Udogodnienia dla dzieci: brodzik, plac zabaw ze zjeżdżalniami, huśtawkami, pokój gier.
Tylko 200 m do szerokiej, piaszczysto-żwirkowej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 1,8 km od centrum, ok. 8 km od aquaparku w Faliraki, ok. 20 km do miasta Rodos.
Rozrywka: boisko do siatkówki i piłki nożnej, raz w tygodniu wieczór grecki z muzyką na żywo.
Hotel oceniamy bardzo pozytywnie. Na pewno standardem nie różni się od tych w Turcji czy Tunezji ☺️
Przemiła i bardzo pomocna obsługa, smaczne i różnorodne jedzenie. Czysto i schludnie.
Odległośc od miasteczka Afandou i przystanku autobusowego w stronę Lindos. Brak animacji w ciągu dnia, brak atrakcji dla dzieci
Hotel ma swoje lata i to czuć. Część pokoi odnowionych i te są ładne. Śniadania bardzo monotonne i średnie, obiady i kolacje akurat bardzo dobre. Osoba na recepcji (starsza pani, chyba właścicielka) dosyć nieprzyjemna. Pierwszej nocy chciałyśmy zmienić pokój ponieważ dostałyśmy pokój poniżej standardu w ofercie (takiego pokoju nie ma nawet na zdjęciach na stronie hotelu). Brudny zagłówek, rozpadająca się bateria prysznicowa, pod prysznicem strach było stanąć na boso, materac sprężyna. Zapytałyśmy miło, ale Pani bezczelnie i wielokrotnie odpowiedziała nam, że każdy pokój w tym hotelu jest taki sam. Na drugi dzień zwróciłyśmy się o pomoc do rezydenta i jakoś za pół godziny był dostępny inny pokój. Oczywiście standard niebo a ziemia, różnica była bardzo duża, łącznie z tym że w starym pokoju szerokość łóżka wynosiła 130 cm a w nowym 150 i różnice było widać gołym okiem, nie wspominając o komforcie. Od tamtego czasu ta Pani wręcz przewracała oczami i wzdychała gdy potrzebowałyśmy załatwić coś na recepcji. Szczery uśmiech pojawił się, gdy opłacałyśmy przedłużenie doby i wręczałyśmy Pani 50 euro. Dodatkowo zaszła też jedna dziwna sytuacja, wypożyczałyśmy ręczniki za 30 euro i wszystkie słyszałyśmy jak Pani mówiła że jest to depozyt, a po zwróceniu ręczników zwracane są pieniądze. Gdy zwróciłyśmy ręczniki Pani powiedziała że nie rozumie o czym mówimy ze zwrotem pieniędzy. Naciągactwo na każdym kroku, bo oczywiście terminale też nigdy nie działają. Ta Pani nie powinna pracować z ludźmi i jej aura położyła cień na całym pobycie jak i ogólnym odbierze tego miejsca. Być może reszta obsługi była już zmęczona po sezonie, lub pośród personelu również nie panuje zbyt miła atmosfera, ale dosłownie nigdy nie spotkałyśmy się z tak dziwnym zachowaniem obsługi, jakby byli tam za karę. Nie wiemy co mogło być powodem, ale być może ryba psuje się od głowy. Czystość pozostawia trochę do życzenia, poplamione poduszki, brudny zagłówek, w zakątkach pokoju niedosprzątane. Prześcieradła za małe, przez co gdy śpisz ściąga się prześcieradło i śpisz na gołym materacu, jak poprzedni goście i pewnie poprzedni :) niezbyt higieniczne. Podobnie w łazienkach ogólnodostępnych bywa różnie, szczególnie łazienka po schodach w dół przy basenie mogłaby być równie dobrze być łazienką na jakimś obskurnym dworcu. Nie jest to na pewno taki hotel, jaki się wydaje po zdjęciach, nowy i zadbany, to raczej iluzja dobrze wykonanych zdjęć. Raczej sam hotel był najsłabszym elementem tego wyjazdu, nie są to 4 gwiazdki nawet na standardy południowe.
