Asteria Family Resort Side

Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Sam hotel jest naprawdę ładny, zadbany i ma przyjazną, rodzinną atmosferę. Obsługa była miła i pomocna, dzięki czemu od razu można się tam poczuć swobodnie i komfortowo. Baseny zasługują na szczególne wyróżnienie – są czyste, zadbane i idealne zarówno do relaksu, jak i do zabawy z dziećmi. Jedzenie w hotelowej restauracji było bardzo smaczne i różnorodne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Świetnym pomysłem było również mini disco dla dzieci – maluchy były zachwycone, a rodzice mieli chwilę, by spokojnie odpocząć. Podsumowując, hotel w pełni spełnił nasze oczekiwania. To miejsce, do którego z przyjemnością byśmy wrócili i które możemy szczerze polecić innym.

Hotel spełnił nasze oczekiwania w 100%! Kupiliśmy wakacje w bardzo atrakcyjnej cenie, nie oczekując luksusu i turckiego przepychu. Zaskoczyliśmy się pozytywnie. Jedzenie przepyszne - różnorodne, idealnie doprawione (sa rowniez posiłki bez soli co przy dziecku bylo ogromnym plusem). Desery w hotelach w Turcji sa niejadalne - NIESTETY, nie w tym hotelu. Wszystko nam bardzo smakowało. Dostępne były soki wyciskane, shake owocowe, gofry czy jogurty, lody algida pakowane oraz gałkowane. Dla niektórych istotna kwestia moze byc alkohol - była polska wódka Wyborowa. Teren hotelu jest duży, pełny zieleni i roślinności. Dla nas nie bylo problemu z dystansem do pokonania - bo tak obfitych posiłkach spacery wręcz wskazane :) Muszę wspomnieć o samym organizatorze Anex. Był to nasz pierwszy raz z tym biurem i jestem zachwycona organizacja. Począwszy od lotu bez opoznien (linia Mavi Gok), obsługa na lotnisku i transfer z mega pozytywnym kierowca czy sama organizacja wycieczki na Green Paradise. Wszystko na najwyższym poziomie. Do hotelu wrócilibyśmy jeszcze z chęcią bo mamy niedosyt!

Hotel nie jest najnowszy co widać po budynkach, nadrabia ogrodem i przestrzenią.

Bardzo mi się podoba lokalizacja, blisko restauracja, baseny i plaża

Hotel ma piękny teren , dużo zieleni i wszystko wokół jest zadbane. Baseny czyste, w miarę możliwości obsługi sprzątany na bieżąco. Jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie. Główna stołówka mimo starań obsługi czasami zaniedbana. Animatorzy sympatyczni i nie są nachalni. Atrakcje w ciągu dnia jak i wieczorami coś dla dzieci i dorosłych. Plaża Żwirowa/ kamienista ale zadbana. Jedyny minus to molo nie zawsze było oświetlone wieczorem zaś część leżakowa nie ma w ogóle oświetlenia. Bary serwują dobre drinki. Pokój który mieliśmy" superior "sprzątany codziennie lecz już wymaga odświeżenia. Nie śmierdzi mimo dużej ilości kotów. Całość oceniam bardzo dobrze mimo małych niedoskonałości

Nazwa  Asteria Family Resort Side
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kizilagac
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, bez paszportu

Hotele z dostępem do prywatnych plaż

Spokojna okolica idealna na rodzinny wypoczynek

Usytuowanie blisko Manavgatu i wodospadów

Możliwość rejsów po rzece i spotkania z delfinami

Wyświetlono 62 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Patrycja

Pobyt - Październik 2025

Zalety

• Bardzo przyjazna i rodzinna atmosfera • Ładny, zadbany i nowoczesny wygląd obiektu • Miła i pomocna obsługa • Czyste, dobrze utrzymane baseny – idealne do relaksu i zabawy • Dobre, smaczne i różnorodne jedzenie • Fajne mini disco dla dzieci – świetna atrakcja dla najmłodszych • Dobre warunki do wypoczynku dla rodzin z dziećmi

Pobyt - Październik 2025

Zalety

- pyszne i świeże jedzenie -sympatyczna obsługa hotelu -teren pełen zieleni i roslinności -animacje na wysokim poziomie - duzo duzo duzooo kotów na terenie hotelu - dla kociarzy istny raj -transfer z lotniska 1,5godz

Wady

jeśli musiałabym się do czegoś przyczepić to ewentualnie jakies niedociągnięcia w pokoju, do odremontowania

Angelika

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Duża przestrzeń, ogród, aquapark, strefa dla dzieci.

