Nowo otwarty hotel (w 2018 roku) idealny dla rodzin i aktywnych turystów.
Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat oraz aquapark z 15 zjeżdżalniami.
Przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża.
Sport i rekreacja: siłownia, minigolf, miniboisko do piłki nożnej, kort tenisowy, siatkówka plażowa, animacje.
Hotel ogromny. Bardzo miła i życzliwa obsługa na każdym kroku. Można bez większych problemów dogadać się po polsku. Pokoje sprzątane codziennie. Kilka restauracji i barów z pysznym jedzeniem, codziennie coś nowego. Duży wybór słodkości (ciastka, słodkie bułki, ciasta). W głównej restauracji kącik do jedzenia dla dzieci. Aquapark dla dzieci i dorosłych. Duży plus za czerwone flagi dostępne u ratowników jeśli nie chcemy aby ktoś nam co chwilę wciskał wycieczki, masaże itp. Codziennie imprezy, animacje dla dzieci, malowanie twarzy, tańce. Piękne rafy koralowe przy samym brzegu, polecam zaopatrzyć się w maskę lub okulary do pływania i rurkę. Na terenie hotelu kilka basenów. Bardzo polecam.
Miła i życzliwa obsługa, czystość, różnorodność posiłków, czteroosobowe rowery do poruszania się po hotelu.
Jedyny minus jak dla mnie to lokalizacja, hotel pośrodku niczego, do najbliższego miasta trzeba dojechać kilkanaście kilometrów.
To nie pierwszy nasz pobyt w sieci hoteli Pickalbatros . W 2018 r byliśmy w sharmel shake w albatrosie . Chcieliśmy pojechać do hotelu w którym wiemy że standard będzie na najwyższym poziomie .Hotel oceniam na Maxa pozytywnie . Czysty , zadbany hotel z wysokim standardem usług. Kelnerzy przynoszący drinki do leżaka . Pyszna mrożona kawa , dobrej jakości alkohol jak na Egipt . Jedzenie bardzo smaczne i bardzo duży wybór nie do przejedzenia. Jedzenie dobrze doprawione widać że hotel dba o różnorodność kulinarna . Pokoje codziennie sprzątane . Mega wygodne łóżka .codziennie uzupełnia lodówka w napoje ( coca cola , sprite, woda ) . Ogromna ilość basenów . Jeżeli ktoś jedzie z dzieckiem to naprawdę nie będzie się maluch nudził :) . Przepiękna rafa koralowa bardzo dużo rybek więc można posnurkowac . Bardzo fajne animacje , imprezy pink party w basenie głównym z pianą muzyką imprezowa więc tym którzy lubią się pobawić to można fajnie poimprezować . Wieczorne animacje też uważam za udane . Polecam naprawdę ten hotel . Jak na standardy jakie tam panują , hotel jest w bardzo wysokim standardzie .
Pokoje, baseny, jedzenie, rafa koralowa, drinki , obsługa .
Hotel warty polecenia. Pokoje codziennie sprzątane. Pomimo wielu gości nie było problemu z lezakami. Plaża piaszczysto kamienista warto mieć buty do wody. Morze cieplutkie i piękne rybki które pływaja przy brzegu.
Bardzo duży obiekt na którym jest wiele restauracji i basenów. Baseny są rozmieszczone wzdłuż budynków mieszkalnych. Wiele animacji. Każdy znajdzie coś dla siebie. Na terenie obiektu jest apteka i sklepy.
Nie zauwazyłam.
Trochę było chodzenia bo obiekt ogromy ale warty zobaczenia
Ogromny hotel. Piękna plaża. Sporo nasadzonej zieleni. Aquapark to frajda dla młodszych i starczych. Kilka restauracji w których każdy znajdzie coś pysznego. Pokoje codziennie sprzątane. Na terenie hotelu sklepiki, centrum nurkowe. Codzienne animacje. Bardzo polecam
Wielość terenu.
Trochę było chodzenia bo obiekt ogromy ale warty zobaczenia
Hotel wspaniały!!! Spełnił nasze oczekiwania w 100%. Naprawdę warto tam pojechać i spędzić cudowne wakacje.