Dobre obiady i kolacje, ładny basen, dużo zieleni, bliskość morza, wokół kilka dobrych restauracji
Pani na recepcji nieprzyjemna, kłamie w żywe oczy i robi z gości głupich. W sklepiku i na recepcji wieczne problemy z terminalem żeby płacić gotówką, widać że hotel jest stary i trochę odświeżony, niektóre łazienki ogólnodostępne sa bardzo zaniedbane i brudne (przy basenie po schodach w dół), 10e za wypożyczenie ręcznika bezzwrotne, słabe śniadania bardzo odbiegające od reszty posiłków. Ładny basen i zieleń wokół, szkoda że aurę relaksu psuje rapowa muzyka z reklamami z baru na cały regulator
Kameralny hotel, z bardzo miła obsługą ( każdy uśmiechnięty i dobrze posługujący się j. Angielskim) Pokoje bardzo czyste , nie były zbyt duże ale na wakacjach służą do spania wiec było ok. Panie w recepcji jak i reszt apersonelu bardzo pomocna. Jedzenie nie jest wyeksponowane jak w dużych hotelach i może się wydawać ze nie ma zbyt wiele. Jednak zawsze jest co wybrac i jest bardzo smaczne. Zdażają sie róznież owoce morza. Dostępna jest częśc dla rodzin z dziećmi , oraz oddzielnie częśc tylko dla dorosłych. Obie częsci dysponują swoimi basenami. Nie ma atrakcji typu animacje dla dzieci itp . Był wieczór grecki i występ zespołu, podczas tygodniowego pobytu. Można tu doskonale odpocząc. Do plaży idzie się uliczką około 200m. Plaża kamienista. Warto podjechać np. Taxi do zatoki Anthonego Quinna gdzie jest bajecznie. Do miasteczka jest okło 1,5 km jednak spacer w takim upale dla dzieci moze być męczący. Warto wynając auto i mieć swobodę wporuszaniu. Wynajem auta w hotelu z full ubezpieczeniem.
Komunikatywna i miła obługa, czyste pokoje, sprzatane codzinnie. Dobre jedzenie
Trche mało atrakcji dla dzieci i usytuwanie daleko od miasteczka.
Hotel przyjemny, pokoje okej, sprzątane codziennie. Okolica cicha, jedzenie smaczne, po tygodniu nudzą się już śniadania, ale ogólnie wybór jest w porządku. W opcji all inclusive przy barze basenowym lub głównym kilka kolorowych drinków do wyboru (pina colada, tequila sunrise), wino, piwo mocniejsze alkohole (koniak, gin, wódka) kawa i herbata. Na obiedzie i kolacji wino, piwo, napoje gazowane i soki, a na śniadaniu kawa, herbata i napoje gazowane + soki.
Cisza i spokój wokół. Jeden przyjemny wieczór z greckim śpiewem. Możliwość ulokowania się na leżakach w cieniu drzew.
Pokoje niestety są słabo wygłuszone, nocne powroty innych osób słychać z korytarza bardzo wyraźnie. W łazience (jeśli jest zlokalizowana przy pionie) słychać wszystko z pozostałych łazienek w tym pionie.
Hotel po remoncie , standard pokoi bardzo dobry , zasługuje na 4 gwiazdki.
Położenie , pokoje , lokalizacja
Brak plaży hotelowej
Polecam hotel w 100% jeżeli chcesz wypocząć to tylko tam, brak animacji dla dzieci, co nie zmienia faktu że dzieci tam się nudzą, jedzenie rewelacyjne każdy znajdzie co dla siebie czy to na śniadanie, obiad czy kolację, basen dostępny w godzinach 10-18 kąpiele pod opieką ratownika, brak zjeżdżalni, bary czynne dwa w godz 10-18 przy basenie i w godz 18-23 w foyer hotelu, w ciągu 7 dni dwa greckie wieczory z muzyką na żywo, czystość w hotelu oceniam na 100% czy to w pokoju czy na terenie hotelu, do plaży około 300 metrów, na przystanek do miasta Rodos około 300 metrów koszt dojazdu w jedną stronę to 2,50€ na osobę czas dojazdu około 30 min, gorzej z powrotem tutaj bus nie wraca na przystanek z którego Ciebie zabiera czas dojścia do hotelu około 20 min spacerkiem, w mieście Afandou jest supermarket super zaopatrzony ale jak ktoś nie chce chodzić do miasta to na terenie hotelu dwa sklepy, pierwszy czynny w godz 9-21 tu kupisz napoje piwo przekąski sprzęt na plażę itp, drugi czynny w godz 17:30-21 tu kupisz suveniry związane z wyspą Rodos i Grecją
Przystosowany dla osób niepełnosprawnych
Brak wg mojej oceny
