Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Kolejka linowa na wzgórze zamkowe
Lepiej dopłacić i wziąć inny Hotel pokuj bardzo słabiutki do tego jedzenie tragedia może na 1 czy 2 dni do przeżycia monotonnie to samo do tevo mały wybór sałatki ok ciasta ok reszta lipa, all inclusiwe tylko nazwa i wyższa cena nic ro nie daje nic w cenie masz wszystko jak inni bez allinclusive. Obsługa ok jedyny plus to że jest mały basen i że jest w dobrej lokalizacji nic więcej nie polecam
Nic słabo
Do remontu zmienić szefa lub menagera hotelu oraz kuchni
NIE POLECAM. OBSŁUGA NIEMIŁA ,PANI NA RECEPCJI WIECZNIE ZŁA. POKOJE NIESPRZĄTANE PRZEZ 7 DNI, W ODLEGŁOŚCI 2 M. OD BALKONU ZNAJDUJE SIĘ BALKON INNEGO HOTELU. ZNALAZŁ SIE NAWET KARALUCH.
BLISKO PLAZY , DUŻY WYBÓR SAŁATEK PRZY ŚNIADANIACH.
KOLACJE TO POWTÓRKA Z OBIADU , ŁAZIENKI BEZ WYWIETRZNIKÓW , POKOJE NIESPRZATANE , BASEN MAŁY 10/5 M. , SŁOŃCE TYLKO 2 GODZ, W CIĄGU DNIA.
Hotel adekwatny do ceny, na plus lokalizacja, obok aquapark w dobrej cenie, (...), carrefour, duzo bazarow i restauracji, ścisłe centrum alanyi plaza 2minuty na piechote. Jedzenie slabe w mojej opini, maly wybor. Na barze czesto uslyszalem ze nie ma czegos np. Coli Fanty i trzeba bylo czekac pare godzin na dostawę. Pokoj super balkon, klimatyzacja dziala na 5 z plusem.
Lokalizacja, pokoj okej, klima super sprawna
Jedzenie, ciagle to samo, sprzatanie pokoju praktycznie nie istnieje, co 3 dni przyjdzie pani 3 ruchy miotla i po sprawie
Hotel z 4 gwiazdkami to z pewnością nie jest, ja nie dałbym żadnej gwiazdki. Sam pokój był ok, choć gdyby porównać zdjęcia z rzeczywistością, to delikatnie mówiąc coś się nie zgadza. Pokój był w miarę czysty, jednak muszą w łazience wyglądała delikatnie mówiąc slabo, pod deską byla zwyczajnie zabrudzona, oszczędzę jednak dokładnego opisu i koloru. Zdjęcia hotelu generalnie są mocno podrasowane, bo nie oddają prawdziwego obrazu. To zwykły, podrzędny hotel. Hitem tez hest basen, który jest bardzo mały, a co gorsza służy jako palarnia. Dla kogos kto nie pali papierosów, bedzie tego miejsca raczej unikał. Co do jedzenia, to często opinią jest to, że jedzenie jest monotonne. Uważam, że to określenie byloby trafne, gdyby tam był jakiś wybór. Na obiad najczęściej poza warzywami i owocami nie ma co jeść, tylko moze 2, 3 razy bylo coś zjadliwego. Byłem przekonany, ze przy allinclusive nie bedzie głodu, a tutaj megapomylka. Co do drinkbaru to z alkoholu bylo tylko piwo, biale i czerwone wino wytrawne z najniższej półki, a o ewentualnych drinkach, wódce, whisky itp mozna tylko pomarzyć. Trzeba tez pamiętać o tym, że jedzenie dostępne jest tylko w wyznaczonych godzinach, dotyczy to również piwa itp. Dodam jeszcze tylko, że jesli ktoś liczy na normalną kawę, to się mocno przeliczy, podawana jest wyłącznie kawa instant, mozna wybrać sobie np Capucino, co nie mienia faktu, że otrzymasz jedynie ubite mleko z kawą instant i cukrem, bo kawa jest wyraźnie słodzona. Innej kawy w całym obiekcie nie ma.
Jedyna zaletą hotelu, to jego położenie.
Jak wspominałem jedyna zaletą tego hotelu to jego położenie. Nawet w sytuacji, gdy uszkodziło sie cos w zamku do pokoju nikt sie specjalnie tym nie przejął, prawie 3 godziny czekaliśmy na kanapie przy recepcji na otwarciebpokoju. Ślusarz przybyl po okolo 2 godzinach, jednach najprawdopodobniej najpierw byla kawa, a dopiero po ok 40 min od przybycia rozpoczął pracę nad otwarciem drzwi.
