Wela

3.4

Hotel Wella to naprawdę przyjemne miejsce na wakacje. Przede wszystkim, obiekt jest zadbany, co widać już po samym wejściu. Pokoje są przestronne, i wyposażenie w aneks kuchenny z lodówką, co zapewnia komfortowy wypoczynek. Jeśli chodzi o jedzenie, to było naprawdę smaczne i różnorodne. Codziennie mogliśmy spróbować różnych potraw które były przez nas do wyboru, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Co do atrakcji hotel oferował różnorodne zajęcia zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Basen, wieczorne pokazy, a także bliskość plaży sprawiają, że każdy dzień można spędzić aktywnie. Dodatkowo, zaproponowane były nam liczne atrakcje turystyczne, które urozmaicały dodatkowo wypoczynek. Dodatkowym plusem była miła obsługa rozumiejąca język polski.

Bardzo ładny hotel. Przestronna recepcja, wszędzie automaty z kawą i sokami. Dwie duże restauracje do dyspozycji gości. Pokoje czyste i do tego spory balkon. Obsługą hotelu ok. Wykonywali swoje codzienne obowiązki. Fajny i duży basen przy którym mnóstwo leżaków. Każdy coś znajdzie dla siebie. Ogólnie polecam.

Za 11 dni , 2 osoby, zapłaciłem niecałe 5700 i w tej cenie Hotel jest super. Natomiast gdybym miał zapłacić ponad 7000 to miałbym zastrzeżenia np co do pokoju i łazienki.

hotel Wela polecam jak najbardziej, obsługa, pokój, wyżywienie,rozrywka, wszystko bez zastrzeżeń 🙂

Bardzo nam się podobało, hotel bardzo duży, czysty, obsługa hotelowa bardzo miła, kelnerki też pomocne i uśmiechnięte.

Nazwa  Wela
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, parking

Udogodnienia dla dzieci: wydzielona część w basenie dla dzieci, pokój i plac zabaw, animacje, foteliki i menu dla dzieci.

Tylko 250 m do publicznej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Atrakcyjne położenie: ok. 1,5 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 300 m od sklepów, restauracji i barów, ok. 9 km od Nessebaru

Bogata oferta rekreacyjna: siatkówka plażowa, minipiłka nożna, tenis stołowy, szachy, animacje dla dorosłych, amfiteatr.

3.4

Wyświetlono 81 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Oliwer

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Blisko plaży

Ala

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Blisko dużej i piaszczystej plaży, do Nessebaru można dojechać tuż spod hotelu. W pobliżu jest przystanek autobusowy. Bilety po 2 lewa od osoby, czas przejazdu ok. 25 min. Smaczne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie.

Wady

Brak reakcji ze strony pracowników na głośne i wulgarne zachowanie osób przebywających przy basenie. Kolejna nieprzyjemna sytuacja miała miejsce w sąsiednim pokoju hotelowym kiedy jeden z wczasowiczów krzyczał z balkonu wulgaryzmy następnie zaprosił towarzystwo do góry. Krzyki, hałasy, tłuczenie/bicie i głośna muzyka. Brak informacji o numerze telefonu do recepcji i brak jakiejkolwiek reakcji ze strony hotelu czy innych gości !!!

jan

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, blisko do plaży, można zaparkować auto blisko i bezpłatnie.

Wady

nic szczególnego

Elżbieta

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

okolica spokojna a wszędzie blisko, posiłki od samego rana aż do 2 w nocy i każdy znalazł coś dla Siebie,bardzo pomocna obsługa hotelu.

Wady

bez zastrzeżeń.

Żaneta

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Dostęp do wszystkiego, jedzenie, picie basen, siłownia wszystko pod ręką leżaki przy basenie.

Wady

Wszystko było ok.

Leokadia

Pobyt - Lipiec 2025

Właśnie wróciłam z wczasów, które spędziłem w hotelu Wella . Jestem bardzo zadowolona, pokoje piękne i przestrzenne, wyżywienie bardzo dobre i urozmaicone. Obsługa bardzo miła i profesjonalna.

Zalety

Hotel czysty i nowoczesny. Pokoje duże i przestronne.

Wady

Przydałoby się zrobić remonty łazienek i basenu.

Serhii Tarnovskyi

Pobyt - Lipiec 2025

Bardzo dobry hotel. Pokoje są komfortowe. Codziennie sprzątanie. Fajna program i basen dla dzieci oraz dorosłych.

