2025 opinii
Aquapark z Aqua Tower (6 zjeżdżalni dla dzieci), 6 dużych zjeżdżalni - Space Boat, Turbo Lance, Black Hole, Free Fall.
Udogodnienia dla dzieci: oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw.
Rozrywka: urozmaicony międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami.
Fajnie zorganizowany hotel, dużo atrakcji dla dzieci, czysto, jedzenie pyszne 4 różne restauracje do wyboru, bar na plaży,przy basenie i lobby.
Czyste pokoje, pyszne jedzenie
Zjeżdżalnie od 10 roku życia. Pojechaliśmy z synem do tego hotelu głównie ze względu na bogaty aquapark, niestety mimo wzrostu który przekraczał granice nie mógł zjeżdżać.
Hotel sam w sobie bardzo mi się podobał. Super obsługa, mili i życzliwi ludzie. Baseny, aquapark i cały ośrodek bardzo czysty. Jedzenie fenomenalne, nie mogłem się nadziwić. Pyszne i wspaniale doprawione. Dużo urozmaiconych potraw, nie ma prawa nikt być głodny. Wieczorny klimat na obiekcie, rewelacja.
Aqapark, bliskość morza, drinki, jedzonko w restauracjach i na plaży, baseny, shisha bar
Troszkę brudno w pokojach, wypadające fugi. Nie mniej jednak nie zepsuło to bardzo dobrego wrażenia, inne rzeczy są ważniejsze.
Super fajna obsługa. Pyszne jedzenie, i piękne pokoje
Wszystko ok
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Byliśmy z dziećmi. Dzieci również zadowolone.
Trzy restauracje - bardzo dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo mili i pomocni pracownicy. Piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza, bardzo długo płytko w sam raz dla dzieci, ale obok hotelu Alladin z którego można korzystać. Bardzo fajna bawilandia, w której można zostawić dzieci. Idealny ksztalt basenu po srodku hotelu co sprawiało, że każdy ma blisko. Możliwość dopłaty do pokoju delux 3dolary za dzień za osobę dorosła. Możliwość późnego wymeldowania za 20dolarow.
W aquaparku byliśmy raz, niestety dzieciom przeszkadzało, że na każdej atrakcji woda tryskała tryskała z góry w twarz a nie jak w Polsce na dole żeby był poślizg na zjeżdżalni. Brak importowanych alkoholi. Jak ktoś chciał lepszego drinka to mógł dopłacić, ale też był robiony z tego samego alkoholu.
Hotel raczej dla rodzin z dziećmi. Ogólnie super bo blisko od lotniska, jedzenie trochę monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa miła i pomocna, animacje super ( najlepsza impreza na plaży), Aqua Park też fajny, pokoje jak na ich standard to okej.
Bardzo dobry hotel. Przystępna cena. Super Aquapark. W hotelu byliśmy o 7 rano i od razu dostaliśmy opaski. Po pokój kazano nam się zgłosić około godziny 13. Poszliśmy na śniadanie, Przy recepcji zostawiliśmy walizki, przebraliśmy się w łazience obok recepcji i mogliśmy już korzystać ze wszystkich atrakcji w hotelu. Na powrocie podobnie zabierali nas z hotelu o 20, też nie zabierają opasek do samego końca można korzystać z atrakcji hotelu i jedzenia. Pokój trzeba oddać do godziny 11. My mieliśmy dwa pokoje. Jeden przedłużyliśmy sobie do godziny 18 za 20 dolarów(za przedłużenie płaci się 10 dolarów od osoby dorosłej za dzieci nie pobierają opłaty). Robi to się dopiero rano w dniu wyjazdu (nie chcieli zrobić tego wcześniej). Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Nie było arbuzów ale podobno są w sezonie od maja do sierpnia. My byliśmy w kwietniu. Baseny duże. Można korzystać też z plaży Hotelu Aladyna i Jasmin. Jasmin plaża piaszczysta w Alladynie gdzieś tak na środku jest kawałek piaszczystego przejścia, Ali Baba kamienie. Buty do wody muszą być. Super Aquapark 4 zjeżdżalnie pontonowe, oddzielny basen ze zjeżdżalniami dla mniejszych dzieci. Dużo ratowników na basenach. Drinki podają w szkle jeśli powiesz że pijesz w środku jak się powie że na zewnątrz to leją w kubeczek do napoi. Przy basenie od 14 lub 15 przez godzinę serwują cieplutkie pączki przepyszne. My mieliśmy pokoje de lux ulokowane prawie przy samej plaży, więc trzeba było trochę dreptać na posiłki. teren hotelu bardzo zadbany, dużo zieleni. Wszyscy bardzo zadowoleni. Dzieci zachwycone. Polecamy hotel. Kolorowe rybki niedaleko od brzegu plaży
Opaski od przyjazdu do wyjazdu. Dużo jedzenia. Miła nie namolna obsługa hotelu. wspaniały Aquapark i baseny. przestronne czyste pokoje. Kolorowe rybki niedaleko brzegu. Łagodne zejście do morza
Do południa brak wolnych leżaków na plaży Jasmin (Obsługa Panów od leżaków ma w tym udział). Po godzinie 14 nie było już problemu aby znaleźć tam miejsce
Bardzo ładny hotel. Nic mnie nie zaskoczyło. Miało być dobrze i było.
