Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem
Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami
Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami
Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami
Niestety obsługa nie reaguje na skargi, że jest za głośno pod oknami pokoi. Nie wszyscy przyjechali na balowanie do rana. Zgłaszałam o zmianę pokoju, bo nie śpimy kilka nocy. Do 2 lub 3 w nocy siedzą ludzie na dolnym tarasie, a rano od 5 obsługa zaczyna ustawiać ciężkie, metalowe krzesła. N Obsługa w recepcji poinformowała, że menager tej nocy poprosi gości, zeby weszli do środka. Ale tak się nie stało. Kolejna noc nie przespana. Nie polecam tego hotelu. Nie panują nad spokojem w godzonach nocnych. A są ty również malutkie dzieci. Omijajcie ten hotel
Hotel przestronny i nowoczesny. Miła obsługa. Bardzo czysto.
Czysty i zadbany. Bardzo dobre i różnorodne jedzenie. Obsługa na najwyższym poziomie.
Brak podgrzewanej wody w basenie po sezonie letnim.
Hotel dla osób którym nie przeszkadza nocny hałas z baru i nocnych spotkań, ponieważ ściany są tak cienkie, że słychać chrapanie z pokoju obok, a co dopiero głośną muzykę lub rozmowy. Natomiast jedzenie i obsługa kelnerska były w porządku. Był duży wybór potraw i zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Były różne rodzaje mięs i ryb , a jednego dnia owoce morza. Ponadto słodycze i owoce. Pokój był wystarczająco przestronny, z balkonem. Jedynie trochę dziwne jest usytuowanie umywalki, poza łazienką . Mini barek był uzupełniany za darmo. Pokój sprzątany codziennie.
Jeśli chodzi o mnie, to zaletą była lokalizacja, dość bliska starego miasta oraz busiki hotelowe, kursujące wahadłowo na plażę.
Jednak dużą wadą tego hotelu jest brak jakiegokolwiek wyciszenia i docierający hałas zarówno znad basenu jak i z baru nocnego.
Duży hotel. Widać że starają się aby goście byli zadowoleni. Jednak wiadomo że wszystkich nie da się zadowolić. Większość gości stanowili Rosjanie. W hotelu było czysto, duża stołówka gdzie jej atutem były stoliki na zewnątrz w pięknym ogrodzie. Tłumy ludzi jednak powodowały że trzeba było strategicznie podejść do planowania pory posiłku aby uniknąć wielkich kolejek i polowania na stoliki. Jedzenie bardzo smaczne nie można się przyczepić każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Plaża z dojazdem busikiem nie stanowiło to żadnego problemu. Wypoczynek w listopadzie był generalnie trafiony.
Duże spa sauna łaźnia turecka, deszczownica, kilka basenów w tym jeden dla dorosłych dla dzieci zjeżdżalnie. Blisko do centrum ok 30 min spacerem. Ładny ogród. Ładne toalety w strefie ogólnej. Zaleta to też możliwość korzystania z jedzenia np po przylocie ale jeszcze przed zakwaterowaniem. Tak samo po wymeldowaniu.
Imprezy przy basenie w południe z bardzo głośną muzyką ale to można obejść po prostu udać się na plażę. Dla mnie najgorsze były imprezy wieczorne od 21.30 na zewnątrz. Mając pokój wychodzący na basen niestety nie dało się odpocząć. Polecam zatyczki do uszu.
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Hotel w nowoczesnej aranżacji, nie tak duży, jak wskazują na to zdjęcia szerokokątne. Pokój od strony basenu z ładnym widokiem. Kilka miejsc serwowania posiłków w róznych porach dniach. Kuchnia bardzo dobra, szeroki wybór dań, przekąsek. Codziennie na kolację dania tematyczne - kolacja z owocami morza, rybami, kolacja azjatycka, meksykańska, dania uliczne (hamburgery, pity), sushi ect. Ale równolegle codziennie standardowe dania mięsne, ryba, pizza, makarony, marokańskie. Dzieła sztuki cukierniczej, słodkie cudeńka codziennie. Dobre drinki w barach. Dużo miejsc wewnątrz hotelu do posiedzenia wieczorem oraz taras-bar zewnętrzny. Codzienne lody. Nawet w listopadzie codzienne animacje dla dzieci i dorosłych. Bogata strefa SPA (świetna łaźnia turecka i masaże - wykonują Panie z Balii.) Busik dowozi na i z plaży co kilka minut, w listopadzie była piękna pogoda, temp.odczuwalna 26, 27 st. Bliziutko (skrótem na przeciwko hotelu) do starożytnego SIDE. Przecudne miejsce, ruiny, marina, uliczki z butikami, kawiarenki z widokami. Polecam zobaczyć też wieczorem przy oświetleniu ruin oraz przy zachodzie słońca. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Bliskośc starożytnej części SIDE (dojście na piechotę). Bardzo różnorodna i dobra kuchnia. Ładny pokój. Wiele miejsc wypoczynku na terenie hotelu.
