150 m od żwirowo - piaszczystej, publicznej plaży, gdzie ma wydzielone miejsce, przejście tunelem pod ulicą
TOP atrakcja: tarasy w Pamukkale
bez testu wjazdowego dla zaszczepionych
HOT benefit promocyjny: zaliczki od 15%
Spodziewalam sie hotelu lepszej jakosci bo mialo byc 4 gwiazdki nie 3 .Wynagrodzila mi to okolica bardzo ladne widoki i ciekawe wycieczki ale polecam wykupic w innym biurze niz hotelowym sa tansze.Posilki mozna przezyc na jakies smakolyki nie ma co liczyc .
Hotel blisko plazy obsuga hotelowa mila,ale po napiwku milsza.Blisko centrum i portu.Po wlozeniu do paszportu 10 euro mozna liczyc na pokoj w nowej czesci.
Jedzenie znosne mozna przezyc na obiad zawsze kurczak .Nie ma co liczyc jak wedlug biura Itaka na 4 gwiazdki to jest hotel 3 gwiazdkowy.
Po przyjezżdzi okazało się że jet to hotel 3 a nie jak było w ołoszeniu 4 gwiazdkowy,nie wiem czemu organizator podaje mylną informacje ,starsza część hotelu nie mieści sie nawet wstandarcie 3 gwiazdek. Jedzenie smaczne z tym że nie ma zbyt dużego wyboru ,zwłaszcza na śniadania i obiady . Pokoje sprzątane systematycznie . Moja ocena dobra jak na hotel 3 gwiazdkowy ,ale skoro organizator deklarował Acar jako hotel 4 gwiazdkowy i dalej tak go opisuje to jestem zawiedziony , Dobrze że pogoda i okolica wspaniała
miła i pomocna obsługa
hotel składa się z dwóch części starszej troszkę nowszej
Hotel znajduje się w Alanyi w dzielnicy Oba, bez problemu można dojechać do samego centrum autobusem nr 1 lub 101. Hotel składa się z dwóch części wyremontowana i niewyremontowana, dlatego warto od razu na recepcji poprosić o pokój w nowszej części (Ci którzy trafili pokój w starszej części musieli go zamieniać co wiązało się z niepotrzebnymi nerwami i stresem). Wokół hotelu wiele sklepów, barów, restauracji także na pewno nie można się nudzić. Hotel to świetna baza wypadowa do zwiedzania (wszędzie łatwo można się dostać autobusem, taksówką lub pieszo:)) Podsumowując, jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu, zdecydowanie w hotelu znaleźliśmy więcej plusów niż minusów i dlatego szczerze go polecamy
Jak na niezbyt duży hotel wybór jedzenia był naprawdę spory, a przede wszystkim jedzenie było smaczne. W opisie była informacja na temat lekkich animacji, a animacje wieczorne odbywały się 6 dni w tygodniu (oprócz niedzieli) więc był to dla nas wielki plus Raz na tydzień w hotelu odbywa się wieczór turecki, gdzie na bieżąco przygotowują kebaba i można go spróbować. Pokoje czyste, sprzątane na bieżąco, panie sprzątające bardzo miłe.
Hotel znajduje się przy ulicy, więc często bywa głośno do późnych godzin (słychać też animacje z hotelu obok). Plaża która jest najbliżej hotelu to plaża piaszczysta, ale należy uważać, bo w wodzie znajdują się kamienie (polecam zabrać buty do wody).
polozenie w centrum,bliska odlegosc do plazy,baseny hotelowe,czystosc w pokojach,bardzo mila i pomocna obsluga hotelowa,smaczne i urozmaicone posilki,zawsze swieze owoce
W tym hotelu, z tymi ludźmi, z tą atmosfera, z tymi animatoramii, z tą lokalizacja - wszystko to zalety - zdecydowanie !! Super kelnerzy, barmanii - ogolnie super atmosfera :) Blisko do plaży :) Wspaniałe wakacje 2018 ! :) Będziemy chcieli tam wrócić, w to samo miejsce ! Pozdrawiamy serdecznie !