W hotelu spędziłem tygodniowe wakacje z rodziną 2 + 2. Miejsce jest warte polecenie i spełnia standardy czterogwiazdkowego greckiego hotelu. Pokoje są świeże,czyste i wygodne,klimatyzacja działa bez problemów i jest cicha. Każdy pokój ma balkon lub taras. Obsługa hotelu była profesjonalna i bardzo miła na szczególne wyróżnienie zasługuje manager i basenowy ratownik. W hotelu są dwa a nie jeden basen. Basen główny jest duży z różnymi głębokościami, czystość basenu jest dobra a woda przyjemnie ciepła. Drugi basen jest mniejszy ale za to głębszy i jest przeznaczony tylko dla osób dorosłych. Baseny są czynne tylko do godziny 18. Leżaków hotelowych jest dużo i nie trzeba rano walczyć o miejsce. Przy basenie głównym jest bar gdzie są podawane przekąski i napoje. Drinki serwowane są od godziny 10 do 22.45. Brak codziennych animacji co dla mnie jest na plus. Raz był wieczór grecki z muzyką i tańcami oraz raz wieczór tylko z muzyką na żywo. Jedzenie uważam że wypada średnio ale na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, wybór jest duży i zróżnicowany. Napewno nikt nie będzie chodził głodny. W hotelu można wynająć skuter, quada lub samochód. Bez dodatkowych formalności lub wysokiej kaucji - samochód 55 euro. Do morza jest 200 może 300 metrów. Morze cieple a woda krystalicznie czysta. Dno przy wejściu do wody kamieniste. Leżaki dodatkowo płatne. Do najbliższej miejscowość Afoundu około 1,5 km - 15 minut spaceru ale nic tam nie ma, miejscowość Afandou sama w sobie odpychająca i mało ciekawa. Na wyspie Rodos obowiązkowo do zobaczenia miejscowość lindos i warto popłynąć na przepiękną wyspę symi. Stosunek jakoś do ceny hotelu bardzo dobry. Wywód długi bo czytając przed wyjazdem inne komentarze byłem trochę zaniepokojony. Naprawdę warto odwiedzić to miejsce. Udanych wakacji :)
Pokój wystarczający, czysty, obsługa baaardzo miła i pomocna, jedzenie pyszne, sprawnie zorganizowane działanie restauracji. Basen w porządku, plaża blisko. Dla rodzin z dziećmi idealny.
Pyszne jedzenie. Obsługa na medal! Bliskość plaży.
Położony daleko od centrum wioski. Ciężko stamtąd dostać się gdzieś bez auta.
Pobyt z dwójką dzieci 7 i 9 lat, cicha, spokojna okolica, blisko do plaży, jedzenie smaczne, obsługa bardzo miła, pokoje sprzątane na bieżąco .
Przyjazny rodzinom z dziećmi.
Ogólnie miło wspominam wakacje, pracownicy bardzo mili pomocni. Pokój odnowiony odmalowany czysty, ale odnawiany tak trochę na sztukę, widać że ekipa się spieszyła ;) jedzenie spoko, basen czysty, ratownik uważny a drinki nawet kopała, bez problemu i dobrej cenie auto wypożyczone z pomocą hotelu i pod nim parkowane w cenie. Hotel na odludziu zdecydowanie nie dla imprezowiczów.
Spoko żarcie Spoko drinki Miła obsługa Fajny praktyczny basen. Ładnie utrzymany ogród.
Słabe szafy w pokoju zamiast półek wielki wieszak jakby ktoś płaszcze zimowe chciał wieszać. ;) Sam hotel nie ma może na to wpływu ale najbliższą plaża raczej zaniedbana i wejście do morza same kamienie i szybko robi się bardzo głęboko. Woda lazur widoki z plaży super. Są leżaki z parasolem płatne, własnego parasola raczej nie wbijasz bo pod 3 cm piasku same kamienie.
Pobyt oceniam do udanych :) jedzenie bardzo dobre , czysto obsługa ok. Cena adekwatna do jakości :) Ok w szczególności dla rodzin z dziećmi lub starszych osób :) spokój …..
Pokój ok, czysto , duży, jedzenie bardzo dobre i świeże, baseny do dyspozycji goście w miarę czyste, choć mogłyby być na ściankach czyszczone.
Czystości i bardzo miła obsługa.
Mogły być trochę bliżej morza. W drodze na plażę widać nieporządek za płotem hotelu, co wpływa na jego wygląd .
Po raz trzeci wybraliśmy ten hotel. Byliśmy mile zaskoczeni bo dostaliśmy świeżo wyremontowany pokój. Podoba nam się częsta zmiana ręczników i pościeli. Jedzenie jeszcze lepsze(wcześniej też nie było źle) Blisko morza jakieś 5minut pieszo, bardzo blisko do starego miasta Rodos.