W pokojach od strony basenu, usytuowanych nad barem było bardzo głośno do późnych godzin nocnych. 75% gości to młodzi Rosjanie, są głośni i dominujący.
Mój pobyt w hotelu Arnor The Lux & Spa w Side oceniam niezwykle wysoko. Obiekt prezentuje bardzo wysoki standard, a cała infrastruktura jest utrzymana w doskonałym stanie. Hotel wyróżnia się eleganckim wystrojem, czystością oraz profesjonalną organizacją. Pokoje są przestronne, nowoczesne i starannie sprzątane, co zapewnia pełen komfort wypoczynku. Obsługa hotelowa cechuje się wysoką kulturą osobistą, życzliwością oraz gotowością do pomocy na każdym etapie pobytu. Wyżywienie stoi na bardzo dobrym poziomie – oferta jest urozmaicona, świeża i bogata, co pozwala dopasować posiłki do różnych gustów. Na uwagę zasługuje także strefa Spa, która zapewnia idealne warunki do relaksu i regeneracji. Hotel oferuje liczne udogodnienia zarówno dla dorosłych, jak i rodzin z dziećmi, w tym baseny, animacje oraz atrakcyjne zaplecze rekreacyjne. Lokalizacja obiektu umożliwia łatwy dostęp do uroków Side, w tym plaży i atrakcji turystycznych. Arnor The Lux & Spa to obiekt, który w pełni zasługuje na rekomendację. Pobyt w hotelu był w pełni satysfakcjonujący i spełnił wszystkie oczekiwania pod względem jakości oraz komfortu.
Pokój ładny, otoczenie super,obsługa przyjazna, bardzo fajny bar z kanapami w środku
Basen
Mało wieczornych rozrywek
Hotel Arnor De Luxe & Spa to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić podczas pobytu w Side. Położony jest w spokojnej okolicy, zaledwie około 15–20 minut spacerem od starego miasta i lokalnych bazarków. To idealna lokalizacja, by połączyć relaks w hotelu z możliwością wieczornych spacerów i zwiedzania. Wnętrza hotelu są eleganckie, zadbane i utrzymane w wysokim standardzie. Całość robi bardzo dobre wrażenie — widać dbałość o szczegóły i czystość w każdym miejscu. Obsługa na najwyższym poziomie: zawsze pomocna, uśmiechnięta i nienachalna, dzięki czemu pobyt przebiegał w bardzo przyjemnej atmosferze.
Jedzenie to zdecydowanie mocna strona hotelu. Śniadania raczej klasyczne i powtarzalne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Za to obiady i kolacje zachwycały różnorodnością — codziennie inna kuchnia świata: turecka, azjatycka, meksykańska, tajska, owoce morza. Wszystko smaczne, świeże i estetycznie podane. Wieczorami hotel oferuje animacje dla dzieci i dorosłych, a co drugi dzień w dolnej części budynku odbywa się dyskoteka — na plus to, że w pokojach nie słychać hałasu.
Jedynym minusem w październiku był brak podgrzewanego basenu – w tym okresie woda bywa już chłodna. Plaża znajduje się ok. 3 km od hotelu, ale codziennie kursuje bezpłatny bus, więc dojazd nie stanowi problemu.
Hotel w porządku, jeden największy minus to brak opisu potraw w języku polskim, gdzie w innych hotelach już ta opcja jest.
Hotel petarda z super obsługa i przepysznym jedzeniem. Położony w sercu Side fajnie skomunikowany. Wszystkie restauracje zasługują na uznanie przepyszne różnorodne jedzenie, alkoholu nie żałują. Drinki robione z dużą starannością sa bardzo dobre. Woda w butelkach i ajran ogólnodostępne w lodówkach jak i na barze. Bus na plażę kursuje bardzo często nie ma problemu by sie tam dostać. Na plaży zawsze dostępne wolne leżaki, popołudniami troszkę ciężej zlapac leżak przy basenie jednak nie jest to niemożliwe. Czystość w hotelu na wysokim poziomie, klima w pokoju dziala bez zarzutu. Gorzej ze w miejscach wspólnych przez większość czasu jest wyłączona jednak ile czlowoek przebywa na korytarzu czy w lobby.
