Ali Baba Palace

4.3

Byliśmy tam kolejny raz. Obiekt zadbany chociaż lata świetności ma już za sobą. Przemiła obsługa. Trzy restauracje z których można korzystać na okrągło oferują smaczne i różnorodne potrawy. Dodatkowa rekrutacja Shogun to mega potrawy z Japonii. Basen duży plaża kamienista. Blisko do centrum handlowego.

Hotel fajny,bardzo duży teren do plaży może być kawałek , zależy gdzie dostanie się pokój , zadbany.Zejście do morza kamieniste ,można korzystać z piaszczystej plaży Aladdyna i barów, ale tylko z napojów. Hotel zasługuje na 4 *.ZALETA

Wspaniały pobyt w Egipcie! 🌴☀️ Hotel bardzo czysty, zadbany i przyjemny, a obsługa niezwykle miła, pomocna i uśmiechnięta. 😊 Jedzenie smaczne i różnorodne – każdy znajdzie coś dla siebie. Ogromnym atutem są również przepiękne widoki, które sprawiają, że można naprawdę odpocząć i poczuć wakacyjny klimat. 🌊🌅 Z całego serca polecam ten hotel – świetne miejsce na relaks, piękne wspomnienia i udany wypoczynek!

Hotel o bardzo dużej powierzchni, basen, plaża i aquapark w zasięgu. Dużo restauracji. W lobby sklepy, bar, recepcja. Wszystko ok, hotel można polecić chociaż jak ktoś jest pedantyczny to może marudzić bo widać rąb czasu i zużycie. Ja z tym problemu nie mam.

Wszystko było jak najbardziej ok. Jedzenie pyszne, bardzo duży wybór, napoje z dozowników jak i z butelek. Hotel duży, dużo atrakcji dla wszystkich. Na pewno wrócimy. Jedynym minusem było małe przyłożenie się serwisu sprzątającego - rzadko wymieniali ręczniki nawet jeśli były rzucone na podłogę. Sprzątane po wierzchu..

od3 688 zł za osobę

Nazwa  Ali Baba Palace
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Aquapark z Aqua Tower (6 zjeżdżalni dla dzieci), 6 dużych zjeżdżalni - Space Boat, Turbo Lance, Black Hole, Free Fall.

Udogodnienia dla dzieci: oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw.

Rozrywka: urozmaicony międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami.

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

4.3

Wyświetlono 888 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Arkadiusz

Pobyt - Wrzesień 2026

Zalety

Blisko lotniska i cena za pobyt.

Wady

Ja nie znałem wad

Barbara

Pobyt - Wrzesień 2026

Zalety

Zaleta jest to,że można korzystać dwóch plaż.

Wady

Obsługa kelnerów faworyzujaca Niemców i Rosjan,za 1 $ nawet na ciebie nie patrzą.

Alicja

Pobyt - Wrzesień 2026

Zalety

Hotel bardzo duży, jest przestań. Czas można spędzać na plaży, przy basenach lub aquaparku. Wedzie dostępn do napojów i przekąsek. Jedzenie bardziej nastawione na turystów europejskich. Pizza, kebab, spaghetti, hamburgery, pyszne frytki + jak ktoś lubi owoce morza.

Wady

Widać upływ czasu ale to nie jest coś co razi i przeszkadza.

Pobyt - Wrzesień 2026

Zalety

Jedzenie Dużo atrakcji dla dzieci

Wady

Sprzątanie po łebkach

Pobyt - Wrzesień 2026

Opinia o hotelu Ali Baba Palace Pobyt w hotelu Ali Baba oceniam ogólnie pozytywnie. Największymi atutami hotelu są piękna plaża, cudowne morze oraz bardzo duży i zadbany teren pełen zieleni. Hotel jest średniej wielkości i bezpośrednio przy plaży, dzięki czemu można znaleźć wiele miejsc do odpoczynku i spacerów, a jednocześnie jest wszystko blisko. Niestety są też pewne minusy. Największym z nich była dla mnie czystość w pokoju – tutaj zdecydowanie można byłoby przyłożyć większą wagę do sprzątania. Co prawda odbywało się codzienne sprzątanie jednak dużo takiego starszego brudu w zakamarkach i słabo dostępnych miejscach. Koniecznie do wymiany roleta w prysznicu na której widoczna wilgoć. Nie podobała mi się również organizacja leżaków na plaży – często był problem ze znalezieniem wolnego miejsca, a nawet jak udało się znaleźć zdarzyło się ze jak opuściliśmy leżaki np. na posiłek mimo uprzedzenia personelu nasze leżaki po powrocie były zajęte przez kogoś innego. Kolejną rzeczą, która moim zdaniem wymaga poprawy, są bardzo małe szklanki do napojów. Przy dużym hotelu i sporej liczbie gości jest to po prostu mało praktyczne i wiąże się z ciągłym chodzeniem po kolejne napoje. Do zjedzenia każdy znajdzie coś dla siebie ponieważ wybór jest spory- mnie najbardziej smakowały potrawy z grilla w restauracji na plaży. Podsumowując – hotel ma ogromny potencjał i piękne otoczenie. Plaża, morze i dużo zieleni zdecydowanie są jego mocnymi stronami, natomiast warto popracować nad czystością pokoi, organizacją leżaków oraz większymi szklankami do napojów.