Jedzenie, baseny, widoki
Hotel Albatros Sea World mogę polecić z czystym sumieniem. Teren hotelu jest ogromny, czyściutki i zadbany. Z każdego domku praktycznie wychodzi się na jeden z 17 dostępnych na całym terenie basenów. Dla dzieci jest wiele atrakcji -począwszy od wielkiego aguaparku, skończywszy na animacjach .Jeśli chodzi o standard pokoi trudno mi się wypowiedzieć. Akurat nasz był lekko trącony zębem czasu(oderwana słuchawka od prysznica, skrzypiąca szafka na lodówkę, przybrudzona klima),ale bywałam w gorszych hotelach i ten- jak na standardy egipskie był ok. Na terenie hotelu jest kilka barów ,czynne w różnych godzinach. Jeśli chodzi o posiłki to oprócz wieprzowiny(wiadomo kraj muzułmański)można było zasmakować wielu pysznych potraw ,w tym ryby,krewetki,pieczonej kaczki,wołowiny itp. Na pewno nikt głodny nie będzie i znajdzie coś dla siebie. Na plażę polecam wyjść rano, bądż po godz.16.(przypływ).W godzinach 11-15 woda jest płytka i raczej nie da się popływać. W zamian polecam zejście z pomostu, gdzie jest niewielka, ale piękna rafa koralowa. Jedyną wadą hotelu jest brak możliwości dokupienia kilu godzin pobytu w pokoju ,więc trzeba zwracać uwagę o której ma się transfer powrotny na lotnisko. Jest to szczególnie ważne dla osób podróżujących z małymi dziećmi. Pokój oddajemy o godz.12,więc osoby które mają lot o 2-3 w nocy najczęściej 12 -14 godz. koczują na rejestracji głównej. Oczywiście można korzystać z dostępnych atrakcji ,ale aby się odświeżyć ,shower room dostępny jest tylko przez 3 godziny. Najlepiej wybierając ofertę biura podróży należy zwrócić uwagę na godziny lotu powrotnego.
Czystość ,Pyszne jedzonko, fajne animacje
Brak możliwości zostania/wykupienia kilku godzin w pokoju do czasu transferu na lotnisko
Muszę bo się udusze !! opisać hotel ponieważ czytając różne opinie na grupach miałam lekki obaw przed wyborem ale po przybyciu na wymarzone wakacje ❤️ zakochałam się znów w Egipcie . Hotel jest ogromny wygląda na zdjęciach jak betoniarnia ale w rzeczywistości jest tam zieleń i bardzo dobrze o to dbają ,dużo basenów gdzie każdy znajdzie sobie miejsce na wypoczynek i nie ma walki o leżaki, czysty i z super aquaparkiem gdzie miło się spędzało czas z dzieckiem ratownicy bacznie pilnują aby było bezpiecznie. Pokój ogromny z dwoma podwójnymi łóżkami bardzo wygodne materace , lodówka gdzie codziennie dokładano mam wodę colę w oryginalnych butelkach , obsługa sprzątająca spisywała się bardzo dobrze dbając o czystość w pokoju wymieniała nam prawie codziennie ręczniki gdy tego potrzebowaliśmy. Widok z tarasu mieliśmy na baseny bardzo ładnie podświetlane wieczorem . Oddalony był 5 minut od głównego wejścia i do restauracji gdzie serwowano śniadanie obiad i kolację . Na terenie hotelu znajduja się inne restauracje również wydające posiłki z których korzystaliśmy również.Jedzenia jest bardzo dużo więc zawsze każdy znajdzie coś dla siebie i dziecka niejadka jak nasza 6 latka.Owoce 🍌 i słodkości 🍦lody 🍕 pizza wszystko uzupełniane i świeże przede wszystkim. Stolików na posiłek w klimatyzowanym pomieszczeniu troszkę za mało gdzie było widać tłum ludzi którzy przebywali w hotelu. Ale na zewnątrz pod zadaszeniem gdzie są zamatowane wiatraki zawsze stolik się znalazł wolny. Obsługa zawsze pod ręką do stolika przynosi napoje i dba czy czegoś nie potrzeba. Zawsze uśmiechnięci i mili. Animacje rewelacja codzienne coś innego,wieczorem muzyka