Obsługa. Pokój. Jedzenie. Basen. Plaża.
Nie kojarzę.
Polecam. Za cenę którą zapłaciliśmy 1900zł/os. brak uwag. Obiekt duży więc dla osób którym nie jest straszne chodzenie. Czysto, jedzenie smaczne i różnorodne. Lody przy basenie od 14;00-16;00. Przekąski przy basenie (spotkałam się z większą różnorodnością w innych hotelach ale my raczej z tego nie korzystamy). Animacje wieczorne, piana party na basenie i na plaży, party przy aquaparku. Szefostwo hotelu bardzo stara się o to aby turyści się nie nudzili. Nie jest to hotel najnowszy zwłaszcza lobby ale czysto i przyjemnie. Internet w lobby, przy basenie i w pokojach (na plaży nie działa). Pokój deluxe rewelacyjny - sprzątany codziennie. Możliwość korzystania a hotelu Alladyn gdzie są klatki z małpkami. Mieliśmy pokój blisko tego hotelu więc wieczorne animacje oglądaliśmy również tam. Można bez limitu korzystać z restauracji a'la carte po wcześniejszy zapisaniu się w lobby hotelowym - my byliśmy na suchi w Shogun - rewelacja. Jedzenie: śniadania jak wszędzie takie same - omlety, jajka sadzone, naleśniki ale wszystko smaczne, świeże wyciskane soki (pomarańcza, melon, mango) obiady i kolacje : dania powtarzające się jak i codziennie coś nowego, pyszna wołowina, owoce: melony, śliwki , gruszki, daktyle, winogrona, dobre ciasta. Przy zameldowaniu można wypełnić ankietę dotyczącą alergenów. Dieta bezglutenowa dostępna. drinki średnie - brak mohito. Wycieczki: Rezydent z anex który namawia na wycieczki przy okazji straszy, że jak kupicie gdzie indziej to będzie niebezpiecznie i podatki nie są płacone;) za 7 euro Hurghada (nam trafił się super przewodnik (mama Polka) - wycieczka do meczetu, targu rybnego (fajne) potem wizyta w perfumerii - koszt perfumu 25 euro (3+1 gratis) te same perfumy w hotelu po 18 euro (też 3+1 gratis) następnie sklep z pamiątkami i "oryginałami" (drogo). za 65 euro - wycieczka statkiem - pływanie na bananie, kanapie, nurkowanie (kilka minut) snurkowanie, masaż (kilka minut) i wizyta na wyspie Orange - piękna. Plaża: piękna - przy Alibabie kamienista, przy Alladynie piaszczysta. Rafy praktycznie brak ale przy snurkowaniu ładne rybki można pooglądać. Leżaków nie brakowało ale byliśmy we wrześniu więc hotel nie był pełny. Sam aquapark również fajny ale ratownicy nie pozwalają z małymi dziećmi zjeżdżać rodzicom - non stop gwiżdżą. Moje dzieci są na tyle duże że zjeżdżały same. Nie mieliśmy żadnych rewolucji żołądkowych ale dzieci jedzą probiotyki (przed i w trakcie wyjazdu) i piją coca colę (rada jednego rezydenta sprzed kilku lat). Płatny wieczorami popcorn - 1 euro i wata cukrowa 2 euro, lody po 2 euro. (dla jednych drogo dla innych nie - kwestia wyboru, dla nas nie był to problem). Dzieci zachwycone a wybór hotelu był dedykowany właśnie nim. Pogoda idealna - bez ogromnych upałów a jednocześnie woda w basenach i morzu cieplutka.