Wady

Pokoje i budynki przydałoby się wyremontować. Obsługa słabo mówi po angielsku, głównie nakierowani na gości z Rosji.

Jurek

Bardzo mi się podoba lokalizacja, blisko restauracja, baseny i plaża

Zalety

Bardzo dobra miła obsługa, świeże ręczniki, żele do mycia, kąpieli, szampon i odżywka do włosów, żel pod prysznic, balkon na widok z pokoju, dostępne ręczniki na basen i plaże, dostępne bary i atrakcje.

Justyna

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Zadbany zielony tren, część basenowa. Dobre jedzenie i napoje. Miła obsługa

Wady

Pokoje wymagają remontu. Brak oświetlenia w części plażowej wieczorem.

Jakub

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel zadbany posiada dużo atrakcji i co najważniejsze jest przy plaży

Zalety

Położenie przy plaży, spora ilość atrakcji i animacji

Wady

jedzenie na drobny minus chociaż nie mizna powiedzieć że było bardzo słabe

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2025

Asteria Family Resort Side/Manavgat/Kizilagac. Ogólnie bardzo duży obszar hotelu. Hotel to właściwie duża ilość domków, w każdym domku ok 20 pokoi (parter/piętro). Jeżeli ktoś nie lubi dużo chodzić – niech nie wybiera tego miejsca. Zdecydowanie każdego dnia robi się tam po kilka tysięcy kroków – przejścia pomiędzy restauracjami, barami, pokojami, plażą. Niektóre domki bardzo daleko od plaży. Przepięknie zadbany teren/ogród. Widać, że bardzo dbają o roślinność. Bardzo czysto. Hotel bezpośrednio przy plaży – prowadzi do niej kładka nad rzeczką pięknie oświetlona wieczorem. Plaża niestety piaszczysto-żwirowa (więc buty do wody są wskazane) – wejście do wody bez butów po tych kamieniach niezbyt przyjemne. Zejście do wody dość łagodne, jednak bardzo szybko kończy się płycizna i jest dość duży uskok skalny do wody. Dlatego warto pilnować dzieci. Na plaży bezpłatne parasole (a raczej maty chroniące przed słońcem) i leżaki. Między rządami leżaków – drewniane chodniki. Bardzo duża ilość leżaków, bez wcześniejszej rezerwacji zawsze się coś znajdzie. Oczywiście prysznice na plaży. Na plaży długi pomost dla gości z leżakami i wygodnymi zejściami do wody. Drugi pomost dla chętnych na sporty wodne – duży wybór. Plaża cały dzień monitorowana przez ratowników. Basen przy restauracji głównej, kolejny basen dla dorosłych (z barem całodobowym) basen ze zjeżdżalniami dla większych (zjeżdżanie nie śą imponujące – takie zwykłe) i basenik ze zjeżdżalniami dla maluchów. Leżaki oczywiście od rana pozajmowane 😊 😊 😊 Jakieś klubiki dla dzieci. Bardzo dużo animacji i sportów. Dosłownie ciągle chodzą i namawiają do uczestnictwa. Korty tenisowe, siatkówka, tenis stołowy, joga, aerobik.. Codziennie pokazy, dyskoteka, lasery, nawet koncerty skrzypcowe albo saksofonowe na plaży wieczorem. Dużo hałasu ale nikt nie może się nudzić. Dodatkowo na terenie hotelu – codziennie można za darmo zgłosić się do kierowcy i pojechać do szwalni (od znanych projektantów) – tekstylia, skóry. Można też jechać do dentysty lub optyka. Zaraz obok wejścia do hotelu rozpoczyna się codzienny bazar z tureckimi „oryginałami” . Stoisk jest bardzo dużo. Jedzenie przepyszne. Wszystko dobrze doprawione i pyszne słodkości. Ogromny wybór. Oczywiście po kilku dniach jedzenie wydaje się monotonne ale naprawdę jest w czym wybierać. Nawet drinki w barach są dobre – co rzadko się zdarza w tureckim all. Dużo barów – na plaży, przy basenach w lobby. Bary z przekąskami – na plaży i przy basenach. Trzy posiłki dziennie. Jest wszystko – nawet pizza z opalanych pieców, kebab, gofry, gotowana kukurydza i lody algida. Właściwie jedyna wada tego resortu to stare pokoje. Niby trochę podremontowane, ale jednak widać mocno te ubytki. Łuszcząca się farba, specyficzny zapach w pokoju, kiepska klima. Zero polskich kanałów, gdzie większość ukraińskich – więcej niż tureckich. W minibarku jedynie woda. W każdym pokoju sejf. Pokoje czyste – codziennie sprzątane. Niestety trzeba się liczyć z różnicami temperatur - kiedy na zewnątrz jest 35 stopni a na wszystkich stołówkach klimatyzatory działają na 17 stopni - są duże rozbieżnośći. Do tego duże obszary do pokonania pieszo. Można sobie załatwić szybko gardło. Rewelacyjne Wi-Fi na terenie całego obiektu, nawet na plaży. Ogólnie bardzo fajny resort – jedyna wada to stare pokoje i dużo, dużo, dużo kroków dziennie do zrobienia. (...) (...)