Hotel nie ma nic do zaoferowania poza lokalizacją. Pokój był ok poza niedziałającą mini lodówką i płatnym internetem (tylko w recepcji jest darmowy). Łazienka była brudna i wszystkie armatury były pokryte kamieniem, poza tym śmiedziało w niej kanalizacją. Po przyjeździe do hotelu otrzymuję się informację, że ręczniki i pościel są wymieniane co 3 dni, nasza pościel nie była wymieniana ani razu przez tydzień, ręczniki zostały wymienione po upomnieniu się, panie sprzątające widziałem codziennie na naszym piętrze, ale do nas nie zaglądnęł ani razu, więc pokój nie był sprzątany nawet po prośbie do pani sprzątającej. Po 2 dniach nie zjesz nic nowego, jedzenie praktycznie codziennie było takie samo, w dodatku mało smaczne. Na śniadanie te same sery, warzywa i najtańsze wędliny. Na obiad kurczak i pieczone warzywa z zupą bez smaku. W jadalni mimo klimatyzacji leje się z ciebie pot, jest tak gorąco, że nawet nie chce się tam przychodzić. W barze najwykwitniejszy drink to wódka z colą, poza tym wino i piwo. Przy śniadaniu nie da się zamówić zimnych napojów, tylko gorącą kawe i herbate. Obsługa w jadalni za to bardzo miła. Windy to jakiś żart, bardzo małe na max 3 osoby przy ścisku, dodatkowo co chwilę nie działały, chyba więcej razy wchodziłem po schodach na 4 piętro niż jechałem windą. Basen mały i czynny tylko do 18, kilkanaście leżaków praktycznie zawsze zajętych. Przy basenie potrafili kręcić się ludzie z okolicznych bazarów namawiający cię do przyjścia na zakupy. Podusumowując: nie ma powodu żeby tutaj przyjeżdżać, przy plaży jest masa innych hoteli, z pewnością lepszych niż Aslan City.
Jedzenie, bar, sprzątanie, basen, płatne wifi, łazienka, windy
Polecam - hotel idealny dla osób co nie szukają na wakacji w hotelu luksusu Hotel zapewnia dobre jedzenie i super pokoje- a jego położenie daje super możliwości Hotel czysty i zadbany Pokoje duże wygodne i czyste jedzenie świeże dobre duży wybór każdy znajdzie cos dla siebie Położenie hotelu świetne- blisko wszędzie okolica oferuje dużo możliwości Za tą cenę - super ! poważnie nie ma co sie zastanawiać
Komfort czystość położenie cena
Strefa basen i bar - do poprawy mała [ można palić co zwiększa dyskomfort dla osob nie palących]
Przestrzegam wszystkich przed wyborem tego hotelu, opryskliwa obsługa zarówno przy barze jak i na recepcji. Rzeczywistość nie zgadza się z tym co jest podane w ofercie np informacja o beach barze tego hotelu jest nieprawdziwa gdyż tutejsze plaże nie są prywatnymi plażami
Dobra lokalizacja, blisko plaży i różnych restauracji
Opryskliwa obsługa, która zachowuje się jakby była tu za karę i pracowała za darmo, nie sprzątane pokoje przez cały pobyt, jedzenie ohydne,
Lokalizacja super, jedzenie monotonne. Brakowało częstszego sprzątania pokoju, czy wymiany ręczników- 1 sprzątanie na cały pobyt. Łazienka w średnim stanie.
Monotonne jedzenie Brak zmiotki i szufelki Brak sprzątania, wymiany ręczników
Klima działała wygodne łóżka , nie narzekam. Pokój 11,1 m2 dość mały. Stara lodówka 60 litrów absorbcyjna działa ok. Telewizor mały 20 cali stary niestety nie udało się z niego korzystać. Łazienka malutka bez wymuszonej wentylacji z oknem, może być. Balkon na boczną ulicę z plastikowym stołkiem lekko połamanym że nie dało się usiąść.
Położenie w centrum miasta Alanya.
Cwaniak na portierni, nie wydał reszty za internet ,obiecał później i na obietnicach się skończyło. Stare windy, małe i często out of order.
Jeżeli chodzi o hotel jest położony w bardzo fajnym miejscu blisko morza i centrum mnóstwo restauracji i bazarów jeśli tylko ktoś lubi zakupy
Hotel raczej się nie wyróżnia ponieważ wygląda jak blok więc nie ma co w nim robić
W Hotel znajduje się basen lecz jest bardzo mały zagrodzony ścianami z każdej strony nie ma nawet jak się opalać bo słoneczko niestety nie dochodzi w barze są ciągle przerwy a barman nie wyda ci drinka lub wina gdybyś chciał sobie wziąść 2szt Jeżeli po 20 nie ma nikogo na basenie to zamykają bar i nie ma wstępu raz zrobili dyskotekę to było istne szaleństwo bo aż do21 🤣 więc po tym czasie albo idziesz na miasto albo spać. Nie istnieje w tym hotelu nocne życie imprezowe hotel mogę polecić emeryt
To nie jest dobry hotel. Jest brudno i niezbyt miła obsługa. Poza panią, która sprzątała pokoje i zawsze z uśmiechem odpowiadała „dzień dobry” reszta chyba odbywała tam jakąś karę .
