Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
Polecam super wakacje ,super resort ,przemiła obsługa
super miła obsługa
Nam bardzo się podobalo hotel super ,pokoje w stylu nubijskim co mnie urzekło bardzo ,jedzenie pyszne czysto miło i przyjemnie moge polecić ten hotel z czystym sumieniem,,jezeli nie szukasz złotych klamek"napewno kiedys tam wrócę
Miła i uśmiechnięta obsługa .Mili animatorzy .
Bez wad
Pobyt zaliczam do udanych. Miła obsługa w barach i restauracjach,sprzątanie bez zarzutu. Największy problem z leżakami na głównej plaży,trzeba chodzić wcześnie rano .
Smaczne jedzenie,miła obsługa,czysto, blisko do centrum.
Na głównej plaży trzeba wcześniej zajmować leżaki
Pobyt w hotelu Arabella Azur uważam za wyjątkowo udany i z czystym sumieniem mogę go polecić! Niewątpliwym plusem tego miejsca jest obsługa. Recepcja działa w pełni profesjonalnie, a pracownicy są niezwykle sympatyczni, cierpliwi i autentycznie pomocni. Od samego wejścia można poczuć się tu mile widzianym. Świetny pokój i nienaganna czystość: Pokój bardzo mi się podobał, a standard sprzątania stał na najwyższym poziomie. Ogromny plus za pełne respektowanie zawieszki na drzwiach („nie przeszkadzać” / „proszę posprzątać”) – obsługa sprzątająca była niezwykle dyskretna i profesjonalna. Kameralna atmosfera: Hotel jest stosunkowo nieduży, co dla mnie było ogromną zaletą. Nie ma tu przytłaczających tłumów, panuje spokój i relaksujący klimat. Z pewnością chętnie tutaj wrócę!
Hotel leży w pierwszej linii brzegowej, bardzo blisko lotniska (błyskawiczny transfer) oraz mariny. Największym plusem jest przepiękna, żywa rafa koralowa bezpośrednio przy hotelu oraz bezpieczna zatoka chroniąca przed wiatrem. Architektura przypomina klimatyczną, nubijską wioskę – niska zabudowa i brak tłumów tworzą super atmosferę. Idealne miejsce na snurkowanie i relaks bez długich dojazdów.
Dla mnie nie było wad.
Super hotel! Duży teren, świetna lokalizacja, kolorowa rafa, miła obsługa, pyszne jedzenie. Polecam🤩
Byliśmy w tym hotelu 10 raz. Jest to miejsce dla osób ceniących spokój i dobre jedzenie. Hotel o ciekawej architekturze, pokoje duże, czyste,super obsługa. Goście głowie z Europy Zachodniej, dużo Niemców . Piękna Rafał koralowa przy hotelu, można spotkać żółwia, murena i dużo rybek. Centrum nurkowe na miejscu. Bliskość do Centrum miasta kolejny atutem. Na pewno wrócimy tam znowu.
Czystość, jedzenie, Rafał,
Animacje
Przyjemny hotel zarówno dla par, grup jak i rodzin. Podzielony na kilka stref wg nas: Basenowa - tam cięgle coś się dzieje. Mnóstwo rozrywki w ciągu dnia. Plaża po obu stronach hotelu, od strony portu: spokojna plaża z płytkim zejściem oraz bezpośrednio na niewielką, ale ciekawą rafę z mnóstwem różnorodnych stworzeń. Druga plaża od strony Arabii, podobny układ, do rafy troszkę dalej, płyniemy w stronę Arabii. Można spotkać płaszczki, 2 razy delfiny się pojawiły. Wieczorem warto pooglądać morskie życie nocne przy oświetlonych nabrzeżach - fantastyczne skrzydlice, których nie spotkasz w ciągu dnia. Jedzenie bardzo dobre, codziennie kilka rodzajów mięs, ryb, owoców morza, vege, dla alergików, ziemniaki, frytki, ryż, kasze, zupy. Wszystko bardzo dobrze doprawione. Ciasta, desery, rogaliki i wiele innych potraw Serwis na plaży, w barach bardzo dobry. Wszyscy uprzejmi, uśmiechnięci. Hotel nie jest nowy, w typowym nubijskim stylu - dla nas to jest zaleta, klimat nubijskiej wioski z mnóstwem zakamarków, uliczek, zieleni. Czysto, pokoje, ręczniki również te plażowe codziennie czyste. Nie było problemu z leżakami pomimo pełnego obłożenia. Na miejscu szkoła nurkowania. Dla snurkujących maski, płetwy dostępne nieodpłatnie przy plaży. Podczas świąt Wielkanocnych dużo atrakcji związanych ze Świętami. Hotel bardzo dobry na udany urlop- wypoczynek dosłownie.
Dostęp do morza z kawałkiem rafy Blisko centrum, a centrum handlowe tuż przy hotelu Czysto Ciekawa architektura Serwis dostępny w pełni do transferu, pomimo wymeldowania z pokoju Zameldowanie - od ręki, kilka godzin przed czasem Ładne widoki na morze Czerwone z widokiem na pobliskie wyspy: Giftun, Mahmyę również z restauracji głównej:)
Bardzo ładny hotel, jedzenia duży wybór, byłam z dziećmi 9 i 11lat pokój mieliśmy przy dużym basenie, darmowe wi-fi w wybranych miejscach działało nam na tarasie do przeglądania netu i grania w gierki ok, miła obsługa, sprzątane codziennie ale pod łóżkiem dostawką nie zamiatane, goście w większości Niemcy i Araby.
