Aldemar Olympian Village

Hotel godny polecenia . Jedzenie, położenie, plaża, leżaki to wszystko w porządku. Ale jego główną wadą są wykładziny w pokojach. Brudne , nie estetyczne żenada. Za obsługę i infrastrukturę ocena pozytywna Za wykładziny beznadzieja.

Hotel to dość duży obiekt składający się z budynku głównego i bungalowów. My trafiliśmy na bungalow z wyjściem do prywatnego basenu (warto o to zapytać i poprosić podczas zameldowania bo opcja z basenem nie była w dodatkowo płatna). Na obiekcie jest wypożyczalnia rowerów i gokartów także można jeździć i zwiedzać cały ośrodek).

Idealny..super. fantastyczny. Dobre jedzenie, świetna plaża. Zyc nie umierać

Hotel to kompleks budynkow, restauracji, sklepow. Pokoj mielismy genialny- z wyjsciem z tarasu do basenu. Otoczenie hotelu zadbane, sliczne. Niczego nie brakowalo. Jedzenie roznorodne, pyszne. Bardzo mila obsluga. Plaza zadbana, z delikatnym wejsciem do morza.

Hotel bardzo ładny, dobrze położony. Jedyny minus to animacje dla dzieci, które nie były najlepsze. (...)

Nazwa  Aldemar Olympian Village
Miejsce  Grecja / Peloponez / Skafidia
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, golf

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: 2 baseny dla dzieci, zjeżdżalnia, pokój i plac zabaw, opiekunka dla dzieci (odpłatnie)

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza, odznaczona Błękitną Flagą.

Bogata oferta sportowa: 2 baseny ze słodką wodą, 4 korty tenisowe, sporty wodne (kajaki, rower wodny), centrum fitness.

Piaszczysta plaża z czystą wodą i spokojną atmosferą

Wyświetlono 50 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
ZYGA ze Śląska

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Dobre jedzenie, fajna plaża, ładne baseny, brak przepychanek do leżaków i przyjemna nie nachalna obsługa.

Wady

Jedna wada - okropne, brudne wykładziny w pokoju.,

Rodzina 2+2

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Hotel czysty, plaża czysta szeroka bez problemu można było znaleźć leżak o każdej porze, tak samo przy basenach. Jedzenie super każdy znajdzie coś dla siebie.

Macien

Pobyt - Lipiec 2025

Idealny..super. fantastyczny. Dobre jedzenie, świetna plaża. Zyc nie umierać

Zalety

Jego rozmiar i brak tłumów mimo 3000 gości w hotelu

Basia

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

W hotelu jest wszystko. Mimo ogromnego obszaru nie czuje sie tloku. Nie ma kolejek. Nie ma na nic cisnienia. Naprawde przyjemne miejsce.

Wady

Wg mnie nie ma wad.

karolina

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

położenie. Piękne zachody słońca.

Wady

Animacje

Pobyt - Maj 2025

Hotel piękny, otoczenie ładne. Wspaniałe miejsce dla całych rodzin

Zalety

Dużo miejsca wokół basenów i prywatność dla rodzin

Wady

Pokoje trochę za małe

Pobyt - Maj 2025

Hotel duży, ładna plaża i spora ilość basenów. Jedzenie-każdy znajdzie coś dla siebie, spory wybór. Na terenie hotelu jest kilka kotów, w tym kotka karmiącą ( trikolorka) mająca kilka maleństw. Proszę o dokarmianie ich, żyją tylko dzięki pomocy turystów. Najczęściej są za żywopłotami pod restauracją Sympossio. Będę wdzięczna za pomoc im.

Zalety

Położenie, duży teren

Karola

Pobyt - Maj 2025

Hotel przepiękny rozległy, piękna roślinność wszędzie zadbany, przepyszne różnorodne jedzenie, miła obsługa, każdy znajdzie coś dla siebie. Jest spokojnie można odpocząć są też zabawy jak kto lubi. Przyjemna szeroka piaszczysta plaża przy samym hotelu, bezpłatny bar i dużo leżaków bezpłatnie, piękne morze można spacerować wzdłuż lini brzegowej. Bezpiecznie i naprawdę komfortowo. Polecam :))

Zalety

Styl grecki, zadbany, piękna roślinność.

Emilia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2025

Hotel w całości świetny, piękny zielony teren, wiele basenów i barów, cudowna plaża. Pokoje są dużą wadą tego hotelu, stare i zużyte, zarówno łóżka jak i wystrój i łazienki. Jeżeli klient nie ma nic przeciwko to poza tym nie ma się do czego przyczepić, lepsze łazienki są w apartamentach rodzinnych. Przepyszne jedzenie i bardzo duży wybór, tak samo napoje i markowe alkohole. Duża siłownia, centrum SPA i animacje dziennie i wieczorne bardzo urozmaicone.

