Albatros Sea World Resort Marsa Alam

4.7

Super.polecam dla rodzin z dziećmi.naprawde przyjazny personel i pokoje czysciutkie jak i cały hotel utrzymany na wysokim poziomie.poprostu trzeba to zobaczyć a nie czytać opinii innych.

Pokój ładny i duży. Niestety najsłabszym punktem tego hotelu są restauracje. Generalnie wszystko na restauracjach. Brak klimatyzacji, słaba jakość potraw, źle przygotowane posiłki. Kucharze potrafili zepsuć nawet prostą jajecznicę na śniadanie. Potrawy nie dosmażone, albo za bardzo przeciągnięte, brak szkolenia kucharzy widać w każdej przugotowanej potrawie. Owoce i warzywa w sałatkach suche jak wiór. Prawdopodobnie za wcześnie przygotowane. Brak obrusów na stołach, a to przecież hotel 5*. Brudne stoły na których obsługa układa sztućce dla kolejnego gościa. Obsługa kelnerska pazerna i bezczelna. (Szczególnie młodzi kelnerzy) Potrafili śmiać się gościowi w twarz bo nie potrafili sie dogadać bo kelner nie znał angielskiego w wystarczającym stopniu. Naprawdę wiele im brakuje w porównaniu do innych hoteli i restauracji.

Hotel jest jak małe miasteczko, więc mimo że na uboczu to nie sposób się tam nudzić. Czysty i nowy.

Holel polecam z czystym sumieniem. Infrastruktura idealna. Dostęp do wszelakich rozrywek. Obsługa idealna.

Serdecznie polecam hotel! Obsługa bardzo miła i serdeczna, chętna do pomocy i rozmowy (nie widać aby wymagali bakszyszu). Jedzenie dobre, urozmaicone; niektóre rzeczy się powtarzają, ale wiele się zmienia. Dania z grilla są super, szczególnie kofta i burgery. Desery dobre, słodkie ale nie są to typowe ulepy. Drinki średnie - mohito, whiskey sour i whiskey z colą są super, reszta raczej miernie, natomiast alkoholu zdecydowanie nie żałują. I co najważniejsze, śmiało można je pić z lodem. Pokoje czyściutkie, dokładnie sprzątane. W środku sezonu da się bez problemu znaleźć wolne leżaki i przy basenach i przy morzu. Jest to rozległy teren, ale uważam, że to plus całego hotelu, nigdy nie jest tłoczno. Animacje i rozrywki również fajne. Cały pobyt uważam za niezwykle udany! Z chęcią wrócimy w przyszłości.

od2 299 zł za osobę

Nazwa  Albatros Sea World Resort Marsa Alam
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Al-Kusajr
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Nowo otwarty hotel (w 2018 roku) idealny dla rodzin i aktywnych turystów.

Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat oraz aquapark z 15 zjeżdżalniami.

Przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża.

Sport i rekreacja: siłownia, minigolf, miniboisko do piłki nożnej, kort tenisowy, siatkówka plażowa, animacje.

4.7

Wyświetlono 730 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Czysto I spokojnie super poprostu

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Czyste pokoje, dużo basenów, ładny aquapark.

Wady

Restauracje, jakość potraw, obsługa restauracji, brak Wyszkolenia kucharzy.

Hanna

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Duże pokoje, aquapark z różnymi zjeżdzalniami i place wodne dla dzieci, czteroosobowe rowerki i gokarty wodne, salon VR - wszystko w cenie. Dużo basenów z barami i restauracji z urozmaiconym jedzeniem. Przy aquaparku na lunch i na placu między lobby a budynkami z pokojami na kolację można dostać pizzę. Płatne lody, shisha, spa i warkoczyki. Były animacje, dla dzieci warsztaty kulinarne i minidisco, malowanie twarzy. Po oddaniu pokoju w recepcji dostaliśmy klucz na pół godz do shower room.

Wady

Przy aquaparku wygodniejsze bylyby leżaki niż stoliki i krzesła. Pijałam lepsze drinki, ale jak weźmiecie mohito lub cuba libre, to nie będziecie zawiedzeni, pinacolady nie polecam. Ceny w markecie wyższe niż w Port Ghalib czy na lotnisku, daktyle bardziej opłaca się kupić w duty free.

