Świetnie zjeżdzalnie wodne w aquaparku znajdującym się tuż przy hotelu.
W pobliżu długa, szeroka, piaszczysta plaża.
Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, plac zabaw, animacje, mini disco, menu.
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 800 m od centrum Albeny, ok. 13 km od Złotych Piasków.
Bardzo udany pobyt! 😊 Byłam w hotelu sama z synem i od początku czułam się bezpiecznie i komfortowo. Sprzątaczki były przesympatyczne, zawsze miłe i uśmiechnięte. Kucharze oraz cała obsługa również bardzo mili i pomocni. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokój był dobrze wyposażony i niczego nam nie brakowało. Duży plus za TVP Polonia w telewizji – fajny szczegół dla polskich gości. Największą atrakcją jest oczywiście aquapark – dla nas zdecydowanie najlepszy na świecie! 😍 Mnóstwo atrakcji, świetna zabawa zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Wieczorami super sprawdzał się również bar – fajna atmosfera, można było spokojnie usiąść, napić się czegoś i odpocząć po całym dniu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z pobytu. Podróżowałam sama z synem i naprawdę czułam się tam bezpiecznie. Chętnie wrócimy! ❤️
• Bardzo miłe i pomocne sprzątaczki • Mili i sympatyczni kucharze • Dobre i różnorodne jedzenie • Dobrze wyposażone pokoje • TVP Polonia w telewizji • Aquapark – zdecydowanie największa zaleta hotelu, najlepszy na świecie! 💦😍 • Idealne miejsce na wyjazd mamy z dzieckiem • Czułam się bezpiecznie, mimo że podróżowałam sama z synem • Super barman i świetna atmosfera wieczorami 🍹 • Miła i przyjazna obsługa • Świetne miejsce na rodzinny wypoczynek ❤️
• Brakowało gier planszowych – szkoda, bo wieczorami byłoby to fajne urozmaicenie. Możliwe jednak, że wynikało to z tego, że byliśmy już późno w sezonie.
Niestety hotel był bardzo brudny, brak animacji czy muzyki na basenie dla mnie akurat było atutem. Restauracja w hotelu obok, jedzenie dobre, ale często zimne.
Aquapark Spokój
Brud w całym hotelu oraz basenie hotelowym
Byliśmy w tym hotelu jak byłam dzieckiem 13 lat temu, niewiele od tamtego czasu się zmieniło, hahah. Jednak hotel sam w sobie cichy, czysty, codziennie była usługa sprzątająca. Jeśli chodzi o jedzenie, to “podstawowe”, ziemniaki, frytki, makaron, kilka rodzajów mięs i jedna ryba. Raz był dzień, w którym były owoce morza. Jako wegetarianka, nie maiłam zbyt wiele opcji, ale moi znajomi, którzy jedzą mięso, mówili, że było w porządku. Nic WOW, ale też nie ma na co narzekać, jak za tak niską cenę pobytu. Drinki moim zdaniem za mocne, haha. Zależy kto co lubi. Winko smaczne, a piwko oki. Baaardzo duży plus za to, że można korzystać z Aquaparku obok w cenie pobytu, nigdy się tak nie wybawiłam jak tam. Ludzi we wrześniu mało, przez co brak kolejek na zjeżdżalnie i w basenach nie było ścisku. Oczywiście drinki i jedzenie jest już dodatkowo płatne! Plaża jest dosyć blisko, bo codziennie chodziliśmy ok 15 minut spacerkiem razem z dzieciakami. W restauracji Rai przy plaży, jedzenie było smaczne, ale w barze drinki były za dodatkową opłatą, za darmo było piwo oraz wino. Jeśli szukacie bardzo spokojnego hotelu, za niską cenę, to mogę polecić.
Cisza i spokój. Panie sprzątające bardzo miłe!
Przez 13 lat od poprzedniego pobytu, niewiele się zmieniło, jeśli chodzi o sam wystrój.