Blisko plaży
Jedzenie - tragedia. Czystość- tragedia
Super hotel dobre jedzenie wiele atrakcji wieczorki tureckie
Wszystko fajne a zwłaszcza koty na recepcji dla mnie rewelacja
Hotel jak na 3 gwiazdki jest bardzo przyjemny i czysty. Pokój zasługuje na ocenę dobrą choć łazienka wymaga poprawek. Obsługa miła i pomocna. Posiłki smaczne lecz przydałoby się urozmaicić troszkę menu. Umiejscowienie wspaniałe, wszędzie blisko. Plaża piękna, zaledwie kilkadziesiąt kroków od hotelu. Hotel polecam każdemu kto nie jest zbytnio wymagający i będzie się cieszył z uroków tego cudownego miejsca, a nie zwracał uwagę na detale, które nie mają wpływu na udany wypoczynek. Reasumując bardzo polecam to miejsce ze względu na położenie i klimat.
Największą zaletą hotelu jest jego położenie. Bardzo blisko plaża, miejsca do rozrywki i zwiedzania.
Małe urozmaicenie menu.
Niestety, nie mogę polecić tego hotelu. Przez cały 7-dniowy pobyt pokój nie został ani razu posprzątany. O wymianę ręczników trzeba było wielokrotnie się upominać i dopiero po interwencji rezydentki zostały dostarczone świeże. Jedzenie było bardzo słabe – wytrzymaliśmy tylko dwa dni i później stołowaliśmy się poza hotelem. Dodatkowo osoby, które nie przyszły na samą godzinę otwarcia restauracji, często nie miały już z czego wybierać, ponieważ wiele potraw po prostu się kończyło i nie było uzupełnianych. Jedynym plusem hotelu jest jego lokalizacja – blisko centrum. Warto też wiedzieć, że na plaży leżaki są dodatkowo płatne i kosztują 9 euro za osobę. Zdecydowanie nie wróciłabym do tego hotelu.
Jedyny plus to lokalizacja
Nie sprzątane , jedzenie naprawdę bardzo słabe w stosunku do innych hoteli z tej kategorii
Hotel jest ok. Przede 2szystkim lokalizacja. Pokoje standardowe . Kuchnia ok
Lokalizacja.
Hotel na max 2 gwiazdki Pierwszego dnia pobytu nie mieliśmy prądu, gościu z recepcji kazał nam wytrzymać jeden dzień bez klimy i że jutro ktoś przyjdzie i sprawdzi, Prosiliśmy się dwa dni żeby ktoś przyszedł a oni odbijali piłeczkę , okazało się że wystarczyło kartę wymienić bo była uszkodzona, później gdy już karta działała wywalało co chwilę bezpiecznik. Posiłki w hotelu bardzo słabe , codziennie to samo. Barman przy barze , nie miły. Łaskę robił, że musi drinki robić w dodatku co chwilę robił sobie przerwy. Nie polecam.