Zalety

Fajna obsługa, jedzenia, kulturalna program. Spokojnie miejsce.

Sławomir

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czysty, niedaleko od plaży publicznej. Basen z ciepłą, czystą i słoną wodą. Leżaki ogólnodostępne przy basenie. Sam pokój przestronny, czysty, całkiem spora łazienka. W pokoju działająca klimatyzacja i lodówka. Część wspólna korytarze, hol, jadalnie, basen sprzątane codziennie. Posiłki wydawane na czas, smaczne choć wydają się trochę tłuste, jednak to chyba specyfikacja kuchni Bułgarskiej. Warto przy obiedzie odstać chwilę w kolejce do grilla, dają fajne jedzenie. Posiłki wydawane na stole szwedzkim. Prócz mięs są świeże warzywa, owoce. Jest kilka automatów z kawą/gorącą wodą i kilka dyspenserów do soków. Na parterze dwie jadalnie. Główna wydaje śniadanie, obiady i kolacje. Druga działa pomiędzy głównymi posiłkami i wydaje przekąski. Bar na basenie, w lobby i drugiej jadalni. Hotel organizuje animacje, jednak nie braliśmy udziału w żadnej z nich, ponieważ spędzaliśmy dużo czasu na spacerach. Ogólnie hotel polecam, mogło by być troszkę lepiej, ale nie ma się naprawdę czego za mocno czepiać. Polecam przejść się na piechotę do Nessebaru. Zajmie to ok 2 godziny, jednak widoki na nadmorskim deptaku w pobliżu starego miasta warte są tego wysiłku. Później można wrócić na Słoneczny Brzeg statkiem (20 lewów)/"pociągiem" (7 lewów)/komunikacją miejską (2 lewy).

Zalety

Jak dla mnie, hotel fajnie położony. Niedaleko morza/deptaka - 5-10min na piechotę W pobliżu jeden z popularnych Supermarketów. Do Lidla 10-15min na piechotę. Lokalna piekarnia/apteka 5min na piechotę. Przystanek komunikacji miejskiej praktycznie pod hotelem. PKS - 20min na piechotę. W hotelu i pokojach jest czysto.

Wady

Hotel składa się z dwóch budynków. Nowsza część - ok. W starszej części - podobno wieje ustrojem dawno minionym. W pokojach od strony ulicy może przeszkadzać hałas. Sprzątanie wygląda tak, że panie wpadają do pokoju, sprawdzają czy jest czysto i wychodzą. Mimo wszystko i tak jest ok. Na siedem dni, raz wymieniono ręczniki. Drinki słabe, ale za "kilka groszy" zyskują na mocy. Taka uwaga. Gdy strzaska się szkło, sprzątają tylko w miejscu gdzie upadło. Warto nosić klapki na basenie.

Mateusz

Pobyt - Czerwiec 2025

Holte bardzo przytulny i cichy przynajmniej w czerwcu. Dwie dobrze zaopatrzone restauracje. Czysto i cicho.

Zalety

Lokalizacja pozwalająca na szybkie dostanie się na blażę czy na promenadę w niewielkiej odlegołości kantory, bankomaty, sklepy i restauracje.

Wady

Czasami brak miejsca w którejś z restauracji.

Hotel położony blisko plaży (400m), sklepów i promenady. Fajny basen ale ze słoną wodą, duża ilość leżaków. Pokoje i łazienki sprzed 20 lat, ale czyste. Ogólnie polecam dla osób nie szukających fajerwerków.

Zalety

Dobra kuchnia lecz monotonna, basen z dużą ilością leżaków, położenie, miła obsługa pracowników.

Wady

Słona woda w basenie.

6.1
Łukasz

Pobyt w hotelu oceniam na dobry. Część hotelu wyremontowana, natomiast pokoje dają dużo do życzenia, a zwłaszcza łazienki nadają się do remontu, sprzątanie, pościel, ręczniki wymieniane na bieżąco. Co do jedzenia, to śniadania słabe przez 10 dni pobytu cały czas to samo i mały wybór, obiady, kolacja dużo lepsze. Basen trochę mały do schłodzenia wystarczy, bardzo mała część wydzielona dla dzieci. Animacje dla dorosłych duży wybór, natomiast dla dzieci słabo (nie licząc malowania rysunków), brak możliwości pozostawienia dzieci na dłuższy czas maks 20 min… Obsługa bardzo dobra, począwszy od recepcji po animatorów i barmanów.

Zalety

Dobra obsługa , bliskość plaży.

