrovnika oraz Park Narodowy Krka z wodospadami. Co do zakwaterowania, pokoje czyste, zadbane, obiekt oddalony od morza zaledwie około 300 metrów. Naprawdę świetnie spędzony wspólnie czas.
Miejsce dobre, blisko do morza sklepu, jest parking dla samochodu. Gospodarze pozornie mili jednak nachalni i ustawieni na minimalizację kosztów, brak papieru w łazience, ręczników nie mówiąc o mydle. Kuchnia jest ale nie wyposażona, jest klima w każdym pokoju. Biorąc pod uwagę, że mało czasu spędza się w pokoju można przeżyć jednak na uwagę zasługuje fakt, że w naszym przypadku zginęła duża suma pieniędzy, tylko raz nasze złotówki zostały w pokoju po przeprowadzce z mniejszego do większego przez korytarz, bardzo pomagała nam gospodyni i w czasie kiedy pieniądze były przekładane z szafki do spodni była tego świadkiem, problem w tym że spodnie z pieniędzmi trafiły na wieszak w łazience. Pieniądze należały do brata, który w momencie przeprowadzki był na plaży i żona schowała je do spodni, on natomiast myślał, że są schowane do portfela. strata wyszła na jaw po wyprowadzce kawał drogi od Makarskiej. Gospodyni nie melduje swoich gości, tak było przynajmniej w naszym przypadku. Proszę więc uważać. Pozdrawiam.
Położenie 300m od morza, widok na morze tylko z 3 piętra, mili ale nachalni gospodarze.
Słabe wfi na parterze praktycznie nie działa, brak podstawowych środków czystości w toaletach, nie mówiąc o ręcznikach. Pozornie jest czysto jednak pod i na regałach straszny kurz.
Villa Nada jest bardzo fajnym miejcem na pobyt rodzin z dziećmi. Pokoje są czyste ,zadbane, w każdym pokoju klimatyzacja ???? Gospodarze Villi przesympatyczni ludzie ,bardzo pomocni i życzliwi. Bardzo polecam to miejce ????
Lokalizacja wspaniała
Lokalizacja obiektu na duży plus. Wyposażenie na minus (nie spełnia standardów 3 gwiazdek).
Atrakcyjne widoki z tarasu na morze (tylko najwyższa kondygnacja), Blisko do sklepu spożywczego, piekarni, plaży i głównej promenady.
Brak podstawowego wyposażenia w kuchni (szklanki, garnki, sztućce, deska do krojenia , środki czystości itp.) Brak ręczników. Brak podstawowego wyposażenia toalety ( np. papier toaletowy itp.) Posłanie łóżka czyste jednak znacznie zużyte ( dziury, niedoprane pościele). Pokój na wejściu wygląda na posprzątany jednakże jest to wyłącznie wrażenie gdyż pod meblami sporo brudu. Meble znacznie zużyte. Krótkie łóżko (przy 190cm wzrostu nie dało się wyprostować) Właściciele mili choć bardzo nastawieni na oszczędności ( wyłączanie klimatyzacji i obniżenie chłodzenia lodówki w czasie nieobecności w pokoju). Problemy z zasięgiem WIFI na kondygnacjach powyżej parteru.