Hotel raczej 3 gwiazdkowy , obsługa bardzo miła ,pokoje czyste aczkolwiek klimatyzacja głośna . Jedzenie smaczne lecz powtarzające się bez większych urozmaiceń. Przydało by się sprzątanie basenu ponieważ na dnie dużo piasku co było irytujące
Dla niewymagających odpowiedni
Standard raczej na 3 gwiazdki ,w basenie dużo piasku przydał by się robot czyszczący
Polecam hotel. Czyste pokoje. Fantastyczne jedzenie. Codzienne animacje (aquaaerobik w ciągu dnia + wieczorne zabawy). Miłym akcentem był wieczór grecki. Na terenie hotelu znajduje się sklepik z pamiątkami, sklep spożywczy z przystępnymi cenami. Blisko jest kamienisto - żwirowa plaża. Hotel raczej dla osób szukających spokoju. Brak w miasteczku nocnych rozrywek/dyskotek, co dla nas nie stanowiło problemu. Świetna lokalizacja jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Bardzo miło spędziliśmy tam czas.
Jedzenie
Brak placu zabaw dla dzieci
Dla osób o niewygórowanych wymaganiach i nastawionych nieroszczeniowo, hotel jest naprawdę w porządku.
Przede wszystkim czysto, sprzątanie codzienne. Obsługa miła i uśmiechnięta, o wszystko można było zapytać i z łatwością uzyskać odpowiedź. Animatorzy nienachalni, głównie nastawieni na francuskich turystów. Jedzenie powtarzające się, ale dla nas nie stanowiło to problemu. Kameralność hotelu na plus.
Trochę ciasny pokój, ciężko było przejść między łóżkami mieszkając w 4 osoby. Druga sprawa to nie wina hotelu, a infrastruktury tej okolicy. Na najbliższy przystanek do Lindos, lub innych zakątków trzeba było iść 1 km na nogach. Powinno być jakieś połączenie z przystankiem.
Jestem bardzo zadowolony z hotelu. Pokoje zadbane i nowoczesne. Poza wygodnym łóżkiem dodatkowo była kanapa. Pokoje były codziennie sprzątane- łóżko ścielone i wymieniane ręczniki. Do pokoju też mieliśmy wygodny komfortowy balkon. Udogodnienia w pokoju to suszarka do włosów (naprawdę dobrze działająca), lodówka i telewizor. Wyżywienie na dobrym poziomie. Zawsze było w czym wybierać. Wszystko świeże i smaczne i nabieżąco dokładane (nawet 5 minut do końca obiadu były pełne pojemniki). Drinki smaczne, alkoholu wlewali dużo - nie żałowali. Był spory wybór drinków. Basen czysty, leżaki nie pozajmowane od rana jak to ma się w innych hotelach. Bez spendu ludzi, kameralnie i przyjemnie. Okolica poprostu ŚWIETNA ! Plaże puste i morze dosłownie 2 minuty od hotelu. Woda najczystsza na całej wyspie - idealna przejrzystość. W pobliżu plaża z jaskiniami Traganou, która skradła nasze serca.
Mały hotel - więc ludzi też nie było dużo. Dzięki temu spokojnie zawsze znaleźliśmy leżaki wolne nad basenem. Bliskość do morza - najczystsze plaże na wyspie
Brak wad
Plusy - Pokoj czysty, Jedzenie dobre. Spokojne i kameralne miejsce. W sam raz do odpoczynku od intensywnego życia. Minusem był brak placu zabaw. Dla osób nie wymagających atrakcji.
Hotel kameralny, wg mnie idealny dla rodzin z dziećmi, ale też dla osób, które nie lubią tłumów. Obsługa hotelu zawsze pomocna i uśmiechnięta. Pokoje i łazienki bardzo ładne, a przede wszystkim czyste, ponieważ Panie sprzątające codziennie dbają tam o porządek. Hotel jest naprawdę zadbany. Jedzenie było smaczne, każdy mógł coś wybrać dla siebie. Okolica bardzo spokojna, do morza zaledwie 5 minut spacerkiem, gdzie też nie ma dużo ludzi. Jeśli, ktoś chce zwiedzić wyspę, konieczne jest wypożyczenie samochodu, co jest możliwe w recepcji hotelu. Ja jestem zadowolona i chętnie bym tam wróciła, ale wiem, że ile ludzi, tyle opinii 🙂
Hotel niewielki, przytulny. Miła obsługa.
Super i rewelacja. Codziennie animacje na basenie i wieczorem. Czysto. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Alkohol super i bez problemu można było pić ile sie chce :)
Dobre położenie. 30 min od centrum Rodos. 3 minuty do plaży.
nic