-awaria prądu -posiłki
Popełniliśmy ogromny błąd, wybierając Aslan City Hotel. Przed wyjazdem czytaliśmy negatywne opinie, ale stwierdziliśmy, że ludzie często przesadzają i nie będziemy się nimi sugerować. Dzisiaj możemy powiedzieć jedno – żałujemy, że ich nie posłuchaliśmy. Wszystko, co było napisane w negatywnych recenzjach, okazało się prawdą. Wyżywienie było tragiczne. Jedzenie było cały czas to samo, a to, co było na obiedzie, pojawiało się też na kolacji. Do tego stopnia, że właściciele i pracownicy okolicznych restauracji śmiali się gdy widzieli opaskę tego hotelu, bo wiedzieli że goście mimo all inclusive codziennie chodzą głodni i jedzą na mieście. To powinno dać do myślenia komuś kto zarządza tą tragedią. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z sytuacją, żeby ludzie płacili za all inclusive, a potem musieli dodatkowo wydawać pieniądze na jedzenie poza hotelem. Jedzenia nie można było zabierać do pokoju, nawet owoców. Dla rodzin z dziećmi to jest jakiś absurd. Dzieci nie mają tam żadnego wyboru, a dorośli również wychodzili od stołu głodni. Sprzątanie nie istniało. Jeśli nie zostawiło się napiwku, sprzątaczka ograniczała się do wyniesienia śmieci. Kiedy raz dałyśmy 2 euro, zamieciony został pokój i balkon, przetarta podłoga oraz oblana wodą łazienka (byłyśmy w pokoju przy sprzątaniu). I tyle. Pościel przez cały pobyt nie została wymieniona ani razu. Ręczniki również nie były wymieniane, mimo że były już brudne. Rozmawialiśmy z innymi Polakami i mieli dokładnie te same doświadczenia. Jeden z nich po oddaniu ręczników do wymiany nie dostał nowych i musiał później prosić się o nie na recepcji. Łazienka była kolejnym problemem. Uszczelka w kabinie prysznicowej była uszkodzona, przez co woda wylewała się na podłogę. Problem w tym, że nie spływała do kratki odpływowej, tylko stała godzinami. Dodatkowo z kanalizacji wydobywał się nieprzyjemny zapach. Na terenie hotelu było dużo turystów z Rosji. Basen był bardzo mały, leżaków było zdecydowanie za mało, wszystko było ciasno ustawione, a brodzik dla dzieci jest tak mały, że trudno go traktować poważnie. Kolejny żart to all inclusive. Przy barze można było dostać tylko jedną porcję napoju na osobę. Chcesz zabrać coś do pokoju? Zapomnij. Jedno piwo, jeden kubeczek i koniec. Mieszkając na drugim piętrze, człowiek musiał co chwilę schodzić na dół. Dodatkowo piwo było lane do kubków, które teoretycznie miały około 300 ml, ale przez ilość piany realnie dostawało się może połowę tego. Na koniec jedna z osób z naszej grupy zatruła się jedzeniem. Skończyło się wymiotami i bardzo złym samopoczuciem. Najbardziej szokujące jest to, że wszyscy wokół wiedzą, jaką opinię ma ten hotel. Wiedzą o tym restauratorzy, wiedzą o tym turyści, wiedzą o tym osoby mieszkające w okolicy. Tylko sam hotel zdaje się nic sobie z tego nie robić. Jedynymi pozytywnymi osobami, które spotkaliśmy podczas pobytu, byli Pan z Lion Gold Spa oraz pani (...) . Kiedy bardzo mocno poparzyłam sobie plecy, pan ze spa poświęcił mi swój czas, pomógł mi i nie chciał za to żadnych pieniędzy. Dosłownie uratował mi wakacje. Pani (...) również była niezwykle życzliwa i pomocna. To właśnie dzięki tej dwójce ten pobyt nie kojarzy nam się wyłącznie źle. Jedynymi plusami hotelu były działająca klimatyzacja i balkon, a także piękna plaża i naprawdę świetna lokalizacja. To zdecydowanie za mało jak na hotel za który ludzie płacą duże pieniądze bo jedyne do czego się nadaje to do bazy wypadowej, a nie na wakacje all inclusive. Po pobycie uważam, że ten obiekt nie zasługuje nawet na te 3 gwiazdki. Fatalne jedzenie, brak porządnego sprzątania, problemy z łazienką i skrajnie ograniczone all inclusive sprawiają, że hotel nie spełnia nawet podstawowych oczekiwań. Jeśli nie chcecie zmarnować pieniędzy, nerwów i urlopu, omijajcie go szerokim łukiem.
Klimatyzacja, Lion gold Spa, balkon.
wszystko
Super! Typowy miejski hotel, świetna atmosfera, ludzie, obsługa, piękna plaża Kleopatry ze 3 minuty od hotelu. Pokoje sprzątane codziennie i łabędzie z ręczników układane. Pokoje komfortowe, odświeżone, gdy popsuła się słuchawka w łazience zgłosiłam i jak wróciłam do pokoju po 2h już była nowa zamontowana. Klima działająca. Hałasy miasta są - ale to hotel w centrum tętniący życiem. Jedzenie smaczne, świeże warzywa i owoce, dobre ciasta, jedynie mały wybór mięs. Basen czysty zadbany. W czerwcu spokojnie nie brakuje leżaków. Ogólne jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu!
Maly wybór mięsa
Przeżyliśmy niezapomniane chwile, to były cudowne wakacje, lokalizacja hotelu jest znakomita, wszystko jest w zasięgu spaceru, morze jest czyste i ciepłe, przez kilka dni były wspaniałe fale, nie mieliśmy ochoty pływać, ale hałas i widok na morze były zachwycające
Lokalizacja , lokalizacja, lokalizacja - super! a ludzie są wszyscy przyjaźni, towarzyscy i mili
Menu było trochę monotonne, ale wszystkie potrawy były świeże.
Porażka jedzenie koszmar cieknący dach w testauracji
Blisko plaży i centrum