Konrad

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel bardzo rozległy i duży mimo to nie ma się poczucia że to ogromny moloch bo pokoje są usytuowane w piętrowych domkach. Jedzenie bardzo różnorodne i smaczne naprawdę jest z czego wybierać. Alkohole dobre i leją tak akurat nie za dużo nie za mało :) dodatkowo w ciągu dnia milkshake dla dzieci, mrożona kawa, lody pizza itp naprawdę jest co jeść i jest smaczne. Plaża żwirkowa i zejście do morza w mojej opini słabe bo kamienie duże i w jednym miejscu płytko zaraz głęboko dla dzieci mało wygodne. Ogólnie polecam hotel, obsługa mega miła jedzenie smaczne duzo przekąsek drinki napoje też na plus. Dodatkowym atutem jest bazar na przeciwko hotelu gdzie można naprawdę za małe pieniądze kupić dobrej jakości ciuchy i perfumy a sprzedawcy nie są nachalni.

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, baseny, bazarek na przeciwko

Wady

Plaża, zejście do wody

Angelika

Pobyt - Wrzesień 2025

Rodzina 2+3 pobyt zaliczamy do bardzo udanych . Największym plusem był 70-cio metrowy pokój a własciwie apartament z dwiema oddzielnymi sypialniami, pokojem dziennym oraz ogromnym tarasem. Na terenie obiektu 3 bardzo duże kompleksy basenowe, co eliminowało wojnę o leżaki , niestety wszystkie do max 140cm głębokości. Miła obsługa . Z minusów wymienić mogę lekko " niechlujną" główną restaurację , w której znalezienie czystego krzesła graniczyło z cudem. Restauracja ala snack bar bardzo czysta widać , że odnowiona. Plaża ok ale niestety trzeba uważac na skały i wystające pręty ( najlepiej schodzić do morza przez molo) . Fajne animacje , bazar zaraz przy wyjściu z hotelu.

Olga

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo polecam ten hotel. Dostosowany dla dzieci jak i dla niepełnosprawnych. Baseny również podzielone , każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenie pyszne, bardzo duży wybór. Pokoje czysciutkie , sprzątane codziennie. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

Pyszne jedzenie, duży i zielony teren

Kamil

Pobyt - Sierpień 2025

Super hotel. Świetni animatorzy i obsługa. Dobre jedzenie i drinki. Wino mocno średnie. Ogromy obszar z naprawdę zadbaną zielenią. Pokoje czyste. Do remontu łazienka. W samym hotelu jest co robić. 3 baseny dużo barów, snackbarow i restauracji. Animatorzy organizują czas przez cały dzień. Plaża słaba. Bez butów lepiej nie wchodzić do wody. Super stosunek cena do jakości.

Zalety

Animacje dla dzieci i dorosłych. Dobre jedzenie i drinki.

Wady

Słaba kawa i wino. Łazienki do remontu.

Pobyt - Sierpień 2025

Jedne z najlepszych wakacji , cisza i spokój , smaczne jedzenie i mili barmani ;)

Zalety

Hotel przestronny , baseny z ciepła woda , brak tłumów , miła obsługa , wybór jedzenia bardzo bogaty, czysto i spokojnie

Wady

Ja wad nie znalazłam , pokoje już nie są idealnej jakości ale bardzo czysto więc to najważniejsze ,

Pobyt - Sierpień 2025

Piękny ogród pyszne jedzenie plaża bardziej żwirowa z kamiączkami w morzu skały trzeba mieć buty do wody. Pokoje sprzątane regularnie widać że czasy świetności mają za sobą ale najważniejsze że jest czysto łóżka wygodne. (....) Ja osobiście hotel polecam (...)

