Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Kolejka linowa na wzgórze zamkowe
Hotel zasługuje na swoje *****, oczywiście jeśli mówimy o tureckim wydaniu. Z wyjazdu wróciliśmy bardzo zadowoleni.
- obsługa - miła, uczynna, nie wyciąga co chwilę ręki po napiwki, pracują sumiennie i z zaangażowaniem, - duże, dobrze urządzone pokoje, - jedzenie - duży wybór dań ciepłych, zimnych, deserów, owoców, napoi alkoholowych i bez, w ciągu tygodnia kilka razy organizowane były tematyczne obiadokolacje, - odległość od plaży - wystarczy przejść się 50 metrowym tunelem i już, - dostępność miejsc w stołówce, barze, przy basenie i na plaży - nie było z tym większego problemu
- hotel z 2016 roku - widać, że lata świetności powoli ma już za sobą, - brzydki zapach z klimatyzacji, - powoli i chaotycznie jeżdżące windy, - ubogie animacje - przez tydzień raz było karaoke, 3 razy występy taneczne i wokalne, disco dla dzieci, dla dorosłych nic do poruszania się na parkiecie wieczorem.
Spędziliśmy wspaniałe wakacje w hotelu Asia Beach 5*! Hotel jest nowoczesny, bardzo czysty, a lobby i pokoje robią świetne wrażenie. Nasz suite z widokiem na morze był przestronny i komfortowy, z elegancką łazienką. Ogromnym atutem są baseny – duży odkryty i kryty z atrakcjami dla dzieci. Plaża jest szeroka, dobrze zagospodarowana, a bar na plaży oferuje napoje i piwo w cenie pobytu. Jedzenie smaczne, ze szczególnym wyborem ciast i słodyczy – hotel idealny dla rodzin i osób ceniących komfort przy plaży.
Hotel zrobił na nas ogólnie dobre wrażenie, choć są rzeczy do poprawy. Jedzenie było smaczne, niektóre dania różniły się zależnie od dnia. Była kolacja turecka, dzień rybny (sushi, krewetki) Przy basenie przekąski codziennie takie same – burgery, nuggetsy, owoce i sałatki – tylko dwa razy pojawiły się gofry i krążki cebulowe, co było fajną odmianą. Pokoje początkowo sprzątane były bardzo dokładnie i codziennie, ale im dłużej trwał pobyt, tym słabiej – zdarzało się, że śmieci nie zostały wyniesione albo pani sprzątająca w ogóle nie przyszła. Na duży plus dużo wolnych leżaków przy basenie i codzienne atrakcje organizowane dla gości. Dodatkowe rozrywki, takie jak kręgle czy inne aktywności, są płatne, ale naprawdę warte skorzystania. Hotel ma świetną lokalizację – blisko do pobliskich bazarków i marketów, więc można łatwo wyskoczyć na zakupy czy spacer.Szybkie przejście pod ziemią na plażę. Plusem była karta z życzeniami w dzień urodzin wino i owoce przyniesione do pokoju. Obsługa miła i uśmiechnięta. Jedyny większy minus to długi transfer – jechaliśmy prawie 4 godziny w środku dnia, co było męczące. Miejsce z przekąskami przy basenie nie jest klimatyzowane, więc w upalne dni bywało tam naprawdę duszno. Z kolei z toalet na korytarzach czuć było bardzo intensywną chemię, co było uciążliwe. Hotel ma swoje słabsze strony, ale mimo to warto go polecić – szczególnie za atrakcje, dobrą lokalizację i wygodną infrastrukturę.
• Smaczne jedzenie • Dużo wolnych leżaków przy basenie • Codzienne atrakcje i animacje dla gości • Dodatkowe rozrywki (np. kręgle) – płatne • Blisko do pobliskich bazarków i marketów • Pokoje na początku pobytu sprzątane codziennie
Przekąski przy basenie codziennie takie same (burgery, nuggetsy, owoce, sałatki) • Miejsce z przekąskami nie jest klimatyzowane • Sprzątanie z czasem nieregularne – śmieci nie zawsze wynoszone lub brak wizyty sprzątaczki • Długi transfer z lotniska – prawie 4 godziny • Dużo wind, ale na każdą trzeba długo czekać, przyciski często nie działały • Z toalet na korytarzach czuć było intensywną chemię
Hotel ogólnie bardzo fajny. (...)
Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Świetna lokalizacja, bardzo dobre jedzenie, bliziutko plaża z molo z bezpłatnymi leżakami. Obok hotelu mnóstwo sklepików i knajpki
Duże pokoje,w pokojach codziennie uzupełniane woda i soki
Wolne windy ;)
Hotel położony w centrum Alanyi. Elegancki. Pokój duży, przestronny, blisko plaży, przejście z hotelu na plażę tunelem, leżaki bezpłatne, jedzenie bardzo dobre.
Przejście z hotelu na plażę
Super pobyt. Każdy znajdzie coś dla siebie. Barman profesionalista.
Jedzenie na wypadek przez 2 tygodnie nie spróbowaliśmy wszystkiego. Obsługa nie narzucajaca się.
Za dużo (...)
Fajny hotel - jest czysto i bardzo ładnie - jedzenie dobre i duży wybór i bez żadnych rewolucji żołądkowych - dużym plusem jest wifi na całym obiekcie [plaża, lobby, pokoje].
Super internet na całym obiekcie
Mogłyby być lepsze animację ale byliśmy koniec września więc to może być kwestia końca sezonu
Hotel ogólnie bez zarzutu, pokoje czyste codziennie sprzątane, personel bardzo przyjazny, nie ma się do czego przyczepić, może trochę monotonne przekąski przy basenie i na plaży, praktycznie codziennie to samo. poza tym wszystko ok !
pomost świetna sprawa !
monotonne jedzenie
Bardzo podobał nam się hotel, obsługa naprawdę na bardzo wysokim poziomie, codzienne sprzątanie pokoju, dużo animacji jeśli ktoś lubi tak spędzać aktywniej czas to na pewno się nie będzie nudził. Pomimo bardzo dużego obłożenia hotelu (co jest jak najbardziej zrozumiałe w sezonie letnim, wiedzieliśmy że obłożenie będzie duże) nie było problemu ze znalezieniem stolika w jadalni czy ręcznika przy basenie jeśli czasem chcieliśmy skorzystać (akurat mieliśmy trochę widoku na basen i widzieliśmy kto pozajmował bezcelowo leżaki od rana, więc jeśli chcieliśmy skorzystać z basenu prosiliśmy obsługę o zdjęcie ręczników, kółek itd i nie było problemu). Jedyny "minus" to lekko żwirkowa plaża (w opisie było podane, że plaża jest piaszczysta, głównie tym się kierowaliśmy wybierając hotel, jednak ogólne wrażenia były tak pozytywne, że nie przeszkadzał nam "żwirek"). Dodatkowym atutem jest bliskość obiektu od plaży oraz pomost z leżakami (na plaży było także bardzo dużo leżaków), gdzie wieczorem wychodziły super zdjęcia. Polecamy z całym sercem. Stosunkowo bliziutko do centrum Alanyi (która rozciąga się na 60km) bo tylko kilka kilometrów, więc to także ogromny plus. Co jest ciekawego, zaraz za hotelem jest największy w okolicy prawdziwy, turecki bazar (nie chodzi mi tu tylko o jakieś ciuchy tylko warzywa, owoce, herbaty) także też ciekawe doświadczenie.
Podczas doby hotelowej na pewno nie zgłodniejesz, ponieważ przekąski, ciepłe dania są dostępne praktycznie 24/7. Dużo ciekawych atrakcji każdego dnia, takich jak noc turecka, karaoke, itd. Byliśmy podczas rozgrywek euro i w hotelu były strefy kibica więc można było obejrzeć drinka i obejrzeć fajnie mecz. Praktycznie w budynku obok hotelu po przejściu przez uliczkę znajduje się sklep spożywczy migros (odpowiednik naszej biedronki/lidla) więc możesz zakupić produkty pierwszej potrzeby.
Nie odczuliśmy żadnej wady.
Zdecydowanie polecam. Pokoje nowe, czyste i codziennie sprzątane. Hotel w miarę nowoczesny, na poziomie europejskim z bogatą ofertą all inclusive. Razem z dziećmi zajmowałam pokój od strony ulicy, ale nie przeszkadzało nam to gdyż i tak większą ilość czasu spędzaliśmy poza nim. Atutem jest bliskość morza, bazarów, głównej ulicy i sklepu wielobranżowego. Minusem na pewno jest bardzo mały teren wokół hotelu, a właściwie jego brak i mała powierzchnia przy basenach - wszystkie leżaki zawsze zajęte. Ogólnie pobyt bardzo udany :)
Nowe i czyste pokoje, bogata oferta all inclusive, dostępność posiłków nawet w porach nocnych, blisko do morza i głównej ulicy, dwa baseny otwarte i jeden kryty (chociaż na pewno minusem była mała ilość miejsca przy basenach i wszystkie leżaki zawsze zajęte), bardzo miła obsługa,
Bardzo mały teren należący do hotelu. Pomimo tego, że hotel jest spory to odczuwa się dużą liczbę turystów np. przez zajęte wszystkie leżaki przy basenach.
