Vista Sol Punta Cana (ex. Carabela Beach)

3.9

Świetny hotel! Przepiękny teren, personel przesympatyczny i bardzo pomocny, w pokojach niczego nie brakowało, czyste, zadbane, codziennie sprzątane, Panie ścielily łóżka i wymieniały ręczniki. A w barach przepyszne drinki i duży wybór. Codziennie wieczorem przedstawienia w teatrze, a po występach wspólne tańce prowadzone przez animatorów. Generalnie nic dodać, nic ująć, a ja napewno tam wrócę!

Bardzo fajny hotel. Klimatyczny, piękne pokoje (większość po remoncie), cudna plaża i ukochane kaczki i pawie, które żyją i chodzą po hotelu między turystami 😊

Bardzo podobał mi się pobyt w hotelu. Piekne czyste pokoje z balkonami. Cudowne otoczenie hotelu i przemiła obsługa.

Hotel położony na dużym obszarze w otoczeniu licznych palm - części zielone zadbane i codziennie pielęgnowane. Pokoje przestronne, z wygodnymi łóżkami - czyste, podzielone na te odświeżone i po remoncie - w obu w zasadzie to samo, różnica w meblach. Klima działa. Jedzenie dobre, duży wybór - codziennie świeże wyciskane soki. Lobby i restauracja otwarte - zabudowa karaibska. Kawa dobra - z ziaren. W barze w lobby kawa w wersji "espaniola" z rumem - warto się skusić. Duży wybór drinków - obsługa nie żałuje rumu i innych alkoholi. Byliśmy z biurem Anex- polecamy wyjazd na Saonę i do Santo Domingo. W pobliżu hotelu sklepiki - market SuperMercado z przyzwoitymi cenami. W większości miejsc można płacić kartą. Internet dostępny od lobby, przez pokoje po plażę. Na plaży nie było problemów z leżakami o każdej porze dnia. W hotelu wielu Polaków.

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Hotel ma już swoje lata ale jego atutem jest piękny ogród z palmami i śliczna plaża z prywatnym molo i dużą ilością leżaków. Wyżywienie ok.choć mógłby być większy wybór dań mięsnych na obiad i kolację. Co do basenów to raczej płytkie i wokół mało leżaków więc jeżeli ktoś preferuje pobyt przy basenach to nie polecam ale jak ktoś preferuje plażowanie to hotel godny polecenia.

Nazwa  Vista Sol Punta Cana (ex. Carabela Beach)
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Bavaro
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, pokój zabaw, 2 brodziki zintegrowane z basenem.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża.

Animacje: profesjonalne występy wieczorne, pokazy, dyskoteki, nauka tańca, kasyno.

Bogata oferta rekreacyjna: 3 baseny, minigolf, aerobik, badminton, siłownia, centrum SPA.

3.9

Wyświetlono 33 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

- czysto -piękny teren - uprzejmy i pomocny personel - dobre jedzenie - duży wybór drinków - wieczory tematyczne - dużo basenów - dużo leżaków na plaży

Dominika

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Infrastruktura, plaża, animacje.

Karolina

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Piekne otoczenie i cudowna plaza

Jacek

Pobyt - Luty 2025

Zalety

- hotelowa plaża z barem i pełną obsługą - plaża sprzątana codziennie - hotel bardzo ładnie utrzymany, dużo roślin bardzo wyrośniętych i zadbanych - restauracje a'la carte, do wyboru 4 z 6 na pobyt, warto skorzystać - bardzo miły i pomocny personel - drinki :) a zwłaszcza Mojito - reakcja personelu na zgłoszenia - karaibski klimat i styl

Wady

Brak - pojechaliśmy odpocząć a nie doszukiwać się wad i to się udało.

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Piękny duży ogród z wolno chodzącymi pawiami. Hotelowa plaża z prywatnym molo i dużą ilością leżaków. Smaczne jedzenie w restauracjach a la carte które też są dostępne w All inclusive.Dobre drinki szczególnie w barze przy recepcji.