Wady

Pokoje szczególnie łazienki , słabe śniadania i animacjie dla dzieci

Iwona

Wszystko ok. Jedzenie trochę ciężkie jak na mój żołądek.

Zalety

Czysto

Aleksandra

Pokój w porządku z klimatyzacją, duży prysznic wygodne łóżka. Sprzątanie było codziennie, jak i również wymieniane ręczniki. Fantastyczne animacje, które sprawiały ze nie chciało się wychodzić poza hotel. Kilka barów i dwie restauracje zapewniały jedzenie do późnej nocy. Obsługa bardzo miła zarówno na recepcji jak o na barze. Kucharze bardzo starali się jeśli chodzi o posiłki a obsługa na bieżąco sprzątała naczynia. Ogólnie pobyt uważam za bardzo udany, z chęcią wrócimy w przyszłości.

Zalety

Bardzo fajny basen, animacje, dobry alkohol i jedzenie, świetna obsługa

Wady

Brak :)

Przemek

Hotel raczej bez szału. Zasługuje na 4 gwiazdki. Czysto, schludnie pokoje zalatują troszkę wystrojem mieszkań z lat 90. Blisko do sklepów i barów. Do plaży ok 7 minut pieszo. Jeżeli chodzio jedzenie to nie polecam. Żona w drugim dniu urlopu czymś sie zatruła i miała bóle brzucha i wymioty totalna masakra :( i do konca wyjazdu nie tknęła niczego z kuchni. Jedzenie monotonne, letnie i mało doprawione.

Zalety

dobra lokalizacja, czyste pokoje klimatyzacja dobrze chłodziła, smaczna kawa

Wady

jedzenie, tragedia monotonne niewielkie zróżnicowanie 2 dania miesne głownie kurczak i wieprzowina jakas ryba i jedno wegetariańskie. temperatura dań co najwyżej letnie a w iekszosci chłodne. Dodatkowa żona zatruła sie w drugim dniu pobytu miała bóle brzucha i wymioty ja na szczescie nie miałem takich klopotów chociaz ze 2 dni spędzilem w toalecie.

Wiktoria

Nie był to najlepszy hotel.. pokoje dostaliśmy brudne - lustro wymagane tuszem, mnóstwo włosów w zlewie. Strasznie zagrzybiała i śmierdząca klimatyzacja. Jedzenie bardzo monotonne i mały wybór. Jeszcze nie skończyliśmy jeść a talerze już były zabierane. Mimo zwracania uwagi, nic to nie dawało. Przez cały tydzień, dosłownie dniem i nocą leżaki na terenie hotelu były zajęte ręcznikami. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam bo zwykle były one nocami myte.. tu nie. Alkohole również dla mało wymagających. Liczyłam że to miejsce odmieni moją opinię o Bułgarii, niestety..

Zalety

Wady

Brud Mały wybór jedzenia Obsługa

5.3
Paweł

Hotel mimo że przeszedł remont. To remont był raczej pobieżny , tylko w lobby hotelowym i restauracjach. Ale pokoje z całą pewnością nie zostały wyremontowane. Całości nie pomaga duże zaniedbanie ze strony personelu sprzątającego. Panie przechadzają się tylko z mopem i zmiotką, żeby sprawiać wrażenie że coś robią. Widoczny jest za to wszechobecny kurz, pajęczyny, brudna wentylacja, grzyb i pleśń, niesprzątane na bieżąco toalety ogólnodostępne, krzesełka dziecięce w restauracji. Co do samego pokoju: wytarte pobieżnie meble, pokój niesposprzątany po poprzednich gościach , tylko tak by sprawiał wrażenie czystego. A pod łóżkami kłęby kurzu i jakieś resztki jedzenia. Przez 7 dni pobytu ani razu nie posprzątano nam pokoju, nie wymieniono pościeli. Zmieniano tylko ręczniki, wynoszono śmieci i dokładano papier. I to dopiero od 3 dnia pobytu, kiedy zaczepiłem panią z workiem pełnym śmieci z pokoju. Przez pierwsze 3 dni wywieszaliśmy zawieszkę by posprzątano pokój - ale chyba była traktowana jako " nie przeszkadzać " . Mało atrakcji dla dzieci. Malutki plac zabaw z piaskownicą raczej dla maluchów. Sam basen bez brodzika dla maluchów. Był jedynie delikatny schodek a po nim głębokość 60 cm - dla 2 latki już za głęboko. Co do posiłków hotel wypadł nienajgorzej. Restauracja serwowała w miarę smaczne i różnorodne posiłki. Podane ładnie i czysto, obsługa cały czas czuwała nad porządkiem i dostępnością. Animatorzy sympatyczni, komunikatywni, potrafili zachęcić do zabawy nawet oporne osoby. Wprowadzali dobrą atmosferę. Zdecydowanie trzeba popracować nad czystością i będzie przyzwoicie.

