Anastasia

Wyjątkowy
1 opinia

Grecja jest od dawna naszym ulubionym miejscem na odpoczynek, a w szczególności Kreta. Na Krecie czujemy się jak w domu i byliśmy już tu wiele razy, za każdym razem w innej części wyspy, aby poznać nie tylko piękną przyrodę ale też niełatwą historię Kreteńczyków. W tym roku pierwszy raz spotkaliśmy się z niesamowitą, naprawdę grecką atmosferą w hotelu, której nam zawsze brakowało, mimo wielokrotnych wyjazdów na Kretę. Poczynając od życzliwości i pozytywnego nastawienia wszystkich pracowników, od Pani w recepcji, która na moją prośbę zleciła zakup nowego topa na łóżko (jestem po operacji kręgosłupa), przez Panie w kuchni, które mimo ciężkiej pracy, potrafią śpiewać przygotowując posiłki, przez kelnerów, którzy nie muszą pomagać z walizkami gościom, ale jak zobaczą, że gość ma ciężką walizkę, biegną i transportują aż do punktu wyjazdu, przez miłe Panie sprzątające aż po wspaniałą, grecką muzykę, zawsze towarzyszącą posiłkom. Tej muzyki zawsze brakowało nam w innych hotelach. Grecką atmosferę dopełnia zadbana piękna roślinność hotelu i dobre jedzenie, szczególnie obiado-kolacje. Szczególne podziękowania dla trzech osób: Pani z recepcji, która bardzo szybko zorganizowała zakup topa na łóżko i zadbała o nasz komfort snu, dla zawsze uśmiechniętego Pana kelnera, który wieczorem 17 października pomógł nam z walizkami i drugiej Pani z recepcji, która sama pofatygowała się i kilka razy wychodziła do gości , do punktu transferowego, aby ich uspokoić, kiedy transferowy autobus spóźniał się. z przyjazdem.

Nazwa  Anastasia
Miejsce  Grecja / Kreta / Stalida
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu, nurkowanie, parking

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Starożytne pałace, takie jak Knossos, z bogatą historią minojską

Wyjątkowy
1 opinia

Wyświetlono 1 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Olga

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Wszechobecna grecka atmosfera, od muzyki sączącej się przy posiłkach, dobrej kuchni i życzliwości ludzi, którzy tworzą tę atmosferę. Zawsze są pomocni , uśmiechnięci mimo ciężkiej pracy, a często nawet rozśpiewani przy wykonywaniu swoich obowiązków. Jest czysto, czyste białe ręczniki, codzienne sprzątanie pokoju to reguła. Dobry punkt wypadowy, szczególnie jak wynajmie się samochód do zwiedzania. Wygodny, zadaszony, bezpłatny parking. Czyste, zadbane baseny na terenie hotelu.

Wady

Potrzebna wymiana materacy na łóżkach, są zużyte, a komfort wyspania się na urlopie jest bardzo ważny, aby dobrze wypocząć i naładować energię na kolejny rok pracy. Odnowienie łazienek też można ująć w planie, choć jak pisałam był bardzo czysto.

Anastasia