Zalety : wszystko :)
zero wad.
Byłam w tym hotelu przed remontem,gdy miał 3 gwiazdki.Było doskonałe wyżywieni i obsługa.Poznałam Niemców,którzy 5 razy z rzędu korzystali z tego hotelu.W 2016 ,po remoncie wybraliśmy ten hotel.Do gotowania zatrudniono chyba szewców,stolarzy i murarzy.Tylko cukiernik znał się na swojej robocie.Niektórzy goście chodzili pojeść do bistra naprzeciw hotelu,bo tak było źle.Obok hotelu bazar ,na którym sprzedawano piękne owoce.My dostawaliśmy czereśnie dziczki i inne warzywa i owoce,chyba pozyskiwane od sprzedawców bezpłatnie tuż przed zamknięciem straganów.Sery,które w Turcji są wyśmienite,nie nadawały się do jedzenia,kwaśne,tak ,jak jogurty.Wiem co mówię,gdyż w Turcji byłam 15 razy.Nie polecam tego hotelu.Gdyby bya opcja tylko ze śniadaniem,to tak,ze względu na infrastrukturę i położenie.
Niezły bar i dobra obsługa.Basen kryty z cieplutką wodą.
Fatalne jedzenie
Podczas naszego wylotu samolot spóźnił się 3 godziny i w hotelu byliśmy o 2 w nocy. Nikt nie przeprosił za zaistniałą sytuację w hotelu nie było żadnych posiłków ani napoji. Nikt nie zadbał aby pozostawiono nam coś do jedzenia. Pani rezydentka na lotnisku w Altanya na zapytanie jednego z gości co z faktem tak długiego spóźnienia odpowiedziała, iż nie ma na to wpływu a wogóle to nie jej sprawa. Wielki minus dla organizatora firmy Itaka, iż nie potrafiła zadbać o wygodę swoich klientów. Pozdrawiam, PW
Pomimo kliku wad pobyt zaliczam do udanych. Dla przyszłych klientów mała podpowiedź odnośnie plaży - darmowe leżaki dla klientów hotelu na plaży nr 12 (niedaleko od plaży nr 7). Hotel cały czas się rozwija i podnosi standardy. Przy zamkniętych drzwiach balkonowych cisza w pokoju. Klima chłodzi do tego stopnia, że trzeba wyłączać ją na noc.
Blisko plaży, w centrum dzielnicy Oba, dwa baseny w tym jeden kryty, siłownia, łaźnia turecka, sklep spożywczy, ładne pokoje z klimatyzacją, suszarka na wyposażeniu łazienki, codziennie świeże ręczniki, owoce do wszystkich posiłków, przekąski pomiędzy posiłkami.
Nie wszyscy z obsługi mówią po angielsku. Przy nocnym zameldowaniu można trafić na wstawionego boya hotelowego. All Inc tylko do 23.00
Nie polecam dla ludzi chcących odpocząć. Rezydenci z ITAKI bardzo słabi- mało kompetentni.