na żywo, malowanie twarzy dla najmłodszych, tańce nudów nie było. Bardzo miła ekipa animatorów była też dziewczyna z Polski Karolina 🙂gdzie zawsze wszystko super nam wyjaśniała i można było liczyć na jej pomoc w razie potrzeby. Była też pani Marzena😊 która chodziła i pytała się czy czegoś nam nie potrzeba czy wszystko jest ok dbała o to abyśmy byli zadowoleni i też służyła swoją pomocą za co jesteśmy ogromnie wdzięczni bo nasz angielski jest klapą niestety i czasem dogadać się było ciężko. Co do internetu na terenie działało raz lepiej a raz gorzej , ja pojechałam odpoczywać i cieszyć się słońcem więc nie był mi bardzo potrzebny kto co lubi. Polecam serdecznie zarobienia sesji zdjęciowej na terenie hotelu bo naprawdę zdjęcia wychodzą śliczne lecz cena która na początku podawaja jest duża po negocjacji mozna uzyskać dużo niższa i cieszyć się pięknymi zdjęciami na pamiątkę. Na terenie znajdują się jakieś sklepy i apteka z których nie korzystałam więc nie napiszę o cenach czy korzystne są. Na plaży dużo leżaków wolnych bez tłumów, zejście kamieniste więc buty do wody są potrzebne. Rafa bardzo słaba ☹️ nie zrobiła szału więc ktoś kto lubi podziwiać podwodne życie będzie rozczarowany.Wykupiona wycieczka statkiem z Hurghady troszkę daleko około 2 godz jazdy busem z hotelu była super spędzonym dniem i zobaczeniem pięknej rafy oraz spotkaniem z delfinami o których zawsze marzyłam i się spełniało w końcu.🥰 Może są lepsze hotele nie mówię że nie bo porównuje je do wcześniejszych w których byłam z rodziną ,każdy wyraża swoje zadanie na ten temat pobytu w dawnym miejscu ja opisałam swoje może komuś to pomoże przy wyborze na wspaniałe pełne słońca i uśmiechu cudowych ludzi wakacje ❤️🌞 Ja wiem że na pewno tam jeszcze wróć i będę się zachwycać urokami tego cudownego miejsca 😘
Bardzo duża ilość basenów ,brak walki o leżaki przestronnych pokój nr 6245 przemiła i pomocna obsługa 🤩 z Super aquaparkiem
Jak dla mnie brak wad na pobyty 7dni
Doskonale ,bardzo czysto ,wspaniały hotel Duży wybór jedzenia
Blisko morza ,pyszne jedzenie ,obsługa i czystość na najwyższym poziomie
Bardzo duży kompleks budynków, poprzecinany ogromnymi basenami. Super duże pokoje, bardzo czysto, darmowy serwis. Jedzenie zróżnicowane plus wyciskane soki do śniadania bez ograniczeń. Nie uciążliwe i nie nachalne animacje powodowały, że można było wspaniale wypocząć. Dodatkowo można było snurkować tuż po wejściu do wody a kolorowe rybki zapewniały sporo uciechy.
Bardzo duża powierzchnia powoduje, że czujesz się bardzo komfortowo, masz wrażenie, że jest jeszcze przed albo po sezonie. Duża ilość basenów pomiędzy bungalowami oraz małe baseny tuż przy budynkach dodają uroku błękitem wody. Kilka restauracji zapewniało duży komfort jeżeli chodzi o dostępność miejsc. Serwis plażowy powodował to, że nie było walki o i "rezerwacji" leżaków. KRYTY BASEN z temperaturą wody 28 C, idealny do wychłodzenia organizmu.
Praktycznie brak, jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić to do punktu (bo nie baru plażowego) gdzie wydawano napoje. Jedyna niedopracowana rzecz. Jak na taki standard hotelu mała drewniana budka zdecydowanie do niego nie pasuje.
Hotel w pełni zasługuje na swoje 5gwiazdek👍 To nowy obiekt bardzo zadbany ,czysty i bardzo rozległy, Dużo ilość basenów, nie ma mowy o tłoku i super zjeżdżalnie w części dla najmłodszych, Jedzenie bardzo dobre, pokoje bardzo przestronne i czyste .