Zalety

+ wiele atrakcji i animacji + przepyszne jedzenie + markowe alkohole + duża ilość basenów + piękna plaża z leżakami w cenie

Wady

- stare pokoje - w wielu miejscach słaby zasięg wifi

Mariusz

Wspaniały hotel, wspaniała atmosfera, super jedzenie, codzienne mistyczne zachody słońca i nieustające siga siga :) :) :) Chociaż hotel jest na totalnym odludziu to na swoim "pokładzie" ma wszystko czego trzeba żeby przeżyć cudowne wakacje !!!! Warto zarezerwować pokój z prywatnym basenem, bo w pakiecie dostajemy kilka dodatkowych opcji, chociażby posiłki w restauracji Olimpia z przepięknym widokiem na morze i wyspę Zakynthos :) Warto również skorzystać w fakultatywnych wycieczek z Rainbow, bo Pani Przewodnik i Rezydent (Karolina) to mistrzyni świata z nieprzeciętną wiedzą o greckiej historii starożytnej i nowoczesnej... wiadomo jak ktoś woli zwiedzać samemu, wypożyczając auto to już jego wybór, ale czasami warto zapłacić trochę więcej za przekazaną wiedzę, której nie znajdziemy w żadnych przewodnikach ... tak samo można szukać jakiś wad, bo pewnie nie jeden z Was je znajdzie, tylko po co - wakacje w tym hotelu uważam za MEGA udane !!!!

Zalety

Przepiękny hotel położony w rozległych ogrodach, chociaż jest bardzo duża ilość pokoi to właściwie na alejkach spotyka się niewielką ilość osób :), dużo zieleni, bezproblemowe znalezienie miejsca na plaży, dużo barów, przekąsek, restauracji, piękna plaża, chociaż piaszczysta, niesamowite zachody słońca...

Wady

Jedyną wadą jest brak codziennego uzupełniania room drink serwis, który w innych hotelach Aldemara jest standardem... tutaj jest 1 raz na cały pobyt, bez względu czy przyjeżdżamy na tydzień, dwa, trzy...

Mieliśmy pokój premium, naprawdę warto było dopłacić . Olbrzymi balkon, pokój codziennie sprzątany. Jedzenie było dobre, duży wybór. Drinki robione z dobrej jakości alkoholi. Plaża długa piaszczysta i dużo leżaków. Animacje były słabe ( w porównaniu z innymi hotelami w Grecji to muszą się naprawdę nieźle doszkolić). Najsłabiej jednak wypada położenie hotelu. Brak sklepików i wszędzie daleko. Ogólnie jednak hotel mogę ocenić na plus.

Zalety

Plaża, czystość hotelu, miła obsługa

Wady

Położenie hotelu i animacje

Bardzo przyjemny, duży obiekt z wieloma basenami. Animatorzy bardzo zaangażowani, ale nienachalni. Jedzenie poprawne, aczkolwiek nie wybitne. Bardzo smaczne w restauracji włoskiej - należy umówić się na konkretny dzień i godzinę. Fajna wypożyczalnia sprzętu wodnego na plaży - gratis kajaki i rowery wodne. Ogólnie bardzo polecam - wypoczynkowo w 100% spełnił nasze oczekiwania.

Zalety

- mnogość basenów - czyste pokoje - animacje - fajna plaża z drobnym piaseczkiem - sporo barów i restauracji

Wady

w zasadzie brak wad - może jedynie to, że poza hotelem nie ma tam żadnej infrastruktury.

Ogromny kompleks jednak nie dało odczuć się dużej ilości ludzi. Miejsce czyste, zadbane, piękna plaza. Bezpłatne leżaki,a nawet rowerki wodne. Dobrej jakości jedzenie, większość alkoholi oryginalnych nie zamienniki. Pokoje sprzątane codziennie, przestronne.

Zalety

Sklepy na terenie hotelu. Duża przestrzeń. Miła obsługa.

Ryszard

Infrastruktura hotelowa, super. Pracownicy recepcji, restauracji - super. Plaża w pobliżu hotele - extra. Jedzenie świeże, ładnie wyeksponowane ale zbyt monotonne. Po 2, 3 dniach turysta zna już wszystkie smaki szefa kuchni. Obsługa baru przy basenie (pokoje z nr ponad 1000), pozostawia wiele do życzenia. Pani była bardzo humorzasta. Sprzątanie pokoi też pozostawia wiele do życzenia. Ręczniki nie są zawsze zmieniane, podłoga brudna, łóżka w nieładzie.