Wady

W pokojach na parterze typu comfort czuć było zapach stęchlizny więc trochę to przeszkadzało. Trochę mały wybór jedzenia szczególnie na obiad i kolację w restauracji głównej.

Pobyt - Luty 2025

Bardzo ładnie usytułowany hotel ,piękny ogród, mnóstwo zieleni ,czysty i zadbany.

Zalety

Miła obsługa ,zieleń, żółwie i ptaki, piękna plaża, łagodne zejście do wody ,baseny do wyboru(relaks i cisza lub zabawa).

Wady

Komary

K.

Pobyt - Luty 2025

Hotel zadbany, obsługa bardzo pomocna i sympatyczna. Jedyny minus to jedzenie, dość monotonne pomimo dużego wyboru praktycznie każdego dnia na stołach lądowały podobne dania. Amerykanie byli zachwyceni Polacy mieli różne zdanie. Oczywiście można było coś zjeść pod warunkiem, że cynamon nam nie przeszkadza bo to ograniczało wybór.

Zalety

Czystość, spokój i dbałość o komfort gości. Dużo animacji dla dorosłych.

Wady

Kuchnia.

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo dobrze położony z prywatnym i najładniejszym molo oraz dużą plażą wraz z restauracjami oraz barami i food truckiem. Częste opady deszczu powodują dużą wilgotność również w pokojach ,ale grzyba nie ma , także dobrze jest.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie , dużo barów , ciągle świeże kokosy prosto z palmy za jedyne 3$.

Wady

Raczej nie ma co się czepiać.

Robert

Pobyt - Luty 2025

Pokój czyć wilogocią i stęchlizną, świeżo zamalowany nieudolnie gzryb sprżatany coniennie

Zalety

połozenie wyzywienie

Wady

jakość pokoi

Roman

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel w dobrej lokalizacji z bardzo miłą i uprzejmą obsługą. Zadbane tereny wokół, dużo zieleni. Kuchnia różnorodna i smaczna, także każdy coś dla siebie znajdzie.

Zalety

bliskość plaży pomost na plaży dużo zieleni na terenie dobre wyzywienie

Wady

Pomalowane farbą ścieżki, co przy połączeniu z wilgocią powodowało że były śliskie

Bartek

Pobyt - Grudzień 2024

Pobyt w hotelu bardzo udany. Sam hotel (właściwie resort) bardzo rozległy, nie czuć ilości gości.

Zalety

Przepiękny ogród, wyróżnia się na tle pobliskich hoteli. Szeroka i bardzo ładna plaża (nie ma problemu z leżakami). Uroku dodaje odnowiony pomost dostępny tylko dla gosci Vista Sol. Personel miły, uprzejmy.

Wady

Śniadania europejskie, nie można narzekać. Gorzej z obiadami i kolacjami - ilość jedzenia wystarczająca, nikt głodny nie będzie, ale jakość powinna być lepsza (mięsa często twarde, potrawy niedoprawione)

Dawid

Pobyt - Listopad 2024

Tereny hotelowe z piękną i zadbaną roślinnością. Po ogrodach krążą kaczki i pawie. Na posiłkach duży wybór, jedzenie smaczne, dobrze doprawione, na bieżąco donoszone. Drinki w ramach oferty all inclusive dobre z odpowiednią ilością alkoholu podawane w wielorazowych plastikowych szklankach. Przy drinkbarach "Menu drinków". Plaża hotelowa zadbana, z dużą ilością leżaków dostępnych o każdej porze. Codziennie wieczorem inne show taneczno-muzyczne. Opuszczając teren hotelu można spokojnie po plaży robić spacerki po 10 km. Na terenie hotelu kilka sklepów z dużym asortymentem, chociaż wychodząc na miasto, 10 minut spacerkiem możemy znaleźć sklepy gdzie ceny będą wyraźnie niższe.