Zalety

-plaża, -morze, -teren zielony, -idealna wielkość hotelu

Wady

-czystość w pokoju, -organizacja leżaków, -wielkość szklanek do napojów.

Michał

Pobyt - Wrzesień 2026

Za te pieniądze świetny hotel 😉 to dobre miejsce na wyjazd z dziećmi

Zalety

Dużo atrakcji, jedzenie smaczne, pokoje czyste

Wady

Dla mnie było za duży natłok ludzi

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2026

Byliśmy z rodziną po raz kolejny. Jak zwykle wszystko na najwyższym poziomie,naprawdę nie ma się czego przyczepić !! Wiadomo są tacy którzy zawsze coś wynajdą ale naprawdę to cudowny hotel!!! Pokoje codziennie sprzątane,jedzenie pyszne,nie do przejedzenia, ciągle jakieś atrakcje, dla dzieci mini disco, piana party,nie ma możliwości być na wszystkim bo brakuje czasu a tyle atrakcji hotel oferuje 😁🥰

Sławek

Pobyt - Sierpień 2026

Hotel ładny czysty, obsługa pomocną, jedzenie dobre, duży wybór ale minusem są barmani którzy pracują w spowolnionym tępie.. przez co wiecznie są kolejki przy barze. Pokoje sprzątane na życzenie codziennie dobrze ale bez rewelacji. Wkurzające było to że dzieciaki notorycznie bawiły się dzwonkami do pokoi.. i zajęte leżaki przy basenie od 9:00 nie było żadnego wolnego... Co do basenu to sporo osób polo drinki w basenie przez co czasami się trafiało pod nogą jakiś kubek..

Zalety

Jedzenie Obsługa Restauracja Shogun

Wady

Barmani Dzieci bawiący się dzwonkami do pokoi Zajęte leżaki od samego rana przy basenie

Pobyt - Sierpień 2026

Pobyt oceniam b.dobrze ,pokoje odnowione ,zadbany ogród, obsługa bardzo miła ,dużo atrakcji dla dzieci, jedzenie b.dobre ,

Zalety

Morze przy ośrodku ,basen, aquapark ,

martha

Pobyt - Sierpień 2026

hotel ok, dostaliśmy pokoj bardzo blisko głownego budynku i swiezo po remoncie, więc pokoi był czysciutki z widokiem na baseny:) generalnie obiekt bardzo duży, do plazy ok 300m ale idziesz pieknym chodniczkiem albo podjezdzasz meleksem:) mysle, ze jesli ktos nie jest bardzo wymagajacy i nie oczekuje zlotych klamet to hoel spelni oczzekiwania.

Zalety

ogolnie hotel czysty, widac ze staraja sie jak tylko moga; jedzenie tez dobre kazdy znajdzie cos dla siebie; codziennie pizza, kebab, nugetsy, chicken, frytki, a poza tym lody, swiezo pieczone paczki;

Wady

troszke slabe animacje w ciagu dnia i wieczorem; niektorzy barmani/kelnerzy mieli miny jakby robili to z musu, ale podkreslam niektorzy, bo czesc obslugi byla naprawde bardzo mila.

Przemysław

Pobyt - Sierpień 2026

Naprawdę fajny hotel, aquapark także jest ok. Jedyny ewentualny minus to taki że kompleks jest bardzo duży, i wszędzie jest daleko. Ale dla naszej rodziny to był akurat plus bo chociaż ruszaliśmy się trochę;)

Dorota

Pobyt - Sierpień 2026

Wspaniały pobyt w Ali Baba Palace ❤️ Pobyt w Ali Baba Palace był dla mnie naprawdę wyjątkowy. Hotel zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie od pierwszego dnia. Cały obiekt jest piękny, zadbany i otoczony cudowną zielenią. Pokoje są przestronne, wygodne i czyste, a obsługa dba o komfort gości. Największym atutem hotelu jest jednak wspaniała obsługa – pracownicy są niezwykle mili, uśmiechnięci i pomocni. Zawsze można liczyć na ich życzliwość. Jedzenie było bardzo smaczne i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Duży wybór restauracji, basenów i atrakcji sprawia, że naprawdę nie można się nudzić. Aquapark to dodatkowy ogromny plus. Plaża i piękne otoczenie hotelu tworzą idealne miejsce do wypoczynku. Atmosfera w hotelu jest bardzo przyjemna i sprawia, że człowiek czuje się naprawdę mile widziany. To miejsce, do którego z przyjemnością chciałabym wrócić. Z czystym sumieniem polecam Ali Baba Palace i daję 5/5! ❤️🌴☀️

Zalety

Dużo zieleni,czystość i obsługa

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2026

Hotel rewelacja.Same zalety.Przemiła obsługa pyszne jedzenie. Aquapark dla dużych i małych.