Pobyt - Lipiec 2025

Czysty, przestronny 3pokojowy apartament tuż przy basenie, sprzątany codziennie. Duża, zadbana powierzchnia całego resortu. Każdy znajdzie coś dla siebie- basen z animacjami, basen relaksacyjny, zjeżdżalnie, prywatna plaża bezpośrednio przy hotelu. Jedzenie dobre, różnorodne, na plus-choć to szczyt sezonu, to nie było wielkich kolejek w restauracjach. Drinkbary z drinkami alkoholowymi w ofercie raczej soft :) Blisko bazary, sklepiki z pamiątkami.

Zalety

Bliskość morza, dobre-różnorodne jedzenie.

Wady

Do poprawy tylko czystość w toaletach przy basenach.

Natalia

Pobyt - Lipiec 2025

Wakacje w Asteria Family Resort Side były wspaniałe! Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania – przepiękna, zadbana plaża, świetne animacje dla dzieci i dorosłych, dużo atrakcji na terenie resortu i jednocześnie przyjemny spokój, który pozwala naprawdę odpocząć. Obsługa miła i pomocna, wszystko dobrze zorganizowane. Idealne miejsce zarówno na relaks, jak i aktywny wypoczynek. Zdecydowanie polecam i z chęcią wrócę tam ponownie!

Pobyt - Lipiec 2025

Ogólnie rewelacja. Dużo zieleni . Wszędzie daszki nad basenami i na plaży wiadomo bo gorąco. Woda cieplutka w morzu jedzenir smaczne i dużo. Baseny ogólnie dla dzieciaków super. cena bardzo dobra . poza trzema posiłkami można było praktycznie cały czas zjeść coś w barach Przy basenach i na plaży .lody również cały czas. Jedyne co to plaża kamienista raczej i jeszcze jedna rzecz na minus i poprostu trzeba zwrócić uwagę to to że na odlot mieliśmy dostać suchy prowiant z kuchni na powrót lecz nic takiego nie dostaliśmy więc trzeba sobie na własną rękę coś zorganizować do jedzenia na drogę powrotną

Zalety

Praktycznie wszystko super

Wady

Mrówki na balkonie wchodzące również do pokoju

Paula

Pobyt - Lipiec 2025

Idealny hotel dla rodzin z dziećmi! Bardzo miła obsługa, mnóstwo atrakcji, dobre jedzenie! Z czystym sumieniem mogę polecić!!

Zalety

Dużo atrakcji, blisko morze

Wady

Pokoje wymagają remontu.

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel oceniam pozytywnie. Jest położony w dużym, zielonym i naprawdę zadbanym ogrodzie. Jedzenie smaczne, w odpowiedniej ilości. Dużo barów, restauracja główna, przekąski przy basenie i na plaży. Trzy duże baseny i trzy brodziki. Czysta, duża plaża. Mini klub z zacienionym placem zabaw. Pokoje nie najnowsze, ale czyste. Tuż obok hotelu minimarkety spożywcze, bazar z odzieżą, apteka, przystanek dolmuszy i postój taksówek.

Zalety

Piękny, zielony ogród, dzięki czemu nie czuć skwaru. Można spacerować po samym hotelu. Woda butelkowana dostępna na każdym kroku. Życzliwa, ale nie nachalna obsługa.

Wady

Na minus recepcja - przy zameldowaniu nie dostaliśmy właściwie żadnych informacji. Wszystko musieliśmy odkrywać na własną rękę. Wystarczyłoby żeby przy zameldowaniu pracownicy wręczyli jakaś mapkę z hotelu z zaznaczonymi wszystkimi stołówkami, barami, basenami i godzinami ich otwarcia. Tłumy ludzi na kolacji (19.00-21.00). Może wystarczyłoby żeby zorganizować ją godzinę wcześniej, żeby ludzie rozłożyli się w czasie. Nie ma wind do pokojów na pierwszym piętrze.