Martyna

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Jedzenie Baseny Ilość leżaków i miejsca do wypoczynku Pokoje Czystość Obsługa Piaszczysta plaża

Wady

Drinki mogłyby być smaczniejsze Muzyka przy basenach mogłaby być głośniejsza Dłuższe wieczorne animacje i rozrywki Sklepik hotelowy bardzo drogi, polecałabym unikać.

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2026

Bardzo udany urlop. Super atrakcje i obsługa na terenie hotelu. Polecam

Rutrad

Pobyt - Sierpień 2026

Pobyt w hotelu był bardzo udany. W całym Resorcie, pokojach i etc. było bardzo czysto, (mimo niewielu mankamentów zupełnie nie wpływających na wypoczynek, a spowodowanych pewnym zużyciem) hotel, pokoje, baseny i cała infrastruktura bardzo zadbana i komfortowa. Na najwyższe uznanie zasługuje zdumiewająco miła, pomocna i profesjonalna obsługa, która od początku dbała o komfort gości. Jedzenie było ogólnie smaczne (każdy znajdzie coś dla siebie i głodny nie będzie ;) śniadania monotonne, ale obiady i kolacje różnorodne i co dzień znajdziemy dla siebie coś innego. Atmosfera w hotelu przyjemna i spokojna, dzięki ilości basenów i innych atrakcji w Resorcie, natłok ludzi spotkamy tylko wieczorem na i po kolacji. Zdecydowanie polecam ten hotel.

Zalety

Miła, pomocna i profesjonalna obsługa. Wielkość resortu, ilość basenów i atrakcji przygotowanych przez personel. Dbałość o czystość, nie tylko w pokojach, ale w basenach i całej infrastrukturze.

Wady

Jak ktoś jest upierdliwy i przyleciał się tylko czepiać, to zawsze coś znajdzie. Ja wad nie znalazłem :)

Bea

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel rozległy, podzielony na sektory , budowany etapami około 2018 r. i widać że wiele rzeczy jest już zużytych .W najnowszym , ale i najbrzydszym oznaczonym jako F meldowani są głównie Polacy- taka betonoza . Zaletą tych pokoi jest to , że blisko do Aquaparku na zjeżdżalnie , do restauracji tez blisko i ogólnie jest w sektorze F spokojnie , w basenie nie ma tłoku, leżak można znaleźć nawet o 11.00 . Niesamowicie dużo rodaków . Na terenie hotelu bardzo dużo basenów o różnej głębokości - 80cm, 120 i 150 cm , nie ma tłoku . Jedzenie dobre i bardzo urozmaicone. Wiadomo śniadania sie powtarzają , ale pozostałe posiłki - ogromna ilość i różnorodność .Trochę słaby wybór owoców w czasie obiadu i kolacji . .Pokoje duże, czyste. .Rafa od brzegu martwa , ale sa kolorowe rybki. Po południu odpływy ., woda czysta , przyzwoita piaszczysta plaża . Z basenów można korzystać do 18.30 . Na terenie hotelu kilka sklepików - ceny z kosmosu-typu mała zwykła czekolada 5 euro .Poza hotelem -piach , po sąsiedzku , za płotem budowa nowego hotelu . Transfer z lotniska do hotelu ok. 45 minut . W Egipcie byliśmy ósmy raz - i chyba mimo kilku wad to jedyny hotel gdzie mogłabym wrócić . Najistotniejsza rzecz która zadecydowała o obniżeniu mojej oceny to REMONTY W SEZONIE / absurdalna wymiana płytek /

Zalety

duży teren, nie ma tłoku, plaża piaszczysta , ładny aquapark, dobre jedzenie, możliwość wypożyczenia rowerów , choć niektóre już bardzo zniszczone .

Wady

w środku sezonu REMONTY ! fragmentami zdzierali płytki wokół basenów i kładli nowe , które niczym nie różniły sie od poprzednich . Współczuje tym którzy mieszkali w pobliżu / hałas i chmury kurzu / . Wokół basenów brakuje mat antypoślizowych . Baseny / niecki / z hydromasażem to porażka / stare i niedziałające / . W części barów bark dystrybutorów , na zewnątrz brak lodówek z wodą butelkowana- za każdym razem trzeba prosić barmana i robią się kolejki

Ar

Pobyt - Lipiec 2026

Obiekt bardzo duży zadbany. Pokoje czyste sprzatane codziennie.

