Aliko

6.5

Bardzo miła obsługa w recepcji, hotel czysty, łóżka wygodne, klimatyzacja działała, śniadanie z pięknym widokiem, na śniadaniu nie ma dużego wyboru ale myślę że każdy znajdzie coś dla siebie

Najwiekszy minus hotelu to jedzenie. Na całe szczęście mielismy pobyt tylko ze śniadaniem. Śniadania identyczne każdego dnia i bardzo bardzo ubogie (zimne jajka sadzone, zimne parówki - nawet jak byliśmy z samego rana, to jedyne "ciepłe" dania do tego jeden) i niesmaczne. Któregoś wieczoru wybraliśmy sie do restauracji hotelowej na kolację. Poziom identyczny jak śniadań. Cieszyliśmy sie, ze pobyt wykupiony jedynie ze śniadaniem. Na plus widok z restauracji, która znajduje sie na najwyższej kondygnacji. Czystość pokoju do zaakceptowania, codziennie panie sprzątały. Recepcja - ok. Miła recepcjonistka z która bez problemu mozna sie porozumieć po angielsku. Ogólnie hotel znajduje sie 3- 4 km od centrum. To plus bo jest z dala od hałasu i zgiełku a blisko pięknych kamienistych plaża a jednocześnie minus bo aby sie dostać na promenadę należy zamówić taxi. My trafiliśmy na pokoj z balkonem i pięknym widokiem na morze ale inni uczestnicy z naszej wycieczki nie mieli tyle szczęścia bo nie mieli balkonu a widok z okna na skarpę. Ogólnie jesli traktujesz hotel jako miejsce do noclegu i baza wypadowa do zwiedzania zakątków pięknej Albanii i będziesz mieć farta z pokojem to polecam.

Miejsce bardzo ładne, czyste, poza miastem co ma swój urok. W pobliżu sklepy, restauracje. Publiczna plaża około 200 m od hotelu. Pokoje sprzątane codziennie. Śniadania serwowane przez bardzo miłą Panią kucharkę. Ogólne wrażenie bardzo dobre ☺️

Hotel ładny, pokoje umeblowane gustownie. W pokojach mała lodówka i klimatyzacja, niestety nie wszystkie pokoje mają balkon-radzę na to zwracać uwagę przy rezerwacji. W pokoju brakowało mi jakiegoś i stolika i krzesła, żeby można było usiąść i napić się na przykład herbaty. Hotel nie ma basenu ani żadnego miejsca gdzie można usiąść na zewnątrz, oprócz tarasu restauracji-widok z niego jest wspaniały. Jedzenie w restauracji hotelowej dość dobre. Nie polecam wykupowania wyżywienia bo taniej wyjdzie na własną rękę. Hotel nie ma własnej plaży ale w pobliżu są plaże prywatne (żwirowe)gdzie za 500 leków (ok. 15 zł) można wypożyczyć parasol i 2 leżaki. Do plaży publicznej jakieś 30 in. piechota, jest piaszczysta ale bardzo brudna. W pobliżu hotelu są bary i restauracje ale do samego centrum Vlory bardzo daleko a wzdłuż drogi nie ma chodnika. Poza hotelem ogólnie brudno, wszędzie pełno śmieci. Specjalnych atrakcji w okolicy nie ma ale widoki ładne a woda w morzu czysta i ciepła.

od729 zł za osobę

Nazwa  Aliko
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Vlora
Wyżywienie  Bez wyżywienia
Udogodnienia  udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, parking

Plaże z widokiem na Morze Jońskie i Adriatyk

Promenada nadmorska z restauracjami i kawiarniami

Wyspa Sazan i Park Narodowy Karaburun

Zamek Kanine z panoramą miasta i wybrzeża

6.5

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ula

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Restauracja na 5 piętrze z pięknym widokiem, bezpłatny parking

Wady

Skąpe śniadania i zimna woda w kranie po godzinie 23

3.4
Robert

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Widok na morze, bliskość pięknych małych plaż

Wady

Restauracja, duża odległość do centrum

Mko

Pobyt - Kwiecień 2026

Zalety

Widok z balkonu na całą panoramę miasta i deptak, szczególnie nocą robił ogromne wrażenie.

Wady

Jedyny minus brak czajnika i podstawowej zastawy w pokoju.

er

Pobyt - Sierpień 2012