Zalety

Animatorzy dla dzieci i dorosłych. Pomocna obsługa na recepcji i w restauracji. Dobre jedzenie. Pozytywna atmosfera

Wady

Czystość, a raczej jej brak! Brak brodzika dla maluchów, brak placu zabaw dla starszakow, brak zjeżdżalni, zaniedbane boisko, scena i pozostałe elementy sportowo rekreacyjne. Syf ( bo inaczej tego nie umiem nazwać) w minibawialni wewnątrz hotelu.

Julian

Pokój i otoczenie bez zarzutu. Jedzenie w zasadzie dla każdego. Nawet niezły wybór. Słodycze, owoce, przekąski i lody praktycznie od rana do wieczora. To samo z alkoholami. Bary w stołówkach, przy basenie i przy lobby. Oczywiście nie wszystkie otwarte jednocześnie. Wieczorem tylko 2 razy korzystałem z baru przy lobby i tu porażka. Barman był albo pod wpływem alkoholu albo narkotyków Lekceważył turystów, bo zagadywał jakieś panienki a kolejka rosła, po kilka razy dopytywał jaki podać drink a podawał zupełnie inny aż wreszcie przegiął pałę gdy garścią zaczerpnął lód i wrzucał do szklanek z alkoholem. Było to dokładnie 02 i 03 lipca 2023. No jakiś dramat. Pozostali barmani bez zarzutów. Mili, uprzejmi, uśmiechnięci.

Julian

Właśnie wróciłem ze Słonecznego Brzegu gdzie byłem gościem hotelu Wela. Warunki bytowe spoko jak na hotel czterogwiazdkowy. Wyżywienie urozmaicone w tym słodycze i owoce. Kawa, napoje chłodzące i alkohole dostępne praktycznie cały dzień od 8:00 rano do 2:00 w nocy. Cztery bary, dwa przy stołówkach, 1 przy basenie i 1 przy lobby. Oczywiście nie wszystkie były otwarte jednocześnie. Przy basenie czynny do 23:00 a potem tylko przy lobby. No i niestety tutaj porażka. Korzystałem tam tylko dwa razy: 2 lipca i 3 lipca. . Rozbawiony rozmową z jakimiś turystami nie zwracał uwagi, że kolejka przy barze robi się coraz dłuższa. Wreszcie jak załapał, że trzeba zrobić komuś drinka to zamówienie przyjmował po dwa trzy razy a i tak podawał nie to co się zamawiało. Totalnie przesadził gdy garścią wyciągnął lód z wiaderka i wrzucał go do zamawianych drinków pomimo, że miał do dyspozycji specjalną szufelkę. Nie wspomnę jakie czyste miał ręce. Generalnie niby ładnie ubrany: czarne spodnie, kamizelka i biała koszula, która wychodziła mu ze spodni wyglądał jak wujek na weselu o 4:00 nad ranem. Obraz nędzy i rozpaczy i to w dwa ostatnie dni naszego pobytu. Miałem nadzieję zapamiętać ten hotel pozytywnie.

Awik

Bardzo udany, przez tydzień można się zrelaksować.

Zalety

położenie, dobre i zróżnicowane jedzenie, tak jak w opisie

Wady

brak strefy dla niepalących, słabi animatorzy

Ewelina

Pobyt w Hotelu Wela w Słonecznym Brzegu spełnił nasze oczekiwania. Codziennie sprzątane pokoje, jedzenie dobre, dzięki all inclusive nie potrzebne są żadne dodatkowe zakupy żywności. Można zwiedzić Stary Nessebar, podróż autobusem miejskim kosztuje tylko 2 lewa. Plaża blisko, można skorzystać z płatnych leżaków i parasoli, koszt 9 lewa z każdy. Można również używać własnych parasolek i korzystać z plaży na ręcznikach czy też przyniesionych leżaków za darmo. Kto woli wypoczynek nad hotelowym basenem, skorzysta z bezpłatnych leżaków. Codziennie odbywają się animacje dla dzieci i dorosłych. Polecam!!!

Zalety

Wszystko było zgodnie z opisem, nie mam uwag.

Wela