Hotel typowo dla rodzin z dziećmi, bardzo dużo atrakcji dla pociech. Jedzenie świeże, każdy mógł wybrać coś dla siebie. Bardzo miła obsługa. Pokoje sprzątane codziennie. Trzy baseny, brodzik dla dzieci 40cm, większy basen do 1,2 i najgłębszy 1,4m. Blisko dostępny park wodny z wieloma atrakcjami dla każdej grupy wiekowej. Bardzo wygodne materace, czysta pościel.
Hotel rodzinny
Jeśli ktoś chce odpocząć lub szuka spokoju proponuje wybrać inne miejsce. Dużo rodzin z dziećmi więc jest szum i gwar.
Długo zastanawiałam się jak ocenić ten hotel, bo mam mieszane uczucia. Myślę, że sprawiedliwie trzeba wziąć pod uwagę stosunek jakości do ceny. Za stosunkowo niewielkie pieniądze można mieć pakiet all inclusive, ale trzeba po prostu mieć na uwadze, że nie wszystko gra jak w hotelu 4 czy 5 gwiazdkowym.
-basen i leżaki przy nim, nie zdarzyło nam się, aby zabrakło dla nas miejsca, a dzieciaki miały świetną zabawę -prywatna plaża z leżakami od trzeciego rzędu, dodatkowo darmowy transport na nią-spacerkiem.mozna dojść w ok. 15 minut - bar na plaży czynny do 16:30, można pić i zjeść lunch w porze obiadowej, ale tylko na terenie baru -jedzenie-tutaj bym dała ocenę 5/10, było tego dużo, myślę że każdy mógł coś wybrać, natomiast wiele rzeczy było niesmacznych, a na niektóre produkty długo się czekało
-hotel położony w resorcie Albena, tak naprawdę można poruszać się tylko w tym rejonie.(...) - czystość pokoi, posprzątane bardzo pobieżnie, pod łóżkami tona kurzu, w łazience w rogach po prostu czarno -klimatyzacja nam akurat działała, ale chyba nigdy nie była czyszczona
Hotel bardzo słaby, bardzo stary wymagający remontu, upchali nas w malutki pokój w 4 osoby, łóżka ściśnięte jedno przy drugim od ściany do ściany, jedzenie bardzo przeciętne którego brakowało bo nie było dokładane dostatecznie szybko.
Bardzo fajne baseny dla dzieci, na wielki plus też to że w cenie mieliśmy darmowy wstęp do pobliskiego aquaparku który jest świetny.
Słabe all inclusiv, bardzo stary i wymagający remontu hotel, u nas w pokoju nie działała klima, zlew zapchany i ledwo schodziła woda, spłuczka działa lecz bez górnej pokrywy i trzeba było wkładać rękę do wody, woda z prysznica leci w każdą stronę, stare słuchawki poprostu.