Zalety

Przemiła obsługa.

dawid

Pobyt - Sierpień 2026

Wszystko zgodne z opisem pokoje git czyste zadbane.

NATALIA

Pobyt - Sierpień 2026

Wróciłam do AliBaby po 10 latach, wszystko było super hotel jest wspaniały, jedzenie pyszne, wszyscy mili, wszędzie czysto.

Zalety

Jest dużo restauracji, byłam w sierpniu a mimo to dla wszystkich było wszystkiego ful.

Wady

nie ma wad

Robert

Pobyt - Sierpień 2026

Ogólnie pobyt uważam za udany, ale nie były to najlepszy hotel z dotychczas odwiedzonych w Egipcie. Hotel ma nieco słabszą infrastrukturę w porównaniu do innych przez nas odwiedzonych, ale nadrabia smacznym jedzeniem i przyzwoitą obsługą.

Zalety

- ładny pokój - smaczne i urozmaicone jedzenie - w 90% mili i uczynni pracownicy obsługi hotelowej - ładna piaszczysta plaża przynależąca do hotelu ALADDIN - po wymeldowaniu z pokoju na końcu pobytu opaski ALL INCLUSIVE nie są odpinane, dzięki czemu można do czasu transferu na lotnisko korzystać do woli z restauracji, barów i hotelowych atrakcji (w innych hotelach zwykle trzeba za to dopłacić) - możliwość rezerwacji 5 kolacji - restauracje ala carte - fajne animacje - aqua park nawet ok

Wady

- basen hotelowy ze "słoną" wodą (być może to wynika z braku wystarczającej ilości toalet przy basenie w części oddalonej od hotelowego LOBBY) - w barze basenowym (MANHATTAN POOL BAR) obsługa fatalna, trzeba czekać 15-20 minut żeby dostać coś do picia, bo kelnerzy obsługują priorytetowo i z uśmiechem tylko tych którzy dają im łapówki !!!

Dominika

Pobyt - Sierpień 2026

Pobyt w hotelu Ali Baba Palace uważam za wyjątkowo udany i bez wahania daję pełne 5 gwiazdek!

Zalety

Jedzenie: Dobre, różnorodne i smaczne – każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa: Niezwykle miła, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Morze i rafa: Piękne widoki i cudowna rafa koralowa tuż przy brzegu. Ważna wskazówka: koniecznie zabierzcie ze sobą maski do snorkelingu oraz buty do pływania (są niezbędne do wygodnego i bezpiecznego wejścia do wody). Baseny: Świetnie utrzymane, czyste i bardzo komfortowe.

Wady

Drobny minus: Animacje mogłyby być nieco lepsze, ale osobiście całkowicie mi na nich nie zależało, więc w żaden sposób nie wpłynęło to na ogólną, doskonałą ocenę wyjazdu.

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel 4* i te gwiazdki są adekwatne do jakości. Powinni popracować nad czystością na zewnątrz i pilnować porządku przy basenie. Jedzenie i animacje były super. Raczej już tam nie wrócimy

Zalety

- pyszne jedzenie, - duże wygodne pokoje, - animacje zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Zawsze coś się działo. Pracownicy entertainment bardzo się starali.

Wady

- mało miejsca przy basenie. Leżaki pozajmowane ręcznikami od samego rana. Nikt nie pilnował rezerwacji leżaków. Był z tym naprawdę problem. - śmieci i puste, brudne kubki na plaży. Na terenie aquaparku także brudne kubki turlały się po podłodze - obsługa w ogóle na to nie reagowała.

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2026

Fajny, czysty, dobrze zorganizowany hotel. Dobre jedzenie, urozmaicone, w kilku restauracjach w formie bufetu, kilka a la carte na wieczorne kolację po rezerwacji. Sprawnie działający serwis. Fajna, lekko kamienista plaza i cudowne morze. Codzienne animacje za dnia dla dzieci i wieczorne programy rozrywkowe. Imprezy taneczne na plaży.

Zalety

Bardzo ładnie położony hotel. Dużo zieleni, serwis dba o porządek. Bardzo wygodne pokoje, świetne łóżka. Wszystko pachnie wystoscią!

Wady

Aquapark taki sobie. Niby dużo zjeżdżalni, ale wszystkie wymagają zjeżdżalnia na materacach, matach, co odbiera nieco frajdy. Moje dzieciaki raz skorzystały i w kolejnych dniach wolały zabawy w zwykłym basenie.

Ali Baba Palace