Dostęp do morza, aquapark, czysto.
Dla osób nie lubiących chodzić to obiekt bardzo duży. Dla nas brak wad. Świetny stosunek ceny do jakości.
Świetny hotel, super stosunek ceny do jakości. Byłam w nim dwukrotnie. Czysty, pomocny personel.
Baseny, plaża, wszystko bardzo fajne.
Pokoje już starsze- byłam w standard. Na szczęście czysto.
Ali Baba Palace to duży, przestronny hotel położony bardzo blisko lotniska, co jest wygodne. Hotel jest rozległy, więc przygotujcie się na trochę spacerów, ale to także daje wrażenie przestrzeni. Zatrzymaliśmy się w pokoju deluxe, który mimo swojej nazwy nie różnił się znacząco od standardowych pokoi. Jedyne, co się wyróżniało, to otwarta łazienka na salon, co tylko dało pole do zabawy dla dzieci. :) Mieliśmy pozytywne doświadczenia z wczesnym zameldowaniem i przedłużeniem doby hotelowej, co było dużym ułatwieniem.
Obsługa: Bardzo przyjazna, zawsze pomocna i uśmiechnięta. Czystość: Hotel dobrze utrzymany, zarówno w pokojach, jak i w częściach wspólnych. Główny basen: Duży, z różnymi głębokościami, nigdy nie było problemu z dostępnością leżaków.
Aquapark: Chociaż przestronny, to w części dziecięcej woda była chłodna, a rodzice nie mogli do niej wchodzić. Zjeżdżalnie miały ograniczenia dla dzieci powyżej 120 cm wzrostu i minimum 10 lat, więc młodsze dzieci nie mogły z nich korzystać. Jedzenie: Monotonne – codziennie te same dania, mimo kilku restauracji. Brak przekąsek w ciągu dnia – przydałoby się miejsce, gdzie można by zjeść coś słodkiego do kawy lub frytki między posiłkami.
Hotel jest Bardzo duży i ladny kelnerzy I kucharze usmiechnieci zabawiaja dzieci sa bardzo mili a jedzenie jest pyszne jest duzo rodzajow smakow kuchni do wyboru, robione są omlety, pizza, spaghetti prosto no talerz Animacje też bardzo ciekawe jest duzo smiechu muzyki I zabawy, animacje dla dzieci codziennie, panowie sprzatajacy tez uprzejmi, przynosza wode codziennie do pokoju, hotel spelnil nasze oczekiwanie jestesmy bardzo zadowoleni serdecznie polecamy
Bardzo fajny hotel Posiada wszystko na czym nam zależało. Basen, aquapark i prywatna plaża. Oraz bardzo bliska odległość od lotniska
Blisko do prywatnej plaży Aquapark
Pokój standard dość słaby i lepiej nie zaglądać pod łóżka W łazience wanna (brak kranu) a prysznic zamontowany wysoko na ścianie, kąpiel dla dzieci to koszmar. W pokoju odwiedziły nas mrówki i spacerowały po łóżku, ciężko się później śpi po takich widokach. Podczas animacji dla dzieci bardzo głośna muzyka.
Hotel piękny, czysty, obsługa miła, dasz dolara - jeszcze milsza. Jedzenie dobre lecz monotonne: wołowina, kurczak, ryba, ziemniaki pod różną postacią jak również ryż. Ale nie ma co narzekać. Codziennie animacje dla dzieci i występy dla dorosłych. Animatorzy robią prezentacje po rosyjsku, niemiecku i angielsku. Polskiego brak, chociaż Polaków bardzo dużo. Wieczorem pięknie oświetlony. Drinki do wyboru kilka, koktajle płatne 2$.
Sam hotel piękny, czysty, aquapark przy hotelu, dużo zjeżdżalni , również dla dzieciaków. Blisko hotelu sklepy. Plaża ładna, leżaki darmowe ale trzeba wcześnie rano zajmować.