Horror! Ludzie nie jedźcie tam! Spodziewałam się tego że będzie skromnie, ale nie że na wszystkim będzie 3 cm lepkiego brudu. To nie jest żaden hotel, tylko pokomunistyczny dom wczasowy. Wszystko zniszczone, rozbite, zardzewiałe i bardzo brudne. Ten brud nie pochodzi sprzed 2, 3 gości. Tam nikt nie sprzata od lat. Wszędzie w całym hotelu śmierdzi moczem, kabina prysznicowa zapchana syfem. Najgorsza jest restauracja. Przy wejściu bucha smród zgnilizny. Naprawdę zapach jest nie do wytrzymania. Wszędzie pracują ludzie z Bali. Nikt tam nie myje naczyń i szklanek, są tylko opłukiwane i stawiane z powrotem mokre do kolejnego użytku. Każda z tych "umytych" szklanek ma na sobie odcisk poprzednich ust i dłoni, jest lepka. Jedzenie jest po prostu ochydne, nie używają żadnych przypraw oprócz majeranku, ktory zabija zapach przypsutego mięsa. Wszystko jest zawsze zimne, nawet gdy jest się pierwszym klientem na śniadaniu. Nawet kawa wylewa się z tej brudnej lepiącej maszyny, ktora nie była myta od dawna. W trakcie pobytu przeszłam ostre zatrucie pokarmowe, wymiotowałam przed 2 dni i niezbedna była pomoc lekarska. Po rozmowie z ludźmi z Polski wiem, że co druga osoba przeszła to samo co ja. Do końca wyjazdu jedliśmy tylko chleb, bo nie był zrobiony przez nich, a na posiłki chodziliśmy do miasta do restauracji, będąc na "all inclusive". Ten brud jest po prostu nie do opisania... okna są myte tak, że Balijka najpierw myje mopem podłogę, a pozniej nawet nie płucząc ścierki myje tym samym mopem okna. Wszystko trzeba sobie kupic, bo nie dostaje się nawet butelki wody dziennie. Woda butelkowana jest w sklepiku po 2 euro... Wokół hotelu nie ma nawet trawy, wszystko zaniedbane, wokół błąkające się duże bezpańskie psy. Psiaki nieagresywne, ale nikt o nie nie dba. Tak samo jak o gości Vita Park. Nie dajcie się oszukać zdjęciami oferty, te zdjęcia są przerobie przez AI i nic tam tak nie wygląda. Na plaży 4 pierwsze rzędy leżaków są platne 10 eur za dzień. Nie dostaniecie tam alkoholu oprocz piwa, ktore musicie wypic od razu przy barmanie bo...nie mozecie go sobie przyniesc do lezaka!!! Restauracja na plaży wygląda lepiej, ale do jedzenia podają dokladnie ten sam syf. Aquapark - Za darmo macie tylko wstęp. Jedzenie i picie musicie płacic. Ceny np. MOHITO 8 eur, galka loda 2 eur. Nie na tym polega "all inclusive" zeby za wszystko płacić i jeszcze kombinować jak to jedzenie rozganiziwać. Pieniądze wyrzucone w błoto z utratą 5 dni urlopu w pracy i wycieńczeciem organizmu. W ostatni dzień pobytu wszyscy rozstalismy zarażeni grypą. Dobrze że jesteśmy juz w domu.
Totalnie nic. Naprawdę staram się znaleść choć jedną pozytywna rzecz i nie ma nic takiego.
Brud, syf, surowe, zimne jedzenie którre grozi zatruciem, brak wody butelkowanej, nikt nie sprzata pokoi, zdjęcia na ofercie wygenerowane przez AI
Hotel oceniam na dobry, jedzenie ok, plaża, aquapark na duży + , minus małe pokoje z małą szafą my tylko głownie spaliśmy i prysznic więc dało się przeżyć Byliśmy 8 raz w Bułgarii i tu posiłki oceniam naprawdę dobrze. Wiadomo jeśli ktoś zapłaci słono za ten hotel nie będzie zadowolony jeśli cena będzie przyzwoita można przymknąć oko na niedociągnięcia :)
* Aquapark * Leżaki od 3 rzędu za free * Bar na plaży dobra rybka polecam
*Małe pokoje * Jak koloniści wpadają na posiłek brak wszystkiego potem wraca do stanu normalności:)
Hotel powinien zostać zamknięty i poddany generalnego porządkowe bo wszystko z brudu aż sie lepi
Hotel nie posiada żadnych zalet (mówimy o hotelu a nie o rzeczach dookola)
