Kilometry piaszczystych i szerokich plaż z których znaczna większość jest wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Półwysep zachwyca piękną roślinnością - jest tu dużo bardziej zielono niż na wyspach.
Polecamy rejs statkiem wokół półwyspu Athos podczas którego można podziwiać monastyry.
W 2012 roku hotel i cała miejscowość jest opanowana przez Serbów. A oni mają zwyczaj ucztowania - bardzo głośnego - na balkonach do 1.30 w nocy. Zepsuli nam ostatni tydzień pobytu.
super hotelik..cisza spokoj ...w srodku gaju oliwnego...rano budza koguty i zapach grecji...blisko do morza na dole basen...pokoje fajnie urzadzone ...koncik do przygotowania posilkow..a posilki na tarasie... ps.wazne . zabrac buty do plywania.. dwa duze sklepy po lewej stronie w drodze na plaze..
Bardzo miłe miejsce na wypoczynek szczególnie z dziećmi. Czysto, kameralnie, bardzo dobrze zaopatrzone sklepy bliziutko. Pokoje bardzo duże jak na grecki standard 3*, aneks kuchenny wystarczający do przygotowania posiłków dla 4 osobowej rodziny. Plaża dosyć blisko, ciągnie się daleko więc każdy znajdzie dogodne miejsce. Leżaki umieszczone z reguły przy barach i jeśli cokolwiek zamówisz korzystasz za darmo. POLECAMY
Hotel przeciętny,piękny widok z okna,do plaży ok 200m,plaża nieciekawa,piaszczysto-żwirowa,wąska,w morzu są jeżowce!!!za to woda krystalicznie czysta,ładne,tętniące życiem miasteczko
plaża kamienista,basen sprzątany codziennie,pokoje co 3 dni,cicho spokojnie,polaków mało.
basen sprzątany codziennie,pokoje co 3 dni,cicho spokojnie do plaży prosta droga.Plaża niestety z prawej strony kamienista i jeżowce,nie da się wejść dalej w wode,po lewej stronie lepiej ale o piasku można pomarzyć.polaków mało dość droga miejscowość,ocena hotelu bardzo dobra pozdrawiam EWA
Kilka dni temu wróciłam z urlopu w Grecji.Polecam hotel Aloni bo jest mały i przytulny.Idealny na pobyt z dziećmi.Troszeczkę dalej od głównej ulicy i morza ale jest tam ciho i spokojnie. Aneks kuchenny dobrze wyposażony.Ciepła woda cały czas.Nie ma tłoku przy basenie.Ogólne wra zenie bardzo dobre.
Gorąco polecam, miła miejscowość, przyzwoity hotel, naprwdę można spędzić fajne wakacje.
Baardzo ładny hotel, wszystko co potrzebne do spędzenia urlopu czyli: super pogoda, plaża blisko (jakieś 200m od hotelu), z dala od gwarnego centrum, ale miasteczko Pefkochori w całości wielkości centrum Sopotu więc wszędzie blisko. Pobyt bez wyżywienia jak najbardziej polecam: śniadanie można kupić w przepysznej piekarni przy głównej drodze, obiad-kebab przy plaży za 2 euro, a kolacja w jednej z kilkudziesięciu restauracji w centrum-pysznie, zdrowo i wesoło-jak to wśród Greków zawsze:-) Polecam wszystkim. Minusem było sąsiedztwo Serbów w pokoju, ich głośne zachowanie późno w nocy i w czasie sjesty, ale wiadomo-na to człowiek nie może mieć wpływu.
Super Aparthotel!!! Naprawdę gorąco polecam. Dla osób które są nastawione na własne wyżywienie, rewelacyjne miejsce. Pokoje duże, czysto, piękne łazienki, a do tego jeszcze nie drogi. Blisko przeuroczego centrum Pefkohori i moża. Bardzo udane wakacje. Byłem z rodziną w sierpniu 2008. Warto wypożyczyć auto i pojechać do Salonik! Polecam!
Trochę daleko od plaży około 0,8km,ale poza tym wszystko ok.Żywiliśmy się głównie w miasteczku.Polecam wszystkim którzy lubią spokój i samodzielność
Ładny pokój, który w moich oczach zasługuje na najwyższą ilość punktów a w Państwa ankiecie. Czysty, cichy typu studio. Miejsca jak dla dwóch osób aż za dużo, był nawet ankes kuchenny. Nie powiedzieli nam tego w biurze podróży, ale nie ważne miła niespodzianka. W łazience niektórzy mogą narzekać na to że prysznic zasłania tylko zasłonka. Mi w niczym to nie przeszkadzało.
Bardzo dobra kameralna atmosfera, nie trzeba zrywać się o 7 rano ,żeby zaklepać leżkai koło basenu, pokoje bez luksusów ale to, co potrzebne jest.Czyste, nowoczesne,nowe jeszcze nie zniszczone. Aneks kuchenny-dobry, szkoda tylko,że brak miejsca na przygotowanie posiłku( jakiegoś np.rozkładanego blatu lub podobne)