Zalety

Jak wyżej.

Wady

Hotel sprzedaje pokoje z widokiem na ogród bądź z widokiem na morze. My wykupiliśmy pokoje z widokiem na morze a dostaliśmy pokoje z widokiem bocznym na morze. Z naszego pokoju morze było niewielki fragment morza. Kierownictwo hotelu powinno rozważyć dopisania w ofercie opcji "widok boczny na morze" i sprzedawać takie pokoje po niższej cenie.

Luksusowy Hotel pięknie położony, przy piaszczystej plaży, kilkanaście basenów, wspaniałe widoki, pyszne jedzenie

Zalety

Największą niespodzianka okazała się obecność profesjonalnego (ATP certyfikat)trenera tenisa ziemnego Francesco. Zaangażowany, wspaniały trener i człowiek z profesjonalnym podejściem do syna, który po kilku treningach zrobil niesamowity postęp.

Wady

Nie ma

Sławomir

Bardzo miła obsługa. Wszyscy przyjaźni i uśmiechnięci. Pokoje bardzo czyste (sprzątane codziennie). Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Każdy znajdzie coś dla siebie. Piękna piaszczysta plaża i bardzo czyste morze. Leżaków i parasoli bardzo dużo. Zawsze zostawało sporo nie zajętych mimo iż byłem w szczycie sezonu. Sporo barów również przy plaży. Dużo basenów, chociaż ja osobiście z nich nie korzystałem. Mając do wyboru basen czy morze zawsze wybieram morze. Polecam gorąco.

Zalety

Dobre jedzenie, ładna duża czysta plaża, miła obsługa.

Sylwia

Pobyt ogolnie udany, jednak drugi raz do tego hotelu bym nie pojechala, hotel duzy, jedzenie dobre spory wybor i smaczne jedynie na obiad maly wybor, obsluga średnia zwlaszcza jak na 5*, napewno hotel nie zasluguje na 5* miedzy 3,5 a 4, jesli chodzi o alkohole to wybor duzy ala karta 2 restauracje do wyboru , wg mnie srednie ale widok nadrabial,niestety nie wszystkie restauracje dostepne jak w ofercie w zaleznosci od wykupienia pokoju czego sie nie informuje przy zakupie, ładna plaża, lezaki na glownym basenie trzeba bylo wczas rezerwowac ale z obserwacji obsluga rezerwowala chyba znajomym ktorzy nie przychodzili pol dnia , przy plaży zawsze byly jakies wolne leżaki, niestety hotel nastawiony typowo na Francuzów lacznie z tym ze maja inny kolor opasek po to zeby obsluga wiedziala gdzie najpierw podchodzic pierwszy raz sie spotkalam zeby tak rozdzielac , pokoje i łazienki duze ,pokoje czyste choc nie mozna nazwac tego sprzataniem, u nas bylo wyniesienie smieci i zascielenie łóżka, barek nie uzupelniany czy kawa herbata tylko w dniu przyjazdu potem wode trzeba bylo sobie przyniesc samemu, hotel na totalnym odludziu, przystanek moze i jest ale raczej autobusu sie nie zobaczy, wiec jedynie taxi lub wypozyczyc auto, animacje srednie wieczorami, za to przy basenie zawsze cos fajnego bylo co robic, wycieczki z(...)nie polecam lepiej wypożyczyć auto,

Zalety

Plaża, widok,

Wady

Położenie, na odludziu, i to ze Francuzi na 1 miejscu lacznie z tym ze mieli inny kolor opasek zeby obsługa wiedziala gdzie podchodzic,

Ola

Pobyt - Maj 2023

Hotel - moloch. Zlokalizowany na kompletnym odludziu skad nie ma jak sie wydostac. Jesli ktos chce jechac i lezec plackiem na plazy to ok ale w innym przypadku odradzam

Zalety

Baseny przy pokojach. To takze wada bo ciagle masz sasiadow. Przy nas mieszkala „pani doktorowa” bardzo glosna…

Wady

Polozenie polozenie i raz jeszcze polozenie. Animacje tylko po francusku, obsluga nie nadązala przy posilkach