Zaletą jest wybudowanie aquaparku w osobnej części, rodziny bez najmłodszych mogą mieć pełny relaks na innych basenach. No i oczywiście super rafa koralowa dostępna już z pomostu
Wad nie ma, może mała ilość zieleni, ale są nasadzenia i z czasem będzie lepiej
Hotel bardzo zadawalający. Bardzo rozległy obiekt (dużo chodzenia), co na pewno trzeba wziąć pod uwagę podczas planowania pobytu z małymi dziećmi jak i z osobami starszymi.
Nie ma ścisku. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie. Leżaki przy basenach i na plaży dostępne. Animacje ok.
Brak baru w basenie. Mała budka z napojami przy plaży. Nie zawsze mocno schłodzone. Konieczność obuwia na plaży. Morze dość płytkie. Głęboka woda tylko po wejściu z pomostu pod warunkiem, że morze jest spokojne. Baseny raczej płytkie. Woda w nich nagrzewa się dość szybko.
Hotel świetny duży z dużą ilością basenów. Jedzenie pyszne każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła i przyjazna. Pokoje sprzątane codziennie. Gorąco polecam
Spokój i dużo miejsca nawet w sezonie brak problemów z leżakami przy basenach właśnie te baseny ogrom. Pokój typu suite super
Troszkę dużo chodzenia. Hotel przeogromny
Pobyt w hotelu oceniam na duzy plus. Duzy wybór basenów w których zawsze było dużo miejsca . Na plaży dostępność kezakow bez problemu . Bardzo miła obsługa zaczynając od recepcji po obsługę zarówno osób sprzątających jak i w restauracjach czy przy basenach . Pokoje czyste codziennie sprzątane. Jedzenie duzy wybór jadły znajdzie coś dla siebie nigdy nic nie brakowało. Jest ich parę ale nigdy nie brakiwalo ani miejsca ani jedzenia . Super animacje zarówno dla dzieci jsk i dorosłych.
Duzy hotel nie ma czasu się nudzić. Duzy wybór basenów, piekna rafa przy plaży. Aqa park petarda każdy znajdzie coś dla siebie. Restauravja Ala carte super jedzenie i obsługa znajduje się przy plaży. Wieczorem widok niesamowity
Plac budowy gdzie od wczesnego rana jeżdżą betoniarki i nie tylko.
Piękny nowy hotel ze wspaniałymi basenami, jedzeniem z wyjątkiem alkoholu który jest pod każdą postacią taki sam. Możliwość zwiedzania w dobrych cenach, oprócz zakupów w przy hotelowych sklepików w których jest drożej niż na lotnisku. Pomimo dużego obłożenia gości nie widać ich ani na basenach ani nad morzem. Wieczorne atrakcje, imprezy,każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel godny polecenia.
Pokoje, aquapark, baseny, jedzenie naprawdę super
Hotel bardzo dobry. Obsługa miła, pomocna, dba o czystość i komfort gości. Pokoje przestronne i czyste. Na plaży dużo leżaków, czysto i przyjemnie. Jeśli brakowało leżaków przy basenie to ratownik przyniósł , barman zadbał o drinki na plaży i przy barze. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie.
Dla rodzin z dziećmi, dużo atrakcji.
Czysto, miła obsługa , POLECAM Baseny czyste , plaża czysta
Czysto, miła obsługa.
----
Doskonały hotel, byliśmy tu po raz pierwszy i jesteśmy bardzo zadowoleni, polecamy rodzinom z dziećmi i nie tylko, każdy może się świetnie bawić i wypocząć. Obsługa bardzo miła i kompetentna, panuje tu bardzo miła atmosfera, pokoje bardzo czyste i duże, sprzątane codziennie, wymieniana pościel i ręczniki, za obsługę naszego apartamentu dziękujemy(...). Hotel ogromny z dużą ilością basenów , restauracji, snack barów, leżaków i parasoli nie potrzeba zajmować, obsługa basenu i plaży dba o gości, dzieci mogą świetnie bawić się w aquaparku pod opieką ratowników i bez kolejek do zjeżdżalni. Opieka medyczna również bardzo dba o stan zdrowia gości hotelowych. Na terenie hotelu jest kompleks SPA, który bardzo polecam. Animacje codziennie dla dzieci i dorosłych, w każdy dzień inne zabawy.
Hotel jest duży, przestronny, nowoczesny, czysty, zadbany, dzięki dużej ilości basenów nie odczuwa się że jest dużo ludzi , wifi dostępne w całym obiekcie.