Wszystko od gory do dolu. Hotel jest tak zaświniony, ze jestem w szoku ze nie zostal zamkniety. Pokoje male- choc to nie problem. Ale to jak one wyglądają pozostawia wiele do zyczenia. Pokoje nie sa sprzątane na czas pobyty, ręczniki również nie są wymieniane juz nie wspomnę ze ręczniki z plamami i dziurami czekały na nas na łóżku. PLUSKWY to współlokatorzy pokoju. Jedzenia ciagle brakowalo, smród w 'restauracji' Podkładki pod talerze- orzygac sie idzie
Pobyt 2 dorosłych i 2 dzieci (5 i 7 lat) uważam za dobry. Rezerwując hotel 3*** w Bułgarii luksusów się nie można spodziewać. Także jest to opcja budżetowa, kiedy w pokoju tylko śpimy. Pokój mały, ale posprzątany na przyjazd. W ciągu pobytu sprzątany raz, można było poprosić o zmianę ręczników, bez problemu. Z tego co szło zauważyć, wszystkie pokoje -niezależnie od konfiguracji łóżek- wyglądały tak samo, także nie warto przepłacać. Pokój standardowy 1- lub 2-osobowy (7AB) - jedno łózko dwuosobowe, jedno łózko jednoosobowe, dostawka rozkładany fotel. Restauracja hotelowa na przeciwko hotelu. Wybór jedzenia skromny, ale szło się najeść. Trochę monotonne śniadania i brak wyboru jedzenia ukierunkowanego dla dzieci. Średnio działająca wentylacja, także przed wejściem spotykane różne zapachy, w samej restauracji ok. Przy dużym natłoku ludzi, trzeba było poczekać trochę na wolny stolik czy jedzenie przygotowywane na bieżąco (smażone mięsa, jajka, naleśniki - robiła 1 osoba). Restauracja na plaży to dodatkowy plus. Zazwyczaj jakieś 2 rodzaje dań obiadowych, dodatkowo pizza wypiekana na miejscu, napoje, kawy, lody. Okolica hotelu mogłaby być bardziej zadbana. Brak animacji w hotelu.
- suszarka do odzieży na balkonie - dostęp do Aquaparku - długo otwarty basen - 10min spacerem od plaży, spokój na plaży
- brak suszarki do włosów w łazience - zasłonka zamiast kabiny (wszędzie w łazience mokro podczas kąpieli) - brak lodówki w pokoju - mały wybór owoców i warzyw
Hotel bardzo zadbany widać że ma swoje lata obsługa pomocna bardzo dużo ludzi z indonezji jedzenie urozmaicone niedaleko aquapark i basen
Obsługa pomocna i bardzo miła blisko plaza i promenada
Widać czas który upłynął w hotelu
Wspólnie z rodziną dostrzegamy wiele plusów i minusów. Jeśli chodzi o hotel to zdjęcia odzwierciedlają rzeczywisty wygląd. Więc szoku nie było. Przybyliśmy do hotelu o godzinie 10 i już na wstępnie dopłacaliśmy 20 euro żeby wejść do pokoju od razu mimo że był gotowy. Dostaliśmy również propozycję zmiany pokoju na „lepszy” za 50 euro. Obie propozycje wyszły od recepcjonistki. Łazienka w pokoju wymaga na prawdę solidnego sprzątania, najlepiej gorąca parą. Nawet nieremontowana od lat łazienka po dokładnym sprzątaniu nie będzie odstraszać. Ręczniki codziennie wymieniane, pokoje z grubsza ogarniane. Brak ręczników na basen. Basen hotelowy również taki jak na zdjęciach, faktycznie w kilku miejscach kafelki odpadły ale ogólnie spełnia swoją funkcję. Aquapark bardzo fajny. Najwięcej czasu jednak spędziliśmy na plaży. Plaża piaszczysta, leżaki w cenie. Nasze all inclusive było w restauracji Rai. Natomiast napoje trzeba było pić na miejscu, nie można było wrócić na z nimi na plażę. Sterowana była tam pizza. Kolejki za nią na średnio 20 minut. Tu przechodzę do najgorszego punktu - restauracja hotelowa. Kolejki za jedzeniem i napojami, nieprzyjemny zapach. Jedzenie nie było zachwycające. Bywały dni że na prawdę nie chciało się niczego tam jeść. Dzieci tydzień przetrwały głównie na frytkach. Czasem zdarzyło się coś smacznego ale sporadycznie. Obsługa w ogóle nie przygotowana na taką ilość gości. Hotel który jest dedykowany rodzinom z dziećmi powinien też te posiłki pod dzieci serwować. Dramat. Ogólnie miejscowość Albena ma lata świetności za sobą. Aż żal było patrzeć na opuszczone lokale i hotele. Wieczorami nie było co robić, żadnych animacji lub innych atrakcji dla gości. Z pewnością byśmy drugi raz nie wybrali.