Blisko lotniska, ładnie usytuowany, z restauracji widok na morze, spokojnie można było przyjść na posiłek i stolik się znalazło żeby zjeść,
O 18 wypraszali z basenu i był koniec pluskania.
Urokliwy , przytulny , cudownie polozony hotel . Czysciutki z cudowna archiektura pelna urokliwych przejsc i zakamarkow . Czarujacy widokami o kazdej porze dnia i nocy . Usmiechnieta i zyczliwa obsluga ponocna w kazdej sytuacji .
Wyroznic nalezy przede wszystkim ludzi tu pracujacych . Usmiechnieci , pomocni , zyczliwi i cierpliwi - pomimo bariery jezykowej 😉 ( z naszej strony - łamany angielski swietnie przez Nich rozumiany ) Czysty , cichy , przyjazny , posiadajacy wszystko co potrzebne do wypoczynku i relaksu .
Kurcze chyba pierwszy raz napisze , ze z mojego punktu widzenia brak wad 😃
Hotel urokliwy w stylu arabskim/egipskim, bardzo miła i uprzejma obsługa personelu sprzątającego i basenowego, na stołówce trochę gorzej ale dotyczy to tylko niektórych osób , najgorzej oceniam recepcję i ich kompetencje.
Dostęp do morza i dwóch basenów, piękna i zadbana zieleń,
Głośna klimatyzacja umieszczona za głową łóżka , bar w basenie przy płytkim obszarze zajmowanym przez dzieci
Cudowny hotel. Jeśli ktoś szuka klimatu, niekoniecznie wielkich nowoczesnych ośrodków ale miejsc z duszą , to Arabella jest idealna. Fajne jedzenie, piękny widok na morze , pokoje przepiękne. Może niekoniecznie dla dzieci, ale dla dorosłych którzy lubią klimat :) mój pokój z sea view był idealny. To mój ulubiony hotel w Hurghadzie , no i lokalizacja, ścisłe centrum :)
Klimat, lokalizacja, widok hotelowych pokoi jak na na Santorini, pracownicy
Rewelacyjne miejsce na odpoczynek. Cisza, spokój i wspaniała obsługa hotelowa.
Miejsce wyjątkowe pod względem ciszy. Spokojna muzyka na plaży, relax.
Żadnych wad
Pobyt bardzo udany. Hotel w spokojnej okolicy. Obok sporo sklepików. Teren hotelu duży, bardzo czysty i zadbany. Obsługa bardzo miła. Pokoje może nie najnowsze, ale z klimatem, czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie dobre-każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo warzyw, mięs, ryby, pyszne pieczywo. Brak sensacji jelitowych. Animacji niewiele.
Życzliwość personelu, piękny teren, morze i laguna
Pokój mi się nie podobał raz, że klimatyzacja nie chodziła a wieczorami było chłodna po drugie jako małżeństwo łóżka mieliśmy osobne.
Obsługa była pełna parą, pomoc i przede wszystkim hotel był czysty oraz zadbany.
Pokoje powinny być segregiwane do małżeństw i singli.
Hotel dedykowany dla par i tylko par. Nie ma co szukać rodzin z dziećmi - to nie ten hotel. Dużo Niemców, Czechów, Francuzi i kilka osób z Polski. Nie ma atrakcji dla dzieci i dlatego celują w innego turystę.
Czysto, dobre i różnorodne jedzenie. Z dala od zgiełku.
Brak piaszczystej plaży - nie jest to wada, ale informacja.
Hotel kameralny, niska zabudowa, czysto, dobre jedzenia, przyjemna atmosfera, własna rafa, dobra obsługa, spokojnie, animacje
Hotel spełniał wszystkie moje oczekiwania, byliśmy w hotelu 16 lat tamu i dalej utrzymuje swój standard, dla nas wszystko na plus i napewno jeszcze tam wrócimy
Przepiękne miejsce. Rafa przy samym hotelu, miła i pomocna obsługa. Pyszne jedzenie.
Wygląd resortu
Hotel położony w doskonałym miejscu. Dopłacaliśmy za pokój z widokiem na morze. Warto! Widoki cudowne. Stołówka częściowo położona jest w zadaszonym tarasie nad samym morzem. Z zewnątrz bardzo urokliwa zabudowa. Na terenie hotelu dużo zieleni. Miła obsługa. Dbają o koty znajdujące się na terenie hotelu .Miały jedzenie, picie i nie były przeganiane. Jedyny minus to przestarzałe pokoje z głośno chodzącą klimatyzacją .Hotel dla ludzi ceniących ciszę i spokój, bo dyskotek tam nie ma.
Wspaniały hotel,super widoki,miła obsługa.....cisza spokój.... chętnie tam wrócę
Raczej brak....szczegoliki
Jak na tę cenę , hotel jak najbardziej na tak. Jedzenie : każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste, plaża troszkę mała, ale każdy znajdzie miejsce dla siebie. Przy basenach wystarczająca ilość leżaków. Hotel zdominowany przez Niemców i Skandynawów. Miejsce raczej dla szukających spokoju.