miła obsług
bardzo duży hałas z ulicy przez całą noc, bardzo nie wygodne materace, mało wydajna klimatyzacja, brud i estetyka typowa dla regionu,
Skorzystałam z oferty Last Minute w bardzo atrakcyjnej cenie, wyżywienie ok, pokoje też, wypoczęłam - warto było pojechac
Bliskośc do plaży, balkony, klimatyzacja, All do godz.24
Leżaki na plaży płatne, pokoje przy ulicy - trochę gwarno
Pobyt wspominam bardzo miło. Super obsługa, jedzenie bardzo dobre dużo do wyboru, każdy znajdzie coś dla siebie :) Bardzo blisko do centrum dyskotek przy porcie. Nie daleko plaża Kleopatry - warto się przejść. Hotel zlokalizowany w centrum dla osób niewymagających luksusów warto tam pojechać :)
Rewelacyjne jedzenie, przepyszne i bardzo urozmaicone, nawet rezydent specjalnie przyjeżdżał do naszego hotelu się stołować. Pokoje - jeśli ktoś trafi do nowej części hotelu (gdzie recepcja) to super. Tu pokoje są przestronne i czyste, natomiast w starszej części hotelu (przechodząc przez hol, koło basenu, wchodzi się do starej części hotelu) kiepściutko: małe, zdezelowane, nawet nie było gdzie walizki postawić, niektórzy nie mieścili się pod prysznicem, a nie byli to ludzie xxl (za drobny bakszysz można załatwić zamianę pokoju). Okolica ok, blisko na przystanek autobusowy, za 1 lirę można dojechać do centrum Alanii, Polecam, jednak tylko i wyłącznie w nowej części hotelu.
bardzo dobre hotel.....
Niestety wszystko co dobre szybko się kończy;-( Tydzień minął w mgnieniu oka, jednak wspomnienia pozostaną na bardzo długo. Hotel wspaniały pod każdym względem, położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, jedzenie i cała reszta bez najmniejszych zastrzeżeń. Świetna i bardzo miła obsługa oraz wspaniali animatorzy zapewniający niemal że 24 godzinną rozrywkę dla dorosłych i dla dzieci. Gorąco polecam to miejsce, my na pewno tam wrócimy;-)
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Pokoje- w starej części maleńkie dwuosobowe klitki, w nowej duże piękne pokoje, z reguły wszystkich kwaterują do tych starych, ale nie ma problemu z zamianą jak się zgłosi do recepcji. Obsługa- skacze dookoła gości, jest na każde zawołanie, bardzo mili, choć czasem nerwowi jak się pijanym szaleje. Jedzenie- pycha! każdy znajdzie coś dla siebie. Basen- mały, ale daje radę. Bilard, stół tenisowy- z wyposażeniem, za darmo. Alkohol- whisky, wódka, gin Napoje- cola, sprite, tonik, kolorowe słodkie napoje Plaża- piaszczysta, troszkę kamyczków, bardzo blisko, dochodzi się przejściem podziemnym (pod ulicą) Morze- w wodzie ogromne głazy, o które ranią się nogi, trzeba uważać Miasto- Oba jest raczej mało żywe, ale Alanya tętni życiem Dojazd do Centrum- tzw. dolmusz, tanio i szybko, odjeżdża z ulicy przy plaży Zakupy- ciuchy i buty wszędzie drogie, warto się udać na targ
obsługa tego hotelu jest rewelacyjna, oczywiście za wyjątkiem pewnego siwego niskiego pana wydającego drinki;] o 24 koniec i już a nawet za 10;]!!! pokoje jak na ta klasę hotel b.dobre choć małe. posiłki rewelacja dużo i często z alkoholem włącznie!. fotograf my frend" ERKAN BEBEK oraz inni szukuru czy osman są przemiłymi ludźmi którzy trzymają w tym hotelu klimat! rosjan za dużo nie było wiec extra,wakacje w wrzesien- pazdziernik polecam bez tłumu i stresu a z pogodą! jestem pozytywnie zaskoczony klasą oraz ludźmi w tej cenie oraz przy 3 gwiazdkach hotelowych,raczej hotel dla ludzi średnio wymagających ale polecam było super!!!!!!!!! AREK ZAMOŚĆ
Jak za te pieniądze, naprawde byłam zadowolona, pokoje małe ale czyste, codziennie sprzątane, super i bardzo duzo jedzenia! Blisko do plaży i bardzo blisko do pięknego centrum Alanyi. Dla niewymagających klientów (ale w końcu jak się chce luksusy to się kupuje 4-5gwiazdek), bardzo miła obsługa i praktycznie w centrum , a nie, że wychodzisz z hotelu i pustka. polecam!