Bardzo się spodobał hotel, jak zarówno położenie tego hotelu. Wszędzie było blisko. Polecam!
Piękny hotel. Smaczne jedzenie!
Hotel bardzo dobry świetnie spędzone wakacje,jedzenie wyśmienite dobre drinki bar na plaży pokoje czysciutkie
Wiele leżaków na plaży bar na plaży dobre jedzenie
Hotel bardzo ładny.Codziennie sprzątane pokoje, uzupełniane kosmetyki i minibarek . Obsługa bardzo miła. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone . Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.Jedynie animacje na poziomie niższym niż pięć gwiazdek.
Hotel właściwie na plaży,ładne przestronne pokoje oraz bardzo miła obsługa. Dla lubiących potańczyć dyskoteka.
Nie zauważyłam.
Wakacje i pobyt w hotelu uważam za strzał w Dziesiątkę . Pewnie kolejne wakacje w Turcji to tu właśnie . Hotel przepięknie położony blisko morze i plaża . Pełen luksus i komfort. Jedzenie przepyszne pięknie podane , pokoje czyściutkie sprzątane codziennie .Mr Rayz perfekcyjny animator pełen kultury i dobrego taktu.Pobyt w Hamam u Wardana, Cintya, Putu czysta przyjemność . Wrócę tu z rodziną napewno na kolejny wypoczynek . Wszyscy zadowoleni i wypoczęci . 👏 👍👍
Super obsługa , czysto i przepyszne jedzenie
Było dobrze mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Mmmmmmmmmmmmm
Molo było nieczynne.
Nie polecam. Słaby hotel i jego 5* to jakaś żenada. Zasługuje max na 3*. Po przyjeździe 2 dni czekaliśmy na ręczniki plażowe aż ktoś wyjedzie i się zwolnią. Plaża brudna, pełno petów. Nikt tego nie sprząta. Śmierdzące, porwane i poplamione materace. Stare i dziurawe parasole. Żeby go wbić w ziemię to musisz sobie znaleźć spory kamień. Drewniany pomost przy plaży w kiepskim stanie. Brakuje desek i trzeba uważać w niektórych miejscach żeby nogi nie połamać. Jedzienie słabe a nie należę od osób wybrednych. W łazience w kabinie prysznicowej nie domykają sie drzwi i leje się woda. W spluczce nie odbijają przyciski. Brak dni tematycznych odnośnie wyżywienia. O restauracjach tematycznych ala carte można zapomnieć. Cały dzień jest cisza, nie gra żadna muzyka. Brak jakiejkolwiek rozrywki. Obsługa, zwłaszcza recepcja podchodzi olewczo do wszystkiego. Rok temu byłem w hotelu Michell 5* i to jest bez porównania nie mówiąc już o 5* Seven Seas w Kusadasi. Nie polecam Asia Beach i nigdy tam nie wrócę.
Blisko do plaży i centrum Alany.
Brudna plaża, pełno petów. Stare, porwane brudne materace. Stare, dziurawe i pordzewiałe parasole. Słabe wyżywienie.
Pobyt w hotelu oceniam jak udany.Pokój wystarczający jak na 2 osoby. Gorzej z widokiem z okna, ale nie jadę na urlop żeby przesiadywać a pokoju
Bardzo fajne rozwiązanie z przejściem na plażę, bardzo ładny duży pomost, należący tylko dla gości hotelu
Hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwanie, wszystko super, czystość, jedzenie plaża nad morzem z pomostem:)
pomost nad morzem
Hotel dobre czasy ma już za sobą. W mojej skromnej ocenie 5 gwiazdek to jakaś pomyłka- co najwyżej 3. Nic nie odnawianie- wszystko się sypie - w toaletach brud. Windy w tym hotelu to jakaś pomyłka trzeba czekać do rana zanim wejdziesz. Drinki tragedia barmani latają koło Niemców i Rosjan a Polaków maja w du*ie choć jest ich tam najwięcej. Jedzenie monotonne co dzień to samo nic nowego nic tematycznego - tragedia po drugim dniu nie chce się juzbtego jeść. Koleji jak za komuny. Animację to wielka pomyłka. Plaża zaniedbana materace na lezakach brudne że przykleić się idzie.
Blisko Alany i tyle.
Opisałem wyzej