Zalety

- pyszne jedzenie, - piękne ogrody, - miła i pomocna obsługa, - dobre drinki

Wady

Duża wilgoć w pokoju hotelowym, momentami nawet pachniało grzybem. Pokój wymaga odświeżenia, szczególnie łazienka.

Renia

Pobyt - Maj 2024

Raj na Ziemi. Miejsce jeszcze piękniejsze niż w katalogach ofert biura podróży i w internecie. Wszystko na najwyższym poziomie. Widoki i temperatura tropikalna. Życzliwi ludzie, pełni luzu i optymizmu.

Zalety

Resort ma wszystkie dogodności rozmieszczone w bardzo przemyślany sposób. Wszystko co potrzebne praktycznie na wyciągnięcie ręki, a przy tym bez ścisku i przepychania się po obiekcie. Mnóstwo atrakcji, animacji, „umilaczy”czasu. Z animatorami nie sposób było się nudzić.

Wady

Trudno było przyczepić się czegokolwiek.

Pobyt - Marzec 2024

Pobyt w hotelu oceniam na duży plus. Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje czyste co dziennie sprzątanie. Wyżywienie bardzo dobre i różnorodne. Plaża czysta.

Zalety

Ogólnie same plusy

Wady

Brak odmiana przeciw komarom, bardzo gryzły wieczorami

5.7

Pobyt - Luty 2023

Hotel dla raczej mało wymagających. Jest sporo tańszy od pobliskich zatem można delikatnie przymknąć oko na pewne niedociągnięcia. Ale nie na wszytko. Trafiliśmy na tragiczny pokój, i nie chodzi tu o wystrój, a zapach grzyba i straszliwą wilgoć. Od samego początku próbowaliśmy zmienić pokój ale niestety powiedziano nam że wszystkie pokoje są zajęte. Pech pomyślałam, jakoś wytrzymamy ten jeden dzień i jedną noc. Poprosiłam rezydentke Kasie o pomoc, w grę wchodziła nawet zmiana hotelu - w tym pokoju nie można było normalnie oddychać. No cóż, pomocy ze strony tej pani nie było ŻADNEJ. Obiecała ze zadzwoni do hotelu i pomoże.. przyspieszy… Cisza. Poszłam zatem to recepcji i poprosiłam żeby zadzwonili do rezydentki. Na nic się to zdało, mamy przyjąć następnego dnia o 12. Przyszliśmy. Nie było nowego pokoju dla nas, kazano nam przyjść o 15. Byliśmy o 15:30 i powiedziano ze jest już za późno i nie ma możliwości zmiany pokoju. Rezydentka Kasia nie wysłała ofert na zmianę hotelu, nie pomogła ze zmiana pokoju - Żenada. Finalnie dostaliśmy nowy pokój 2 dni później. Mam wrażenie ze rezydenci są tylko od tego aby wcisnąć wycieczkę na pierwszym spotkaniu. Swoją droga to Pani Kasia twierdziła ze wycieczkę na Saone trzeba szybko wykupić bo kończą sie miejsca - na plazy wycieczki w to miejsce są organizowane codziennie :) a jeśli chodzi o Polska wersje to jest masa polskich innych organizatorów np. Rico, Darek itd Ps. Dopłacaliśmy za pokój z widokiem na morze :)

Zalety

Położenie - blisko są sklepy, restauracje itp Piękny ogród hotelu Na terenie hotelu chodzą pawie i kaczki Restauracje na wieczorne kolacje (polecamy japońska, Meksykańska i gourmet) (odradzamy amerykańska i sushi) Blisko do plaża, leżaki raczej zawsze się znajdą

Wady

Pokoje, jeśli od razu zle traficie to będzie spory problem ze zmiana. Jedzenie raczej mało urozmaicone, często brak sztućców na sali i trzeba samemu ich szukać Obsługa hotelu słabo mówi lub w ogóle nie mówi po angielsku. Nie są specjalnie mili, chyba ze da się napiwek