Sama lokalizacja jest cudowna. Miasteczko zamknięte. Hotel usytuowany w parku gdzie można znaleźć sporo cienia i pospacerować wózkiem. Basen wystarczający. Chociaż wymaga renowacji. Na plus dojazd autobusem do plaży, darmowe leżaki i możliwllość skorzystania z restauracji na plaży no i aquapark. Hotel to prawdę lata 90. Nawet nam to nie przeszkadzało. Natomiast co do czystości to pozostawia wiele do życzenia. W pokoju potargane firanki, stare szczotki do toalety. Lozko rozkladane to czesto na śmketnikach lstoją lepsze., Zapchana umywalka na dzień dobry w pierwszym dniu. W restauracji za mało obsługi i często samemu sobie trzeba sprzątnąć żeby gdzieś usiąść. Stoły, krzesła i w okolicach brudno. Podkładki pod talerze mogliby czasami wymienić. Nieprzyjemny zapach w okolicy dystrybutorów z napojami. Możliwość nakładania samemu sobie lodów przez dzieci powoduje syf na lodówce i w środku przez co kilkukrotnie trzeba zrezygnować z lodów. Na prawde duż nie potrzeba żeby trochę zainwestować i odświeżyć Hotel. Ale przede wszystkim Hotel przegrywa brakiem obsługi która powinna sprzątać
Lokalizacja , basen
Czystość pokoje i stołówka
Pobyt w hotelu udany, baseny fajne, jedzenie mogło być lepsze, trochę mało obsługi ale ta co jest to miła i pomocna. Dużo zieleni a plaża jest mega fajna na plaży bar gdzie jedzenie i piwo za darmo. Leżaków nikomu nie braknie.
Basen plus wstęp na Aqua mania za darmo warto iść. Personel pomocny.
Potrzebuje odświeżenia i więcej personelu.
Hotel całkiem ok własciwie tak jak czytałem opinie Wszystko sie zgadza Obsługa miła Pokój wmiare posprzątany, choć pod łóżkiem koty Barmany miłe
Cisza spokój Fajny aquapark dostępny przez cały pobyt Nie daleko hotelu-5-minut spacerkiem Autobus na plażę co 30 minut tam i spowrotem Restauracja/bar na plaży-super Jedzenie w restauracji na plaży lepsze niż w restauracji przy hotelu Leżaki na plaży darmowe
Wejscie do restauracji/wc BARDZO NIE ŁADNY ZAPACH az sie nie chce jeść W samej restauracji ok tylko na samym wejściu Naczynia często nie do myte (szklanki,talerze)
Tragedia, smród brud i kiła. Myślę że będąc w Bangkoku i jedząc tam na ulicy byłam mniej narażona na zatrucie niż tutaj. 3 dni biegunki, nie polecam.