Krzysiek

Pobyt - Czerwiec 2022

Witam właśnie wróciliśmy z hotelu są wady i zalety. Hotel na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdek, a więc: 1 Recepcja -obsługują Panie bardzo miłe i sympatyczne, pomocne w każdej sytuacji. 2 Pokoje - schludne w miarę czyste, ale na pewno to nie standard 5 gwiazdek, podsumowując naszym zdaniem Standard w odniesieniu do naszej kategoryzacji krajowej to 2.5 gwiazdki. W pokoju czajnik, kawa i herbata uzupełniona tylko na przyjeździe. Później serwis kawowy nie zostało uzupełniony. Woda też tylko w pierwszy dzień przyjazdu później trzeba brać z baru, ręcznik na plażę w cenie lecz jak chcesz wymienić ręcznik 5 euro osoba. 3. Restauracja (stołówka) śniadanie- bardzo dobre wszystko co powinno być, jajka w trzeć postaciach, wędliny 2 rodzaje, dobry bekon, sery to samo, naleśniki z ogromem dodatków, dżemy ,nutella, ciastka francuskie, rogaliki, my nie mamy nic do zarzucenia śniadaniom .Obiad - tutaj to niestety porażka sam fast food, z mięs najczęściej kurczak, który za każdym razem był niestety na pół surowy; w czasie obiadów przy i tak niepełnym obłożeniu brak miejsc i sztućcy ….nie wyobrażam sobie jak ogarniają przy obłożeniu ponad 60 procent , obiady niestety na duży minus. Kolacja - już dużo większy wybór, smacznie i bardzo duży wybór owoców, deserów, o dziwo mało lokalnego greckiego jedzenia. Restauracja Al Carte są dwie, grecka i włoska. Dla nas na 5 plus restauracja Grecka, położona przy samej plaży, jedzenie pyszne, greckie, nie do przejedzenia, kelner przesympatyczny, uśmiechnięty i bardzo pomocny. 4 .Plaża tutaj największy plus, duża, ładna, piaszczysta z drobnym piaskiem, leżaki w cenie, bary kilka w tym przy plaży, przy basenach, główny koło recepcji. Dla mnie jedna z największych zalet hotelu to obsługa, plaża i widoki. 5.Drinki i bary -duży plus drinków, Aperole w cenie, malibu bardzo dobre i dużo drinków za które trzeba płacić gdzie indziej, zazwyczaj tego rodzaje alkoholi są płatne jako importowane;) w tym hotelu są w cenie, kelnerki przesympatyczne, natomiast barmani i kelnerzy niestety typowi „Grecy” powolni, na wszystko mają czas. 6.Animacje -Animatorów jest tu około 20 osób, w tym animatorzy Rainbow;) niestety animacje bardzo powtarzalne, dla dzieci mini disco i tańce, w dzień różne zabawy i gry sportowe. Animacje dla dorosłych niestety średnie i to bardzo, czasami, aż żenujące szczególnie przy wyborze mistera. Gdzie uczestnicy musieli przebierać się za kobiety, udawać zwierzęta, może śmieszyło to dzieci, ale większość gości była zniesmaczona, jak dorośli ludzie robią z siebie wariata👍

Zalety

Na pierwszym miejscu plaża, obsługa, drinki

Wady

Jest ich niewiele, ale są. Między innymi: animacje wieczorne, wybór w czasie tylko obiadu. Pozostałe posiłki są smaczne i jest duży wybór. Na minus płatne łóżka balijskie - wysoka cena bo 30 euro za dzień.

Maria

Pobyt - Czerwiec 2022

Byliśmy w tym hotelu w ostatnim tygodniu czerwca 2022. Nie czuliśmy się traktowani gorzej niż inne nacje. Mieliśmy piękny pokój z widokiem na morze w budynku głównym, blisko recepcji i głównej restauracji. Rosjan w hotelu praktycznie nie było. Zauważyliśmy w trakcie całego pobytu dwie rodziny posługujące się językiem rosyjskim. W hotelu najwięcej było Polaków. Pokój bardzo duży i komfortowy, łazienka ogromna - standard bardzo dobry. Pokoje codziennie dokładnie sprzątane, ręczniki wymieniane. Jedzenie smaczne i różnorodne. Drinki Ok. Duży plus za animacje od Pink Wave (w hotelu także polscy animatorzy). Wypożyczalnia samochodów… No cóż - hotel jest na uboczu i wypożyczalnia jest tylko jedna. Pani z wypożyczalni opryskliwa, niemiła i co najgorsze nierzetelna. Samochody mocno wyeksploatowane i stare. Objechaliśmy Peloponez cało, ale generalnie zalecamy ostrożność.

Zalety

Plaża, pokoje, animacje

Wady

Wypożyczalnia samochodów

Aldemar Olympian Village