Zalety

Czystość, Obsługa miła i pomocna.

waldemar

Pobyt - Lipiec 2026

Fajny resort dobra obsługa niezłe atrakcje ,dużo basenów

Zalety

Duża ilość basenów zawsze znajdziesz wolny lerzak

Alicja

Pobyt - Lipiec 2026

Świetny hotel, piękne baseny. Jedzenie mało różnorodne. Kiepski dział Lost and found. Sporo rzeczy nam zginęło, pierwszego dnia mojemu synowi ktoś ukradł klapki basenowe, dla mnie szok bo nigdy nic się takiegomi nie zdarzyło.

Zalety

Piękne baseny, rizlegly teren. Super aquapark. Fajne wieczorne atrakcje.

Wady

Ginie bardzo dużo rzeczy. Jedzenie mało różnorodne.

Łukasz

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt udany. Niczego do wypoczywania nie brakuje.

Zalety

Wspaniała obsługa, sporo basenów, pomimo pełnego obłorzenia brak tłoku. Dobre jedzenie, czystość. Rafa;)

Wady

Brakuje piaszczystej plaży z zejściem do wody. Ale taki tam po prostu jest teren.

Paweł

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel bardzo rozległy. Jest gdzie spacerować. Duża liczba basenów. Duże molo z możliwością zejścia i popływania w morzu. Zawsze znalazłem miejsce przy basenie czy na plaży mimo, że byłem w lipcu. Duży aquapark także z dziećmi tez polecam. Jedzenie urozmaicone każdy znajdzie coś pod siebie.

Zalety

Przez to, że hotel jest rozległy nie ma nigdzie tłoku.

Wady

Jakbym miał już się już mocno czepić to trochę upierdliwe muchy przy basenie.

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel Albatros to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić! Hotel jest bardzo czysty, a personel niezwykle zaangażowany, pomocny i dba o każdy szczegół. Zachwyciły nas piękne konstrukcje z ręczników oraz duży wybór smacznego jedzenia. Restauracje à la carte są świetnym urozmaiceniem, choć warto pamiętać, że stolik trzeba zarezerwować kilka dni wcześniej. Cudowna obsługa, dbałość o szczegóły i bardzo dobrze zorganizowane wieczorne imprezy sprawiły, że pobyt był naprawdę wyjątkowy. Dobrym pomysłem byłoby również wprowadzenie systemu „kto pierwszy, ten lepszy” w przypadku rowerków, aby można było zostawiać je w dowolnym miejscu. Jedynym minusem były bransoletki, które delikatnie drapią ciało. Poza tym pobyt był wspaniały i z przyjemnością wrócimy do Hotelu Albatros!

Zalety

urozmaicone gatunki ryb pływające w morzu woda butelkowana bez limitu ogromny wybór jedzenia

Wady

często czerwona flaga zniszczona rafa

2.6
Jarek

Pobyt - Lipiec 2026

Zdecydowanie nie polecam. Pokoje jak to w Egipcie, duże ale nie zadbane. Sprzątanie to chyba najlepsze co im się udało, bo zawsze było czysto. Jedzenie...no cóż głodni chodzić nie będziecie. Stare bemary w których jest często stare jedzenie, mięso suche i łykowate. Brak różnorodności w owocach i warzywach, monotonnie i smutno podane. Obsługa roszczeniowa i wiecznie niezadowolona, więc mieliśmy poczucie że goście nie są tam mile widziani. Dasz bakszysza to się uśmiechną, nie dasz, to powarczą na Ciebie po swojemu. Kompleks ogromny, w ciągłym remoncie. Przez całe 11 dni pobytu młoty, szlifierki itp sprzęty "umilały" nam spędzany czas. Jakby środek sezonu był idealnym czasem na remonty...Trzymajcie się z dala od centrum nurkowego na terenie obiektu. Brud, stare sprzęty, w dodatku nie zadbane i nie myte. Niekompetencja instruktorów wcześniej czy później będzie skutkowała nieszczęściem nurkujących. Wybraliśmy się z nimi na nurkowanie z łodzi. 25 osób i 4 instruktorów. Chaos, bałagan, nie mówiąc o łódce pamiętającej lata 50 te ubiegłego wieku. Obłażąca z farby, stara krypa, która reklamowana była jako luksusowy jacht. Do picia ciepła woda ze starego baniaka i 4 butelki coli, na 25 pasażerów... Naprawdę nie rozumiem tyłu pozytywnych opinii o tym hotelu, nas wprowadziły w błąd. W tej cenie można wybrać znacznie lepiej