Aquapark, chociaż minus to te zdjęcia na wejściu, zero waste tam nie istnieje
Zameldowanie, pan po angielsku zero Pokój śmierdział Wszystko się lepiło Jedzenie zle
Hotel PRL zaniedbany+brudny, nie działa klimatyzacja, cieknące rury. Za mało obsługi hotelu/restauracji. Brak klarownych informacji o godzinach pracy barów,godzin i miejsc serowania posiłków (w hotelu dwa bary do godziny 23, w poolbarze serwowane lody i przekąski ale nie ma nigdzie informacji w jakich godzinach), jest restauracja na plaży (działa w innych godzinach niż podaje hotel),brak info nt. zasad wejścia do aquaparku, . Fatalne wyżywienie!w budynku restauracji niesamowicie śmierdzi - obsługa zna przyczyny problemu. Podłoga lepi się od brudu, stoły są przecierane brudna szmatą. Część miejscowej obsługi pracuje bez rękawiczek (złapaliśmy jedną panią na oblizywaniu palców przy wykładaniu ciast!). Jedyne co nadawało się do zjedzenia to tz. Junk Food, codziennie prawie to samo menu, część potraw zepsutych, źle przyrządzonych, nie nadążali z dokładaniem jedzenia. Nie pozwalają nalać wody do bidonu małym dzieciom. Prawie wszystkie szklanki brudne niedomyte, niektóre talerze też. Przypacone zatruciem rodziny. W restauracji plażowej woda do dystrybutorów podawana jest rurkami które są poprowadzone w kratkach odpływowych! Nie warto, (...)
Darmowe wejście do pobliskiego aquaparku, autobus nad prywatną plażę z darmowymi parasolami i leżakami. Miła obsługa barów oraz pracowników (zagranicznych) w restauracji.
Przede wszystkim bardzo kiepskie wyżywienie restauracji przypalone zatruciem pokarmowym rodziny.
Hotel starszy, ale bardzo dobrze go oceniamy. Pamiętać trzeba, że ma tylko 3 gwiazdki.
Miła obsługa, dobre jedzenie. Dostęp do aquaparku, 4 baseny na terenie obiektu oraz dwa place zabaw. Wygodny bar przy basenie. Super, że jest możliwość w cenie pobytu all inclusive zjeść obiad przy plaży w restauracji RAI.
Trochę monotonne jedzenie.
Nie polecam hotelu. Hotel z czasów PRL. Przy wejściu do restauracji na posiłek smród który nie zachęca. Jedzenie słabej jakości. Pokoje jak w PRL. W łazience brud i pleśń na płytkach. W pokojach nie posprzątane.
Nic
Wszystko
Pobyt oceniam jako średni. Do hotelu dotarliśmy około godziny 8:00 po całonocnej podróży. Niestety, aby otrzymać opaski i dostać pokój przed standardowym zameldowaniem o 14:00, musieliśmy dopłacić 20 euro. Po takiej podróży było to dla nas sporym rozczarowaniem. Pokój na pierwszy rzut oka wyglądał na posprzątany, jednak po dokładniejszym przyjrzeniu się było już gorzej – futryny były klejące, a toaleta niedokładnie umyta. Mieliśmy wrażenie, że po poprzednich gościach dokładnie przygotowano jedynie łóżka. Jedzenie było monotonne, choć zjadliwe. Nic szczególnego, a dodatkowo zdarzały się brudne talerze na stołówce. Dużym rozczarowaniem był również całkowity brak zapowiadanych animacji dla dzieci – podczas naszego pobytu nie było ich w ogóle. Na plus zdecydowanie zasługuje duży basen, przy którym nie brakowało hotelowych leżaków. Dobre były również drinki serwowane w barze przy basenie. Ogólnie hotel ma swoje zalety, ale zdecydowanie warto popracować nad czystością, jakością sprzątania, wyżywieniem oraz realizacją oferty skierowanej do rodzin z dziećmi.
Duży basen, przy którym nie brakowało miejsca ani hotelowych leżaków. Nie było problemu ze znalezieniem wolnego miejsca. Na plus również dobre drinki serwowane w barze przy basenie.
Niedokładne sprzątanie pokoi, klejące futryny i niedomyta toaleta. Monotonne jedzenie oraz zdarzające się brudne talerze na stołówce. Konieczność dopłaty 20 euro za opaski i wcześniejsze otrzymanie pokoju po całonocnej podróży. Dużym minusem był również całkowity brak zapowiadanych animacji dla dzieci – podczas naszego pobytu nie było ich w ogóle.