Położenie w centrum Side jak I przepyszne jedzenie i super obsługa.
Malo miejsc w ogrodzie do siedzenia. Nie jest to duża wada jednak tego mi brakowało wieczorami.
Hotel ładny, zadbany, czyty. Pokoje przestronne. Trochę nietypowo umieszczona umywalka, bo znajduje sie w pokoju ale nam w niczym to nie przeszkadzało. Polecam zakup pokoju z widokiem na basen. Świetny widok. Przemiła obsługa. Dobre i urozmaicone jedzenie. Barek w pokoju uzupełniany codziennie, oprócz wody byla mirnda i pepsi. Fajny basen z przyjemnie ciepłą wodą, zjeżdżalnie dla dzieci. Codziennie atrakcje w hotelu, wieczorem pokazy, animacje dla dzieci. Animatorzy fajni i widać że lubia swoją prace. Morze oddalone około 1 kilometr, ale czesto jezdza busy. Generalnie bardzo duzo plusów, jednak są dwa spore minusy które sprawiły że mimo iż wyjazd był udany i bardzo nam sie podobało to następnym razem wybierzemy inny hotel. Pierwszym minusem jest strasznie długi transfer z lotniska. Niby od lotniska nie jest tak daleko, ale po drodze zabiera tyłu ludzi z różnych hotelow, oprócz tego jest 15 minutowy przystanek na zakup pamiątek, ze nasz transfer trwał 2 godziny i 50 minut. Myslalam ze będzie to góra 1,5 godziny. Zbyt dlugo jak na taką odległość. Jeżeli ktoś jedzie z dziecmi to radzę się zastanowić bo jednak jest to męczące dla maluchów. Drugi minus, który nam sie bardzo nie podobał to brak klimatyzacji na korytarzach. Mieliśmy pokój na 6 piętrze i tam było najcieplej. Czekanie na windy było katorgą. Wszyscy na to narzekali. W pokojach klima działa super, ale na korytarzach byla sauna. Zdziwiłam sie że o to nie zadbali ponieważ hotel ma dopiero 5 lat. Wiec podsumowując Hotel fajny, nowy z miła obsługą, jednak strasznie długi transfer z lotniska i brak klimatyzacji na korytarzach.
Ładny, zadbany, miła obsluga
Długi transfer z lotniska, brak klimatyzacji na korytarzach
W hotelu 5* to jakieś wielkie nieporozumienie! Basen na zdjęciach a rzeczywistość to dwie inne rzeczy , pokoje jak i części wspólnej niewykończone , wystające kable , nie domykające się drzwi , drzwi do pokoju z szparą, że idąc do pokoju słyszysz wszystko 🫣 drinki 5 do wyboru i to mocno słabe . Poznaliśmy sporo Polaków i niestety każdy był mega rozczarowany . Jedyny plus to kuchnia tam jest cudowna i to jedynie zasługuje na uwagę . Nie polecam ! Za prawie 12 tys człowiek oczekuje naprawdę jakiegoś poziomu ! (...)
Kuchnia
Malutki basen , problem z leżakami, koszmarne nie wykończenia w części wspólnej jak i pokojach
Spędziliśmy wspaniały tydzień w hotelu Arnor De Luxe w Turcji – byliśmy 2 dorosłych i jedno dziecko i wszyscy wróciliśmy zachwyceni! Hotel przerósł nasze oczekiwania pod każdym względem. Pokoje bardzo komfortowe, nowoczesne i codziennie dokładnie sprzątane. Baseny czyste, zadbane i idealne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci – nasz maluch był zachwycony zjeżdżalniami i animacjami. Jedzenie to absolutny hit! Duży wybór, świetna jakość i świeżość – każdy znalazł coś dla siebie. Obsługa bardzo miła, uprzejma i pomocna – widać, że zależy im na gościach. Na każdym kroku czuliśmy się zaopiekowani i mile widziani. To były jedne z naszych najlepszych wakacji i z czystym sumieniem polecamy ten hotel każdej rodzinie szukającej relaksu i świetnej atmosfery. Na pewno jeszcze wrócimy!
* czystość * jedzenie * komfort * personel
Hotel bardzo ładny, dobry dla rodzin z dziećmi. Obsługa na wysokim poziomie. Jedzenie bardzo dobre, ogromy wybór dań.
Jedzenie bardzo dobre, w całym obiekcie czysto.
Bardzo mało animacji, brak animacji dla dzieci w ciągu dnia.
