Kanoni - słynny punkt widokowy - jeden z najważniejszych symboli wyspy z panoramą na biały klasztor Vlacherna oraz Mysią Wyspę.
Canal d'Amour - zachwycające formacje skalne, które odbijając się na zboczach klifów tworzą cudowny spektakl.
Aqualand Corfu - jeden z najnowocześniejszych tego typu obiektów w Europie z jednym z największych basenów ze sztuczną falą.
ochyda
Cisza, spokój. Żadnych pijanych małolatów, ani rozbisurmanionych dzieciaków. Właśnie tego było mi trzeba. Plaża trochę pozostawiona sama sobie. Hotel jest przytulnie schowany wokół bujnej roślinności i wzgórz. Ktoś, kto podobnie jak ja ceni takie klimaty będzie zadowolony. Smakowały mi Greckie sałatki. Bardzo lubię mięso a tutaj jakoś zajadałem się fetą, pomidorami, oliwkami. Personel stawał na wysokości zadania.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Kiepskie połączenie z najbliższymi miasteczkami Benitses i Corfu. Autobusy kursują rzadko i wcześnie kończą swe trasy.Brak rozrywek w okolicy i w hotelu. Na plaży nie ma co robić, brak sportów wodnych. Plaża niesprzątana od stuleci!!! Sprzęty plażowe ( leżaki i parasole ) trzeba zajmować skoro świt, bo później ich brakuje. Jedzenie w miarę znośne, ale brak jest w menu RYB i deserów!!!!!! Jest to duży mankament. Obsługa miła. Pokoje za ciasne. Klimatyzacja kosztuje 7 euro za dzień ( za drogo!). W sumie polecam dla staruszków siedemdziesięcioletnich ( bo tacy Niemcy tu przybywają:)))))
Brak w pokojach lodówek, klimatyzacja często sie psuje, brak jakichkolwiek atrakcji, imprez itp.