Villas Plat

1 opinia

Duży kompleks hotelowy, ale klimat raczej kameralny i spokojny - zwłaszcza, że byłam poza sezonem. Jest część, która nieco psuje obraz - opuszczona, ale nie warto zwracać uwagę, nie rzuca się mocno w oczy biorąc pod uwagę całokształt oraz przepiękne widoki. Kompleks jest podzielony na kilka willi - nie wszystkie są w pierwszej linii brzegowej, w jednych widok na morze jest bezpośredni, w innych nieco zasłaniają drzewa. W każdym pokoju balkon, a w nowszej części bywają ogromne tarasy - to pokój typu studio z aneksem kuchennym. Ja byłam akurat w willi Barbara. Na posiłki trzeba kawałek dojść, restauracja jest nad samym morzem, więc śniadanie i kawa z rewelacyjnym widokiem. Jest tu dużo zieleni, kilka plaż (kamienistych), przyjemne zaułki z ławeczkami, sporo romantycznych miejsc w skałach, miejsc na piękne sesje fotograficzne. Plat to niewielka miejscowość z dala od miejskiego gwaru, do kompleksu trzeba zejść z górki, a powyżej rodzinna restauracja z pysznym jedzeniem, dalej przystanki autobusowe (czasami jeżdżą jak chcą ;) ), dalej market, do pobliskich miejscowości można zrobić sobie spacer, można również skorzystać z bolta (poza sezonem taniej). Polecam zobaczyć w pobliżu: Cavtat -przecudna miejscowość, można zwiedzić i miasteczko i przejść promenadą na około, polecam wrócić wieczorem na zachód słońca, w przeciwnym kierunku: Mlini (urocza), Srebreno i Kupari (tu opuszczony wielki kompleks ostrzelany z morza przez fregatę rakietową Jugosłowiańskiej Armii Ludowej). Pokoje są czyste, regularnie sprzątane, klimatyzacja, mini kuchenka i lodówka w niektórych, w łazience suszarka, kosmetyki. Na terenie kompleksu mini market, bar, fryzjer, siłownia. W recepcji przemiła i pomocna obsługa, zwłaszcza Nicola i Iwona. To świetne wypadowe, ale też na miły relaks. 10 minut jazdy od lotniska Dubrownik.

od1 294 zł za osobę

Nazwa  Villas Plat
Miejsce  Chorwacja / Dalmacja Południowa / Mlini
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne

Zabytkowe miasta, takie jak Dubrownik, z pięknymi murami obronnymi

Malownicze wyspy, takie jak Korčula i Mljet

Krystalicznie czyste wody idealne do nurkowania i żeglowania

Winnice i świeże ostrygi na półwyspie Pelješac

1 opinia

Wyświetlono 1 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Piękne widoki, dużo zieleni, czysto, miła obsługa, przyjemne zakamarki w okolicy. Blisko lotnisko.

Wady

Śniadania mało urozmaicone, ale nie uważam tego za wadę - niektórym może przeszkadzać, choć codziennie są dwa rodzaje jajecznicy, jajka na twardo, serek twarogowy, żółty, wędliny, pomidory i ogórki, oliwki, ajwar, słodkości - pyszne, nawet dobra kawa, jogurty i owoce.

Villas Plat