Hotel godny polecenia .Pokoje przestrzenne,czyste(sprzątane codziennie) przez bardzo miłe Panie sprzątające. Jedzenie dobre ,urozmaicone, Drinki i kotaile 1 kasa🤩Baseny czyste ,zadbane.Plaza 900 metrów od hotelu ,ale busik dowozi co 10 minut.Ogólnie hotel jest piękny ,zadbany i ma dużo zieleni.Polecam 🥰
trzeci raz już w tym hotelu. Jak zawsze udany pobyt. miłe i przyjazne miejsce . Bardzo dobra atmosfera. Fajni ludzie zawsze chętni pomóc .Wracamy z przyjemnością . Blisko antycznego miasta i na zakupy. uwielbiamy to miejsce kochani. Polecam każdemu.....
Fajnie umiejscowiony. Wielkość w sam raz . bardzo dobrze rozlokowane baseny. Każdy może znaleźć miejsce dla siebie i bardzo miła obsługa
wszystko nam się podoba:)
HOTEL PORAŻKA NAJGORSZY W JAKIM BYLISMY. CAŁKOWICIE ODRADZAM CHYBA ŻE KTOŚ CHCE STRACIĆ PIENIĄDZE. DRINKI I LODY PŁATNE 4-6EURO. DO TEGO JEDZENIE BARDZO SLABEJ JAKOŚCI I WALKA KOTÓW W RESTAURACJI I BARZE. NA BASENIE I W CAŁYM KOMPLEKSIE BRUDNO. ZABIERAJĄ Z HOTELU NA 5H PRZED WYLOTEM I POŹNIEJ TRZEBA KOCZOWAĆ NA LOTNISKU. NIC TAM SIE NIE DZIEJE ZERO ANIMACJI TYLKO GLOSNA MUZYKA Z INNYCH HOTELI WIECZOREM. LOKALIZACJA TEZ BEZ SZALU. DUŻO PALACZY NA BASENACH. KLIMATYZACJA WYŁĄCZANA W POKOJACH I JEST SAUNA W CALYM HOTELU W WINDACH I NA PIETRACH POWYŻEJ2GIEGO. PORAŻNA NIE POLECAM
CAŁY HOTEL POWINNI GO ZAMKNĄĆ
Właśnie wróciliśmy z mężem z wakacji w hotelu ARNOR . Hotel nowy ,nie którzy twierdzą że kameralny , my twierdzimy że średnio duży . ,sprzątany codziennie ,obsługa super a jeżeli im się odwdzięczysz dolarem to pamiętają Cię przez cały pobyt .Trunki super ,jedzenie -mało wędlin . Ogólnie jesteśmy BARDZO ZADOWOLENI
STREFA DLA DOROSŁYCH
To duży hotel i zaskoczył nas swoim wnętrzem, bardzo pozytywnie. Fajny wewnętrzny rozkład pomieszczeń i części hotelowych. Zachęca swoim wyglądem do miłego pobytu. Super kolorystyka, wyposażenie i jego jakość Na poszczególnych poziomach są: SPA, wewnętrzny basen, siłownia, sklepy Potem basen zewnętrzny, sklepy, jadalnia Wyżej recepcja, taras z barem i cukiernią, wyżej pokoje. W wielu miejscach można się napić pysznego soku, lemoniady czy wody ze świeżymi owocami i warzywami. Na tych poziomach są miejsca do wypoczynku z kawką i ciastkiem lub owocem. Bardzo duży wybór Czysto, miło. Fajne pokoje z balkonami Sprzątane codziennie Obsługa uśmiechnięta, miła. Gorąco polecamy
Hotel bardzo przyjemny dla gości Dorosłych i dzieci Duża powierzchnia przyjemna dla oka Niedaleko starego miasta i innych atrakcji Plaża 15 minut spacerem albo non stop bus hotelowy Polecamy spacer na nią. Świetnie działa wifi na jego terenie i plaży w odcinku należącym do hotelu.
Brak uwag
Ogólne wrażenie hotelu pozytywne, świeży i nowoczesny. Bardzo dobre wi-fi na terenie całego hotelu a nawet na plaży. Najbardziej brakowało animacji, w ciągu 6 dni tylko 2 występy i to bardzo słabe. Słaba obsługa hotelu- kelnerzy. Bardzo mało terenu wokół hotelu.
Bliskość starego miasta Wygląd, wystrój Duże lobby Zróżnicowane jedzenie Bdb wi fi Bus na plażę jeździ co chwilę Dobra obsługa na plaży
Słaba obsługa w hotelu ( kelnerzy) Słabe animacje i bardzo mało animacji Hałas z ulicy Niewielkie pokoje