Zalety

Wady

Nie jedźcie tam

Pobyt - Lipiec 2026

Spędziłam z dziećmi na 7 dniowy pobyt wybierając opcje z widokiem na morze. Niestety widok był bardzo daleki,a pan z recepcji zasłaniał sie tym że każdy widok na morze jest daleki.... Odpuściłam zmiane pokoju kolejnego dnia ,natomiast uważam że płacąc więcej za widok na morze powinno ono być satysfakcjonujące. Hotel pod rodziny z dziećmi aczkolwiek trafiały sie także pary. Hotel rozrywkowy,fajna muzyka na żywo i nie tylko. Bardzo dużo atrakcji co jest plusem jeśli ktoś wybiera się z dziećmi. Duży wybór jedzenia,ale niestety pogoń na stołówce bo co niektórzy spieszyli się by im nie zabrakło-żenada bo co chwile jedzenie dokładają. Personel na każdym kroku miły i pomocny. Czy wróce...Chętnie ponieważ cena jest dość atrakcyjna,plaża satysfakcjonująca.

Zalety

Duża ilość basenów.Zawsze miejsce na plaży,czego o basenach nie można powiedzieć.W miare łagodne wejscie do wody.Bardzo miła obsługa.Czysto na każdym kroku.

Wady

Wszędzie trzeba daleko iść Mała ilość leżaków przy basenach,które były wiecznie pozajmowane. Brak miejsc siedzących przy wieczornych animacjach,wręcz ludzie byli na tyle wredni że nie udostępniali wolnego siedziska,które mieli przy swoim stoliku. Polak Polakowi wilkiem....

Paweł

Pobyt - Lipiec 2026

Wszystko idealnie , super obsługa. Pokoje zadbane i czyste. Mialam okazję korzystać z usług hotelowej kliniki , wszystko załatwione szybko z ubezpieczalnią

Zalety

Blisko morze , aquapark duzo punktów gastronomicznych

Dominika

Pobyt - Lipiec 2026

Mimo imponujących rozmiarów hotelu, w ogóle nie czuć tłumu wszystko jest świetnie zorganizowane, a goście mają zapewniony komfort i swobodę. Dużym plusem jest brak porannej walki o leżaki czy ręczniki, co naprawdę wyróżnia to miejsce. Teren hotelu jest pięknie utrzymany, pełen zadbanej zieleni i przestrzeni do wypoczynku. Pokoje są ogromne większe niż niejedno mieszkanie i zapewniają wyjątkową wygodę. Hotel spełnia wszystkie oczekiwania, a stosunek jakości do ceny jest po prostu rewelacyjny. To miejsce, do którego z przyjemnością chce się wracać.

Zalety

Brak walki o ręczniki i leżaki. Przepiękna rafa koralowa, idealna do snorkelingu. Przyjemny, chłodny wietrzyk nawet podczas największych upałów. Baseny dopasowane i dla bobasów i starszaków 😊 Bogata oferta kuchni świata każdy znajdzie coś dla siebie.

Wady

- Bardzo dużo polskich turystów momentami można odnieść wrażenie, że jest się na sopockim molo. - Dla jednych będzie to zaleta, dla innych wada, łatwo nawiązać kontakt i porozumieć się po polsku, ale osoby szukające bardziej międzynarodowej atmosfery mogą być zawiedzione.

Patryk

Pobyt - Lipiec 2026

Rewelacyjny hotel, obsługa prze miła, czysto, codziennie sprzątane w pokojach, widoki nieziemskie, super oświetlony, nie ma tłumów na basenach, aqua parku czy na plaży. Polecam z całego serca !!!

Zalety

Brak tłumów na basenach, aqua parku, dużo osób z obsługi mówi po polsku

Jacek

Pobyt - Lipiec 2026

Przereklamowany..resort nie zasługuje na 5* Duży, rozległy , rafa jest , baseny połowa do kostek - brodziki,

Zalety

Czysto , obsługa ok ,

Wady

Mało leżaków, jedzenie tylko przyzwoite, animacje....katastrofa . 4* resorty oferują lepsze oferty taniej ....

Albatros Sea World Resort Marsa Alam