Nie ma rażących wad, każdy ma inne oczekiwania. Jedynie nie polecam wykupywania wycieczek z biur podróży. Są około 30% wyższe niż od lokalnych organizatorów , również polskich.
Hotel przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Mega jakość w stosunku do ceny. Jedzenie na bardzo wysokim poziomie, ogromny wybór, bardzo smaczne, każdy nawet najbardziej wybredny kilkulatek znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła i pomocna, uśmiechnięci na każdym kroku. Pokoje czyste i zadbane, pokój standardowy łóżka mega wygodne, klimatyzacja działała bez zarzutu, pokoje sprzątane i woda butelkowa pod dostatkiem. Wszystko jak najbardziej na plus. Serdecznie polecam!!!
piękna plaża, możliwość korzystania z plaż hotelu obok bardzo duży wybór jedzenia czystość bogaty program animacji uprzejma obsługa
Brak wad
Hotel dla rodzin z dziećmi bardzo fajny . Uważajcie żeby nie trafić na stary pokój bo to prl. Dużo pokoi jest po remoncie trzeba tylko dopłacić ale warto bo to niebo i ziemia. Smaczne jedzenie napewno nikt głodnu nie będzie chodził . Polecam na obiady restauracje na plaży bo przekąski w snack barze przy basenie to lipa. Aquapark sztosik. Obsługa hotelowa bardzo miła jedynie męczący są naganiacze na wycieczki czy SPA. Po plaży chodzą pielgrzymami i to trochę meczy
Duży basen , sushi w restauracji shogun petarda ! Ładne pokoje ( te po remoncie ) Pyszna kawka i dobre drinki
Płatny popcorn na wieczornych animacjach....już mogliby to wliczyć w cenę - dolar to nie dużo ale pierwszy raz w hotelu spotykałam się z dopłatą za to dla dzieci Jedna toaleta przy basenie więc trzeba kursować z dzieckiem kawał drogi Na aquaparku zaniedbany bar
hotel znakomity,baseny jedzenie czystosc animacje obsluga top !!!!! naprawde tereny zielone dookola robia wrażenie,bliskosc plazy ,człowiek czul sie jak w bajce,i oczywiscie dostep do agua parku super sprawa dla rodzin z dziecxmi,wrocimy tam napewno
wszystko co przezylismy podczas tego tygodnia jeden wielki +
Wróciliśmy z hotelu Alibaba kilka dni temu i naprawdę każdemu możemy go polecić,jedzenie pyszne,stoły uginają się od jedzenia,dla każdego coś dobrego,oprócz tego na basenie dostępne były hotdogi i frytki a popołudniami codziennie wypiekane paczki,drinki jak wiadomo all inclusive full,pokoje czysciutkie codziennie sprzątane woda w lodówce codziennie dokładana,pan sprzątający kiły i serdeczny,baseny animacje top(piana party)wielki park wodny przy hotelu,pracownicy mili i pomocni wrócimy na 100% naprawdę warto byliśmy z 2 dzieciaków 4 i 15 lat
Jedzenie animacje tereny dookoła bliskość morza
Pasowałoby troszkę odnowić pokoje
Jedzenie bardzo dobre, pokoje stare ale w miarę czysto. Blisko do morza, świetne plaże
Lokalizacja, bardzo dobre jedzenie
Awarie zasilania powodują wyłączenia klimatyzacji
Hotel super. Jedzenie bardzo pyszne i różnorodne. Każdy cos wybierze. Obsługa czy to w restauracji..barze czy sprzątająca pokoje bardzo miła i pomocna. Bylam tam 8 lat temu i było bomba. A teraz to rewelacja. Moj mąż jest zakochany w tym hotelu i nigdzie indziej nie chce jechać już.
Wszystko pyszne. Mila i pomocna obsługa. Rewelacja polecam wszystkim!!!
Pobyt w hotelu był mega udany duzy aquapark dla dzieci i dla doroslych. Pokój sprzątany codziennie. Nawet jak sie nie chciało żeby był sprzątany to Pan codziennie uśmiechnięty pytał się czy wszystko w porządku czy niczego nam nie brakuje.
Aquapark, zawsze obsługa basenowa znalazła miejsce na leżaki nawet jak nie było miejsca to zawsze coś znalezli
Czesto wybijało prad. Co skutkowało brakiem klimatyzacji lub jedzeniem kolacji w ciemności.