Martyna

Pobyt - Listopad 2022

Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Przepiękny teren ośrodka, można się poczuć jak w amerykańskim filmie patrząc na ogród oraz palmy. Dla dzieci wiele różnych gatunków zwierząt do oglądania (flamingi, jaszczurki, papugi, gekony, legwany, kury, papużki, żółwie). Jedzenie bardzo dobre, każdy znalazł coś dla siebie. Baseny duże, komfortowe, każdy mógł znaleźć miejsce dla siebie. Animacje na plaży super, na wieczornych praktycznie co wieczór były pokazy tańca. Na plaży cały czas chodzili "naciągacze", jeżeli nie nawiązywało się kontaktu wzrokowego to nie zaczepiali. Fale były dosyć spore, więc czasami ciężko było się na nich utrzymać. Pokój w porządku, schludny i czysty. WiFi jedynie w recepcji. Poza hotelem nie zbyt dużo do oglądania, ale w pobliskim sklepie spożywczym ceny niższe niż na wycieczkach. Niestety na ulicy też dużo zaczepiających osób.

Zalety

ogród, baseny, jedzenie

3.6
Marzena

Pobyt - Styczeń 2021

Hotel krótko mówiąc tragedia .Jedzenie tragedia .obsługa nie miła .brud i syf pokojach .

Zalety

Duży teren ładna plaża

Wady

Okropne jedzenie Brud

Daniel

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel nie spełnił naszych oczekiwań. Poza plaza i basenami nie bylo nic dobrego. Zdecydowanie nie za te pieniądze.

Zalety

Położenie. Plaża i baseny. Niezbyt rozległy

Wady

Jedzenie niesmaczne. Znaleziony metalowy element w omlecie. Obsługa nie miła. Brudne pokoje. Darmowy internet nie działa i trzeba wykupić płatny.

Daniel

Pobyt - Lipiec 2018

Podobała nam się super plaża, dobrze zagospodarowany teren. Obsługa bardzo niemiła, masz wrażenie, ze chcą się Ciebie szybko pozbyć. Sprzątanie pokoi nie wystarczające. Kuchnia niesmaczna, często nie było co jeść.

Zalety

Położenie, plaża, niezbyt rozległy teren, spa

Wady

niemiła obsługa, czystość, kiepskie jedzenie

Mirka

Pobyt - Lipiec 2016

Budynki hotelowe rozmieszczone na sporym terenie, ale w przeciwieństwie do innych dominikańskich resortów, nie za wielkim. Trzy baseny, przyjemna plaża z palmami. Dużo animacji, z których nie korzystaliśmy. Posiłki jak to w all inclusive: dużo i często. Okolica hotelu nie sprzyja poznawaniu \\\"prawdziwej\\\" Dominikany. Nie jest niebezpiecznie, ale w okolicy jest trochę ogrodzonych apartamentowców, trochę sklepików z pamiątkami (sądząc z napisów nastawionych na Rosjan) i restauracyjki (all inclusive nie sprzyja ich odwiedzaniu). Dalej ciągną się długaśne mury innych resortów. Tak więc wieczorny spacer raczej po terenie hotelu. Pojechaliśmy indywidualnie autobusem do Santo Domingo, a drugą wycieczkę wykupiliśmy w polskim biurze \\\"Rico\\\", które polecamy (ceny konkurencyjne w stosunku do tego, co proponuje rezydent). Miłe panie rezydentki z polskiej firmy Villapolonia, której biuro znajduje się blisko hotelu. Mino teoretycznej \\\"pory deszczowej\\\" pogoda bardzo dobra - opady po 5-10 minut wieczorem, dużo słońca i upał.

Zalety

Piękny ogród, w którym rozrzucono budynki hotelowe, smaczne posiłki - duży wybór, możliwość długich spacerów wzdłuż morza, ciekawy wieczór dominikański w hotelowym \\\"teatrze\\\"

Wady

Okolica średnio nadająca się do spacerów, łazienka wymagająca lekkiego remontu

Vista Sol Punta Cana (ex. Carabela Beach)