Pobyt - Czerwiec 2025

Bardzo polecam resort,idealne miejsce dla rodzin z dziećmi,jedzenie pyszne,urozmaicone

Zalety

Pyszne jedzenie, czysta woda,dostępność napoi i posiłków

Wady

Potrzeba odnowienia pokoi

Wawrzyniec

Pobyt - Czerwiec 2025

Czytając wcześniej mieszane opinie o hotelu Asteria Family, byłem sceptycznie nastawiony. Jednak rzeczywistość okazała się zupełnie inna pozytywnie mnie zaskoczyła. Hotel jest zadbany, świetnie przystosowany dla rodzin z dziećmi, a to był mój priorytet podróżowaliśmy z dziećmi w wieku 3,5 oraz 7 lat. Na wielki plus zasługuje jedzenie praktycznie dostępne od 7 rano aż do 2 w nocy, z krótkimi przerwami. Dodatkowo nieograniczona ilość lodów (w kulkach, na patyku, "firmy Algida") nieporównywalnie lepszych niż te, które dostaje się np. w hotelach w Egipcie. Dzieci były zachwycone goframi i innymi słodkościami. Zjeżdżalnie dostosowane do ich wieku, prawie bez kolejek, a ratownicy nie robili problemów, by 3,5-latek zjeżdżał z kazdej w kółku czy skrzydełkach. Baseny dostępne praktycznie całą dobę np. wieczorne pływanie o 21 przy podświetlonym basenie to coś, co dzieci zapamiętają na długo. Choć hotel jest rozłożony na kilkanaście budynków, dla nas to była zaleta spacery po terenie to dobry sposób na spalanie „all inclusive”. Trafił nam się świetny pokój z osobną sypialnią, salonem i pokojem dla dzieci z łóżkiem piętrowym, bez dopłat, bez „tipa” na recepcji. Z tego co wiem nie każdy miał tyle szcęśćia z pokojem i raczej dostawał pojedynczy pokój z dostawką dla dzieci. Obsługa bardzo miła, nie była nachalna w przeciwieństwie do doświadczeń z Egiptu czy Tunezji. Pokoje sprzątane codziennie, nawet w niedzielę. Animatorzy prowadzili ciekawe zajęcia, a wieczorem po kids disco były dodatkowe występy dla dzieci. Ogólnodostępne toalety świeżo po remoncie i bardzo czyste co w hotelach niestety nie zawsze jest standardem. Woda w butelkach dostępna w ogólnodsotępnych lodówkach bez ograniczeń świetne rozwiązanie. Jeśli ktoś ma opory wobec obecności gości z Rosji, warto wiedzieć, że rzeczywiście jest ich dużo, ale zachowują się kulturalnie. Plaża? Dużo leżaków, nie było problemu z miejscem, ale przy basenach niestety leżaki trzeba rezerwować rano. Są też minusy. Największy? Długi dojazd z lotniska ok. 2 godziny autobusem z obowiązkowym postojem na bazarku, nawet o 4 rano przy powrocie, co z małymi dziećmi było uciążliwe. Szkoda też, że poza recepcją obsługa praktycznie nie mówi po angielsku, rosyjski dominuje. W restauracji czasem trudno o wolny stolik w środku, jeśli przyjdzie się później. Barmanów jest zbyt mało i często pracują z niechęcią. Ręczniki basenowe trzeba odbierać i oddawać w jednym miejscu, niepraktyczne w tak rozległym hotelu. Dodatkowe rzeczy warte wspomnienia: piękny, zadbany ogród – idealny do rodzinnych zdjęć, dużo kotów (ale nie są nachalne) i możliwość skorzystania z masażu w dobrej cenie 90 zł za godzinny tajski masaż + 30 min maseczki. Podsumowując: hotel Asteria Family to świetne miejsce na rodzinne wakacje czysty, przyjazny dzieciom, z bardzo dobrą kuchnią i ogromem atrakcji. Gdyby nie męczący dojazd z lotniska i parę drobnych organizacyjnych minusów, wróciłbym tam z przyjemnością.

Zalety

Hotel zadbany, bardzo dobrze przystosowany do rodzin z małymi dziećmi. Jedzenie dostępne prawie przez całą dobę od 7:00 do 2:00 w nocy Baseny dostępne praktycznie całą dobę. Nieograniczona ilość lodów. Woda butelkowana dostępna bez ograniczeń. Piękny, zadbany ogród.

Wady

Bardzo długi dojazd z lotniska ok. 2 godziny autokarem Obowiązkowy postój w trasie na bazarku nawet przy wyjeździe o 4:00 rano, co było uciążliwe (szczególnie dla śpiących dzieci) Obsługa (poza recepcją) praktycznie nie mówi po angielsku. Mała liczba stolików wewnątrz restauracji. Ręczniki basenowe wydawane i oddawane tylko w jednym punkcie.

Asteria Family Resort Side